Forum » Na cesti » Višja hitrost - krajši čas potovanja
Višja hitrost - krajši čas potovanja
Webmojster ::
Divjanje po pameti... Previdno divjanje...
Heh, vedno se nasmehnem ob takšnih izjavah, čeprav je žalostno. Vsak ima drugo definicijo, koliko bi bilo potrebno vozit. Za ene je to:
140 - saj števci v avtu lažejo
150 - kazen za 20 več še ni visoka
160 - to še ni velika hitrost
170 - avto je še čisto stabilen
180 - vedno se peljem tako in problema
190 - bolj varno, ker sem res koncentriran
...
Po mojem ne gre za to, kdo je boljši voznik, kdo ima boljši avto, kdo ima večja jajca, ampak za kulturo vožnje. In te je pri nas zelo malo. Gre za družbena pravila(zakone), ki jih imamo za dobro vseh. Ker drugače bi bil/je divji zahod in zakon močnejšega. Če bi se vsi držali omejitev(tudi počasni - vsak avto načeloma gre 130), bi hkrati prej prišli na cilj in bi bilo manj nesreč. Čeprav s počasnimi ne vidim takšnih težav - jih pač prehitiš. Problem je, da se moraš umikat divjakom, zmanjšat hitrost na desnem pasu, potem spet pospeševat... Ne bi smel biti problem, ko s 130 prehitevam nekoga, ki vozi 125, ali pa ko se s 130 vključim na levi pas, ampak na žalost je. Zakaj bi se moral z levega pasu umikat tistim, ki "normalno" vozijo 180, če sam peljem 130?
Na avtocesto pridem v okolici Celja in ko vozim 130, se mi zdi, kot da bi stal. Malo je čudno, da ko se trudiš vozit po omejitvah, izpadeš edini nenormalen. Ko pridem na AC v Avstriji pa imam občutek, da res velika večina avtomobilov vozi po omejitvah.
Žal divjaki pač ne vidijo težav z divjanjem. V resnici nimajo težav, dokler jih res nimajo(načeloma se tudi pripasat ne bi rabili, saj nimajo nesreč). Ko pa jih imajo... Kot je že nekdo napisal, zavorna pot je odvisna od hitrosti na kvadrat. In večkrat bi si bilo potrebno pogledat graf eksponentne funkcije.
Moraš razumet nekatere. Recimo tip z bmw-jem za 70K, ki gre 240kmh.. se ima za nekaj več, kot pa nekdo z rabljenim Cliotom in se seveda ne bo peljal 120km/h po avtocesti kot ta tip s Cliotom.
DamijanD ::
Ah ni samo to - občutek hitrosti je v teh dveh avtih neprimerljiv. Se spomnim, ko sem jaz med 5ko in laguno preklapljal. 50 km/h v laguni se mi je zdelo, kot da sem pri miru (glede na občutek v primerjavi s petko)
mirator ::
.. Ne bi smel biti problem, ko s 130 prehitevam nekoga, ki vozi 125, ali pa ko se s 130 vključim na levi pas, ampak na žalost je.To seveda drži.
Zakaj bi se moral z levega pasu umikat tistim, ki "normalno" vozijo 180, če sam peljem 130?To pa je mišljenje talenta na cesti. Seveda se ti ni treba umikati, če voziš z maksimalno dovoljeno hitrostjo po voznem ali v času prehitevanja po prehitevalnem pasu. Ampak takoj po končanem prehitevanju pa se je kulturno (če že zanemariš, da to zahtevajo predpisi) umakniti nazaj na vozni pas.
Žal divjaki pač ne vidijo težav z divjanjem.
Vidiš, tudi to drži, zato je divjake dobro pustiti čim prej naprej, čim dalje od sebe.
Tudi tako bi se lahko promet odvijal hitreje in bi se potovalni čas skrajšal.
Blinder ::
Gre se za foušarijo. Vožnja pri 180 je draga in tudi zahteva ustrezno dober avto. Na kak način lahko voznik Getza vozi isto hitro kot nekdo s Porschejem? Tako, da vozi pred njim in se mu ne umakne. In se sam sebe prepričuje, da je njegovo početje pravilno. Sam sebi laže. Tako kot tisti, ko najdejo denar na bankomatu in pomislijo, sej ga je verjetno nekdo nalašč pustil tam za to, da ga nek srečnež pobere. Potrebujejo neko laž da se prepričajo, da niso v zmoti.
Ista situacija se dogaja meni, ko mi vsake toliko kdo ali trobi ali maha ali grdo gleda, ko mi zadnji del mojega BMW zapleše. Avto na zadnji pogon stane, njih jih prime foušarija če vidijo, da se nekdo zabava bolj kot oni.
TLe na forumu imajo člani različne izkušnje po avtocesti. Nekateri se vozioj vsak dan v gostem prometu, nekateri so vsak dan v zastojih na izvozu, nekateri, kot jaz, grejo na avtocesto enkrat na mesec in potujejo 170 km/h v redkem prometu. Prevozim celo pot na prehitevalnem pasu ... Kako bo nevarno vozit 170 če je en avto na 500 metrov ..
Potem so tu še taki, ki kajb oljšega kot svojega Getz 1.1 niso vozili in se jim vožnja pri 170 zdi samomor. Zakaj samomor? Ker poznajo samo vožnjo z getzom
Ista situacija se dogaja meni, ko mi vsake toliko kdo ali trobi ali maha ali grdo gleda, ko mi zadnji del mojega BMW zapleše. Avto na zadnji pogon stane, njih jih prime foušarija če vidijo, da se nekdo zabava bolj kot oni.
TLe na forumu imajo člani različne izkušnje po avtocesti. Nekateri se vozioj vsak dan v gostem prometu, nekateri so vsak dan v zastojih na izvozu, nekateri, kot jaz, grejo na avtocesto enkrat na mesec in potujejo 170 km/h v redkem prometu. Prevozim celo pot na prehitevalnem pasu ... Kako bo nevarno vozit 170 če je en avto na 500 metrov ..
Potem so tu še taki, ki kajb oljšega kot svojega Getz 1.1 niso vozili in se jim vožnja pri 170 zdi samomor. Zakaj samomor? Ker poznajo samo vožnjo z getzom
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Intelligent speed assist" pri novih avtih od 7.2022 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 18721 (15135) | feryz |
» | Omejitve hitrosti na AC - anketa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24056 (19489) | solatko |
» | Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Na cesti | 123858 (100880) | solatko |
» | Kazni za prehitro vožnjo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 31047 (28253) | ;-) |