Forum » Strojna oprema » Abit NF7-S 2.0 POST problem
Abit NF7-S 2.0 POST problem
Mobidick ::
Zadeva je sledeča. Sistem je lahko popolnoma na Defaultu (nenavit) in se mi računalnik noče vžgat takoj ko ga izklopim. Ali moram počakat nekaj minut ali pa izklopim napajalc in ponovno vklopim. Uporabljam najnovejši bios 19, Athlon 2400+, RAM Infineon 512MB PC2700, ...
Drugače se je sistem normalno vžigal na Gigabytovi 7VT600-L plošči.
Imajo te abitke kakšne probleme s tem, ali bi moral zamenjati ploščo?
Drugače se je sistem normalno vžigal na Gigabytovi 7VT600-L plošči.
Imajo te abitke kakšne probleme s tem, ali bi moral zamenjati ploščo?
The future is digital!
TribesMan ::
Tudi meni se to dogaja, čeprav sem jaz sumil moj ceneni napajalnik... Mogoče je problem v plati. Sicer pa sem ugotovil da če ga ugasneš in prec užgeš včasih ne dela. Vse kar je treba nardit je da ugasneš napajalnik za toliko časa da ugase lučka na plati, pol pa dela BP.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Caligula ::
EPOX 8RDA+
Lahko prdete kaj na ogled, da malo vidite kako deluje taprava plata
Probajta si v Biosu nastimat optimal defaults. Mogoce bo kaj bolje.
Lahko pa probata s kakim starejsim BIOSom. Cisto mozno, da serje samo najnovejsi.
Lahko prdete kaj na ogled, da malo vidite kako deluje taprava plata
Probajta si v Biosu nastimat optimal defaults. Mogoce bo kaj bolje.
Lahko pa probata s kakim starejsim BIOSom. Cisto mozno, da serje samo najnovejsi.
Ja, če ugasnem napajalnik (300W) in ga ponovno vžgem, toliko da lučka na plati spet sveti, potem dela. Bom probal resetirat bios, pa še z verzijo 18 bom poskusil.
lp
lp
The future is digital!
Poskusil sem oboje, pomagalo pa ni nič. Se vam zdi to normalno, da ne vžge takoj nazaj. Meni se niti najmanj. Mojemu kolegu je delalo to na ECS K7S5A plošči.
lp
lp
The future is digital!
boštjan ::
mogoče pa je baterija fuč,ker sam uporabljam tole plato,pa nimam v vžiganjem nobenih problemov
Hm, zanimivo. Plata je nova, a je mogoče, da bi bila baterija že zanič na novi plati? Se to (pogosto) dogaja?
Kako pa lahko vidim, če je zanič? A jo z voltmetrom zmerim, ali kaže kje napetost v MBM5?
Kako pa lahko vidim, če je zanič? A jo z voltmetrom zmerim, ali kaže kje napetost v MBM5?
The future is digital!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mobidick ()
Imam 300W napajalnik (ki je že bil v tem Comtronovem ohišju, podobnemu temu spodaj na sliki) in seveda sem priklopil oba napajalna kabla na plato.
The future is digital!
Baterijo sem zmeril z voltmetrom = 2,8V
Potem sem jo zamenjal z eno iz druge plošče (imela je celih 3V) in je bilo popolnoma enako. Očitno je nekaj narobe s ploščo.
Še moje ohišje in napajalnik.
Potem sem jo zamenjal z eno iz druge plošče (imela je celih 3V) in je bilo popolnoma enako. Očitno je nekaj narobe s ploščo.
Še moje ohišje in napajalnik.
The future is digital!
ta napajač pa me neke švohne linije,še posebej +12V,ki je 13A.če maš možnost,sprobaj še s kakim močnejšim napajalcem.
zdaj če boš tvegal pa dal keš za dražji napajač in tega prodal.mogoče bi ti močnejši napajač koristo.
Si 100%, da je napajalnik, ker kot se že omenil, kolegu njegova ECS-ova plata ni delala na 300 watnem napajalcu, medtem ko je meni moja ECSska delala brez problemov na 235 watnem. Plato so mu zamenjali in potem ni imel več teh problemov.
The future is digital!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mobidick ()
močnejši napajač boš ziher rabo,sploh če boš navijal,pa pol še grafo s svojim napajanjem,pa ti ta 300W napajač ne bo koristo.ja jaz bi nardil tako,ker plato še ti vedno lahko zamenjajo,če je hin.odločitev pa je tvoja.
Če bi bil ziher, da je napajalnik prešvoh in ni s ploščo nič narobe, potem bi lahko ostalo kar tako kot je, saj me v tem primeru ne moti pretirano, saj imam računalnik običajno vklopljen noč in dan in ga ne ugašam pogosto. Ker pa sem že videl isto dogajanje na manj zahtevni osnovni plošči (ecs), pa žal nisem popolnoma prepričan, da bi bil kriv napajalnik.
Kakšne napajalnike pa uporabljate kaj ostali lastniki te plošče?
lp
Kakšne napajalnike pa uporabljate kaj ostali lastniki te plošče?
lp
The future is digital!
HPC-420-302DF,jutri mu grem samo 12V linijo malce povečat,stane pa dobrih,dobiš ga tudi v AGT.
Vikking ::
kar se tiče plate ecs men ni pomagal tud 400 watni napajalnik da bi delalo normalno, tko da mi je vedno procesor delu 300mhz manj kot bi v resnici mogu, pa sm zamenju svašta, na konc bi mogu celo neke upore lotat gor da bi pomagal, sm jo brš prodal, je pa bil isti problem, pri izklopu se ni več vžgal takoj nazaj.
pr abitki maš pa rdečo led diodo, in če gori je plata pod napestostjo, pol bo delal, če ne gori, maš tam noter dead zone...
pr abitki maš pa rdečo led diodo, in če gori je plata pod napestostjo, pol bo delal, če ne gori, maš tam noter dead zone...
Rdeča lučka gori v vsakem primeru, če je računalnik vklopljen ali izklopljen (seveda mora tudi napajalnik bit prižgan). Med delovanjem računalnika gori še ena rumena LED dioda zraven rdeče.
lp
lp
The future is digital!
JustVi ::
A niso bili problemi pri zagonu racunalnika včasih v zvezi z prekratkimi časi?? nek v BIOS-u
Bios imam nov, pa kljub temu mi računalnik po 1 tednu ugasnjnenega stanja ni vžgal.
The future is digital!
A niso bili problemi pri zagonu racunalnika včasih v zvezi z prekratkimi časi?? nek v BIOS-u
o katerih časih ti to govoriš?
Caligula ::
Pripravi se na menjao plate. Saj baje je 5-10% vseh takih za vrnitev v tovarno.
Upam, da si jo nabavil pri JAE-baje si tam samo dobil novo takoj, ko si prinesel, ce kaj ni delalo.
Napajalec sem kar 90%, da ni.
Lahko pa probas zagnat tako, da izklopis kaj periferije, ki je odvecna, ce lahko,..
Upam, da si jo nabavil pri JAE-baje si tam samo dobil novo takoj, ko si prinesel, ce kaj ni delalo.
Napajalec sem kar 90%, da ni.
Lahko pa probas zagnat tako, da izklopis kaj periferije, ki je odvecna, ce lahko,..
Probal sem že z odklopom obeh cd-pogonov, diska, floppy-a, usb-jev ter firewire-ja, pa je blo isto. Tudi rame sem prestavo - isto. Očitno jo bo treba zamenjat.
lp
lp
The future is digital!
JIM22 ::
Napajalnik boš moral bolši kupit. Jaz mam isto plato pa mi je tud tak delalo. Imel sem 350w napajalnik. Pol sem pa odpeljal na servis pa mi je dal 300W z bolšimi karakteristikami, zadaj pa vse dela ok. Hecno ne? Sigurn je napajalnik.
LP!!
LP!!
Tako ja, napajalnik je bil kriv. Sem tudi sam zdaj nabavil 300 watnega z doooostii boljšimi karakteristikami, pa dela zdaj brez problema.
lp
lp
The future is digital!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NapajalnikOddelek: Strojna oprema | 1390 (1145) | krneki |
» | Koliko je se varna temperatura za zracno hlajenje?Oddelek: Navijanje | 3035 (2162) | schurda |
» | Nujno potrebujem nov napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 2176 (1608) | Dr_M |
» | A je zanic CHIEFTEC HPV420 NAPAJALNIK ali NF7-S?Oddelek: Navijanje | 1391 (1024) | WhiteWolf |
» | Hud problem !!! Nujno !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1576 (1144) | roscha |