Forum » Na cesti » Nalet v pločnik
Nalet v pločnik
deltacqb ::
Pozdravljeni,
danes sem na ledu speljal malo hitreje in me je zaneslo v pločnik z meganom. Hitrost ni bila velika, se je pa vseeno malo čutilo. Pnevmatike ni presekalo, je pa volan zamaknjen malce na levo. Ko se peljem nič ne trese, prižgala se je opozorilna lučka za pregled ESP-ja. Ko sem avto prižgal drugič in se peljal lučka ni več svetila.
Kakšne so najverjetnejše okvare?
Hvala za informacije.
danes sem na ledu speljal malo hitreje in me je zaneslo v pločnik z meganom. Hitrost ni bila velika, se je pa vseeno malo čutilo. Pnevmatike ni presekalo, je pa volan zamaknjen malce na levo. Ko se peljem nič ne trese, prižgala se je opozorilna lučka za pregled ESP-ja. Ko sem avto prižgal drugič in se peljal lučka ni več svetila.
Hvala za informacije.
dottor ::
Bo treba kako roko menjat, če je volan zamaknjen.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
first_line ::
Pelji mehaniku da ti roke pregleda, pa zglobe.
Se pravi, pregled podvozja in optika. Upam, da ni kaj takega, ki bi stalo dosti denarja.
Kdo pravi da mora biti zastonj? Bo pač treba plačati, ker se mi je mudilo. Problem je, da delam v tujini in ne želim plačati za nekaj kar ni potrebno.
Že sam pregled podvozja in optika neki staneta, kolko je pa odvisno od mehanika in od kakšne volje je.
Brane22 ::
first_line je izjavil:
Bo treba kako roko menjat, če je volan zamaknjen.
Bedarija^^, avto pelješ na optiko (30-50€, izjeme 90€) in je rešeno.
Ne verjamem. Ko udariš tako, da ti v podvozju nekaj premakne, bo skoraj ziher potrebno ravnanje ali zamenjava nečesa.
Čim stvari ne ležijo več tako kot so, je nekaj deformirano.
Lahko bi deformiralo feltno ali pa recimo poškodovalo ali precvikalo kak gumi element ali zglob.
Ampak to bi se čutilo pri vožnji. Stvar bi se tresla ali pa bi bilo več lufta.
Če je edina vidna posledica zamaknjenost volana, je nekaj izkrivljeno.
Verjetne žrtve so roka, nekaj na stebru amortizerja ali pa "rame" od zobate letve...
Avto se lepo pelje tudi če ti zmanjka vode ali celo olja. Nekaj časa.
Ampak to bi se čutilo pri vožnji. Stvar bi se tresla ali pa bi bilo več lufta.
Če je edina vidna posledica zamaknjenost volana, je nekaj izkrivljeno.
Verjetne žrtve so roka, nekaj na stebru amortizerja ali pa "rame" od zobate letve...
first_line je izjavil:
Saj je napisal da se avto lepo pelje.
Avto se lepo pelje tudi če ti zmanjka vode ali celo olja. Nekaj časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
SplitCookie ::
Verjetno je povilo zglobe na rokah, to bo treba menjat, pa še kakšen stabilizator bi znal iti v 3pm
V glavnem pripravi ene 200EUR pa bo - in samo optika težav ne bo rešila
Preveri pa če ti slučajno ni povilo tudi feltno ali posnelo gumo, kar je lahko tudi vzrok takih težav, se bi pa čutile.
Pa preglej ESP kode, da ne bo kaj hudega kmalu.
Če imaš servo - udarec je lahko mnogo mnogo hujši kakor se čuti v volanu
Preveri pa če ti slučajno ni povilo tudi feltno ali posnelo gumo, kar je lahko tudi vzrok takih težav, se bi pa čutile.
Pa preglej ESP kode, da ne bo kaj hudega kmalu.
Če imaš servo - udarec je lahko mnogo mnogo hujši kakor se čuti v volanu
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
kixs ::
Ce ni bil res zelo hud udarec, je samo optiko zamaknilo. Pelji na optiko, navadno kosta do 50€.
lp
lp
Se mi je ze zgodilo. Sicer pa skoraj vsak udarec malo zamakne optiko (npr. zapeljes v kaksno luknjo ali ko popravljajo asfalt in zapeljes bolj hitro cez tisti odsekan rob visine cca 5-7cm).
Zdej ali samo zamakne ali pa se kaj rahlo zvije in potem to popravijo na optiki pa ne vem. Meni je volan zamaknilo za cca 5 stopinj in mi je vse na optiki nastimal.
lp
Zdej ali samo zamakne ali pa se kaj rahlo zvije in potem to popravijo na optiki pa ne vem. Meni je volan zamaknilo za cca 5 stopinj in mi je vse na optiki nastimal.
lp
Če ti tako to "popravljajo", potem to ni zares popravljeno.
Ne moreš tako kompenzirat stvari, ki jih zvijaš.
Ne moreš tako kompenzirat stvari, ki jih zvijaš.
Lej, ce optika potem stima, je vse v redu. Ker optika kaj hujsega ne more "skompenzirat" - pa pravim, da ne vem ali se res kaj zvije ali samo od udarca kaksno nastavitev podere - saj je optika zelo obcutljiva in bi jo "moral" delat na vsakih 15.000km, ceprav nisi nikamor zadel.
lp
lp
Ma deltacqb ne poslušaj teh strokovnjakov ko še izpita nimajo, kaj šele da bi v življenju videli kako kolo sploh stoji na avtu.
Pelji na optiko, ti bojo že povedali če imaš kaj resno poškodovano. Če v ovinkih ne opažaš da bi avto kaj čudno rajdal, je še optiko brez veze sedaj nekaj panično delati. Malo ti bo gume postrani pobiralo in to je to.
Jaz sem imel volan že od nakupa malo postrani, dokler nisem tako kot ti prigonil v robnik in sedaj lepo naravnost stoji :D
Pelji na optiko, ti bojo že povedali če imaš kaj resno poškodovano. Če v ovinkih ne opažaš da bi avto kaj čudno rajdal, je še optiko brez veze sedaj nekaj panično delati. Malo ti bo gume postrani pobiralo in to je to.
Jaz sem imel volan že od nakupa malo postrani, dokler nisem tako kot ti prigonil v robnik in sedaj lepo naravnost stoji :D
@first_line:
Jaz sem pa že parkrat menjal sam amortizerje, končnike itd in nisem šel "ravnat" stvari na optiko...
Jaz sem pa že parkrat menjal sam amortizerje, končnike itd in nisem šel "ravnat" stvari na optiko...
Če bi bilo to res ne bi spraševal kako se lahko zmakne, ne da se zvije. A si bil ti tisti k je delal optiko, pa mu luči še zmeraj postrani svetijo :D
Mogoče bi se res lahko vzdržal od podajanja tako avtoritativnih nasvetov o stvareh, ki so lahko občutljive, pa o njih dejanjsko ne veš nič.
Ja saj si sam rekel da ne razumeš kako je lahko zamaknjeno če ni zvito. Več kot očitno nimaš pojma, ne vem kako lahko tako butasto govoriš, če pa imaš že ogromno izkušenj z menjavo? Ali lahko pojasniš to?
b00mer ::
Zivjo
Sam sem enkrat podobno zadel, vednar je bila hitrost vecja..
Vse je slo v maline : odkrusil se mi je del na feltni, roka, zglob,...
Je blo drago..
Nisem ekspert za servis, ampak se mi zdi da bi te ze optika resila.
Sam sem enkrat podobno zadel, vednar je bila hitrost vecja..
Vse je slo v maline : odkrusil se mi je del na feltni, roka, zglob,...
Je blo drago..
Nisem ekspert za servis, ampak se mi zdi da bi te ze optika resila.
šernk ::
Odvisno od moči udarca, pač zadevo je treba pogledat. Če je bil udarec močnejši lahko pelje še 100x na optiko pa ne bo pomagalo. Je pa tako, da servisni pregled stane polovico cene optike. Vendar moraš delat obojno, drugače ti pa optika lahko popravi zadevo. Torej lahko prišparaš 30€ za pregled lahko zapraviš dodatnih 30€ za optiko. Najbolje pa je da pelješ avto na servis kjer imajo tudi za štimat optiko in ti odpravijo problem v celoti. Lahko je za menjat precej, lahko nič.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Dokler mehanik ne dvigne avta in pogleda ne boš vedu kaj je, naši komentarji so pa loterija.
AndrejS ::
Pri meni so morali po naletu v pločnik zamenjati gumo, platišče , most , .... Še sreča da sem mel kasko :D
IL DIAVOLO ::
Tu ti bo bolj težko kdo povedal...pelji k mehaniku in naj pogleda, kaj je narobe.
Tole tukaj je ugibanje...
Tole tukaj je ugibanje...
Relanium ::
Pozdravljeni,
Hvala za informacije.
Špurštange so mal zvite, naj ti mehanik pogleda če je kaj zračnosti kje, če ni pa na optiko.
(je cenej pregled pa optika kot nove gume, pa vedel boš na čem si)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Relanium ()
Evo, sem prišel iz prvega servisa in točno zato sem vprašal na forumu. 596€ predračun, seveda mi ni znal razložiti, ker jaz ne govorim francosko on pa ne angleško. Vendar je takoj bilo jasno, da me bodo hoteli udariti po žepu. Polno nekih delov bi rad zamenjal. Bom šel še najmanj k dvema drugima.
Seveda je mogoče, da je res potrebno zamenjati vse te dele, vendar se prav gotovo ne bi mogel peljati 140 km/h po avtocesti, avto pa popolnoma miren. In belgijske ceste so polne lukenj. Tako, da prav gotovo nekaj ne štima. Bom poročal končno ceno :).
Seveda je mogoče, da je res potrebno zamenjati vse te dele, vendar se prav gotovo ne bi mogel peljati 140 km/h po avtocesti, avto pa popolnoma miren. In belgijske ceste so polne lukenj. Tako, da prav gotovo nekaj ne štima. Bom poročal končno ceno :).
596€ predračun
Nice...
Ce se ti ni zvila feltna, potem tudi kaj drugega hujsega ne more bit. Feltna se ti zvije kar hitro in to vsekakor cutis med voznjo.
lp
Mavrik ::
Ce se ti ni zvila feltna, potem tudi kaj drugega hujsega ne more bit. Feltna se ti zvije kar hitro in to vsekakor cutis med voznjo.
Pa s kje vi vlečete takšno nakladanje? Zadeneš nekaj s kolesom, zatem ti volan stoji postrani vi pa z odgovori "ej to ni nič narobe" pa "to bodo z malo šraufanja popravili"?
A misliš da cel sistem za upravljanje stoji postrani ker je malo slabe volje ali ker so se malo odpustili šraufi za fino nastavljanje optike?
Dajte nehajte prosim nakladati o stvareh, ki jih ne razumete prosim!
The truth is rarely pure and never simple.
Pa s kje vi vlečete takšno nakladanje? Zadeneš nekaj s kolesom, zatem ti volan stoji postrani vi pa z odgovori "ej to ni nič narobe" pa "to bodo z malo šraufanja popravili"?
A misliš da cel sistem za upravljanje stoji postrani ker je malo slabe volje ali ker so se malo odpustili šraufi za fino nastavljanje optike?
Dajte nehajte prosim nakladati o stvareh, ki jih ne razumete prosim!
Napisal sem samo dodatek, ker svojih prejsnjih postov ne bom ponavljal. Ti pa tudi ne rabis bit tecen in brat le zadnji odgovor!
lp
Saj meni je jasno, da nihče na forumu ne more zagotovo napisati kaj je narobe in kaj ni. V bistvu iščem podatke kaj zagotovo ni, npr. zagotovo ne more mehanik rečt, da je kriv menjalnik. Torej po opravljenih 100 km danes, od tega večji del po avtocesti, polni lukenj je stvar taka: Avto se pelje popolnoma mirno, volan nič ne trese ne po ravnem ne po ovinkih, tudi pri hitrosti 140 km/h je vse v redu. Prav tako nobenih čudnih zvokov. In zdaj vprašanje:
A je mogoče, da je pol delov na sprednjih kolesih polomljenih/zvitih ne glede na to?
A je mogoče, da je pol delov na sprednjih kolesih polomljenih/zvitih ne glede na to?
Kot ze receno... po vsej verjetnosti kaj husega ne more bit. Na optiko pa ga vseeno pelji in ti bo tam mehanik lahko bolje svetoval.
lp
lp
GrimReaper ::
Jest sem zadel s 40km/h z desno feltno v robnik, pa je blo za 320€ škode + 110€ za popravilo feltne. Avto je bil nevozen, ker je bla roka tolk zvita da je guma drajsala ob kolotek.
Za zamenjat je bla pa vilica (to najbrž pomeni roka, ta je bla najdražja poleg samega dela), drog volana, končnik volana, avtovleka 40€ pa optika 30€.
Za zamenjat je bla pa vilica (to najbrž pomeni roka, ta je bla najdražja poleg samega dela), drog volana, končnik volana, avtovleka 40€ pa optika 30€.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
a remplacer la rotule axiale et rotule exterieur droit de direction + ctrl et reglage du parallelisme des roues avant + essai du vehicle pour poursuivre le diagnostic. Tole je v francoščini.
Prevod google: zamenjati aksialni zglob žoga izven in desni ctrl + smer in prilagajanje podobnost sprednji kolesi + Preskus vozila nadaljevati z diagnozo.
A ima kdo več pojma kaj bi to blo. 600 €?
Avto je popolnoma vozen, brez plavanja na cesti ali čudnih zvokov. Priletel pa sem ne več kot 5 - 10 km/h
Prevod google: zamenjati aksialni zglob žoga izven in desni ctrl + smer in prilagajanje podobnost sprednji kolesi + Preskus vozila nadaljevati z diagnozo.
A ima kdo več pojma kaj bi to blo. 600 €?
Avto je popolnoma vozen, brez plavanja na cesti ali čudnih zvokov. Priletel pa sem ne več kot 5 - 10 km/h
freesty ::
Pomoje ni nic. Jaz sem se zapisdil ene 50km/h v plocnik. Feltna je mela tako vdolbino, da bi lahko dal pest not. Guma cela:> Avto se od takrat normalno vozi ze cca 3-4 leta.
Pelji na optiko kot ti svetujejo, pa ce oni ne bojo nic rekl pol ze ni nic narobe pomoje.
Pelji na optiko kot ti svetujejo, pa ce oni ne bojo nic rekl pol ze ni nic narobe pomoje.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Barbarian ::
kolk nekih "strokovnjakov".
avto se v takem primeru lepo pelje na optiko. Če tisti, ki to obvlada zna popravit za 30 eur...odlično. Če reče da tega samo z optiko ne bo možno popraviti pa pač pelješ naprej k mehaniku.
da bi pa menjal vzmeti, roke, zglobe in nevem kaj za nekaj 100 eur samo zato da je volan naravnost je pa zelo, zelo neumno početje. Če optika vse popravi je to to.
Nevem niti zakaj po parih dneh še vedno sprašuješ na forumu. V tem času bi lahko že zdavnaj obiskal optika in bi točno vedel kaj je z avtom.
avto se v takem primeru lepo pelje na optiko. Če tisti, ki to obvlada zna popravit za 30 eur...odlično. Če reče da tega samo z optiko ne bo možno popraviti pa pač pelješ naprej k mehaniku.
da bi pa menjal vzmeti, roke, zglobe in nevem kaj za nekaj 100 eur samo zato da je volan naravnost je pa zelo, zelo neumno početje. Če optika vse popravi je to to.
Nevem niti zakaj po parih dneh še vedno sprašuješ na forumu. V tem času bi lahko že zdavnaj obiskal optika in bi točno vedel kaj je z avtom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Barbarian ()
Tilen ::
Jaz sem za popravilo (vilica, končnik, centriranje, optika) pri nas s popustom za člane AMZS plačal 102 EUR.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
kolk nekih "strokovnjakov".
Ni neumno početje, če ti nato pobere ležaje in zglobe zaradi povitih/potrganih komponent
Zakaj sprašujem? Ker je prvi predračun bil 596 €. Pri drugem mehaniku pa največ 150€. V soboto bo zrihtal, en del 48 € drug del 41 € in optika okoli 50 €. Tu so cene malo višje :D, na koncu pa mi je moje obotavljanje prišparalo 450 €.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rahlo tresenje avta med 70-80km/h (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17663 (12737) | Wonailabs |
» | Šraufanje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9125 (7104) | Brane22 |
» | megane 3 1.5 dci problemOddelek: Na cesti | 1679 (1576) | Scorpia |
» | Zapečeni končniki na vozilu??Oddelek: Loža | 8529 (7897) | guest #44 |
» | zbit avto in "neraven" volanOddelek: Loža | 2744 (2116) | Scorpia |