Forum » Strojna oprema » Keter(e) trdi/e disk(e)
Keter(e) trdi/e disk(e)
frenk ::
Zanima me kva se mi najbol splača nabavit za moje podatke...rabim hitrost in ne zanesljivost, torej rabim raid0, poleg tega bom pa tudi navijal, tako da sata tudi odpade...in glede na to se mi zdi trenutno najboljša izbira (WD 120GB 7200rpm 8MB) x 2 v raid0...poleg tega pa ali3n prav da se dobijo tud novi diski WD, ki imajo boljše(tišje) ležajo, pa me zanima če jih enaa že ima?
...glasnost tudi ni problem
...glasnost tudi ni problem
verjetno je tu bolj vprašanje firme...katere karakteristike diska v raidu bolj pridejo do izraza, če sploh katere in katere so v raidu nepomembne
BaRtMaN ::
Maxtor ali pa Hitachi bi jaz priporočal. Sicer si pa poglej temo, v kateri so objavljeni testi večih trdih diskov s HD Tachom... tukaj.
a mogoče kdo ve kako je z overclockanjem in sata raidom na kontrolerju na pci kartici?...al je še vsen takt povezan s fsb al ne?...ker teli majhni dostopni časi raptorja v raidu me resno rajcajo
TribesMan ::
Če hočeš dobre performanse v RAIDu išči disk z nizkimi dostopnimi časi. Najboljša izbira je definitivno WD Raptor, sam majo sam 36GB... lahko počakaš na 74GB verzija ki se bo tudi pri nas kmalu pojavila. Sam to je drago... zelo drago.
Druga opcija je Hitachi dokaj nizki dostopni časi, pa še tih je. Prenosi povprečno okoli 45MB/s maks pa do 60MB/s. Jest mam enga in sem zelo zadovoljen z njim... še posebej če upoštevaš ceno novega (pod 27kSIT). Lahko spet počakaš na enega od novih hitachijev iz serija 7k250. Zelo hitri sam spet problem v dostopnih časih, ki so precej višji od raptorjevih.
Na tretjem mestu je po mojem mnenju maxtor. Sam imam nekako odpor do teh diskov... Po moji statistiki crkujejo bolj kot IBM Deathstar. Frend ga je glih ta teden že drugič nesel v garancijo. Prvi je odpovedal po pol leta ta pa po štirih mesecih...
Zadnji zame so zaenkrat WDji sam nevem kaj je s temi novimi, ki jih ti omenjaš... poglej malo na www.storagereview.com tam maš teste mnogih diskov ki jih pri nas še en čas ne boš videl...
To je to. Če si na low budget potem definitivno Hitachi, če imaš dost dnarja potem Raptorji...
LP
TribesMan
Druga opcija je Hitachi dokaj nizki dostopni časi, pa še tih je. Prenosi povprečno okoli 45MB/s maks pa do 60MB/s. Jest mam enga in sem zelo zadovoljen z njim... še posebej če upoštevaš ceno novega (pod 27kSIT). Lahko spet počakaš na enega od novih hitachijev iz serija 7k250. Zelo hitri sam spet problem v dostopnih časih, ki so precej višji od raptorjevih.
Na tretjem mestu je po mojem mnenju maxtor. Sam imam nekako odpor do teh diskov... Po moji statistiki crkujejo bolj kot IBM Deathstar. Frend ga je glih ta teden že drugič nesel v garancijo. Prvi je odpovedal po pol leta ta pa po štirih mesecih...
Zadnji zame so zaenkrat WDji sam nevem kaj je s temi novimi, ki jih ti omenjaš... poglej malo na www.storagereview.com tam maš teste mnogih diskov ki jih pri nas še en čas ne boš videl...
To je to. Če si na low budget potem definitivno Hitachi, če imaš dost dnarja potem Raptorji...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
jest bi z veseljem raptorja, če nebi imel problemov pri navijanju potem...a je to s kontrolerjem v pci slotu kej drugač kot s kontrolerjem na plati??...al ma mogoče ločen takt od fsb-ja?
BaRtMaN ::
Bi blo lepo, če bi povedal kater čipset imaš. Ker te skrbi istočasno višanje frekvence PCi in FSB vodila in da te poznam s foruma , sklepam, da nimaš nForce II. Naj bi blo še kul, če naviješ PCI do 40 MHz. Ampak jaz bi to previdno delal.
tx-z ::
hmm..maxtor 80GB, zaenkrat ni nbenih problemov z njim, star pol leta...test je pa tm objavlen..
tx-z
bartman: nene, sej poznam tiste fore z višanjem pci clocka, in zato IMAM nforce, ampak pri sata je pa isti problem...za tist sata raid kontroler, ki je na platah vem da je problem, ampak zanima me za ločene kontrolerje
sicer imam pa 8rda+
zigam: ampak maxtor nima best acces timov
sicer imam pa 8rda+
zigam: ampak maxtor nima best acces timov
kihc ::
@frenk a lahko ti mal več poveš o sata in nenavijanju. Ker jaz to prvič slišm da bi blo kaj narobe z tem.
Namreč enkrat v prihodnosti nameravam kupit prav raptorja, pa tud mal mam overclockan sistem, pa nism niti pomislu da to nebi šlo skup. A to morda velja za tiste extremne FSBje al kar vse (sam imam FSB 210)
POPRAVEK: a to velja samo za RAID sata al za tudi "navaden" sata?
Hvala
Namreč enkrat v prihodnosti nameravam kupit prav raptorja, pa tud mal mam overclockan sistem, pa nism niti pomislu da to nebi šlo skup. A to morda velja za tiste extremne FSBje al kar vse (sam imam FSB 210)
POPRAVEK: a to velja samo za RAID sata al za tudi "navaden" sata?
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kihc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raptor goes TwinTurbo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5526 (4086) | alexb |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14271 (9875) | matrix2 |
» | Pomoč - Raptor.Oddelek: Strojna oprema | 2227 (1615) | billy |
» | SerialATA diski - katerega kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5718 (4705) | asPeteR |
» | Kaj bi vi spremenili pri tem PCju, če bi zadeli na LOTU-u?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4364 (3336) | undefined |