» »

Kredit

Kredit

«
1
2

Landscapes1 ::

Verjetno bom butasto izpadel. Nikoli v življenju še nisem imel kredita, vedno sem par letno pridno šparal, preden sem kupil avto.
No, sedaj sem se prvič poigraval z to mislijo, ampak šok. Pri različnih bankah gledam na spletu, in če si naredim izračun, npr. 35 jurjev kredita na 7 let, mi piše celotni znesek kredita 50 jurjev. Piše, da je obrestna mera okoli 10 procentov. Ne razumem. Če dam za kredit dodatnih 15 jurjev na znesek 35 jurjev, a ni to potem obrestna mera 50%?

Klemen86 ::

Obrestna mera je na leto. V skupne stroške kredita je všteto še zavarovanje, stroški odobritve, itd.
Moj nasvet, kupi avto, ki si ga lahko privoščiš in vzdržuješ. Zdaj, če je to res avto za 50k (sklepam, da imaš še kaj prihrankov), pa veš samo ti.

Landscapes1 ::

Klemen86 je izjavil:

Obrestna mera je na leto. V skupne stroške kredita je všteto še zavarovanje, stroški odobritve, itd.
Moj nasvet, kupi avto, ki si ga lahko privoščiš in vzdržuješ. Zdaj, če je to res avto za 50k (sklepam, da imaš še kaj prihrankov), pa veš samo ti.

Ne, jih nimam. Torej za 35k vreden avto bi banka mela od mene skupno 50 jurjev plus haha? Ja nič, bom dalje kupoval avte za 20 jurjev pa raje na 9 let kupim novega pa me še vedno pride ceneje 2x20, kot če dam za 35k vreden avto 50 jurjev plus banki...bolano.

Klemen86 ::

Imaš pa tudi "nesrečo", da so obrestne mere trenutno najvišje v zadnjih 15 in več letih.

Vuli ::

zakaj bi jemal kredit pri banki za avto, a ni lizing cenejš?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Ahim ::

Landscapes1 je izjavil:

Verjetno bom butasto izpadel. Nikoli v življenju še nisem imel kredita, vedno sem par letno pridno šparal, preden sem kupil avto.
No, sedaj sem se prvič poigraval z to mislijo, ampak šok. Pri različnih bankah gledam na spletu, in če si naredim izračun, npr. 35 jurjev kredita na 7 let, mi piše celotni znesek kredita 50 jurjev. Piše, da je obrestna mera okoli 10 procentov. Ne razumem. Če dam za kredit dodatnih 15 jurjev na znesek 35 jurjev, a ni to potem obrestna mera 50%?

Za hec sem sel na stran meni najblizje banke in dal izracun potrosniskega kredita (35K EUR za 82 mesecev, ker njihov kalkulator ne omogoca izbire 84 mesecev, kolikor znasa 7 let) - EOM je 6.26%, celotno placilo pa znasa 43.2K EUR. Ne vem ali je za komitente se kaj cenejsi.

Kje si ti dobil 50K EUR ... :O

Ampak kot receno: ce moras 7 let odplacevat avto in se banki, potem kupujes napacen (predrag) avto.

Ganon ::

Sedem let bi odplačeval avto, s katerim boš imel stroške in bo vsak dan izgubljal vrednost? Ne bodi nor.

5ygmq ::

Mogoce so na ta avto vezani kaksni neomenjeni druzbeni benefiti...

chucki ::

Ce bos kupil elektricnega imas eko kredit...okoli 1% obrestna mera
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Lonsarg ::

chucki je izjavil:

Eko kredit je 1% PLUS euribor, torej kar lepo 5% po novem, tudi za obstoječe odplačevalce.

Ampak po drugi strani dokler je inflacija 5% in več je 5% kredit čisto ok zadeva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

TekkBrah ::

nekaj ne štima, ne more bit 15.000EUR obresti.

Js sm dal 10.000EUR pologa, avto je bil 26.900EUR skupno z obresit pa nekje 29.500EUR or so.

@OP, sej avto če prej izplačaš, ti brišejo obresti, recimo ko ti ostane samo še kakih 11-12k za izplačat, to narediš in si vsaj nekaj prišparal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TekkBrah ()

Likalnik ::

Lonsarg je izjavil:

chucki je izjavil:

Eko kredit je 1% PLUS euribor, torej kar lepo 5% po novem, tudi za obstoječe odplačevalce.

Ampak po drugi strani dokler je inflacija 5% in več je 5% kredit čisto ok zadeva.

eko kredit imaš sedaj tudi že po fiksni obrestni meri...mislim, da je 2,8% trenutno

puginho ::

Ganon je izjavil:

Sedem let bi odplačeval avto, s katerim boš imel stroške in bo vsak dan izgubljal vrednost? Ne bodi nor.

Ti si še en iz pamtiveka ki misli da je avto investicija. Torej po tvoje se naj sedem let vozi v gari za jurja in pa špara ter se odreka marsičemu medtem pa bo 7 let življenja mimo... Eni ste res...

bemfa ::

puginho je izjavil:

Ti si še en iz pamtiveka ki misli da je avto investicija. Torej po tvoje se naj sedem let vozi v gari za jurja in pa špara ter se odreka marsičemu medtem pa bo 7 let življenja mimo... Eni ste res...

Ni nujno da je iz pamtiveka, je tako razmišljanje kar moderno v zadnjih časih. Razni strici na YT pumpajo mladino, da je treba investirat in ne zapravljat. Samo kar mladina ne razume je, da se tam stari mački napajajo na zelenih investitorjih, ki delajo minus, da lahko oni delajo plus. Obljubljajo pa bajne zaslužke, ala če od 18h vsak mesec vložiš 100eur, maš pri 30ih milijon. V glavnem nobene matematike zadaj.

Kalibri ::

TekkBrah je izjavil:

nekaj ne štima, ne more bit 15.000EUR obresti.

Js sm dal 10.000EUR pologa, avto je bil 26.900EUR skupno z obresit pa nekje 29.500EUR or so.

@OP, sej avto če prej izplačaš, ti brišejo obresti, recimo ko ti ostane samo še kakih 11-12k za izplačat, to narediš in si vsaj nekaj prišparal.

Nič ti ne brišejo, obresti od preostalega zneska še niso nastale, ko si plačal manjkajoči del glavnice.

Ganon ::

puginho je izjavil:

Ganon je izjavil:

Bolj nesmiseln komentar bi težko natipkal.

TekkBrah ::

ne, je prav smiselno napisal. 7 let se boš vozil v staremu dreku, boš pa mel več € na banki. Hudo. Raje kot da se vozim v starih jajcih se obesim

kixs ::

Vsakemu svoje...

XIIT ::

TekkBrah je izjavil:

ne, je prav smiselno napisal. 7 let se boš vozil v staremu dreku, boš pa mel več € na banki. Hudo. Raje kot da se vozim v starih jajcih se obesim

Pri kateri starosti pa dober avto postane stari drek?
S 15 let staro E klaso se lepše pelješ kot z novim Cliom.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

27 let star bmw e36 se bolje pelje kot nov clio.

Utk ::

Popravek. 27 let star bmw se LAHKO lepše pelje kot nov clio. Ampak ta vaša stara premium jajca se NE peljejo tako. Če ni šlo tu za fanatično vzdrževanje od novega do zdaj, so stara premium jajca samo stara jajca in nič drugega. Tist, ki si privošči tako vzdrževanje, si bi lahko privoščil tudi nov tak avto na 5 let, ampak se je iz nekega razloga odločil, da bo imel svojega do konca. Random star premium z avto.neta ni niti blizu čemu takemu. Lahko se pa slepite, da bi LAHKO bil. Lahko bi bil, ja. Ampak ni.

hojnikb ::

s kolesom se leps peljes kot z 27 let staro E36, k nobeni nikol ni vlagal v podvozje..
#brezpodpisa

Z mojo ne, ki je v garazi in naredi 2.000km na leto. To bo za pubeca, ko bo cez 15 let polnoleten :D

Anney ::

Dej mu še kanistre benza na zalogo naredi, da bo mel za kako leto. :)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

chucki je izjavil:

Z mojo ne, ki je v garazi in naredi 2.000km na leto. To bo za pubeca, ko bo cez 15 let polnoleten :D

Ja, k bo stara 42 let, bo ze potrebna generalna obnova podvozja, tut če dela 0km/leto... Gumjasti deli pa take fore...
#brezpodpisa

Mato989 ::

Landscapes1 je izjavil:

Klemen86 je izjavil:

Ne, jih nimam. Torej za 35k vreden avto bi banka mela od mene skupno 50 jurjev plus haha? Ja nič, bom dalje kupoval avte za 20 jurjev pa raje na 9 let kupim novega pa me še vedno pride ceneje 2x20, kot če dam za 35k vreden avto 50 jurjev plus banki...bolano.

Ti najprej spremeni misljenje kredit za avto je debilizem ce ze leasing po moznosti z om 0procentov

Ampak kaj bos z avtom za 35k a oni za 20k ni ok????
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

stara mama ::

Utk je izjavil:

Popravek. 27 let star bmw se LAHKO lepše pelje kot nov clio. Ampak ta vaša stara premium jajca se NE peljejo tako. Če ni šlo tu za fanatično vzdrževanje od novega do zdaj, so stara premium jajca samo stara jajca in nič drugega. Tist, ki si privošči tako vzdrževanje, si bi lahko privoščil tudi nov tak avto na 5 let, ampak se je iz nekega razloga odločil, da bo imel svojega do konca. Random star premium z avto.neta ni niti blizu čemu takemu. Lahko se pa slepite, da bi LAHKO bil. Lahko bi bil, ja. Ampak ni.

Če zamenjaš bumerange, amortizerje ter vse silen bloke (vložek 500, max 600€) se pelje boljše, kot 95% vsega danes na slovenskih cestah.
Zato so tako popularni še vedno.
Poglej enako stare VWje in audije, vsi so že zdavnaj na odpadu. Kake mečke se še najdejo.

A veš, tiste lastnosti na katere so dandanes vsi proizvajalci pozabli. Celo BMW, ki je prvak v tem.

Netrunner ::

Vsak ki se prvič sreča s krediti doživi šok.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Če zamenjaš bumerange, amortizerje ter vse silen bloke (vložek 500, max 600€) se pelje boljše, kot 95% vsega danes na slovenskih cestah.

Ja ja, kaj pa luft na volanu (če smo iskreni, treba bi menjat volansko letev po par 100 jurjih), menjalnik porihtat, če je ročni, če je avtomatik itak ni olja nihče menjal 200 jurjev, itd. Še se bi stvari našlo.
Mi je dal en za vozit tak premium, 350,000 km. Pravi on kot nov. Jaz sem takrat imel 10 let starega čip šit z 200 jurji km...pa je imel moj veliko bolj "premium" občutek kot njegov. Sklopka, volan in menjalnik v kurcu čist, amortizerji pa da ne govorimo. Stvari se razjahajo. Če voziš vsak dan tega ne opaziš.

Moraš bit mal bumbar, da kupiš tako zanemarjen avto (katerekoli znamke, tud leafa)
Takega od @chucki-ja se pa ne braniš, seveda to ni najcenejša razvalina, ki jo najdeš na avtonetu.
Pa ne vem, kaj bi ti na ročnem menjalniku delu? Mogoč olje menjaš po 500k..

Zgodovina sprememb…

Moraš bit mal bumbar, da kupiš tako zanemarjen avto

Avto je bil vzdrževan po vseh pravilih. Ni se pa menjalo nekaj kar ni treba. Zakaj bi menjal volansko letev, če "dela", ne poka, itd. Je pa vseeeno v kurcu. Oz. je daleč od nekega premium občutka, kot je pri novem. Dobro, sklopko se zamenja in je rešeno, to ni tak problem. Je pa nek strošek.

Pa ne vem, kaj bi ti na ročnem menjalniku delu?

Sej to je problem. Ni več isti občutek, ampak nimaš kaj naredit. Isto je še z veliko deli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

WizzardOfOZ ::

Utk je izjavil:

Avto je bil vzdrževan po vseh pravilih. Ni se pa menjalo nekaj kar ni treba. Zakaj bi menjal volansko letev, če "dela", ne poka, itd. Je pa vseeeno v kurcu. Oz. je daleč od nekega premium občutka, kot je pri novem. Dobro, sklopko se zamenja in je rešeno, to ni tak problem. Je pa nek strošek.

Lahko to razložiš, da je bil avto vzdrževan po vseh pravilih, volanska letev je pa v k***? Ker meni se zdi, da to ni vzdrževan avto po vseh pravilih, ampak samo redno osnovno servisiran (filtri, olje in zavore, pa mogoče še kaj zraven).
Namreč, če bi bil po vseh pravilih servisiran, bi bila volanska letev tudi zamenjana.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Aja? Po kolk km se zamenja volanska letev?
Vsaka stvar se obrablja in je vsak dan slabša, na neki točki pač rečeš, da je za zamenjat, tudi če ne crkne. Kdo si ti, da boš določal za vsakega kje je ta točka? Zame je bla v kurcu, njemu je bil avto kot nov. In večini lastnikov starih premiumov je avto kot nov. Ker pač nimajo pojma. Niti denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

On je bil navajen na to, da ima luft in se mu je zdela v redu, ker avto vsak dan vozi in ne zazna tega. Ti si takoj opazil, da je zanič.
In to je recimo poanta tehničnih pregledov. Da delavec tam vse dobro pregleda in bi moral to tudi opaziti ter opozoriti. Tako da tehnični ne opravljajo svoje naloge dovolj dobro.

Lahko je lufta toliko (malo), da je avto še zmeraj čisto "varen", je ga pa toliko, da pač ni več boljši od nove dacie.

issak ::

Poleg kredita v banki poglej še financiranja v avtohišah, nekje je druga cena za "gotovino" (kredit iz banke) kot pa za njihovo financiranje. Naprimer na gotovino je 30k, toliko si ti spododiš v banki, če vzameš financiranje pri njih je pa cena 28k, pa potem obresti njih plačuješ.

Najceneje je še vedno kupiti avto na zalogi, z gotovino, ki jo imaš našparano, ali pa vsaj maksimalen polog in minimalno obrokov. Če rabiš kredit za 7 let za nakup avta, mogoče razmisli o čem cenejšem.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Ahim ::

issak je izjavil:

Najceneje je še vedno kupiti avto na zalogi, z gotovino, ki jo imaš našparano, ali pa vsaj maksimalen polog in minimalno obrokov..

Ali pa moznost predcasnega placila, ce jo slucajno ponujajo in je s financiranjem cena toliko nizja. Pac preracunat je treba vse opcije, ki so sploh realno izvedljive.

Zadnje čase AHji več ne dovolijo da bi vzel leasing pa pol "drug mesec" odplačal vse... vem da ko sem jaz spraševal je bil leasing recimo na 5 let ampak si lahko komaj po 2 letih odplačal.

Utk je izjavil:

Lahko je lufta toliko (malo), da je avto še zmeraj čisto "varen", je ga pa toliko, da pač ni več boljši od nove dacie.

Poanta premium znamke je tudi v tem da ima "premium" vzdrževanje. In premium vzdrževanje pomeni, da so take stvari za zamenjat, če hočeš še vedno imeti "premium" vožnjo. Tega ljudje ne razumejo in kupujejo tak avto mislijo, da so premium avti pa bolj vzdržljivi kot dacie in jih ni treba toliko servisirat.
Enako kot s pregovorno vzdržljivimi avtomobili. Vsak avto moraš servisirat in vsak avto crkne, če ga ne vzdržuješ.

stara mama je izjavil:

Moraš bit mal bumbar, da kupiš tako zanemarjen avto (katerekoli znamke, tud leafa)
Takega od @chucki-ja se pa ne braniš, seveda to ni najcenejša razvalina, ki jo najdeš na avtonetu.

še očitno nisi vozu nobenga VWja..
#brezpodpisa

gruntfürmich ::

TekkBrah je izjavil:

jah, če ne poznate drugih užitkov v življenju kot je vožnja v novem avtomobilu, potem je res bolje da date plac drugim...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

issak ::

Ahim je izjavil:

issak je izjavil:

Najceneje je še vedno kupiti avto na zalogi, z gotovino, ki jo imaš našparano, ali pa vsaj maksimalen polog in minimalno obrokov..

Ali pa moznost predcasnega placila, ce jo slucajno ponujajo in je s financiranjem cena toliko nizja. Pac preracunat je treba vse opcije, ki so sploh realno izvedljive.

Vsak ima drugače, pri Škodi mi je omenil da za opcija obstaja, lahko odplačaš cel leasing po prvem mesecu, medtem ko Seat in Toyota tega ne omogočata. Vsekakor je za preveriti.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

hojnikb je izjavil:

stara mama je izjavil:

še očitno nisi vozu nobenga VWja..

Ne in tud ne vem, zakaj bi vozu ta šrot?
Spremljam skupine in ko vidim kakšne vse neslutene in nepričakovane težave ima VAG skupina, se bogu zahvalim, da se nisem spuščal na njihov teren.
Še nekatere francoze bi dosti raje vozil kot to.

Zgodovina sprememb…

issak je izjavil:

Ahim je izjavil:

issak je izjavil:

Vsak ima drugače, pri Škodi mi je omenil da za opcija obstaja, lahko odplačaš cel leasing po prvem mesecu, medtem ko Seat in Toyota tega ne omogočata. Vsekakor je za preveriti.

Pri škodi se je to dalo, potem so pa blokirali.

Ne zastopite da je keš v roki/kovčku za prodajalca največji problem?
Raje imajo mesečnega sužnja, dobijo tud oni boljše pogoje od bank.

OutOfTheBox ::

TekkBrah je izjavil:

Raje kot da se vozim v starih jajcih se obesim

Predvidevam da imaš službo / podjetje kjer je "imiđ" pomemben za pridobitev novih strank in networking. V nasprotnem primeru dober avto ne bo dodal veliko vrednost pri tako nizki samozavesti.

Zgodovina sprememb…

A sedaj je že pleh, ki ga voziš, pomemben pri prodaji produktov (ne avtomobilističnih).

Nisem vedel tega. Jaz ponavadi kupim produkt, ki ga rabim, ker je sam produkt dober, ne glede na to, kaj vozi prodajalec.
Poznam dovolj ljudi da vem, da se morajo eni prilagajat kolegom ali pokazat pred družino, drugi kažejo sosedom, tretji kažejo vsem, .... Obstaja pa skupina, ki pa vozijo kar jim paše ne glede na sosede in mnenja drugih. Ti smo v manjšini.

Pa tudi pri pridobitvi novih strank in networkingu me ne zanima kaj ljudje vozijo, ampak kaj imajo za povedat, pokazat predstavit kot produkt, ki ga prodajajo. Kaj vozijo pa niti ni na spisku tega kar me zanima.

Likalnik ::

Kakšen % plače je še smiselno nameniti za avto...če vzameš recimo leasing....vem,da je to malo čudno vprašanje...ker ljudje imamo različne potrebe in navade...nekdo bi dal 50% plače spet drugi 0% plače....ampak vseeno.
recimo kupiš avto za 40k€....od tega daš 10k€ pologa in 30k€ vzameš lizinga....30k€ pomeni cca 400€ velik obrok na mesec?
recimo povrpečana mesečna SLO plača je trenutno 1428€ neto...400€ obrok predstavlja cca 30% plače....je to še sprejemljivo ali ne?

Likalnik je izjavil:

Kakšen % plače je še smiselno nameniti za avto...če vzameš recimo leasing....vem,da je to malo čudno vprašanje...ker ljudje imamo različne potrebe in navade...nekdo bi dal 50% plače spet drugi 0% plače....ampak vseeno.
recimo kupiš avto za 40k€....od tega daš 10k€ pologa in 30k€ vzameš lizinga....30k€ pomeni cca 400€ velik obrok na mesec?
recimo povrpečana mesečna SLO plača je trenutno 1428€ neto...400€ obrok predstavlja cca 30% plače....je to še sprejemljivo ali ne?

Glavni podatek za ta odgovor je ali imaš hipotekarni ali kakršen drugi kredit...

Predvidoma ti VSI krediti ki jih imaš ne bi smeli presegati 40% NETO plače (moja ocena) ali 30% prihodkov na TRR (your choice)

OutOfTheBox ::

Pa tudi pri pridobitvi novih strank in networkingu me ne zanima kaj ljudje vozijo,

Pri sklepanju poslov, kjer se vrti na desetine milijonov, te noben ne bo vzel resno če boš prišel na sestanek z 20 let starim cliom. Eno je da prideš s cliom na pogovor kako zalaufat startup, drugo pa je kako boš potencialni stranki prodal igralne avtomate in zakaj si ravno ti tisti pravi človek za to.

Dovolj za "malo boljši" avto je tudi že občutek da ti gre networking oz. sklepanje poslov zaradi tega boljše. Da pa avto potrebuješ za splošen "social approval" (kar večina ljudi dela), je pa načeloma samo manjko samozavesti in majhnega "self-wortha".

Zgodovina sprememb…

«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16920597 (13225) Colt1911
»

Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )

8615182 (12761) kriptobog
»

Sprotni stroški avtomobila glede na prihodke (strani: 1 2 3 )

14916561 (13068) Ghost7
»

Ne dobim lizinga za avto (strani: 1 2 )

5514597 (10396) Tilen

Več podobnih tem