» »

Davek na premozenje

Davek na premozenje

1
...
3 4
5
»

delavec44 ::

Jeffreyy je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Jeffreyy je izjavil:

delavec44 je izjavil:

matobeli je izjavil:

tako, odprava dedovanja bi rešila praktično vse težave.

Normalno. Bomo pač že za časa življenja vse prepisali (prodali) na potomce. Problem?

Ni malo ljudi, ki so pokazali pred kratkim, da jih je precej strah, da jih bodo lastni otroci zmanipulirali v asistiran samomor. Strah, da jih vržejo ven, ko jim prepišejo, ne more biti dosti manjši. Ali pa direktno, da jih po prepisu evtanazirajo.

Sicer ni nekega dobrega razloga, da bi se dedovanje ukinjalo, ko lahko npr. bolj na mehko obdavčiš tudi 1. dedni red, ki zdaj ni. Spet pa ni treba fantazirat, da ne bi bilo nobenih težav, če bi se dedovanje ukinilo, in da bi se vse lepo gladko prepisovalo.

Potem si zavozil kot starš.

Ja, se strinjam. Če se bojiš, da te bodo potomci evtanazirali ali vrgli iz nepremičnine, si res zavozil kot starš. In takih ni malo in se pretvarjat, da jih ni in da se država ne bi polastila nobene nepremičnine, če bi ukinili dedovanje, je pač neumno.

Pa ne samo v teh primerih, saj ni vsaka smrt predvidena. Lahko nepričakovano umreš v prometni nesreči, boš pred vsako vožnjo prepisal nepremičnino na potomce? Ne boš, torej, da "ni problema", če bi se dedovanje ukinilo, je res tako slaboumna izjava, da bi bolj težko bila.

Saj jaz se ne strinjam s tem, da se dedovanje ukine. Sem samo izpostavil en obvoz, ki seveda ni 100%. In če lahko eni obvozijo, drugi pa ne, itak pade na ustavni presoji.

Tisti problem si pa narobe razumel. Jaz nimam problema s tem, da za časa življenja kaj prepišem potomcem. Bolje kot da se potem skregajo na zapuščini, kar pri nas tudi ni redek pojav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Jeffreyy ::

Sem razumel, da nisi za ukinitev dedovanja (in da tudi matobeli ni), zmotilo me je obešanje na ta slab obvoz, v smislu "mala malca". Da ta obvoz ni 100 %, je zelo milo rečeno, ko pogledaš širšo populacijo, mogoče še 50 % ni. Glede ostalega se pa popolnoma strinjam (da je to že danes najbolj pametno in smiselno).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jeffreyy ()

matobeli ::

Ukinitev dedovanja ima seveda cel kup slabih opcij, recimo ta da umreš nenadno, recimo pri 35 v prometni nesreči, nase maš napisana bajta in en par mejhnih otrok in ženo ki ostanejo brez vsega čez noč.

Bi pa komot imeli davek na dediščino kot ga poznajo v nekaterih državah.

Skratka, vodilo bi moralo bit da se iz premoženja pobere več davkov in se s tem razbremeni gospodarstvo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Mato989 ::

mirator je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ma kaki, saj ne bi nobenga deložiral... pač če ne bi plačevali davka se jim po smrti odvzame nepremičnina in da na dražbo, namesto da dediči fajn pokasirajo...
.....
Torej penzič naj plača oskrbo ki jo DANES RABI,
.....

Nekaj je pri tebi šlo hudo narobe. Ali ne boš imel kaj za podedovati pa te daje prislovična slovenska lastnost, ali pa si povsem skregan s starši.
Daj raje svojo energijo v nekaj, da boš kaj ustvaril.

Ce bi kaj poznal bi vedel da sem jaz veliko dobil pa se več bom dedoval

Jaz tu pisem kaj bi bilo smiselno ce hocemo da bi aktivno prebivalstvo imelo vec
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Dokler si seveda aktivno prebivalstvo. Ko boš enkrat penzič bo pa druga zgodba pela.

matobeli je izjavil:

Ukinitev dedovanja ima seveda cel kup slabih opcij, recimo ta da umreš nenadno, recimo pri 35 v prometni nesreči, nase maš napisana bajta in en par mejhnih otrok in ženo ki ostanejo brez vsega čez noč.

Bi pa komot imeli davek na dediščino kot ga poznajo v nekaterih državah.

Skratka, vodilo bi moralo bit da se iz premoženja pobere več davkov in se s tem razbremeni gospodarstvo.

Saj imamo davek na dediščino. Imenuje se zapuščinska taksa. Ni zanemarljiva.

matobeli je izjavil:

Dokler si seveda aktivno prebivalstvo. Ko boš enkrat penzič bo pa druga zgodba pela.

Kolikor je imel za povedati čez penzioniste, ne vem če mu bo vest dopuščala, da bi sam to postal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

velikBrokoli ::

Davek na dedovanje ze imamo :)

https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...

Ales78 ::

Zanimivo, kako se fašisti, zatekajo na dedovanje, izgleda kot, da niso ničesar konstruktivnega dosegli v svojem življenju,
so socialni problem, hkrati pa jim je edina možnost za preživetje dedovanje od ljudi, ki so svoje življenje realizirali v
socializmu.

Ampak, da bi priznali, da nimajo v trenutnem sistemu nobenih možnosti, v socializmu pa so starši dosegli več kot sami, to
pa ne - rabijo korupcijo fašistične vlade, da bodo lahko kakorkoli uspešni.

Ne pozabimo, da je indeks korupcije, pod katerkoli SDSovo vlado narasel, skratka, koristi pod fašisti imajo primarno barabe.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Ga imamo, ne imenuje se taksa, imenuje se davek na dediščino, samo 1. dedni red ga je oproščen. Taksa pa se je meni zdela zanemarljiva par let nazaj, po spominu nekje 1-2 %. Še bolj je pa zanemarljiva v familijah, kjer se kregajo o dediščni na polno in jim na koncu sodišče razreši zadevo za dosti manj kot to, koliko premoženjske škode si dediči med sabo delajo (oz. bi si še naprej delali).

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

Tu je lih fora ce bi nam država manj jemala in več puščala od svobode do vsega ne bi rabili toliko ce sploh kaj medgeneracijskega solidarnosti

Tako bi vsak pisal svojo usodo sam, zdaj pa nam jo drzava

Penzici imajo ogromno nepremičnin ker jim država torej delovno aktivni placujemo oskrbo in zdravstvo ampak to ustvarja probleme in zdaj bi problem zaradi državnega načina medgeneracijskega kraje spet reševali isti ljudje z novim zakonom

To je tipičen modus operandi vlad ki se vsiljujejo v lajf ljudi da bi naredili odvisno prebivalstvo od državnih služb namesto samostojno čim manj odvisno

Jeffreyy je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ga imamo, ne imenuje se taksa, imenuje se davek na dediščino, samo 1. dedni red ga je oproščen. Taksa pa se je meni zdela zanemarljiva par let nazaj, po spominu nekje 1-2 %. Še bolj je pa zanemarljiva v familijah, kjer se kregajo o dediščni na polno in jim na koncu sodišče razreši zadevo za dosti manj kot to, koliko premoženjske škode si dediči med sabo delajo (oz. bi si še naprej delali).

Ob kregu te zapuščinsko sodišče precej hitro usmeri na tožbo in tam seveda plačaš dodatno vse stroške in odvetnika.
Sem pa takoj za, da namesto takse zaračunajo dejansko delo po urah. V mojih primerih bi se precej splačalo.

delavec44 je izjavil:

Ob kregu te zapuščinsko sodišče precej hitro usmeri na tožbo in tam seveda plačaš dodatno vse stroške in odvetnika.

Kar je čisto prav, sem slišal tudi ene par zgodb, da si marsikateri napihnjenc ravno zaradi tega ekspresno na zapuščinski premisli in se hitro uredi, čeprav se prej niso strinjali.

delavec44 je izjavil:

Sem pa takoj za, da namesto takse zaračunajo dejansko delo po urah. V mojih primerih bi se precej splačalo.

Bi si pa tudi lahko znižali takso, če bi se več stvari prepisalo pred smrtjo, pa bi jih manj ostalo za zapuščinsko, kar si zgoraj namigoval, da je mala malca. Očitno ni šlo.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

delavec44 je izjavil:

matobeli je izjavil:

tako, odprava dedovanja bi rešila praktično vse težave.

Normalno. Bomo pač že za časa življenja vse prepisali (prodali) na potomce. Problem?

Ja, ker toliko ljudi kar upa prepisati vse na nehvaležne froce, ki jih takoj po prepisu sterajo ven.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Yossarian ::

Samo za en info: taksa za vrednost zapuščine od 90.000 - 100.000 € znaša 684 €, za vsakih 10.000 € gor ali dol (od 50.000 € dalje, do 50.000 € so razredi drugačni, drugačni so pa spet od 1,000.000 € dalje) je en razred vreden 27 €.

Procentualno je cca 1-2 % primerov takšnih, kjer se dediči fajtajo za zapuščino, vse ostalo poteka mirno, ali po zakonu, oporoki ali po dogovoru.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Mato989 je izjavil:

Tu je lih fora ce bi nam država manj jemala in več puščala od svobode

In ravno tukaj je tista fora, ki je ne razumeš.

Če bi država puščala takim, kot si ti, več svobode, bi tekali naokrog s sekiro in pobijali upokojence.

Goljufali, ropali, kradli,... sam si najboljši primer, zakaj je svobode manj.

Recimo kriptovalute so lep primer, kjer je bila dana svoboda, kaj se je zgodilo? Čisto vsaka finančna
goljufija je bila izvedena, kar jih obstaja, za npr. pump & dump bi šel pri delnicah igrati klavir.

Podobno kot se človek čudi, ko je ravna cesta, sredi polja, in znak za omejitev 60. Zato, ker bi sicer
kreteni tam vozili 120.

Skratka, ne pritožuj se zaradi omejitev, katerih si sam razlog.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Če bi država puščala takim, kot si ti, več svobode, bi tekali naokrog s sekiro in pobijali ljudi.

Goljufali, ropali, kradlji,... sam si najboljši primer, zakaj je svobode manj.

Recimo kriptovalute so lep primer, kjer je bila dana svoboda, kaj se je zgodilo? Čisto vsaka finančna
goljufija je bila izvedena, kar jih obstaja, za npr. pump & dump bi šel pri delnicah igrati klavir.

Samo neumni so padali na te fore :)

Vedno v zgodovini pa gre denar od neumnih k pametnim na prostem trgu to drži, ampak tako vsaj vidimo kdo je neumen.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Mato989 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Če bi država puščala takim, kot si ti, več svobode, bi tekali naokrog s sekiro in pobijali ljudi.

Goljufali, ropali, kradlji,... sam si najboljši primer, zakaj je svobode manj.

Samo neumni so padali na te fore :)

Vedno v zgodovini pa gre denar od neumnih k pametnim na prostem trgu to drži, ampak tako vsaj vidimo kdo je neumen.

Mogoče, ampak s preveč svobode, gre od manj pokvarjenih, k bolj pokvarjenim. Zato te pa moti.

Pametni ne rabijo izkoriščat neumnih.

Sploh pa se jim reče izkoriščevalci in ne pametni.

Predpostavka za postat izkoriščevalec je narcistična osebnostna motnja, ki se nato razvija naprej v ostale škodljive oblike obnašanja.

In najmanj kar si morate egoistični izkoriščevalci želet je odprta država, ker pol bo vsem moralno dovoljeno počet to kar vas dela posebne.

David Mayer ::

Furbo je izjavil:

Ja, ker toliko ljudi kar upa prepisati vse na nehvaležne froce, ki jih takoj po prepisu sterajo ven.

Če ne znajo svojih pravic zaščititi, to stari tudi zaslužijo, še prej! Čisto informativno me zanima, kdaj in kolikokrat se je zgodilo (v resničnosti, ne na forumu), ker preužitki in podobne zadeve so ekstremno stare, v ZK je vpisanih veliko pogojev pač do doživetja prenositelja. Sicer pa, v drugi temi nektari pravijo, da ljudje omejujejo svoje izredno sposobne froce v suženjstvo, ker jim uredijo/prepišejo nepremičnine - ker očitno nikakor se tem nepremičnin ne da odpovedati, preložiti ali oddati v najem.

Jeffreyy je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Bi si pa tudi lahko znižali takso, če bi se več stvari prepisalo pred smrtjo, pa bi jih manj ostalo za zapuščinsko, kar si zgoraj namigoval, da je mala malca. Očitno ni šlo.

Zgoraj sem dal predlog obvoza, če bi dedovanje ukinili. Tudi prepis ima stroške, primerljive s takso na zapuščinski ali pogodbo o dosmrtnem preživljanju. Tako da v trenutnem sistemu je precej vseeno.

delavec44 je izjavil:

Jeffreyy je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zgoraj sem dal predlog obvoza, če bi dedovanje ukinili. Tudi prepis ima stroške, primerljive s takso na zapuščinski ali pogodbo o dosmrtnem preživljanju. Tako da v trenutnem sistemu je precej vseeno.

Mi smo (iz spomina) imeli procentualno nekaj nižje stroške s prepisovanjem dela premoženja kot s sodno takso drugega dela premoženja. Ja, dokler je sodna taksa zanemarljiva, je dokaj vseeno, zato pa pravim, da je zanemarljiva. Pri vas ste jo pa tudi zanemarili, ker "je precej vseeno", ne vem, če je treba še kaj dosti dodati.

Zgodovina sprememb…

Yossarian je izjavil:

Samo za en info: taksa za vrednost zapuščine od 90.000 - 100.000 € znaša 684 €, za vsakih 10.000 € gor ali dol (od 50.000 € dalje, do 50.000 € so razredi drugačni, drugačni so pa spet od 1,000.000 € dalje) je en razred vreden 27 €.

Hvala za info. Torej lahko celo manj, kot sem imel v glavi.

Yossarian je izjavil:

Procentualno je cca 1-2 % primerov takšnih, kjer se dediči fajtajo za zapuščino, vse ostalo poteka mirno, ali po zakonu, oporoki ali po dogovoru.

Verjetno so tu mišljeni samo tisti primeri, kjer se dejansko še potem tožarijo (torej sodniku ne uspe z osnovnimi argumenti na prvi razpravi), ne pa tudi tisti primeri, kjer nerazumne dediče hitro podučijo o zakonodaji, umirijo, "prestrašijo" z dodatnimi stroški tožb, cenilcev, torej z osnovnimi argumenti hitro prepričajo, da se ne splača komplicirat, tega je po mojem veliko več. Zaradi tega se mi zdi tista taksa drobiž. Proti davku (ki ga plačajo tisti izven 1. dednega reda) je pa sploh drobiž.

kamiKaZaA ::

Vidim, da v tej temi debatira ena oseba z dvema nick-oma. Namreč Ales78 = Jeffreyy, če je slučajno kdo spregledal ta moj komentar, kjer se je kopriwa ujela v past:

https://slo-tech.com/forum/t804621/p866...

Toliko samo, ker mi je smešno in hkrati bolano, da sta profila razkrinkana, pa uporabnik še kar uporablja oba profila hkrati pri debati.

Zgodovina sprememb…

Saj če je komu jurja+ takse za 2x 1 urno razpravo malo, mi lahko komot nakaže.

Glede na to po koliko so nepremičnine ocenjene po gursu, prideš hitro na precej več.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Saj če je komu jurja+ takse za 2x 1 urno razpravo malo, mi lahko komot nakaže.

Glede na to po koliko so nepremičnine ocenjene po gursu, prideš hitro na precej več.

Je malo glede na premoženje, ki se deli, je malo glede na davek (ki ga plačajo izven 1. dednega reda), pa očitno je tud malo za tiste družine, ki se ne potrudijo, da bi nekaj od tega prihranili s prepisom pred smrtjo, in se izognili deljenju večjega premoženja na zapuščinski.

kamiKaZaA je izjavil:

Vidim, da v tej temi debatira ena oseba z dvema nick-oma. Namreč Ales78 = Jeffreyy, če je slučajno kdo spregledal ta moj komentar, kjer se je kopriwa ujela v past:

https://slo-tech.com/forum/t804621/p866...

Toliko samo, ker mi je smešno in hkrati bolano, da sta profila razkrinkana, pa uporabnik še kar uporablja oba profila hkrati pri debati.

Za neumne teze o forumaših imaš moderatorsko temo.
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napoved za odmero davka od premoženja - vložiti ali ne?

Oddelek: Loža
181378 (865) MojsterX
»

Davek od premoženja

175941 (1595) Baja
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

17449972 (26659) kriptobog
»

novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )

14835261 (30245) buttcrack

Več podobnih tem