Forum » Loža » Delat s "psihopati"
Delat s "psihopati"
moped22 ::
Sam oni so pomembni, svet se vrti samo zarad njih, vse kar počnejo, je za njih normalno, a mi to vidmo, doživljamo in s takimi delat je pekel. Lahko se menja službo, ja pa potem dobiš spet novga psihopata po možnosti ravno tistega ali pa celo novga dodatnega pa maš potem 2 ali celo tri take prenašat.
Kaj ostali naredite.....ker tud pogovori ne bodo zalegl.
Okolica LJ
Machete ::
Odpri SP, Lp.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
2dark ::
odpreš S.p. Samo potem bo težava, ker boš dejansko moral delat, da si boš plačo prislužil.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
IL_DIAVOLO ::
Obstaja kadrovska, ki naj bi resevala te zadeve.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
edi45 ::
"Psihopati" v kakšnem smislu? Ali si eden tistih oklican "Snowflake", ki ga užalijo in triggerajo vsake malenkosti? Potem boš vsepovsod našel "psihopate".
Dober dan ::
Tako, kot je nekdo zgoraj rekel. Odpri firmo, zaposli enega, ali pa dva človeka.. takrat boš šele videl, kako se dejansko svet vrti. Bo trenutna nebuloza zanemarljiva..
zee ::
Sam oni so pomembni, svet se vrti samo zarad njih, vse kar počnejo, je za njih normalno, a mi to vidmo, doživljamo in s takimi delat je pekel. Lahko se menja službo, ja pa potem dobiš spet novga psihopata po možnosti ravno tistega ali pa celo novga dodatnega pa maš potem 2 ali celo tri take prenašat.
Zamenjas sluzbo. Ni enostavno, ampak nujno potrebno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
JanBrezov ::
Pa saj psihopatov ni toliko, da jih boš našel kar na vsakem delovnem mestu, razen če se giblješ v krogih, ki so za psihopate privlačni (top management, zdravstvo). Je pa tvoj opis toliko splošen, da težko razberemo, če gre res za psihopate ali za kaj drugega. Težava je lahko tudi v tebi, ker si morda tip človeka, ki meni, da ima vedno prav. Morda si psihopat ti. Ne pravim, da si, a tvoji zgodbi tule ne bi verjel kar takoj. Bom razložil, zakaj.
Ne morem reči, da sem v življenju imel kaj dosti opravka s psihopati, a imam eno izkušnjo, ki mi je ostala v spominu. Imel se opravka z mlado osebo, ki je nisem poznal. Ta oseba je bila na pogojnem izpustu iz zapora (ali karkoli imajo mladoletni) in je morala poročati, kje je bila, jaz sem bil eden izmed podpisnikov nekega potrdila. S to osebo sem imel osebni kontakt mogoče eno minuto (podpis pač) in v tem času je ta oseba nekoga drugega opisala za "patološkega lažnjivca". Jaz te fraze v živo do takrat nisem slišal in mi je bilo takoj čudno. Kasneje sem zaključil, da take fraze verjetno radi uporabljajo ravno patološki lažnjivci. Če potegnem paralelo s tvojim zapisom... da se tebi zdi, da so povsod psihopati..., ne vem no, meni si sumljiv.
Ne morem reči, da sem v življenju imel kaj dosti opravka s psihopati, a imam eno izkušnjo, ki mi je ostala v spominu. Imel se opravka z mlado osebo, ki je nisem poznal. Ta oseba je bila na pogojnem izpustu iz zapora (ali karkoli imajo mladoletni) in je morala poročati, kje je bila, jaz sem bil eden izmed podpisnikov nekega potrdila. S to osebo sem imel osebni kontakt mogoče eno minuto (podpis pač) in v tem času je ta oseba nekoga drugega opisala za "patološkega lažnjivca". Jaz te fraze v živo do takrat nisem slišal in mi je bilo takoj čudno. Kasneje sem zaključil, da take fraze verjetno radi uporabljajo ravno patološki lažnjivci. Če potegnem paralelo s tvojim zapisom... da se tebi zdi, da so povsod psihopati..., ne vem no, meni si sumljiv.
delavec44 ::
Dobro no, da veš kaj je psihopat in patološki lažnivec je tudi stvar splošne izobrazbe. Ne vem če ravno drži pregovor, da samo idiot prepozna idiota.
tony1 ::
Kar opisuješ verjetno ni psihopat pač pa patološka narcistična osebnost.
Nekaj takega sem že gledal v eni od bivših služb, in za nazaj je lahko biti pameten: če pa bi bil pameten že takrat bi dal odpoved takoj, že med poskusno dobo. Škoda živcev za budale.
Se pa ne strinjam: če ne greš v drugo službo boš še vedno 100% gledal psihopata, če greš drugam, pa morda morda ja, morda pa ne. Sicer pa pač službo zamenjaš še v tretje... Evo, to je najboljši nasvet, ki ga lahko dam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
PacificBlue ::
Do takih ljudi moras biti mrtvo hladen, ne smes mu dati obcutka, da te ima kakorkoli v oblasti ali da te njegova osebnost moti.
Furbo ::
Če si naletel na isto v vseh službah, si morda ti ta problematičen.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Ali pa je problem v sami branzi. Slabo plačane službe pritegnejo primitivce.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
miha98 ::
Pozz, priporočam ti da pojdi vstran . Poišči drugo službo. Telega zadetka pa če kdaj srečaš v živo pa ga nasekaj na mrtve in žive. Jaz bi mu takoj dal ekspressen pospešek v tazadnjo. Tudi to nameravam , če me boste zasledili po tv. Haha
Če si naletel na isto v vseh službah, si morda ti ta problematičen.
Nebi se ravno strinjal s tem. Dejstvo je , da je takih oseb ogromno. Povsod se najde eden ali dva. Sploh nima veze katera branža .... To mi pa res gre na kozlanje....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()
Zdi se mi, da se narcistične osebnosti prav veliko z ljudmi okrog sebe ne ukvarjajo, ker že sami sebe percipirajo kot neskončne svetilnike. Sploh ne vem, če jih zaznavajo.
OP po napisanem sodeč torej teh težav nima. (Poleg tega je, z različnimi nicki, na forumu že 10 let, in ga poznamo, kar pa očitno nekaterim dela težave ).
OP po napisanem sodeč torej teh težav nima. (Poleg tega je, z različnimi nicki, na forumu že 10 let, in ga poznamo, kar pa očitno nekaterim dela težave ).
bigbada ::
Večina narcisov sem jaz imel opravka s programerji ali pa kakimi "digital marketing" persons...
saj zato napisal "pshipati" v resnici gre vrjetno res bolj za narciste s kombinacijo "pshipatov"
Okolica LJ
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moped22 ()
Jebomir ::
Spustim gumo na njegovem audiju. Drugega kot to ne vozijo, izjemoma še passata.
Zakaj si izpustil BMW?
Te avtomobilske znamke najpogosteje vozijo psihopati, te pa najbolj umirjeni vozniki
https://www.moskisvet.com/varni-v-prome...
1. BMW: 12,1
2. Audi: 11,7
3. Fiat: 7,0
4. Mazda: 6,4
5. Honda: 6,3
6. Ford: 6,1
7. Mercedes-Benz: 5,9
8. Citroen: 5,8
9. Volkswagen: 5,4
10. Hyundai: 5,3
kuglvinkl ::
Kar opisuješ verjetno ni psihopat pač pa patološka narcistična osebnost.
Nekaj takega sem že gledal v eni od bivših služb, in za nazaj je lahko biti pameten: če pa bi bil pameten že takrat bi dal odpoved takoj, že med poskusno dobo. Škoda živcev za budale.
Se pa ne strinjam: če ne greš v drugo službo boš še vedno 100% gledal psihopata, če greš drugam, pa morda morda ja, morda pa ne. Sicer pa pač službo zamenjaš še v tretje... Evo, to je najboljši nasvet, ki ga lahko dam.
Sem enga takega kretena imel v ekipi. Hvala bogu si je sam zategnu zanko in dal odpoved, preden bi ga nesli ven.
Kar je pri meni pomagalo, da sem ga trdo prijel in pol se je naštelal, je blo pa to vajo treba ponavljat. Drugače pa pompozen in dramatičen za vsak najmanjši drek, da bo on zrihtal firmo (400 nas je...), vsako sekudno je moral poudarit svojo vrednost, pustil čakat ljudi, se fokusiral na stvari, ki so prinašale momentalno slavo, kar je bilo treba pa res naredit, pa jasno ni blo nič iz tega. Pa pametovat na vsakem koraku... ker pizdun.
Tisti, ki so delal pod njim pa čist slinasti, da je to na pol bog, od katerega se imajo priliko učiti a z njimi je delal kot s čist rasfukanimi copati, v potrčkote jih je preformatiral.
good ridance...
Your focus determines your reallity
Matejjjjj ::
chuck ::
Ljudje imamo spekter različnih povezav v možganih in če so te povezave nepovprečne, imamo cel kup imen za to, od istospolnih, narcisističnih, pedofili, psihopati, sedaj moderno še ADHD, te meje se skos spreminjajo in vedno se najde nekaj novega.
Ampak bistvo je, da noben (tud povprečni ne) nima neke hude izbire kako se vede. Če je v podrejeni poziciji se bo pretvarjal, drugače pa verjetno ne.
Dejansko bi prej rekel, da imaš narcistično motnjo, če misliš, da se bodo ljudje vedli tako kot si želiš.
Boš pa v poslovnem svetu med uspešnimi našel kr precej narcisistov in tudi kakšnega psihopata.
Imaš več opcij:
se odstraniš iz sveta
jih sprejmeš takšne kot so
se odmakneš
jih odmakneš
Ampak bistvo je, da noben (tud povprečni ne) nima neke hude izbire kako se vede. Če je v podrejeni poziciji se bo pretvarjal, drugače pa verjetno ne.
Dejansko bi prej rekel, da imaš narcistično motnjo, če misliš, da se bodo ljudje vedli tako kot si želiš.
Boš pa v poslovnem svetu med uspešnimi našel kr precej narcisistov in tudi kakšnega psihopata.
Imaš več opcij:
se odstraniš iz sveta
jih sprejmeš takšne kot so
se odmakneš
jih odmakneš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chuck ()
gruntfürmich ::
prilagoditi se moraš, ker gre celotna družba (in vzgoja) v to smer. sicer narcisisti/psihopati ne bodo vsi, temveč vedno večji del populacije.
tako da se moraš izobraziti v kakšen času živiš in v kakšni družbi živiš. 99% folka o tem nima pojma, ker so zarukani in del problema. ta tema je kronski dokaz.
Vesna Vuk Godina zadnja leta na veliko hodi po šolah in predava, kako je treba s temi ljudmi ravnati, ker jih je vedno več in je vedno večji problem s tem; ne samo v šoli ampak v družbi na splošno.
...
morda tudi par modrosti od Romana Vodeba:
...
pa tudi besede Leonide lahko kaj svetujejo:
https://www.delo.si/novice/slovenija/le...
skratka v takšnem času živimo, da je večina totalnih debilov, in pametna manjšina jih mora tolerirati...
najslabše od vsega pa je če tega ne vemo ker smo ignorantski in enako narcisitični.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Vice ::
Glede na to da si nedolgo nazaj tukaj nekaj govoril o psihičnih težavah bi bila zanimiva tvoja definicija "psihopata", čist tko da se definira na kateri strani je ta "psihopat"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()
Glede na to da si nedolgo nazaj tukaj nekaj govoril o psihičnih težavah bi bila zanimiva tvoja definicija "psihopata", čist tko da se definira na kateri strani je ta "psihopat"na tvoji.
StarMafijec ::
Psihopata ne moreš premagati. Moraš le teči stran. Ni druge. Sploh sproti ne boš sproti ugotovil, kako te je zmanipuliral.
Običajno se v družbi takega človeka počutiš krivega, manjvrednega, daješ mu denar, namenjaš svoj čas, škodiš pa samemu sebi.
Običajno se v družbi takega človeka počutiš krivega, manjvrednega, daješ mu denar, namenjaš svoj čas, škodiš pa samemu sebi.
eEdbM ::
StarMafijec je izjavil:
Psihopata ne moreš premagati. Moraš le teči stran. Ni druge. Sploh sproti ne boš sproti ugotovil, kako te je zmanipuliral.
Čisto običajen vsakdan, očitno, sploh, če spremljaš MSM
HitroDihanje ::
Vozniki hond, fordov in vw-jev so kar v rangu bmw-ja.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Vice ::
gruntfürmich je izjavil:
Glede na to da si nedolgo nazaj tukaj nekaj govoril o psihičnih težavah bi bila zanimiva tvoja definicija "psihopata", čist tko da se definira na kateri strani je ta "psihopat"na tvoji.
Vidiš, ne rabiš veliko, da še nekdo tretji prepozna svoje lastnosti. Le zakaj?
priznam! torej se mi pol odpusti
Dobro no, da veš kaj je psihopat in patološki lažnivec je tudi stvar splošne izobrazbe. Ne vem če ravno drži pregovor, da samo idiot prepozna idiota.
Idiot (v našem primeru psihopat) ne prepozna (v smislu odkritja) idiotov/psihopatov v drugih, ampak lastne negativne lastnosti pripisuje drugim. To je psihološka projekcija.
Psychological projection
Psychological projection is a defence mechanism of alterity concerning "inside" content mistaken to be coming from the "outside" Other. It forms the basis of empathy by the projection of personal experiences to understand someone else's subjective world.[1] In its malignant forms, it is a defense mechanism in which the ego defends itself against disowned and highly negative parts of the self by denying their existence in themselves and attributing them to others.
HitroDihanje je izjavil:
Fiat je pri psihopatih na 3. mestu
Tisti s Fiati so ziher Italjani s stalnim prebivališčem v starih mestnih jedrih. Tam so ulice ozke in z BMW-ji in Audi-ji tam pač nimaš kaj za iskat, edina opcija je Fiat :)
saj zato napisal "pshipati" v resnici gre vrjetno res bolj za narciste s kombinacijo "pshipatov"
Po domače seveda vsem agresivnim, manipulatorskim osebnostim rečemo psihopati (kar je pretiravanje). Je pa hudo narobe, če mora človek takšne ljudi prenašati v službi in se zaradi službe nato mora izobraziti kakšno sorto osebnostne motnje gleda v službi. To je za nikamor. Raje si poišči drugo službo.
Ne vem se enkrat prpeljem v Gorenjo vas na črpalko, napumpam gume in tam sedi en stari, pogovarja se samo s seboj.....komaj da nafilal gume, kaj so pol taki majo shizofrenijo
Okolica LJ
Ko berem tvoje poste, dobim neke cudne obcutke. Kot da ne znas slovensko, ce pa ze znas, pa se s tezavo izrazas.
Vsak ki s seboj pogovarja, ni nujno da je nor, ampak morda ima samo slab dan oz. se sam na sebe jezi.
Kot tudi vsak malo direkten in agresiven pri komunikaciji tudi ni psihopat, lahko pa mirne vesti reces da je primitiven bedak.
Vsak ki s seboj pogovarja, ni nujno da je nor, ampak morda ima samo slab dan oz. se sam na sebe jezi.
Kot tudi vsak malo direkten in agresiven pri komunikaciji tudi ni psihopat, lahko pa mirne vesti reces da je primitiven bedak.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
Govorit sam s sabo je celo pozitivno:
https://www.mibluesperspectives.com/sto...
Samo naštejem:
Zaradi vse tehnologije danes pa je težko ugotovit, ali se pogovarja sam s sabo ali ima koga na telefonu, le vidiš ne (telefon v žepu z brezžičnimi in-ear slušalkami). Kaj boš šele rekel, ko bo Apple Vision Pro prišel na nivo navadnih očal in bodo ljudje mahali pred sabo brez tebi očitnega razloga.
Samo naštejem:
* Enhanced cognitive functioning
* Emotional regulation
* Improved focus and attention
* Self-reflection and self-awareness
* Skill acquisition and learning
Zaradi vse tehnologije danes pa je težko ugotovit, ali se pogovarja sam s sabo ali ima koga na telefonu, le vidiš ne (telefon v žepu z brezžičnimi in-ear slušalkami). Kaj boš šele rekel, ko bo Apple Vision Pro prišel na nivo navadnih očal in bodo ljudje mahali pred sabo brez tebi očitnega razloga.
Zakaj si izpustil BMW?
Te avtomobilske znamke najpogosteje vozijo psihopati, te pa najbolj umirjeni vozniki
https://www.moskisvet.com/varni-v-prome...
Ker BMW vozijo frajerji iz Ptujskega kot sem to jaz...Nimamo nič skupnega z psihopati...
Kakor obrneš teli "bedaki" so za na psihiatrijo. Idrija, Polje, Begunje....če pa si ne najdejo pomoč in nadaljujejo "psihično" nadlegovanje ga zvečer počakaš in ga z nečim namažeš, če ne zaleže pa naslednjič še kakšne batine
Tako je ampak Taki sodijo v Idrijo, Begunje, Polje in še se kakšna "pshiatrija" najde, kjer jim je mesto da se sami s seboj pogovarjajo na zaprtem oddelku.
Samo naštejem:
* Emotional regulation
Tako je ampak Taki sodijo v Idrijo, Begunje, Polje in še se kakšna "pshiatrija" najde, kjer jim je mesto da se sami s seboj pogovarjajo na zaprtem oddelku.
Okolica LJ
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moped22 ()
Buggy ::
Na forumu imas kar nekaj takih profilov, ki jih je zabavno spremljat. En tak z bozjim komlpeksom, ki se globoko v sebi sicer zaveda svoje podpovprecnosti je prisel do spoznanja, da v zivljenju ni nicesar dosegel in tudi ne bo ter bo ostal vecno sam, ker ga nihce ne povoha. Se pa pac ventilira tako, da lima linke na clanke ki jih ne razume, vpije s tropom owac in tozari moderatorjem
Kakor obrneš teli "bedaki" so za na psihiatrijo. Idrija, Polje, Begunje....če pa si ne najdejo pomoč in nadaljujejo "psihično" nadlegovanje ga zvečer počakaš in ga z nečim namažeš, če ne zaleže pa naslednjič še kakšne batine
Samo naštejem:
* Emotional regulation
Zakaj? Od kod tebi, da so bedaki? Kaj tebe moti, če se oni pogovarjajo s sabo? Verjetno ima večina ljudi interni dialog, le pri nekaterih to pač pride ven slišno (neke vrste "data leak") in se morda ne zavedajo, da razmišljajo na glas. Vedno bolj se mi zdi, da si v tej zgodbi problem ti.
Jaz sem računalničar in zato svet vidim skozi to prizmo. Iz tega stališča gledam na ljudi kot na računalniške platforme naravnega izvora, ki imajo zanimive defekte, zato me pasivno zanima tudi psihologija in dosti razmišljam o tem. Jaz imam sicer popolnoma nedokazano tezo, da lahko obstajajo primeri, kjer ima en človek dejansko dve aktivni, a ločeni zavesti, kjer je ena dominantna (ima popoln nadzor nad telesom), druga zavest pa je le "glas od znotraj". Možno je, da se dominanten del na glas "pogovarja" z "notranjim glasom" in to pač drugi slišijo. Grški filozof Sokrates bi naj imel tak notranji glas.
Jordan Peterson - Socrates Listened To His Inner Voice
Dokler so na javnih površinah ali doma v bližini sosedov, v službi....ko mimo hodijo ljudje in se na glas pogovarjajo so za mene psihopati, idealni za v Idrijo.
Če pa se pogovarjajo v naravi kje kjer ni nobenga okol pa potem drži to kar si napisal-
Če pa se pogovarjajo v naravi kje kjer ni nobenga okol pa potem drži to kar si napisal-
Okolica LJ
Dokler so na javnih površinah ali doma v bližini sosedov, v službi....ko mimo hodijo ljudje in se na glas pogovarjajo so za mene psihopati, idealni za v Idrijo.
Ti ne veš, kaj je psihopat. Za začetek:
Psihopatija @ Wikipedia
Za psihopate je značilna nagnjenost k psihološki potešitvi kriminalnih, spolnih ali nasilnih impulzov ter nezmožnost učenja na napakah. Osebe s to motnjo najdejo potešitev v svojem asocialnem vedenju in ne obžalujejo svojih dejanj. Svojim impulzom se ne morejo upreti ali jih nadzorovati.
...
Psihopati (in druge osebe z značilnostmi patološke narcisoidnosti) z manj razvito socialno kognitivno sposobnostjo so bolj nagnjeni k nasilnemu vedenju do drugih ljudi, neuspehu v poklicu in težavam v odnosih.
Nekdo, ki se pogovarja sam s sabo, pač ni psihopat.
včasih so temu rekli, da si človek pač momlja v brado... Smešno včasih je bilo to čisto nekaj običajnega, danes pa si takoj psihopat.. smešno...