Forum » Strojna oprema » ATI Radeon 9600, 9600 PRO razlika???
ATI Radeon 9600, 9600 PRO razlika???
Dolby007 ::
Zanima me če kdo ve ali je kakšna vizualna razlika med ATI radeon Sapphire 9600
in 9600 Pro? Ali je pro verzija drugačne oblike ali ima ventilator, ki da navadna 9600 nima,...ali kaj takšnega? Ker drugače hardwaresko vem da so razlike v pipeline in MHz hitrosti.
Gre namreč za to, da sem iz ATIjeve strani downloadu driverje catalyst 3.8, jih naložil in mi je XP prepoznal 9600 bre PRO takšna kot je bila kupljena. Potem ko sem pa nadaljno naložil gonilnike iz CD, ki je biu dodan zraven, pa mi je v XP prikazovalo 9600 PRO. Ko sem pa spet naložil Catalyst 3.9 mi pa spet prikazuje navadno 9600.
BenchMARK mi je me tem različnim driverjim prikazoval razlike in sicer z navadno je bila statistika slabša. Prav tako pa sem opazil razliko, ker mi pri PRO fifa2003 deluje, pri drugih gonilnikih ne pro pa ne.
Mi lahko kdo pomaga, a nimam prave gonilnike? Ali so se v trgovini zmotli in zamenjali PRO za navadnega ali kaj?
in 9600 Pro? Ali je pro verzija drugačne oblike ali ima ventilator, ki da navadna 9600 nima,...ali kaj takšnega? Ker drugače hardwaresko vem da so razlike v pipeline in MHz hitrosti.
Gre namreč za to, da sem iz ATIjeve strani downloadu driverje catalyst 3.8, jih naložil in mi je XP prepoznal 9600 bre PRO takšna kot je bila kupljena. Potem ko sem pa nadaljno naložil gonilnike iz CD, ki je biu dodan zraven, pa mi je v XP prikazovalo 9600 PRO. Ko sem pa spet naložil Catalyst 3.9 mi pa spet prikazuje navadno 9600.
BenchMARK mi je me tem različnim driverjim prikazoval razlike in sicer z navadno je bila statistika slabša. Prav tako pa sem opazil razliko, ker mi pri PRO fifa2003 deluje, pri drugih gonilnikih ne pro pa ne.
Mi lahko kdo pomaga, a nimam prave gonilnike? Ali so se v trgovini zmotli in zamenjali PRO za navadnega ali kaj?
TribesMan ::
Razlika je samo v frekvenci delovanja.
9600PRO je GPU/MEM: 250/200DDR
9600 pa je GPU/MEM: 300/300DDR
Če se pravilno spomnim.
LP
TribesMan
9600PRO je GPU/MEM: 250/200DDR
9600 pa je GPU/MEM: 300/300DDR
Če se pravilno spomnim.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
robio ::
TribesMan: mislim da si zamenjal podatke. Po tem kar si napisal bi bil ne-PRO hitrejši.
Dolby007: jst mam isto kartico pa mi isto ne izpiše PRO. Ampak če pogledaš dac type ti piše 400mhz.
Za navadno ne vem podatkov, pro pa ima gpu 400mhz,mem ddr300/600mhz.
Tud mene je mal panika zagrabla pol sm pa tisto red...(sm pozabu kako se imenuje) zadevo naložil , s katero lahko radeona navijaš in tam ti lepo izpiše na kakšnem taktu "laufa" gpu in mem
Dolby007: jst mam isto kartico pa mi isto ne izpiše PRO. Ampak če pogledaš dac type ti piše 400mhz.
Za navadno ne vem podatkov, pro pa ima gpu 400mhz,mem ddr300/600mhz.
Tud mene je mal panika zagrabla pol sm pa tisto red...(sm pozabu kako se imenuje) zadevo naložil , s katero lahko radeona navijaš in tam ti lepo izpiše na kakšnem taktu "laufa" gpu in mem
boštjan ::
razlika med 9600pro in 9600,pa seveda je da najbolje da preveriš na kakih taktih laufa tvoja grafa,lahko preveriš z aido32 ali 3dmark2003,če ti ni da bi o/c utilities za navijanje nalagal.
robio ::
boštjan: te slike si pa dobr najdu. Se lepo vidi razlika. Čeprav mam 9600pro od saphire je izgled skoraj identičen.
Mavrik ::
Saj ti pa v driverjih ne izpiše če je pro ali ne. Vse do 3.9 driverjev so bili VSI radeoni 9600 in pro poimenovani Radeon 9600 series. Tako da te naj bič ne skrbi, če je PRO, bo PRO ostal.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Katero grafično za cca. 30.000 SITOddelek: Kaj kupiti | 2171 (1617) | Geo |
» | Radeon 9600 ali Radeon 9600 pro? - nujnoOddelek: Strojna oprema | 1277 (1079) | Poldy |
» | ATI Radeon 9600 PRO 128Mb (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3998 (3088) | MEDENA |
» | evo! nova konfiguracija (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3803 (3010) | romell |
» | radeon 9600 pro 256MOddelek: Pomoč in nasveti | 871 (726) | morphling1 |