Forum » Na cesti » Financiranje/kredit za nov avto
Financiranje/kredit za nov avto
_Sajmon_ ::
Da se vrnemo na temo: še moja sveža izkušnja zadnjih dni glede cen novih avtomobilov in financiranj. Z ženo gledava za nov avto in ja, nekaj financiranj (lizing) je tipično min. 40-50% pologa in vsaj štiri leta. Seveda popust, ki ga dobiš, ne odtehta nižje cene, ker preplačaš z obrestmi (od cca 6 do 12% EOM). Dobiš financiranja za večje zneske in krajše obdobje, a ni popusta. Potem pa sva pri dveh prodajalcih dobila kao interni namig, da ja, nižja cena, če vzameš lizing, pa ga plačaš lahko že naslednji dan (po ureditvi papirjev). Za dve znamki sva dobila konkreten (cca 10%) popust na ta račun in praktično ob pogoju, da dovolj hitro poplačaš, se izplača. Ampak ... se sprašujem, da če tako vzamem lizing, ali potem kje res piše, da ga lahko tako hitro odplačaš ali pa ti rečejo kasneje, sori, firma se je premislila. Nisem šel brat teh pogodb v detajle... Ima kdo kake izkušnje s tem?
feryz ::
Za ceno avta se zmeniš s trgovcem, za lizinge pa ponudbe pridobiš. Lahko vzameš tudi od trgovca, če je ugoden.
Moje izkušnje so take, da je bil skb lizing konkretno dražji pri trgovcu, kot direktno.
Moje izkušnje so take, da je bil skb lizing konkretno dražji pri trgovcu, kot direktno.
solatko ::
feryz - Najprej si poglej koliko plač je na povprečju ali plus, potem pa pametuj, kaj si ljudje, kljub pridnemu delu ob vsej draginji, problemih s stanovanjem, stroški z otroci,... lahko do srednjih let privoščijo. Na izzi je srat s polno ritjo. Če mu je problem polog, potem ima plačo okoli 1500€, je podnajemnik in ima še cel kup drugih problemov. Kupil bi avto za 2k€ pa mu je žena zagrozila, da ga bo pustila, ker ne more kupit avta za 30k€+.
Machete - Kaj je zate dober avto? Zame je vozilo, v katerem se počutim kolikor toliko udobno, da vžge, ko mu pokažem ključ, da ni vsak teden na servisu in, da ne kuri 20l+ goriva pa še cena mora bit samo 10% višja, kot je vrednost po Eurotax-u.
_Sajmon_ - Vsako financiranje lahko poplačaš še isti dan, samo vprašanje je, kakšne stroške za to zaračunajo.
Machete - Kaj je zate dober avto? Zame je vozilo, v katerem se počutim kolikor toliko udobno, da vžge, ko mu pokažem ključ, da ni vsak teden na servisu in, da ne kuri 20l+ goriva pa še cena mora bit samo 10% višja, kot je vrednost po Eurotax-u.
_Sajmon_ - Vsako financiranje lahko poplačaš še isti dan, samo vprašanje je, kakšne stroške za to zaračunajo.
Delo krepa človeka
Mato989 ::
Da se vrnemo na temo: še moja sveža izkušnja zadnjih dni glede cen novih avtomobilov in financiranj. Z ženo gledava za nov avto in ja, nekaj financiranj (lizing) je tipično min. 40-50% pologa in vsaj štiri leta. Seveda popust, ki ga dobiš, ne odtehta nižje cene, ker preplačaš z obrestmi (od cca 6 do 12% EOM). Dobiš financiranja za večje zneske in krajše obdobje, a ni popusta. Potem pa sva pri dveh prodajalcih dobila kao interni namig, da ja, nižja cena, če vzameš lizing, pa ga plačaš lahko že naslednji dan (po ureditvi papirjev). Za dve znamki sva dobila konkreten (cca 10%) popust na ta račun in praktično ob pogoju, da dovolj hitro poplačaš, se izplača. Ampak ... se sprašujem, da če tako vzamem lizing, ali potem kje res piše, da ga lahko tako hitro odplačaš ali pa ti rečejo kasneje, sori, firma se je premislila. Nisem šel brat teh pogodb v detajle... Ima kdo kake izkušnje s tem?
Meni so takrat 2 leti nazaj pri Renaultu rekli da moram met najmanj 2 leti leasing pol pa lahko odplačam ampak je različno kako pri komu
Ne drži, so bile omejitve.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kredit (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6843 (4137) | stara mama |
» | Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15418 (12997) | kriptobog |
» | Lizing in odplačilo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21050 (17997) | IL_DIAVOLO |
» | nakup avtomobila kredit leasing ipd..Oddelek: Na cesti | 23306 (22235) | Spajky |