» »

kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?

kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?

Temo vidijo: vsi
««
13 / 15
»»

val46 ::

Vidš, enemu pir, drugemu vožnja. Vsakemu svoje.

twom ::

val46 je izjavil:

Vidš, enemu pir, drugemu vožnja. Vsakemu svoje.
Daj še enkrat preberi cel prispevek, ki sem ga napisal, ne sam tisti stavek kjer je omenjeno pivo. Vprašanje je, kaj je vožnja. Ali je vožnja stalno prehitevanje strnjene kolone, ali je vožnja uživanje v ovinkih (uživanja pa ni, če je pred teboj stnjena kolona, in ne moreš niti enega ovinka odpeljati normalno, ker je pred teboj v ovinku avtodom pri 20 kmh).

Če imaš pa ti v tem času na jadranki kakšen prazen ovinek brez avtodoma, potem pa govoriva o dveh različni jadrankah.

Ampak ja, tako kot si rekel, lahko vse prehitevaš... samo da jaz pri tem ne vidim užitka v odpeljanem ovinku...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

sbawe64 ::

Prazna je kvečjemu stara cesta 1 Karlovac, Veljun, Slunj, Plitvice
proti Korenici, Gospiću in Karlobagu.

Ali Korenica, Udbina, Gračac, Knin in podobne.

Jadranska magistrala je poleti bog pomagaj.

twom je izjavil:

val46 je izjavil:

Človek božji, govorimo o motorjih...če se bi na motorju sekiral za gužve po cestah, pol sm res lohk sam doma, dokler si ne nabavim helikopterja 8-)
Kakor komu.

Jaz uživam v dinamični vožnji in gibanju v ovinkih. Cel čas viseti z glavo čez sredinsko črto in prehitevanje strnjene kolone med Karlobagom in Crikvenico (v tri četrt primerih) preko polne črte mi res res ne nudi nobenega užitka. Se pa da, z motorjem... raje si pir doma odprem, kot pa da se tako vozim.

Je tolk drugih cest in prelazov na voljo, pa jadranka je tam tudi maja in oktobra, če že manjka domišljije in idej za kaj drugega.

Fantje in dekleta, javna cesta ni pista.
Dodaj turiste, ki imajo za seboj +500 km, vročino, gnečo in imaš dobitno kombinacijo.

Ter kamenje, pesek, olje, slamo in podobne Jokerje na cesti, ponavadi ravno sredi ovinka.

In ne pozabite spraviti reg. tablico nekam na varno, kazen je samo 30 EUR (v HR).
Proti radarju z Rossi hitrostjo zastonj.
/S
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Pithlit ::

Lepe pozdrave z Mangart vsem skupaj
Life is as complicated as we make it...

Buggy ::

Super! Ne se bat prilepit tudi kake lepe slikice, vsekakor pa ne vec takih z raztrganinam na hlacah ;)

Življenje je lepo,če ga živiš tako, kot ponuja se samo in ne da ti ga spremeniš.

Kretencr ::

Buggy je izjavil:

@Pithlit cimprejsne okevanje ti zelim, jaz sem ti pa glih hotu rect, da mas sexy rokce in v kombotu z masinerijo prav rajca...RRAAARRR-GRR-GRR-RAAAH ;)

https://www.youtube.com/shorts/1Vw6AHhv...

???????

Buggy je izjavil:

Super! Ne se bat prilepit tudi kake lepe slikice, vsekakor pa ne vec takih z raztrganinam na hlacah ;)

Življenje je lepo,če ga živiš tako, kot ponuja se samo in ne da ti ga spremeniš.

Tvoji petkovi pijanski vložki so super..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

...kaj te pa zanima Kayzon, ti sam prasi, naj ti ne bo nerodno smetit z original rumenim accountom, sej je ista pasta :))

Bi rekel, da zate pridejo tudi boljsi casi a dvomim, glede na tvoje poste, pa sem preprican da ne. Dobis pa vsaj s svojo maniro malo zadoscenja v vroci kleti na Trstenjakovi, kar je po svoje tudi ok.

...ko smo ze pri ogabnem obnasanju posameznikov, me je prejsni vikend sokiralo kaj vse se dogaja no reki Kolpi.

Konstantno hodimo na isti odmaknjen in samoten koticek, letos pa se huje kot sicer. Gre za Dol.
Namrec Kolpa je postala ze avtocesta za neotesane ratftarje/colnarje (bolj floaterje), ki na svoje colne nalozijo pijaco, se ga nasekajo in z boomboxi kalijo mir vsem ostalim. Se ko vidijo, da je na obrezju druzina se zgleda v svoji necimernosti ustavijo se derejo in zganjajo bedarije in metanje v vodo, ceprav je vsepovsod dovolj prostora, kjer nebi motili nikogar.

Pred 30 leti je bilo cisto drugace. Reka v srednjem/zgornjem toku je imela nek car in to je bil mir. Tudi nakljucni colnarji, ki jih je bilo 10x manj so bili uvidevni ko so se peljali mimo obljudene lokacije.
Dejansko je coln ali skupina na vsake 5 minut :8)

Ce zelis mir in tisino da bolijo usesa, je treba spricnit dol cez teden.

Buggy je izjavil:

Moj motorcek je se manjsi kot sem mislu, pripelje me pa tocno tja kamor zelim >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Sej to je point. Ne pa "boo hoo sam 125 maš, lol, rabiš met vsaj 1250 za to da si motorist!"

No ja, ne rabiš veliko, samo 125 je res malo premalo. To da si v nekaterih primerih ovira na cesti, pa da ne moreš normalno odpeljat serpentin navzgor, kaj šele s sopotnikom. Pa ne govorim o divjanju in brezglavem prehitevanju, zgolj o dinamični vožnji.

jest10 ::

Še nisem videl serpentine, ki je ne bi mogel normalno odpeljati.

Večinoma še lažje od tistih, ki lovijo ravnotežje na 250+ kg kravah

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Musashi ::

125 je problem po lokalnih cestah kjer pač rabiš precej več časa za prehiteti nekoga ki vozi 60..80. Če si sam serpentine res niso peoblem. Težava je spet če voziš koga. Na 125 ga tako običajno ne.

Kayzon ::

Buggy upam da koncno prerastes zacetniski motorck in nasledno sezono kupis prravi motor8-)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

twom je izjavil:

No ja, ne rabiš veliko, samo 125 je res malo premalo. To da si v nekaterih primerih ovira na cesti, pa da ne moreš normalno odpeljat serpentin navzgor, kaj šele s sopotnikom. Pa ne govorim o divjanju in brezglavem prehitevanju, zgolj o dinamični vožnji.

Mislim da se raznorazni testerji kar (relativno) navdušujejo nad tem kako so moderni 125ccm motorji dejansko dobri. Yamaha mt125, morbidelli f125, cfmoto 125nk, husky vit/svartpillen 125... So kar soglasno označeni kot precej zabave za ta denar. Če se ti ne gre za to da pičiš 120 po regionalki al pa 160 po avtocesti, so čisto vrh glave. Niso to več une kosilnice iz 20 ali 30 let nazaj.

Sam sem imel ene slabo leto Svartpilen 125. Ja je zabaven, lahek, fajn po makadamu, tudi končno tam nekje 110 je v bistvu čist zadosti, je pa slabost ker pri hitrostih nad 60 prepočasi skoči. Za prehitevanja teh počasnejših na regionalkah rabiš velik placa in časa.

To je vsekakor res. Ampak moj point je bolj v temu da če ne čutiš nuje po tem, in ti je 125 dovolj... ni s tem popolnoma nič narobe, in zaradi tega nekdo ni nič manj motorist.

Absolutno. Kaj pa je motorist drugega kot voznik motorja? 125 je pač motor. Tudi butli ki pravijo da skuteraši niso motoristi so samo butli. Pa po možnosti vozijo kakšno Hondo z dsg al pa zdej yam z y-amt....

Si ne upam bl blizu da ne bo kdo reku da sm komunist.

Djmo najdt enga riding partnerja za naso mlado damo pithlit! 8-)

Kayzon je izjavil:

Kdo bo pa maral eno staro in sitno 8-)

twom je izjavil:

Kayzon je izjavil:

Kdo bo pa maral eno staro in sitno 8-)

Yooo!! Pravijo da si star tok kokr se pocutis starega..Also "Stara koka,dobra supa" 8-)

Kayzon je izjavil:

What makes you think I'm interested? :))

Na kaksnem radlercku, bi se pa vseen lahko kje dobil al kaj? Ze nekaj casa govorimo pa nic ne naredimo :(

Komot. Jaz mam ta problem da popoldneve delam. Sem pa nedelje fraj... In običajno nekje na mopedu. V torek moram na servis. Spet.

Lahko bi en meet nardil.

Rakitna?

Nekje center je , pa ovinkce imas lepe, pa se lepo je pri mlakuzici. Mene naslednji vikend in 3 tedne naprej ni vec kle

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Kar se mene tiče čist komot če je to nedelja. Jutri mam druge plane.

Zdej pa še koga drugega na plano zbezat, pa za uro se zmenit.

Ta vikend sicer nekaj cmerajo glede vremena, samo za prave mopediste ni pene. Jaz bom tam, ce se kdo pride al pa ce ne ...razen ce bo res nalival. Ovinki iz Cerknice do Rakitne so pac epic. Popoldne okol 15ih pa drobiz?

Dil.

radler placam pa jaz, za vse ki pridejo.

Rezervoar pa ma tale moj motorcek...480km projekcije, ko si nekje dalec je lepo vidt. Kolk imate pa visjo povprecno hitrost vi na mal bolj proper motorckih od 57kmh na 1000km?

Sej če se držiš omejitev kaj dost razlike ne more bit. Js mam okol 56. Ne vozim hitro... vozim pa mal bolj agresivno (aim for the gap).

Sej dejansko imam na motorcku s 15KM vecjo povprecno kot na avto s 300KM FFS

Upam da mas rada burek, bom mel sabo ene par komadov mesnega, za moc ;)

Buggy je izjavil:

Za jutri sprememba lokacije. Da se bomo lazje organizirali, zainteresirani poslji ZS

Buggy je izjavil:

Buggy je izjavil:

Še en pokazatelj da imaš prešvoh motor. Z mojih 100+ konji (pa ne da jih rabim ali izkoriščam) imam povprečno porabo 3.9 l/100 km. Pa ne gledam na porabo...

twom je izjavil:

Buggy je izjavil:

Buggy je izjavil:

Še en pokazatelj da imaš prešvoh motor. Z mojih 100+ konji (pa ne da jih rabim ali izkoriščam) imam povprečno porabo 3.9 l/100 km. Pa ne gledam na porabo...

Saj ni govoril o porabi.

A je bil burek dobr?

Pithlit je izjavil:

Saj ni govoril o porabi.
Velikokrat več izveš med vrsticam, kot pa iz napisanega 8-)

Musashi je izjavil:

A je bil burek dobr?

Bil.

twom je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Saj ni govoril o porabi.
Velikokrat več izveš med vrsticam, kot pa iz napisanega 8-)

Še posebej ko niti vrstic ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

twom je izjavil:

Buggy je izjavil:

Buggy je izjavil:

Pa a ti veš, da komentiraš podatke od avtomobila:))

Butl

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Alfa Dog ::

Sem po danasnjem krogu prav preveril povprecno hitrost in porabo:
75 km/h, 5,7l/100km
Motor 1200ccm, 136HP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alfa Dog ()

gregor_m ::

Po zadnji tri dnevni turi z prevoženimi 1350km, od tega cca 150km avtoceste:
Povprečna 59km/h, poraba 3,8l/100
Motor 800ccm, 75HP

jest10 je izjavil:

twom je izjavil:

Buggy je izjavil:

Buggy je izjavil:

Butl
Daj preberi kaj je napisal nad sliko. Potem bova pa nadaljevala s tem kdo je butl...

twom je izjavil:

jest10 je izjavil:

twom je izjavil:

Buggy je izjavil:

Buggy je izjavil:

Butl
Daj preberi kaj je napisal nad sliko. Potem bova pa nadaljevala s tem kdo je butl...

Ja, le beri. Počasi.

twom je izjavil:

Sori ampak ko komu drugemu solimo pamet, je zlo fajn da smo sami funkcionalno pismeni. V funkcionalno pismenost spada tudi kontekst.

Buggy je govoril o povprečni hitrosti, ne porabi. Tko da edini ki tukaj butl izpade, si žal ti. Ne verjameš? Pejd par postov višje brat.

Ups,
sorry vsem,
moram gledat par postov nad sliko 8-O

Malo napačna asociacija... pogosto, ko testirajo več avtov istočasno (Avtomagazin), da ima tisti z najmanj moči na koncu testa največjo povprečno porabo.

p.s. Buggy... kakšno imaš pa kaj povprečno porabo na svojem mlinčku?

Važno da se je rešil nesporazum.
««
13 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koda 125cc - izpit za motor, motorji 125

Oddelek: Na cesti
342466 (2088) Buggy
»

Nakup novega 125 motorja - kasko in zaščitna oprema

434371 (2988) twom
»

Kateri skuter 125 za B vozniško? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15251189 (25534) demogill
»

Izpit Za Motor (A) (strani: 1 2 )

6022767 (14326) Twixz
»

AMZS raziskava: Vsi na (motorno) kolo za zdravo okolje?

336625 (5815) splatman

Več podobnih tem