» »

Servis / Pomoč Audi

Servis / Pomoč Audi

CartmanF ::

Na vas se obracam s tezavo, ki mi zadnje case krati spanec. Sam se na avte absolutno ne spoznam, imam pa neko specificno tezavo, ki je tudi serviser ni znal "odpraviti", vsaj ta prvi, k kateremu sem sel.

Gre za Audi-ja A6 nove generacije C8, Quattro. Ob zelo nizki hitrosti speljevanje samo v ovinek, ko je volan zamotan, zacne gumo tresti, ne trese volana, ampak samo hudo "preskokovanje" po moji oceni sprednje gume ter neko cviljenje tam spodaj, potem pa se neha. Ce pospesujem zelo agresivno ko je volan naravnost, te tezave ni.

Baje naj bi Quattro pogon tresel ce je volan zamotan, ampak to zihr ni normalno. Vcasih trese tudi ko imam zamotan volan pa speljem res zelo zelo pocasi. Zanimivo mi je da ce speljem naravnost pa potem zamotam volan, te tezave ni. Ce pa pridem v rondo in je volan nekaj casa obrnjen v levo, zacne po dolocenem casu spet tresti, pa niti dodatno ne pritiskam na plin.

Gre za taksen "obcutek", kot da guma preskakuje / vibrira / trese. Gume sem probal 2x razlicne, nove, z dovolj profila, a tezava ostaja.

Ce kdo ve kaj bi lahko bilo, 100x hvala.

CartmanF ::

Aja, mogoce se to. Vse je delalo super, tega ni bilo, sedaj pa je zacelo hecati nekaj mesecev nazaj. Tako da verjetno platisca / gume niso kriva. Pa seveda se to "vibriranje / preskakovanje" zgodi ko je volan namotan v levo / desno, ali speljem zelo agresivno ali zelo pocasi, skoraj brez plina.

IL_DIAVOLO ::

Menjalnik/diferencial?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

hojnikb ::

pelji kompetentnemu mehaniku, tle nebomo nič popravil/diagnsoticiral..
#brezpodpisa

sparklyslo ::

gre za A6 nove generacije C8, Quattro

Kako ti lahko napaka na avtu krati spanec?
Prva stvar, ki mi je padla na misel, je moj sosed, ki si je pripeljal "Audija A6" iz Nemčije, pa ma gor zlizane čunga lunga gume, pa stalno išče neke poceni mehanike, ker pač uradni servis je za njega predrag.....mogoče se pa motim :D

Iztok10 ::

Zanima me kako si reso okvaro. Ker na mojem dela identicno, mehanik pravi, da je vgt!!!

WizzardOfOZ ::

Pri 4x4 pogonu preskakovanje prednje gume v ovinku pomeni da je v menjalniku prednji pogon togo sklenjen z zadnjim pogonom. Do preskakovanja pride, ker prednje gume v ovinku delajo večji lok kot zadnje in posledično se morajo večkrat zavrteti, kar pa menjalnik zaradi toge sklenjenosti ne pusti, ker morajo vse 4 gume delati enako obratov. (tako se recimo razni 4x4 stari avti obnašajo na trdi podlagi, ker nimajo sredinskega diferenciala, ampak samo togo sklenjen pogon)

Po možnosti je elektronska zapora sredinskega diferenciala crknila in je pogon ostal zaklenjen.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Audi a3 Quattro pogon

Oddelek: Na cesti
272972 (2073) m0LN4r
»

Kako se vaš avto pelje v snegu (strani: 1 2 3 4 5 )

24530902 (18117) simnov
»

Avtomobili s trpežnim podvozjem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27571165 (63614) krneki0001
»

Vožnja v snežnih razmerah (strani: 1 2 3 4 )

16031534 (28551) PrimozR
»

Naj pomaga vsak, ki se spozna na popravljanje avtomobilov (strani: 1 2 )

6417099 (15697) SkIDiver

Več podobnih tem