» »

Izdelovanje spletnih strani na subscription pay model

Izdelovanje spletnih strani na subscription pay model

Rad0 ::

Pozdravljeni!

Ob nenehnem vzponu AI tehnologij in raznolikih priložnostih za njihovo implementacijo na trgu, sem se odločil, da ustanovim svojo digitalno agencijo. Postavil sem spletno stran, določil cenike in opisal, kako bodo potekale storitve. V zadnjem letu sem dosegel soliden napredek, vendar si želim še več in zato nameravam uvesti 'subscription model', kjer stranke mesečno plačujejo za naše storitve. Naš nabor storitev vključuje oblikovanje in postavitev spletnih strani, različne optimizacije, doživljenjsko tehnično podporo, ustvarjanje in posodabljanje vizualne identitete ter številne druge možnosti.

Zanima me, ali v Sloveniji že obstajajo podobni modeli in kakšne so izkušnje z njimi. Kljub temu, da sem že opravil raziskavo, nisem našel ustrezne informacije. Vem, da se ta model uporablja v drugih državah in načeloma deluje. Zanima me vaše mnenje o tej situaciji ter bom z veseljem sprejel tudi kakšne nove ideje.

Hvala za odgovore! :)

Ahim ::

Seveda obstajajo. Menda je lazje handlati poslovanje iz meseca v mesec z rednimi (stabilnimi, predvidljivimi) prilivi kakor pa z enkratno prodajo ...

OutOfTheBox ::

Če je vrednost ki jo dostaviš enaka ali večja periodičnemu plačilu potem stranka nikoli ne bo imela problema plačat. Če je mogoče ti model preizkusi tako da zadevo uvajaš postopoma in ne popolnoma spremeniš trenutnega modela.

doživljenjsko tehnično podporo,


Kako to misliš?

starfotr ::

Aka dokler plačuješ, je stran aktivna in vzdrževana. Ko ne plačuješ več, je zaradi vendor lock in sistema ne moreš nikamor drugam prenest.

Ales ::

In potem firme v strahu pred vendor lockinom zahtevajo, da je stran narejena v Wordpressu.

Nato "agencija" z namenom nižanja stroškov "zaposluje" najstnike, ki "znajo" sestaviti Wordpress stran z 91 vtičniki, neoptimiziranimi fotografijami velikimi ~20 MB na prvi strani in nasploh poglobljenim znanjem optimizacije delovanja. Ko kaj z bolj ali manj naključnimi kliki ne "znajo" več, se panično išče podpora od nekoga.

Pa si na današnjem spletu.

Rad0 ::

Moja prvotna ideja je bila, da bi plačevali mesečno za website keep up fee, kasneje pa bi tudi drugi benefiti pršli zraven. Ampak nevem kako bi se podjetje (d.o.o / s.p.) oddzval na to. Plus, v Sloveniji se te stvari res razlikujejo od drugih držav. Kakšna mnenja imate na to?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.P. Normirani - Nova Obdavčitev 2023. Odprtje Podjetja V Tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35735293 (14255) nekikr
»

Francija, Italija in Španija želijo, da tehnološki giganti prispevajo za gradnjo inte (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11513559 (6898) Lonsarg
»

Microsoftov center za uporabnike prejemnik klica ni znal Slovensko. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18130142 (23409) zmaugy
»

Wordpress in gostovanje

Oddelek: Izdelava spletišč
338034 (3851) BigWhale
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7314002 (11688) tiga325

Več podobnih tem