Forum » Na cesti » Financiranje/kredit za nov avto
Financiranje/kredit za nov avto
Hudobec82 ::
Čez 7 let maš pred bajto skor ničvredno kripo, položnice za lizing in kasko v višini pol plače pa še kr prihajajo.
jest10 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Je pa tako, še več naj jih nove kupuje, da bomo mi ostali imeli večjo izbiro rabljenih.
Pa menda ne jemlješ potem 7 let stare kripe, kot se je izrazil pepček post višje
JanBrezov ::
Čez 7 let maš pred bajto skor ničvredno kripo, položnice za lizing in kasko v višini pol plače pa še kr prihajajo.
Po drugi strani pa imaš ob nakupu nov avto za skoraj nič denarja. Če je kupcu važna javna podoba in prestiž, je to cena, ki jo mora plačati. Nov avto vidijo vsi, lizing in zavarovanje pa načeloma nihče.
Webmojster ::
gruntfürmich ::
samo vmesno vprašanje: kako to da nisi varčeval za avto, da bi ga sedaj skeširal z gotovino?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
denabiker ::
a ni bila neka novica, da imamo zelo stare avte, da je starost avtov bistveno večja kot včasih v SLO. Dosti znancev imam severno, recimo v D se zelo menjajo avti, kupiš novega, voziš 2-3 leti, menjaš starega za nov model. Kakšni revni imajo stare avte, pa Turki, Balkanci itd. vozijo stare bemfle, audije, mečke,...
s temi ko tudi poslovno sodelujemo, to folk kar menjava avte, kak pride nov model, ga že naroči, pa tudi če je samo facelift. Vozijo skos nove modele.
s temi ko tudi poslovno sodelujemo, to folk kar menjava avte, kak pride nov model, ga že naroči, pa tudi če je samo facelift. Vozijo skos nove modele.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
Invictus ::
Nemci imajo tudi stare avte, sam res tisti bolj stoječi res menjajo na 2-3 leta.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Utk ::
Če nimajo za flet, oz. če rentajo flet, pa isti k, če rentajo še avto.
Kar ne pomeni, da je to finančno pametno ali da imajo zarad tega nek "standard".
Kar ne pomeni, da je to finančno pametno ali da imajo zarad tega nek "standard".
WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Je pa tako, še več naj jih nove kupuje, da bomo mi ostali imeli večjo izbiro rabljenih.
Pa menda ne jemlješ potem 7 let stare kripe, kot se je izrazil pepček post višje
Še starejše. Avto kupim med 8 in 10 let star, ga poštimam, da mi služi (orenk servis, menjava delov ki bi lahko crknili) in se vozim naslednjih 7 let, potem pa prodam in kupim "novega".
Avto mora služiti meni, ne da sem jaz suženj avtu.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
feryz ::
Mora biti kar beda, če v lajfu nisi toliko napredoval in zaslužil, da si enkrat lahko privoščiš nov in malce boljši avto.
Sploh si ne predstavljam, da bi se na stara leta vozil v nekih starih kantah. To je za mularijo.
Sicer imam soseda, dojč auslanderja, uspešen kot hudič. Kao. Se pa že 20 let vsako poletje prikaže na dopust z eno podrto mečko A. Eno in isto, seveda.
Včasih je bila nova, zdaj pa ... Ampak kredit ima verjetno res še vedno. Za to starino.
Sploh si ne predstavljam, da bi se na stara leta vozil v nekih starih kantah. To je za mularijo.
Sicer imam soseda, dojč auslanderja, uspešen kot hudič. Kao. Se pa že 20 let vsako poletje prikaže na dopust z eno podrto mečko A. Eno in isto, seveda.
Včasih je bila nova, zdaj pa ... Ampak kredit ima verjetno res še vedno. Za to starino.
Pithlit ::
Ahhh "direktor" z 870€ bruto predava o uspešnosti in nam razlaga kako smo vsi ostali failal u lajfu.
Life is as complicated as we make it...
edi45 ::
Ahhh "direktor" z 870€ bruto predava o uspešnosti in nam razlaga kako smo vsi ostali failal u lajfu.
Če misliš da ima človek samo 870€ bruto plače, se motiš. Ogromno "direktorjev" poznam, skoraj na minimalcu, da se čim manj denarja obdavči, ostalo se pa izplačuje kot potni stroški, dnevnice, vračila, nagrade itd..kar par tisočakov neobdavčeno na mesec, lahko na tak način potegneš iz firme.
Invictus ::
Mora biti kar beda, če v lajfu nisi toliko napredoval in zaslužil, da si enkrat lahko privoščiš nov in malce boljši avto.
Eni pač nočemo zapravljat za avto...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Mu je to edini avto? Če ni, potem ni problem kreditov. Lahko pač, da mu je ta avto zelo všeč in idealen za dopuste. Imaš polno folka, ki vozi stare avte/oldtimerje samo zaradi nostalgije oz. nekega filinga, ki ga ta avto daje. Dopust je idealen za to.
Pithlit ::
Če misliš da ima človek samo 870€ bruto plače, se motiš. Ogromno "direktorjev" poznam, skoraj na minimalcu, da se čim manj denarja obdavči, ostalo se pa izplačuje kot potni stroški, dnevnice, vračila, nagrade itd..kar par tisočakov neobdavčeno na mesec, lahko na tak način potegneš iz firme.
Ja?
Life is as complicated as we make it...
edi45 ::
Ja?
Tako da mogoče prikaže tako plačo zaradi davkov, samo verjemi da nima. Vozi tudi nov avto za cca 150 tisočakov.
Je problem. Tip biva v štutgartu, v najetem stanovanju in bi rad hodil domov, ker se mu ful dopade tukaj.Sicer imam soseda, dojč auslanderja, uspešen kot hudič. Kao. Se pa že 20 let vsako poletje prikaže na dopust z eno podrto mečko A. Eno in isto, seveda.
Mu je to edini avto? Če ni, potem ni problem kreditov. Lahko pač, da mu je ta avto zelo všeč in idealen za dopuste. Imaš polno folka, ki vozi stare avte/oldtimerje samo zaradi nostalgije oz. nekega filinga, ki ga ta avto daje. Dopust je idealen za to.
Ampak mu komajda znese vsako leto priti za 14 dni. Čeprav rabi v bistvu samo za gorivo. Hiša pri nas ga stane tako ali tako, če so noter ali ne, poje pa tako tukaj, kot tam.
Ima pa okrog 3 jurje neto, žena pa okrog 3.700 €. In spadata med težke reveže, ki si ne moreta privoščiti poti v Slo enkrat letno.
aborko ::
feryz: verjamem da je težko razumeti, ampak nekaterim je avto kot tebi TČ, lahko bi kupil novo ali 10 ali 100 novih, ampak če 10-15 let stara ok dela, zakaj le? Da boš rekel da imaš novo ali zaradi sosedov?
Mene 8-15 let star avto košta manj kot 1% družinskega letnega proračuna, čisto vse všteto. Se pravi bi si lahko privoščil nekaj "malce" boljšega, ampak zakaj že, če avto uporabljam le 1% časa? Več mi pomeni maksimiziranje časa z družino, da sem brez kreditov, fleksibilen, da na rabim ravno pol življenja po 8 ur+ dnevno delati. Zdej če je nekomu delo v užitek, potem super, večini žal ni. Pa ok penzija zame vseeno bo, tako ali drugače, tudi zaradi izogibanje preseravanja kjer ne vidim dodane vrednosti. Pa nismo zdej škrti do sebe, radi gremo malo po svetu vsako leto kak mesec ali dva, za to gre malo več €, ker mi je zanimivo spoznavati druge kulture, kako ljudje živijo.
Je pa res, ko si enkrat časovno v zadnih par 10% življenja se verjetno človek malo zamisli, pogleda malo okoli, največkrat kar k sosedom, da dobi potrditev, da je v življenju bil "uspešen". In dostikrat je najlažje pleh primerjati. Jst raje primerjam čas, ko sem (družina) bil svoboden in ne suženj drugim ali sebi. Seveda s tem ne gre pretiravati in nek higijenski minimum (npr. lastna nepremičnina v ok stanju), zate verjetno še avto, pač mora bit osnova. Na koncu niti ni važno na kaj se ti dvigne, važno da si v glavi koliko toliko zdrav in zadovoljen z lajfom, pa četudi za to rabiš izvajati primerjave s sosedom.
Mene 8-15 let star avto košta manj kot 1% družinskega letnega proračuna, čisto vse všteto. Se pravi bi si lahko privoščil nekaj "malce" boljšega, ampak zakaj že, če avto uporabljam le 1% časa? Več mi pomeni maksimiziranje časa z družino, da sem brez kreditov, fleksibilen, da na rabim ravno pol življenja po 8 ur+ dnevno delati. Zdej če je nekomu delo v užitek, potem super, večini žal ni. Pa ok penzija zame vseeno bo, tako ali drugače, tudi zaradi izogibanje preseravanja kjer ne vidim dodane vrednosti. Pa nismo zdej škrti do sebe, radi gremo malo po svetu vsako leto kak mesec ali dva, za to gre malo več €, ker mi je zanimivo spoznavati druge kulture, kako ljudje živijo.
Je pa res, ko si enkrat časovno v zadnih par 10% življenja se verjetno človek malo zamisli, pogleda malo okoli, največkrat kar k sosedom, da dobi potrditev, da je v življenju bil "uspešen". In dostikrat je najlažje pleh primerjati. Jst raje primerjam čas, ko sem (družina) bil svoboden in ne suženj drugim ali sebi. Seveda s tem ne gre pretiravati in nek higijenski minimum (npr. lastna nepremičnina v ok stanju), zate verjetno še avto, pač mora bit osnova. Na koncu niti ni važno na kaj se ti dvigne, važno da si v glavi koliko toliko zdrav in zadovoljen z lajfom, pa četudi za to rabiš izvajati primerjave s sosedom.
bemfa ::
Pa kaj si ti nor, en napiše da si bo kupo avto za 35k (kar je danes solidno opremljen Golf), pa se pol slo techa vžge. Presneta faušija. Če si ne moreš privoščit novega Golfa, pol delaš nekaj narobe v svojem življenju.
edi123 ::
Pa kaj si ti nor, en napiše da si bo kupo avto za 35k (kar je danes solidno opremljen Golf), pa se pol slo techa vžge. Presneta faušija. Če si ne moreš privoščit novega Golfa, pol delaš nekaj narobe v svojem življenju.
ne nor si ti če ne spremljaš kaj je srž problema v tej temi.
problem je to da hoče za vso vsoto avtomobila vzet kredit, kar je noro in bolano na 1x. Če nimaš za minimalno 25% pologa nimaš kaj si kupovat avta takšnega potem pač kupiš avto za 10k če imaš 25%. Pa še 25% je malo, jaz pod 50% pologa sploh ne bi kupoval avta, ker služijo samo banke in lizing hiše. In samo to je problem, nihče mu ni favš.
Vsak svoj denar zapravlja kot mu paše. Jaz si recimo ne predstavljam zakaj bi dal za kos pleha več kot 10k€, če pa lahko dam na leto par 10k€ za več družinskih "izletov", ki mi pomenijo veliko več kot kos pleha, ki večino časa stoji pred bajto ali službo in tam samo izgublja vrednost. (drugače ravnokar nazaj iz amerike, kjer smo si pogledali popoln sončni mrk (8.4.)).
Mato989 ::
Saj nikogar ne briga kako bo OP zapravil svoj KEŠ, samo on bi zapravljal keš ki ga še nima, z kreditom za brutalne OM kjer bo kupil zadevo ki je takoj v padcu vrednosti overall.. Čeprav lahko dobi dovolj kvalitetni nadomestek za vsaj 20-30% manj denarja.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
issak ::
ce vzames potrosniski kredit, potem banko ne briga, koliksn del avta bos ti s tem plačal... Vprasanje je samo, ali lahko dobis tolk krede glede na tvoje izdatke/plačo
Sej kupujem avto za 35 jurjev. Če lahko dobiš za stanovanje za 100 plus, potem 35 ni ravno veliko.
Še vedno pa ne vem če je nujno zavarovanje kredita in koliko zavarovanje pride.
Pri stanovanjskem kreditu banka dobi stanovanje, če jim ne plačaš. Z avtom so pa v minusu, ker izgubi vrednost takoj, ko ga odpelješ iz avtohiše.
Sicer pa vsaka avtohiša ponuja neka svoja financiranja in popuste, če jih vzameš, če prideš s kešom (od kredita iz banke) ti ne dajo nobenega popusta na ceno avtomobila. Tako da preden prideš v avtohišo s 35k od banke na svojem računu, se najprej pozanimaj kaj nudijo tam. Nekaj pologa je pa zmeraj, kupiti avto za 35k če nimaš niti polovico za polog je kar divja finančna poteza.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
Machete ::
30k lizing - plačam ca 35 v treh letih.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Noben ne rabi biti suženj avta.
Jaz sem samo rekel, da bi bilo za pričakovati, da človek v srednjih letih, ko je iz tahudega ven, normalno lahko nov avto srednjega razreda kupi.
Brez da ve, da ga je kupil.
Če mora zaradi tega glodati suh kruh, potem je res bolje, da je brez njega.
Jaz sem samo rekel, da bi bilo za pričakovati, da človek v srednjih letih, ko je iz tahudega ven, normalno lahko nov avto srednjega razreda kupi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Kako lahko nekaj kupiš brez da veš. To da bi ti 40k pomenilo tako malo da sploh opazil ne bi je skoraj nemogoče razen če imaš 1 mil na TRR...
Tebi je avto statusni simbol in podaljšek oneta, ki ga morajo sosedje videti. Meni se pa je*e, kaj si sosedje in tebi podobni mislijo, ker mi je avto samo orodje s katerim pridem od točke A do točke B. In za to je tudi tisti za 10k€ dovolj dober.
To da bi ti 40k pomenilo tako malo da sploh opazil ne bi je skoraj nemogoče razen če imaš 1 mil na TRR...
40k€ je tako malo, da se na računu niti ne pozna, če si (se bom izrazil po feryzovo) človek v srednjih letih, ko je iz tahudega ven.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Meni je pa v užitek dober avto. Briga me za sosede.
Kredit bo vzel.Noben ne rabi biti suženj avta.
Kako lahko nekaj kupiš brez da veš. To da bi ti 40k pomenilo tako malo da sploh opazil ne bi je skoraj nemogoče razen če imaš 1 mil na TRR...
To je, če vzameš polnega, okrog 600 evrov mesečno.
Če si prišel do neke plačce, recimo 2k+ neto in nimaš drugih kreditov, bi to moralo iti relativno neboleče skozi.
Kredit bo vzel.Noben ne rabi biti suženj avta.
To je, če vzameš polnega, okrog 600 evrov mesečno.
Če si prišel do neke plačce, recimo 2k+ neto in nimaš drugih kreditov, bi to moralo iti relativno neboleče skozi.
Dobro nekaj je RELATIVNO NEBOLEČE drugo je pa tako malo da sploh ne opaziš...
Pri 2k NETO plači 600 EUR na mesec prekleto opaziš da manjka... recimo pri 2.800 na mesec jaz ne opazim da plačam moji še Hofer HOT za 6,99 EUR da pa ne bi opazil da mečem ven še 600 EUR na mesec pa je nemogoče
tomaz- ::
verjetno je mislil brez bistvenih bolečin v tošlu.. Itak da veš, da si kupil, čeprav ga v osnovi čist razumem. Ko sem kupoval avto zase, je malce zapeklo, ker je bila cifra šestmestna, za ženo pa dejansko nič, ker si je ( k sreči, hehehe ) izbrala pač avto za cca polovico mojega zneska. Ja, veš, da si kupil, ampak razlika v pekočem je bistvena.
In tukaj mu dam point - če v srednjih letih ne gre kupiti avta za recimo cca 30000-40000 brez pekoče denarnice, nekaj ni šlo v redu
In če te mora nek znesek vsak mesec "opominjat" na to, da si dolžan, je fino, če je tega čimmanj, ne pa jebenih 5 let ali še celo več...
In tukaj mu dam point - če v srednjih letih ne gre kupiti avta za recimo cca 30000-40000 brez pekoče denarnice, nekaj ni šlo v redu
In če te mora nek znesek vsak mesec "opominjat" na to, da si dolžan, je fino, če je tega čimmanj, ne pa jebenih 5 let ali še celo več...
On verjetno predpostavlja da imaš vsake 5 let nov avto in da v tem času izgubiš ene 15k na vrednosti, je to samo 3 jurje izgube letno. In to kao skoraj ne opaziš. No jst osebno bi moral skoraj mesec na leto delati samo za tak avto, tako da bi vsekakor opazil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aborko ()
Užitke si vsak po svoje razlaga. Za užitke hitre vožnje grem na dirkališče, najamem res močno zverino pa se znorim. Na redbull ringu dobiš za par tisoč evrov zverino za cel vikend.
Vožnja po naših, slovenskih, cestah pa ni užitek ne v avti za 10k in ne s tistimi za 200k€.
MrStein ::
gruntfürmich je izjavil:
samo vmesno vprašanje: kako to da nisi varčeval za avto, da bi ga sedaj skeširal z gotovino?
Saj je, pa mu je lani inflacija "polovico" izničila.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
eEdbM ::
Problem je samo en, da nima denarja :lol:
Načeloma ne potrebuje gotovine, lahko vzame kakšno od financiranj (glede naslova) ali pa poslovno 'izposojo'... Če je pravi frajer, plemeniti lastna sredstva po višji stopnji kot ima obresti od financiranja. Tudi posamičen obrok se skoraj ne pozna na računu za razliko od celotnega keširanja.
WizzardOfOZ je izjavil:
Tebi je avto statusni simbol in podaljšek oneta, ki ga morajo sosedje videti. Meni se pa je*e, kaj si sosedje in tebi podobni mislijo, ker mi je avto samo orodje s katerim pridem od točke A do točke B. In za to je tudi tisti za 10k€ dovolj dober.Februarja sem dobil novo zafiro. Takrat sem hodil iz službe še ko je bila praktično noč.
Kake 2 dni kasneje, zvečer, pravi naša, če gremo v štacuno.
Se vsede v avto in si pripre plašč z vrati. Nekaj bulji po vratih in vpraša, kje za vraga imam kljuko. Ji pokažem gumb in pravim, da nima več kljuke ampak gumb.
Naša me pogleda in vpraša, če imam nov avto. Ker prej je ziher, da je kljuka bila. Ja, sem rekel, že par dni.
Ta stari so izvedeli po enem tednu, brat pa po kakšnem mesecu.
Drugi pa niti ne porajtajo, da imam nov avto. Se že 7 let prevlačvam v tem razredu.
tomaz- ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Užitke si vsak po svoje razlaga. Za užitke hitre vožnje grem na dirkališče, najamem res močno zverino pa se znorim. Na redbull ringu dobiš za par tisoč evrov zverino za cel vikend.
Vožnja po naših, slovenskih, cestah pa ni užitek ne v avti za 10k in ne s tistimi za 200k€.
Ja, ker tebi užitek predstavlja hitra vožnja. Meni recimo, užitek predstavlja vse drugo: Dober avto, izjemen komfort, počutje v notranjosti , sound, zvok motorja, ko pritisneš na pedalo - je kolona precej manj "opazna" :)
WizzardOfOZ je izjavil:
Vožnja po naših, slovenskih, cestah pa ni užitek ne v avti za 10k in ne s tistimi za 200kEUR.
Ravno tu se motiš. Še posebaj naše ceste rabijo dober avto, ker so v podtrijah še toliko slabše. Dirkanje tu nima veze in neki superšportniki, to me sploh ne zanima, razen kolikor malo na YT gledam te avto kanale.
Toliko ur na teden preživim v njem, da hočem super počutje in estetiko brez ene slabe kritike z moje strani. Ni višje znanosti.
Pa še slaba matematika, vikendov je ca 50 v letu, par tisočakov potem znese celo tako zverino, če imaš lahko to zverino za ta denar doma celo leto, vse vikende in še več let zaporedoma ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
kixs ::
Problem je samo en, da nima denarja :lol:
Načeloma ne potrebuje gotovine, lahko vzame kakšno od financiranj (glede naslova) ali pa poslovno 'izposojo'... Če je pravi frajer, plemeniti lastna sredstva po višji stopnji kot ima obresti od financiranja. Tudi posamičen obrok se skoraj ne pozna na računu za razliko od celotnega keširanja.
Ce bi bil OP tak maher, potem verjetno ne bi tule spraseval neke osnovne zadeve...
Se pa s tabo seveda strinjam.
WizzardOfOZ je izjavil:
Vožnja po naših, slovenskih, cestah pa ni užitek ne v avti za 10k in ne s tistimi za 200kEUR.
Ravno tu se motiš. Še posebaj naše ceste rabijo dober avto, ker so v podtrijah še toliko slabše. Dirkanje tu nima veze in neki superšportniki, to me sploh ne zanima, razen kolikor malo na YT gledam te avto kanale.
Toliko ur na teden preživim v njem, da hočem super počutje in estetiko brez ene slabe kritike z moje strani. Ni višje znanosti.
Pa še slaba matematika, vikendov je ca 50 v letu, par tisočakov potem znese celo tako zverino, če imaš lahko to zverino za ta denar doma celo leto, vse vikende in še več let zaporedoma ;)
Glede slovenskih cest se ti motiš. Tukaj kraljuje ego in debili, ki mislijo, da so poleg avta kupili tudi cesto. Nič ti ne pomaga avto za šestmestno cifro, če pa stojiš v kolonah.
Ja pomaga. Raje stojim v koloni v vrhunskem avtu, kot v 2002 cliotu na plin.
Dokler avto ne vpliva na zastoje, je tvoja logika napačna.
Dobr no, ne moreš reči gajbi tipa clio, da je to avto. Pa še dvigalko ima v znaku.
Jaz raje grem z cliotom 2002 v gostilno na 8 pirov kot pa z 200k Merđo ali karkoli na šiht v kolono
ČE ni nujno raje "zgubljam" čas drugače kot na cestah. Če že "rabiš" občutek hitrosti in G-je je že tudi kak močnejši karting super, je bilo 20-30 min še vsakemu popolnoma dovolj. Udobje, počutje pa sound je pa na domačem kavču vse boljše kot v avtu. Je pa res, če "moraš" živet v avtu si pač probaš olajšat življenje z boljšim, dražjim avtom. Jih pa dosti poznam ki imajo potem paradoks, da delajo nezanemarljiv čas za avto, ki ga rabijo večinoma zato, da se vozijo na delo, prihajajo pa kot Fery, po temi domov. Zaradi takih se svet vrti!
Jaz raje grem z cliotom 2002 v gostilno na 8 pirov kot pa z 200k Merđo ali karkoli na šiht v kolono
Vsakemu svoje. Kolone ponavadi niso izbira, popivanje je. Razen, če misliš zafilozofirat na izbiri življenske poti itd..
ČE ni nujno raje "zgubljam" čas drugače kot na cestah. Če že "rabiš" občutek hitrosti in G-je je že tudi kak močnejši karting super, je bilo 20-30 min še vsakemu popolnoma dovolj. Udobje, počutje pa sound je pa na domačem kavču vse boljše kot v avtu. Je pa res, če "moraš" živet v avtu si pač probaš olajšat življenje z boljšim, dražjim avtom. Jih pa dosti poznam ki imajo potem paradoks, da delajo nezanemarljiv čas za avto, ki ga rabijo večinoma zato, da se vozijo na delo, prihajajo pa kot Fery, po temi domov. Zaradi takih se svet vrti!
Zdaj pride tudi Fery že podnevi domov, ko se je ura premaknila, ga srečam včasih :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
denabiker ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Dobr no, ne moreš reči gajbi tipa clio, da je to avto. Pa še dvigalko ima v znaku.
Tisto ni dvigalka, ampak simbol za piz**. Se spomnim sodelavca, ki je rekel, da nikoli ne bo vozil avta, ki ima piz** sred čela :)
WizzardOfOZ je izjavil:
Glede slovenskih cest se ti motiš. Tukaj kraljuje ego in debili, ki mislijo, da so poleg avta kupili tudi cesto. Nič ti ne pomaga avto za šestmestno cifro, če pa stojiš v kolonah.
Nismo vsi na ljubljanskih obvoznicah. Nekatere ceste so čisto ok oz. so ok vsake toliko, ko se menja asfalt. Dodatno pomaga, da imaš prilagodljiv delovni čas in se voziš v službo takrat, ko se drugi ne. Je lahko prav fajn, sploh v poletnih mesecih, ko je večina na dopustih in so ceste relativno prazne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kredit (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6843 (4137) | stara mama |
» | Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15418 (12997) | kriptobog |
» | Lizing in odplačilo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21053 (18000) | IL_DIAVOLO |
» | nakup avtomobila kredit leasing ipd..Oddelek: Na cesti | 23306 (22235) | Spajky |