» »

Telekom ukinja kabelsko TV

Telekom ukinja kabelsko TV

«
1
2

Okapi ::

Slaba novica za vse nas, ki smo raje imeli kabelsko televizijo (po optiki) in nismo čutili nobene potrebe po raznih internetnih "neotih".

obveščamo vas, da bomo kmalu prenehali zagotavljati storitev kabelske televizije, ki ponuja le osnovno predvajanje televizijskih programov. A ne skrbite, izberite NEO, ki vam prinaša napredno televizijsko izkušnjo.
  • spremenil: Okapi ()

Evolve ::

ki smo raje imeli kabelsko televizijo (po optiki)

kaj ti pišeš človek božji

Očitno nimaš pojma, pa si se vseeno moral oglasiti.;((

pingme ::

Evolve je izjavil:

ki smo raje imeli kabelsko televizijo (po optiki)

kaj ti pišeš človek božji

Prav nič neumnega. Telekom je omogočal, da gre čez eno optično vlakno signal za kabelsko in si potem imel doma pretvornik iz optike na coax.

Točno tako. Kabelska TV je bila malo cenejša od internetne TV, programov je bilo več kot dovolj, raba pa bolj preprosta, ker televizor podpira kabelsko tv in se ti ni treba ukvarjati z ločenim "komunikatorjem".

delavec44 ::

Ogled za nazaj pa pozabi?

fikus_ ::

V hiši optika, imamo 4x TV, nezahtevni priložnostni uporabniki TV-ja, je cenejše kot 4x NEO.
Torej še ena škatlica, kjer bodo svetile ledice, še en daljinec več oz. 4x .

PS ogleda nazaj ne rabimo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

delavec44 je izjavil:

Če ne rabiš, nimaš kaj pozabit.;)

Jaz sploh TV kanalov ne rabim tako da ne vem, ampak oče pa hoče ogled za nazaj. Cele dneve je zunaj in zvečer gleda kar želi. Pa še reklame preskočiš. Tako da brez tega je po moje zadeva neuporabna.

Bi si mislil da ste vi v manjšini zato pa tudi ukinjajo.

TK nima NEO na aplikaciji na TV kot ima Telemach eon? Rabiš nujno še eno škatlo?

Zgodovina sprememb…

NEO ima tudi app za smart tv (edino za Apple TV nima, ampak tega tudi Telemach nima, samo T-2, dokler tudi tem ne uvalijo EON sranje).

DamijanD ::

a pa je app za smart tv brezplačen?

ginekk ::

DamijanD je izjavil:

a pa je app za smart tv brezplačen?

Ne, posebna postavka na računu, mislim da 1 eur/mesec za doplačat zgolj zaradi appke.

Največja svinjarija pa je, da naj bi bila kvaliteta slabša (kompresija), kot pa direkt iz NEO boxa in HDMI povezavo na TV.

Recimo, telemach ne računa appke posebej.

Irbis ::

delavec44 je izjavil:

Jaz imam tudi kabelsko, na televizor imam lepo priključen zunanji disk in posnamem, če hočem gledati za nazaj. In brez težav gledam tudi čez en mesec ali čez eno leto.

Utk ::

Ja, če veš vnaprej kaj in kdaj...
Mislim, da zarad teh 5 evrov na mesec nekdo čaka pred tvjem kdaj se bo nekaj začelo, in potem še vmes gleda reklame...nekateri imate res preveč časa.

Irbis je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Jaz imam tudi kabelsko, na televizor imam lepo priključen zunanji disk in posnamem, če hočem gledati za nazaj. In brez težav gledam tudi čez en mesec ali čez eno leto.

Jaz mogoče še bi, če bi mi bilo pomembno. Moj oče pa ni šans. Ogled za nazaj je pa tako trotlzihr, da ga lahko vsak uporablja.
Pa pogosto se zgodi, da niti sam ne ve kaj bi gledal, pa malo brska nazaj 1 teden in kaj najde.

Nekateri pišete stvari, ki so vam pomembne, meni niso in potem projecirate te stvari na splošno populacijo, ljudje smo različni!

Da ostanem pri temi, prvi box je v paketu, vsak naslednji je bil 3€ (tako je bilo, ne vem koliko je sedaj). Zakaj bi moral dodatno plačevati 12€ več na mesec, če hočem ostati pri štirih TV, kateri sedaj v sistemu "kabelskega" signala delajo preko razdelilca?

Miki N ::

fikus_ je izjavil:

Zakaj bi moral dodatno plačevati 12€ več na mesec, če hočem ostati pri štirih TV, kateri sedaj v sistemu "kabelskega" signala delajo preko razdelilca?

Mislim, da se odgovor skriva v vprašanju samem. ;)

Sedaj imam 4 TV in ne čutim potrebe po dodatnem daljincu, po funkcijah NEOta,.... tako da je za mene nepotrebna krama, dodatno bo potrebno vlačiti kable,....
Kdor pa hoče NEO, pa lahko to naroči, ima izbiro.

Utk ::

Zakaj? Zato:
obveščamo vas, da bomo kmalu prenehali zagotavljati storitev kabelske televizije, ki ponuja le osnovno predvajanje televizijskih programov.

fikus_ je izjavil:

Nekateri pišete stvari, ki so vam pomembne, meni niso in potem projecirate te stvari na splošno populacijo, ljudje smo različni!

Samo tudi TS dela statistiko in ste zgleda vi v manjšini. Drugače storitve ne bi ukinili ampak bi jo kvečjemu podražili.

Zgodovina sprememb…

Poleg tega nimam opcije menjati ponudnika, ker TS ne spusti nikogar na svojo optiko. Uraden razlog z njihove strani "oprema ne dopušča drugih ponudnikov, bi jo bilo potrebno nadgraditi".

Kaj ni TS po protimonopolnem zakonu dolžan dajati svojo optiko v najem drugim operaterjem?

delavec44 je izjavil:

Kaj ni TS po protimonopolnem zakonu dolžan dajati svojo optiko v najem drugim operaterjem?

Ja saj oni bi dali... samo tehnično ni mogoče. ;):D

Točno tako, kot je Miki napisal.
Jim težim skoraj vsako leto, pa ni spremembe. Sem pa na OŠO optiki. V naši okolici so si na začetku operaterji razdelili območja in že tedaj ni bilo izbire.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

telexdell ::

Sam imam mini PC pritrjen na TV (VESA vodilo) in SIOL programe spremljam preko spletne strani https://neo.io. Vsi programi, kateri me zanimajo, ogled nazaj, z miško preskočim reklame, z miško ali tipkovnico spremenim program.... (pa še surfam lahko med gledanjem TV- kot npr. sedaj). Cena 0(z besedo: nič) € dodatka k naročnini z enim NEO sprejemnikom, kateri je itak vštete v osnovno naročnino.
Če si neveden ne pomeni, da so rešitve zanič!

PS me pa zanima, kdaj in če bodo odstarnili kable po zraku. Pri meni je še vedno na strehi kabel, čeprav ga nisem potrebova že desetletja.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

ToniT ::

Pri meni so odstranili kable in drog mesec dni po priključitvi optike. Soseda je motil drog in me je vprašal, če ga lahko odstranijo, poklical Telekom in čez nekaj dni ni bilo ničesar več.

mojsterleo ::

Nam Telemach že dve leti teži (vsake tolk izvedejo grozilni klic) - da bodo "v bloku" kmalu izklopili kabelsko napeljavo in da moramo prešaltati na optiko. Zaenkrat ostaja pri tem.
Meni je to bedno ker je po stanovanju lepo napeljan coax kabel in TV itak gledata samo ta stara dva.
Eon škatla, voyo, razširjen paket, pogled za nazaj in wifi. Vse dela normalno.

paradajzos ::

A telegraf preko optike tudi obstaja?
Levakarski forum. Moderiranje prolevakarsko.
Prikrito so proruski, tako kot naša oblast.
Bella ciao!

Daniel ::

Saj imajo optične modeme s COAX izhodom. Ga že leta uporabljam.

Invictus ::

telexdell je izjavil:

PS me pa zanima, kdaj in če bodo odstarnili kable po zraku. Pri meni je še vedno na strehi kabel, čeprav ga nisem potrebova že desetletja.

Odvisno kak kabel je.

Če je navaden telefonski, pozabi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Daniel je izjavil:

Saj imajo optične modeme s COAX izhodom. Ga že leta uporabljam.

Ja, samo ne bo imel kaj več demodulirati če mu bodo ukinili oddajanje TV programov po optičnem nosilcu - to je poanta teme.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

starfotr ::

Škoda.

Ah, moja napaka, nekako sem spregledal, da je govora o Telekomu. Sem predvideval Telemach. To je pa težava ja.

tony1 ::

Okapi je izjavil:

Slaba novica za vse nas, ki smo raje imeli kabelsko televizijo (po optiki) in nismo čutili nobene potrebe po raznih internetnih "neotih".

obveščamo vas, da bomo kmalu prenehali zagotavljati storitev kabelske televizije, ki ponuja le osnovno predvajanje televizijskih programov. A ne skrbite, izberite NEO, ki vam prinaša napredno televizijsko izkušnjo.

Ko so to pred 15imi leti uvedli, je novinar Monitorja komentiral, da je to uvajati na novo za ISPja tehnološko gledano navadna neumnost. Pa se je izkazalo, da je imel prav. ;)

Neumnost. Enako bi lahko nekdo napisal, da je uvedba UMTS tehnologije neumnost in se potem čez 15 let trkal po prsih, da je imel prav, ker jo ukinjajo? :))

tony1 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Ko so to pred 15imi leti uvedli, je novinar Monitorja komentiral, da je to uvajati na novo za ISPja tehnološko gledano navadna neumnost. Pa se je izkazalo, da je imel prav. ;)

Je pač napisal neumnost. DVB-C ima marsikatero prednost pred IPTV, predvsem ker ga podpirajo televizorji. Če iz takega ali drugačnega razloga ne potrebuješ interneta, je za uporabnika tudi precej cenejši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Kodrnusa ::

Mo imamo Telekom kabelsko v hiši preko optike. A to bo ostalo? Ali tudi to ukinjajo?
Ker boxe za 6 televizij ne mislim placevati. Imam od mame t2go aplikacijo in lahko otroci za nazaj gledajo ce zelijo kako risanko. Vec ne rabimo.

Ravno to bodo ukinili, saj Telekom nikoli ni imal kabelske drugače kot po optiki.

Okapi je izjavil:

Ravno to bodo ukinili, saj Telekom nikoli ni imal kabelske drugače kot po optiki.

To ni res. Pri nas obstaja koaksialni kabelski sistem v upravljanju Telekoma.

Kodrnusa ::

Nismo se nobenega obvestila dobili...
Debilizem.
Ne razumem placujemo internet in kabelsko. Kaj jih stane ta kabelska po optiki? A pohlep da bomo 6 tv boxov placeval... Ne bo slo. Bomo pac samo preko aplikacij in castanja gledal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

Ganon ::

Kdaj je Telekom nehal razpeljevati dva optična kabla, posebej za internet in kabelsko televizijo? V maminem stanovanju je optika na voljo od leta 2006. Takrat so nameščali doze z dvema priključkoma, eden je bil namensko za kabelsko preko optike.

Okapi je izjavil:

tony1 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Je pač napisal neumnost. DVB-C ima marsikatero prednost pred IPTV, predvsem ker ga podpirajo televizorji. Če iz takega ali drugačnega razloga ne potrebuješ interneta, je za uporabnika tudi precej cenejši.

Ja, za končne stranke to drži, in te zdaj upravičeno pizdite. Ampak ISP ni dobrodelna ustanova, zanimati bi ga moral samo dobiček. In ne npr. še tretji motiv, ki smo ga žal prevečkrat videli, uničevanje konkurence, pa naj stane kar hoče.

Tehnološko ni bilo za kabelsko TV na optiki nobene posebne potrebe. Je ISP imel na voljo IPTV prek optike? Ja, je.

Naslednje vprašanje pa je komercialno, tehnologija je nekaj stala in nekaj je stalo vzdrževanje tega sistema. Se je to kdaj poplačalo in delalo dobiček?

Saj tudi analogno kabelsko po koaksu so ukinili. Uradno, da so sprostili frekvence za net. Neuradno verjetno, da onemogočijo ilegalne delitve.

"Neuradno verjetno, da onemogočijo ilegalne delitve."

This. Tega je bilo zelo veliko.

Mato989 ::

Keri specialci se gledate tv

Jaz sploh tvja vec nimam dejansko se tv komajkaj pogledam kak film ali serijo downloadano z mojo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

misek ::

Mato989 je izjavil:

Jaz sploh tvja vec nimam dejansko se tv komajkaj pogledam kak film ali serijo downloadano z mojo

Torej imaš ali nimaš TV-ja? Malo zmeden ... :D

Mato989 ::

misek je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej imaš ali nimaš TV-ja? Malo zmeden ... :D

Tv imam fizicno narocnine pa nimam kar pa ne pomeni da ne zloadam filma priklopim pc na tv in ga streamam gor
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

starfotr ::

Ganon je izjavil:

Kdaj je Telekom nehal razpeljevati dva optična kabla, posebej za internet in kabelsko televizijo? V maminem stanovanju je optika na voljo od leta 2006. Takrat so nameščali doze z dvema priključkoma, eden je bil namensko za kabelsko preko optike.

Telekom je pripeljal 2 vlakni k uporabniku. Eno vlakno za internet, IPTV in VoIP telefonijo (WDM 1310 nm in 1550 nm). Drugo vlakno radio-frequency (RF) video broadcast s sodostopom na več nosilnikih (sub-carrier multiple access – SCMA) na 1550 nm za analogno TV, DVB-C in mislim da so takrat govorili, da bi lahko preko tega vlakna prodali tudi analogen telefon - PSTN. Ne vem, če je bilo kdaj kaj iz tega, ker tisti, ki je želel telefon je lahko dobil samostojno storitev "VoIP siol telefonije", kar je bilo ceneje kot analogni telefon preko bakra (in najbrž tudi preko optike). Sedaj ta samostojni VoIP prodajajo kot navaden PSTN - univerzalna storitev. In je seveda ustrezno dražji, kot je bil VoIP.

Pred leti niso priklapljali več novih naročnikov na CATV preko optike. Prav tako so ukinili analogno TV preko optike. Sama sreča je bila, da DVB-C pri njih nikoli ni bil zaklenjen. Kar je bilo res super - ni se treba hecat z moduli in karticami, jih dodatno plačevat oz. ni bilo potrebe po lokalnem card sharingu. Ni pa tudi nikoli bilo premium programov na tem sistemu.

No, v zadnjih letih Telekom dela samo še P2MP - GPON in odpade vse, kar se tiče CATV. Pri CATV je bil izbran konektor SC/APC (zelen) zaradi šuma, medtem ko je za internet, VoIP in IPTV bil moder SC/UPC.

Na GPONu je sedaj samo zelen SC/APC. Če bi bil interes, bi verjetno lahko naredili tudi CATV preko P2MP. Pa ni tega interesa.

T2 je imel tudi 2 vlakni, obe na 1310 nm. Potem so pa začeli delat isto, kot TS, torej 1 vlako do uporabnika. Sedaj je pa itak vse GPON.

Invictus ::

T-2 je pač fural navadno Ethernet povezavo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

starfotr je izjavil:

Ganon je izjavil:

Telekom je pripeljal 2 vlakni k uporabniku. Eno vlakno za internet, IPTV in VoIP telefonijo (WDM 1310 nm in 1550 nm). Drugo vlakno radio-frequency (RF) video broadcast s sodostopom na več nosilnikih (sub-carrier multiple access – SCMA) na 1550 nm za analogno TV, DVB-C in mislim da so takrat govorili, da bi lahko preko tega vlakna prodali tudi analogen telefon - PSTN. Ne vem, če je bilo kdaj kaj iz tega, ker tisti, ki je želel telefon je lahko dobil samostojno storitev "VoIP siol telefonije", kar je bilo ceneje kot analogni telefon preko bakra (in najbrž tudi preko optike). Sedaj ta samostojni VoIP prodajajo kot navaden PSTN - univerzalna storitev. In je seveda ustrezno dražji, kot je bil VoIP.

Pred leti niso priklapljali več novih naročnikov na CATV preko optike. Prav tako so ukinili analogno TV preko optike. Sama sreča je bila, da DVB-C pri njih nikoli ni bil zaklenjen. Kar je bilo res super - ni se treba hecat z moduli in karticami, jih dodatno plačevat oz. ni bilo potrebe po lokalnem card sharingu. Ni pa tudi nikoli bilo premium programov na tem sistemu.

No, v zadnjih letih Telekom dela samo še P2MP - GPON in odpade vse, kar se tiče CATV. Pri CATV je bil izbran konektor SC/APC (zelen) zaradi šuma, medtem ko je za internet, VoIP in IPTV bil moder SC/UPC.

Na GPONu je sedaj samo zelen SC/APC. Če bi bil interes, bi verjetno lahko naredili tudi CATV preko P2MP. Pa ni tega interesa.

T2 je imel tudi 2 vlakni, obe na 1310 nm. Potem so pa začeli delat isto, kot TS, torej 1 vlako do uporabnika. Sedaj je pa itak vse GPON.

Recimo Telemach na našem koncu pošilja kabelsko, internet in telefon po enem vlaknu na GPON (pri novih naročnikih). Stari naročniki pa imamo še dve vlakni in P2P varianto.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Omrežja in internet
1930598667 (938) Alexius Heristalski
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30663589 (29648) Lonsarg
»

telekom optika

91864 (1546) XS!D3
»

Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki (strani: 1 2 3 )

11423524 (8911) alexz
»

Zakaj v Sloveniji preplačujemo internetni dostop (strani: 1 2 3 4 )

18648151 (33515) NooB

Več podobnih tem