Forum » Na cesti » Kredit
Kredit
Utk ::
Haha. Ja, si kar mislim kako slovenski čefurji vrtijo desetine milijonov ko pa vsi po vrsti furajo neke bemfote in merđote. Resnica je bolj taka, da za njih je dacia na maksimumu, ampak jo seveda nočejo, potem pa pač kupijo nek "premium". V resnici nek premium za 15 jurjev lahko že kar dobro zgleda, nič ne rečem, ampak to je samo od zunaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Mato989 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Pa tudi pri pridobitvi novih strank in networkingu me ne zanima kaj ljudje vozijo,
Pri sklepanju poslov, kjer se vrti na desetine milijonov, te noben ne bo vzel resno če boš prišel na sestanek z 20 let starim cliom. Eno je da prideš s cliom na pogovor kako zalaufat startup, drugo pa je kako boš potencialni stranki prodal igralne avtomate in zakaj si ravno ti tisti pravi človek za to.
Dovolj za "malo boljši" avto je tudi že občutek da ti gre networking oz. sklepanje poslov zaradi tega boljše. Da pa avto potrebuješ za splošen "social approval" (kar večina ljudi dela), je pa načeloma samo manjko samozavesti in majhnega "self-wortha".
Da da zato imamo slike Bezosov, Gatesov v nikakršnih cotah.... le kako uspejo kaj prodat...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
WizzardOfOZ ::
OutOfTheBox je izjavil:
Pa tudi pri pridobitvi novih strank in networkingu me ne zanima kaj ljudje vozijo,
Pri sklepanju poslov, kjer se vrti na desetine milijonov, te noben ne bo vzel resno če boš prišel na sestanek z 20 let starim cliom. Eno je da prideš s cliom na pogovor kako zalaufat startup, drugo pa je kako boš potencialni stranki prodal igralne avtomate in zakaj si ravno ti tisti pravi človek za to.
Na tak meeting prideš z letalom.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
gruntfürmich ::
jst sem bolj navajen večjih firm, kjer so upravne pisarne nekje v središču kompleksa in od varnostnika do pisarne je vsaj 10' hoje, in pri takšnih velikih firmah niti pod razno ne bo nobeden vedel kakšen avto voziš niti ne vedo kako si do tja prišel.
če pa sklepaš posle v kafani potem pa bo folk res vedel s kakšnim avtom si prišel... ampak si nisem mislil da bi pri par 10 miljonskih profičih star clio kakšen problem...
če pa sklepaš posle v kafani potem pa bo folk res vedel s kakšnim avtom si prišel... ampak si nisem mislil da bi pri par 10 miljonskih profičih star clio kakšen problem...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
stara mama ::
OutOfTheBox je izjavil:
Za tak posel rentaš avto, simpl ko pasulj :)
Bellzmet ::
Haha. Ja, si kar mislim kako slovenski čefurji vrtijo desetine milijonov ko pa vsi po vrsti furajo neke bemfote in merđote. Resnica je bolj taka, da za njih je dacia na maksimumu, ampak jo seveda nočejo, potem pa pač kupijo nek "premium". V resnici nek premium za 15 jurjev lahko že kar dobro zgleda, nič ne rečem, ampak to je samo od zunaj.
"V resnici nek premium za 15 jurjev lahko že kar dobro zgleda, nič ne rečem, ampak to je samo od zunaj."
Kaj to pomeni...da imajo (od zunaj) BMW, notri so pa sedeži od Yugota? Če je na zunaj BMW je tudi od znotraj...
issak ::
Kakšen % plače je še smiselno nameniti za avto...če vzameš recimo leasing....vem,da je to malo čudno vprašanje...ker ljudje imamo različne potrebe in navade...nekdo bi dal 50% plače spet drugi 0% plače....ampak vseeno.
recimo kupiš avto za 40k€....od tega daš 10k€ pologa in 30k€ vzameš lizinga....30k€ pomeni cca 400€ velik obrok na mesec?
recimo povrpečana mesečna SLO plača je trenutno 1428€ neto...400€ obrok predstavlja cca 30% plače....je to še sprejemljivo ali ne?
Nekdo mi je enkrat omenil, da ne da več kot 3 plače za avtom, kar se mi je zdelo najprej čudno, ker za tak denar ne dobiš veliko, po drugi strani je pa tri mesece hoditi v službo izključno za avtomobil in nič drugega kar veliko časa. Ko enkrat začneš o obrokih ipd. se hitro izgubi dejanska končna vrednost, ki jo boš plačal, in čas, ki ga boš zato porabi. Če je avto 30k in zaslužiš 3k neto mesečno, hodiš 10 mesecev v službo delat izključno za avtomobitil, in nič drugega. Če je avto 40k in zaslužiš 2k neto, to pomeni da delaš za avto leto in 8 mesecev. Tako da za 40k avtomobil, bi moral imeti neto plače 13k :) Če imaš pa res povprečno slovensko plačo, pa mislim da nimaš sploh kaj gledati novih avtomobilov.
Meni je vseeno koliko je obrok, važno mi je koliko avto stane na koncu, 6 let in četrt plačevati 400 eur mesečno je tudi kar zalogaj, pa je to samo glavnica pokrita, kje so šele obresti. Sej si rečeš ja pa sej 400 eur na mesec ni spet toliko, ampak hitro se pozabi da bo treba to plačevati leta in leta. Če bi sam kupil avto na obroke, bi vzel z največjim možnim pologom in na najmanj obrokov, tudi če so obroki jurja, samo da je kredit čimprej mimo.
> 1428€ neto...400€ obrok
Če to traja 1 leto recimo da je sprejemljivo (meni), ampak da bi to plačeval skoraj 7 let moraš biti pa malo nor.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Kaj to pomeni...da imajo (od zunaj) BMW, notri so pa sedeži od Yugota?
Ja, v bistvu je tako nekak. Od zunaj se avto spolira in je nekk, znucanih sedežev, volana, polomljene plastike in tega, po 500 kkm se nabere, pa ne bo šel nihče menjat.
Če to traja 1 leto recimo da je sprejemljivo (meni), ampak da bi to plačeval skoraj 7 let moraš biti pa malo nor.
Ne nor, to je slovenska realnost. Plača 1500€ neto, pa kredit z obrokom 600€ za avto.
Sicer tega nisem nikoli razumel, ker pri taki plači daš eno plačo, kupiš avto za 800€ (twingo, clio, peugoet 106 ali 206, citroen saxo,..., daš še 400€ za orenk servis, da bo avto delal še dolgo časa, 200€ za dobre gume in registracijo na obroke (s tem da plačaš tehničnega in cestnino s preostalimi 100€, ki ti ostanejo od plače).
To je to za 1500€, več si nebi upal privoščit s tako plačo, kaj šele, da bi 7 let plačeval več kot tretjino plače za avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Kaj to pomeni...da imajo (od zunaj) BMW, notri so pa sedeži od Yugota?
Ja, v bistvu je tako nekak. Od zunaj se avto spolira in je nekk, znucanih sedežev, volana, polomljene plastike in tega, po 500 kkm se nabere, pa ne bo šel nihče menjat.
No, pa tudi podvozje in ostalo nič narobe, če je primerno km uničeno, sosed tega ne vidi.
WizzardOfOZ je izjavil:
Ne nor, to je slovenska realnost. Plača 1500€ neto, pa kredit z obrokom 600€ za avto.
Sicer tega nisem nikoli razumel, ker pri taki plači daš eno plačo, kupiš avto za 800€ (twingo, clio, peugoet 106 ali 206, citroen saxo,..., daš še 400€ za orenk servis, da bo avto delal še dolgo časa, 200€ za dobre gume in registracijo na obroke (s tem da plačaš tehničnega in cestnino s preostalimi 100€, ki ti ostanejo od plače).
To je to za 1500€, več si nebi upal privoščit s tako plačo, kaj šele, da bi 7 let plačeval več kot tretjino plače za avto.
Ja to je tako dokler enkrat ne nasedeš na nekem avtu kjer maš 2k stroškov ko en poznanec... kupil kao cheap avto za 2,5k, pripravil še 1k za popravila, na koncu je 2k preseglo ta 1 k (torej 3k za popravila) za 10 year old car... pol si pa misliš fuck it, za 6k in nekaj to je pa že 30% do new cliota z vso opremo skoraj... torej daš sicer 3x toliko ampak mašp nov avto ki bo 20 years laufal pa veš kaj maš...
WizzardOfOZ je izjavil:
Ja to je tako dokler enkrat ne nasedeš na nekem avtu kjer maš 2k stroškov ko en poznanec... kupil kao cheap avto za 2,5k, pripravil še 1k za popravila, na koncu je 2k preseglo ta 1 k (torej 3k za popravila) za 10 year old car... pol si pa misliš fuck it, za 6k in nekaj to je pa že 30% do new cliota z vso opremo skoraj... torej daš sicer 3x toliko ampak mašp nov avto ki bo 20 years laufal pa veš kaj maš...
Če ne zna kupovat avta, naj vzame zraven nekoga, ki se spozna. To je itak prvo pravilo, da če nimaš pojma, vprašaš tistega, ki ima znanje. Samo bedaki kupujejo avto z "lastnim znanjem", četudi so analfabeti na tem področju.
Pat_MaGroin je izjavil:
0% OM se sliši lepo, v bistvu ti pa nabijejo ceno avto v višave. Ni pa obresti :)).
No fix OM 0% je super ČE daš malo pologa in če pol še raste OM... če daš veliko večino pologa in pada OM je seveda spremenljiva boljša.
Jaz sem imel možnost fixno OM 0% na vrednost avta 27k ali pa spremenljivo na vrednost 22,3k ampak je bila OM% takrat freaking 8,99%!!!!! in bi v 6 letih gladko prebil 27k...
OutOfTheBox ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Sicer ima vsak svoje zmožnosti. Pri 1500 € plače in svojo hišo (tudi če je odplačana), boš res težko kupil kakšen spodoben avto (vsaj tako da bi ga lahko redno vzdrževal kot se spodobi, brez da bi kje drugje odrekal), sam če ti pa ni potreba plačevat drugih stroškov se s 1500€ večinoma da nekaj kupit (če mečeš sam v avto).
Je pa nenapisano pravilo, da si lahko privoščiš tak avto v vrednosti 10% tvoje celoletne plače. Tak avto boš lahko vzdrževal in popravljal, ter se seveda tudi vozil z njim, garantirano.
Pat_MaGroin ::
Torej nekdo s 5k neto na mesec si lahko kupi avto za 6 jurjev :). Kje jih pobirate ... :)
2dark ::
Za čefurja je avto statusni simbol. Ker jih je tok v Sloveniji s epotem daje slika, da je Slovencu pomembno, da ma bmw-ja .. to je zdaj čefurski avto...
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Kje jih pobirate ... :)
Predvsem ne sledimo statusu quo, kjer je normalno kupovanje dragih avtov brez dejanskih resourcov. Družba je normalizirala vse to in vi ste žrtev tega sistema oz. družbe.
Pat_MaGroin ::
Super, ampak moj avto je 6 % mojih letnih prihodkov :).
99% ostalih Slovencev pa teh 10% krepko presega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
Seveda, sej to je jasno. To je predvsem na račun črednega nagona in finančne nepismenosti.
Super, ampak moj avto je 6 % mojih letnih prihodkov :).
No vidiš, ti si si razjasnil svoje prioritete. Drugače pa, 10% velja za neko splošno publiko in potrebe. Če je tebi avto služba (npr delaš po več 100km na dan na ta račun), je jasno da se ne moreš vozit v starih jajcih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
DamijanD ::
WizzardOfOZ je izjavil:
A sedaj je že pleh, ki ga voziš, pomemben pri prodaji produktov (ne avtomobilističnih).
Nisem vedel tega. Jaz ponavadi kupim produkt, ki ga rabim, ker je sam produkt dober, ne glede na to, kaj vozi prodajalec.
Lahko je celo kontra. Se spomnim, ko je en tipo prišel staršem na dom prodajat en "super duper" vodni sesalec za 2,5k in se pripelje z bmw 5ko, sem takoj pomislil, da ima ogrooomno marže pri tem sesalcu (oz. da čisto nategujejo s ceno). In dejansko, če malo poguglaš, dobiš enak sesalec v Nemčiji za enih 700€
Likalnik ::
OutOfTheBox je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
ko pogledaš kakšni avtomobili se vozijo po SLO cestah bi si človek mislil, da imajo vsi teli ljudje 3000€+ neto plače....
Sicer ima vsak svoje zmožnosti. Pri 1500 € plače in svojo hišo (tudi če je odplačana), boš res težko kupil kakšen spodoben avto (vsaj tako da bi ga lahko redno vzdrževal kot se spodobi, brez da bi kje drugje odrekal), sam če ti pa ni potreba plačevat drugih stroškov se s 1500€ večinoma da nekaj kupit (če mečeš sam v avto).
Je pa nenapisano pravilo, da si lahko privoščiš tak avto v vrednosti 10% tvoje celoletne plače. Tak avto boš lahko vzdrževal in popravljal, ter se seveda tudi vozil z njim, garantirano.
Glugy ::
glede na to da je vse večja gneča na cesti ravno takrat ko človek kej rab, pa da so vsepovspod zasedena parkirišča, pa da je zdej že čist vsako mal bl relevantno parkirišče že plačljivo razen pri kakšnih trgovinah me pa res mine še nevem kok dajat za avto. sj je že stroškov z zavarovanjem in vzdrževanjem da ne govorimo o gorivu čist preveč. To se vse nabere. jz bi najraj vidu da se javni prevoz okrepi pa da mi ni treba met avta ker tole je pa polom, nevzdržno. Kok enih ur dela stran vrženih za eno pločevino za od a do b če čist vse stroške sešteješ. Pa še to če imaš srečo da ti avto dokaj dobro služi vsaj 10 let...če ti gre mašina adijo pamet....pa še čedalje več je teh elektronskih, pametnih sistemov v avtomobilu da se ja čim več stvari lahk pokvar. Nevem no...bolano. avtomobilska industrija/kultura je res mal mim ratala.
Ne rečem pred 20 leti ko si še vedno najdu parkirišča zastonj, pa park plac , pa k je blo še mal vzdržna količina prometa... tm 2002-2003, pr lažjih mašinah za popravljat, cenejših stroških na sploh pa cenejšemu gorivu. Ampak dons je pa obup tole. Tud cene avtomobilov se mi zdi da so višje za isti rang? V glavnem fantje ne jemat kredita za nekaj kar si ne morete privoščit danes. Če res nekaj ceniš počakaš da se ti dovolj denarja nabere in šele takrat kupiš. V 7 letih bo avto ki si ga želiš veliko cenejši rabljem pa skoraj ravno tako dober ( ok tle so tud pasti seveda ampak načeloma ).
Ne rečem pred 20 leti ko si še vedno najdu parkirišča zastonj, pa park plac , pa k je blo še mal vzdržna količina prometa... tm 2002-2003, pr lažjih mašinah za popravljat, cenejših stroških na sploh pa cenejšemu gorivu. Ampak dons je pa obup tole. Tud cene avtomobilov se mi zdi da so višje za isti rang? V glavnem fantje ne jemat kredita za nekaj kar si ne morete privoščit danes. Če res nekaj ceniš počakaš da se ti dovolj denarja nabere in šele takrat kupiš. V 7 letih bo avto ki si ga želiš veliko cenejši rabljem pa skoraj ravno tako dober ( ok tle so tud pasti seveda ampak načeloma ).
stara mama ::
Za čefurja je avto statusni simbol. Ker jih je tok v Sloveniji s epotem daje slika, da je Slovencu pomembno, da ma bmw-ja .. to je zdaj čefurski avto...
Jih ne vidim dost v seriji 1/2/3/4, jih pa (teh serij) vidim največ na cesti. Se pa dobro skrijejo med vse renaulte, VWje, škode, ...
Tisti z X6M 60d itd itd.... so pa seveda najbolj vpadljivi in jih ti opaziš.
Razumen človek si tega ne kupi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 21548 (14176) | Colt1911 |
» | Bi trenutno upali vzeti leasing za avto z variabilno obrestno mero (5 let)? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15533 (13112) | kriptobog |
» | Sprotni stroški avtomobila glede na prihodke (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 17120 (13627) | Ghost7 |
» | Ne dobim lizinga za avto (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14755 (10554) | Tilen |