» »

Vinjeta - kazen?

Vinjeta - kazen?

1
2
»

mikhaair ::

Mogoče je pa omejitev v softwaru ali licenci le tega, koliko slik se lahko obdela?
Ker če vse kamere temu namenjene non stop snemajo in pošiljajo v preverbo slike tablic, je to par sto, deset slik na sekundo? Pač razmišljam na glas če je v ozadju ozko grlo hardwareske ali softwarske narave? Glede na to, da naj bi kolegu teta na dars telefonu rekla, da niso vedno vsi kraki AC pod nadzorom, kar se vinjet za osebna vozila tiče.
Vsekakor se trudijo dajati vtis, da so vsi brez kaznovani, ampak očitno temu ni tako.

jur3 ::

Mogoče tebi ali komu drugemu pomaga ta informacija:
Kazen pošilja direktno DARS. Kolega se je vozil 1 mesec brez vinjete, ker so mu v Avstriji ukradli tablice in je na UE takoj prvi naslednji delovni dan dobil nove, ampak je seveda v vsej te zmedi pozabil na vinjeto.
Ko je kasneje dobil kazen, je podal ugovor, vendar je bil prvotno zavrnjen, kljub policijskemu zapisniku iz Avstrije. Nato je podal še en ugovor, ker naj bi sistemi mogli biti povezani in bi ga morali na UE opozoriti glede vinjete ter da bi moral DARS preveriti spremembo tablic. Skliceval se je na uradni dokument DARS-a, ki ga podpišeš, ko želiš povračilo vinjete.
" [DARS] Za vozila, registrirana v Republiki Sloveniji, pridobi podatek o odjavi vozila iz evidence registriranih vozil v Sloveniji oz. izdaji nove registrske tablice z drugačno registrsko označbo DARS po uradni dolžnosti neposredno z vpogledom v evidenco registriranih vozil; Za vozila registrirana oz. odjavljena v tujini mora lastnik ali imetnik vozila predložiti dokazilo, ki ga je izdal pristojni organ v tej državi. Dokazilu, sestavljenemu v tujem jeziku, je treba predložiti tudi overjen prevod v slovenski jezik."

https://evinjeta.dars.si/sites/default/...
Dead enemy always smell good

Mato989 ::

Glede na to da po vzpostavitvi kamer in po rusitvi cestninskih postaj ostaja stevilo zaposlenih na DARS enako oz se visa bi moral darsovec stat na vsakem izvozu oz uvozu
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ganon ::

Kako je zdaj s kaznimi? Par dni sem se vozil brez vinjete, zamešal sem datum. Me bodo oglobili? :8)

miha98 ::

starfotr je izjavil:

NuMaN je izjavil:

chucki je izjavil:

Politika je odraz ljudstva. Sami lopovi okol mene 8-O


Saj ni nihče bil oškodovan. So pač pozabili kupiti vinjeto, in ko so se spomnili, so jo ... Niso zaradi tega lopovi.


Zaradi tega smo oškodovani vsi.

Zato so tudi sodbe v imenu ljudstva.

Če naročiš nekaj brez računa in ne plačaš davka, prikrajšaš vse sodržavljane in še sebe.

Dokler te miselnosti ne bo v beticah vseh, bomo še vedno zahojeni, namesto da bi orali ledino.


Aja? In kdo v Sloveniji orje ledino? Po njivi mogoče...

MIHAc27 ::

Ganon je izjavil:

Kako je zdaj s kaznimi? Par dni sem se vozil brez vinjete, zamešal sem datum. Me bodo oglobili? :8)

Če v 1 mesecu ni nič potem si se izmazal.

Magic1 ::

Ganon je izjavil:

Kako je zdaj s kaznimi? Par dni sem se vozil brez vinjete, zamešal sem datum. Me bodo oglobili? :8)

Odvisno od sreče. Zaznan si bi (verjetno večkrat) skoraj ziher. Zdaj je samo vprašanje ali boš pristal na kupčku, ki se bo obdelal. Načeloma dobijo mnogo več kršiteljev, kot jih uspejo ročno obdelat. To je ena teorija.
Druga je da nimajo vseh sistemov vedno aktiviranih. Lahko pa je kombinacija obeh. V vsakem primeru, lahko le držiš pesti in upaš na najbolj. V enem mesecu bo jasno ali si ob 160€.
Magic

miha98 ::

Lahko naredimo nabor tu med slo techovci, da ti pomagamo z poplačilom... vsak naj da kar ne potrebuje...

fikus_ ::

Mogoče GANON5 ali GANON10 na 1919. :D
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Magic1 ::

Če ima Tidal naročnino, bo pa že zmogel plačat. Te pa vseeno zaboli, če brezveze vržeš 160€ čez oken, neglede na to ali jih lahko ali težko prislužiš.
Meni se zdi ta kazen za letne vinjete popolnoma nesmiselna. Imajo vse podatke in računalnik. Lahko bi ti avtomatično poslali le račun za novo vinjeto in nekaj dodatnih stroškov.
Magic

mikhaair ::

Jaz sem lani šel 2x, sodelavec ene 5x in v obeh primerih ni bilo nič. Razlaga Dars je bila, da nimajo vedno vsega pod kontrolo.
Sicer je pa kazen za vsako kršitev!

Magic1 ::

Ni res. Ko se sprocesira prva kazen, ti zraven pošljejo še račun za 14 dnevno vinjeto. Torej lahko novo kazen dobiš šele po 14 dneh.
Magic

mikhaair ::

In kako lahko kupiš vinjeto za nazaj?

Magic1 ::

Se mi zdi, da ne. Tudi to bi bila lahko opcija, da bi se potencialno lahko izognil brezvezni kazni, če pozabiš par dni. Samo imajo zgleda neko svojo logiko in proces. Zdej imajo opcijo, da po potrebi nastavijo, koliko keša poberejo. Praktično imajo printer za denar.
Magic

mikhaair ::

Baje je tako, greš na AC se zaveš, da si brez in kupiš online vinjeto. Imel boš pravi datum veljavnosti, ampak boš dobil kazen glede na uro nakupa in uro zaznave prekrška. Čeprav ti bo pisalo, da velja vinjeta od 00.00 dalje.
Kako pa to DARS naredi v praksi z več kršitvami bi bilo zanimivo vedeti. Ta z 14 dnevno vinjeto in posledično ostalimi kaznimi, ki jih na potalajo sicer zveni OK, vendar zveni tudi, da je vse malo po kavbojsko.
Bila so pa tudi zgodbe pravnih oseb, ki so zaradi vinjete dobili ogromne kazni, zaradi ponavljajoče kršitve.
Mogoče se pojavi v temi kdo, ki ve kaj več...

Magic1 ::

Cel sistem je glup, verjetno z razlogom. Kaznovanje zaradi pretečene letne vinjete avtomobilov s slovenskimi tablicami je popolen nesmisel. Tukaj bi se lahko uveljavilo avtomatično podaljšanje od poteka, le račun bi moral plačat. Folk pa bi se moral ukvarjati s kaznimi za tujce. Samo mnogo lažje je slo. državljane obirat, kot pa izterjevat iz tujine. Dodana vrednost za državo je pri nas španska vas.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

pirate2024 ::

Pač tisti sinček, ki je delal page, ni dal opcije reoccuring buy...

MIHAc27 ::

Magic1 je izjavil:

Če ima Tidal naročnino, bo pa že zmogel plačat. Te pa vseeno zaboli, če brezveze vržeš 160€ čez oken, neglede na to ali jih lahko ali težko prislužiš.
Meni se zdi ta kazen za letne vinjete popolnoma nesmiselna. Imajo vse podatke in računalnik. Lahko bi ti avtomatično poslali le račun za novo vinjeto in nekaj dodatnih stroškov.

Tudi meni, ki sem šel 2km prehitro bi lahko poslali samo opozorilo. Pa mi niso. Kazni so kakršne so.

Drugače moj brat se je vozil pol leta brez vinjete (je bila zavedena pod napačno registrsko. Don't ask.) preden je prvič dobil kazen. Torej jih polovijo dokaj malo. Drugega kot počakat ne preostane. Kot rečeno prej kot v 1 mesecu kazen bo, ali pa je nikoli ne bo.

Magic1 ::

A ti resno primerjaš letno obnavlanje vinjete, s prekoračitvijo hitosti?!? A ti na dashboardu kaže datum preteka? Na kakšnem papirju? Še to maraš it na eno neuradno spletno stran, da preveriš... Koga ogrožaš s vinjeto? Pa za 2km/h prehitre vožnje ne dobiš kazni nikoli.
Magic

fikus_ ::

V telefon si daš opomnik za kakšen dan prej, kdaj preteče vinjeta.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Magic1 ::

Seveda si daš in posledično popolnoma odmisliš vinjeto. Potem se pa v tistem letu kaj zgodi s telefonom, ali pač nekako spregledaš obvestilo in fašeš dve kazni, samo 320€. Jaz sem naredil točno to, a na srečo nekako se spomnil 2 dni po preteku in celo nisem dobil kazni. Sem klical na Dars drugi dan in je rekla, da je odvisno od moje sreče, ali dobim kazen...
Magic

matobeli ::

Sej maš valda sync narejen na neko platformo naj bo to apple ali android. Dobiš mejl 1 teden prej, pa dva dni prej, pa je mir.
Ali pa registriraš vinjeto na darsovem portalu in prav tako pošljejo obvestilo.

Ali pa si prilimaš datum vinjete pod vratca za gorivo.

Skratka, podobno je kot če bi pozabil podaljšat registracijo vozila.

MIHAc27 ::

Itak da dobiš kazen za 2kmh. Ok odštejejo ti 5kmh, torej šel sem 7kmh prehitro, ampak na kazni piše 2kmh. Z temi 7kmh preveč sem FUL ogrožal promet (nikjer nobenega ob 22h) Nima to veze.
Moj komentar je šel na račun '150€ kazni brez vinjete je preveč'. Tudi meni se zdi 40€ kazni za 2kmh pač preveč. V izogib temu je pač treba vozit po omejitvah. In ne brez vinjete.

Magic1 ::

Seveda si dvojno ali trojno redundanco zrihtaš, ko gre enkrat narobe. Samo se moramo vprašat, ali je to res potrebno, ali se lahko sistem v štartu zasnuje, da ne rabi vsak v Sloveniji razmišljat, kako da ne pride do tega. Niso vsi tako tehnično podkovani, da bi to znali. Če ne drugega bi lahko vsaj omogočili SMS opozarjanje, če so že šli fully digital. Načeloma ima vsak mobitel in zna prebrat SMS. Samo namen tega sistema vinjet ni samo, da vsak uporabnik plača 110EUR, temveč da pokasirajo še ogromno pozabljenih. Magari samo en dan. Že sama tema priča o tem, koliko se to dogaja. Vsa so praktično nenamerna, ne zato da bi kdo imel par dni zastonj. Pa spet pridemo do smisela kaznovanja. To da ljudje nečesa ne počnejo, ali to da se kaznuje zamudo za par dni? Zaradi elektronkega preverjanja te itak dobijo takoj, ko daš nos na AC. Samo zdaj se gredo nek srečelov.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

matobeli ::

Umm... sej imajo SMS obveščanje.
Želim biti obveščen/a o poteku veljavnosti e-vinjete (preko SMS sporočila). Obvestila bodo poslana:
0 dni pred potekom veljavnosti e-vinjete
3 dni pred potekom veljavnosti e-vinjete


0 in 3 dni lahko sam nastaviš koliko dni ali na kater datum.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

Magic1 ::

Ah, kul. Vsaj nekaj. Nazadnje ko sem kupoval nisem zasledil te opcije.
Magic

matobeli ::

Ma ja, ni tolk slabo. Če pa pač nimaš interneta pa še vedno lahko napišeš na listek in ga zatakneš nekam.

tikitoki ::

Bellator je izjavil:

A ni smiselno, da se najprej lotimo tistih, ki kradejo največ, in temu namenimo tudi največ resorsov tako, da postopoma pridemo tudi do tistih, ki kradejo senviče ali žvečilke.


O tem odlocajo velike ribe, zato se seveda osredotocamo na mreze za majhne ribe.

Legon ::

Magic1 je izjavil:

A ti resno primerjaš letno obnavlanje vinjete, s prekoračitvijo hitosti?!? A ti na dashboardu kaže datum preteka? Na kakšnem papirju? Še to maraš it na eno neuradno spletno stran, da preveriš... Koga ogrožaš s vinjeto? Pa za 2km/h prehitre vožnje ne dobiš kazni nikoli.


Nalepiš si datum veljavnosti vinjete zraven števca za hitrost, pa je problem rešen :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Legon ()

miha98 ::

Najboljše da si na čelo zalepim ja....

Legon ::

Vsaj vakum bo nalepko drzal, da stran ne pade.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Legon ()

starfotr ::

Vinjeta je isto, kot pozabljeno podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja ali prometnega dovoljenja.

Nikogar ne ogrožaš, je pa kazen, če nimaš veljavne zadeve in te dobijo.

Pojdite kdaj s potnim v kako državo. Zahtevajo, da je veljavnost potnega lista še pol leta, ko greš nazaj!

Same jokice, nesposobne upoštevanja pravil.

Invictus ::

Magic1 je izjavil:

Ah, kul. Vsaj nekaj. Nazadnje ko sem kupoval nisem zasledil te opcije.

Je tam že od začetka, niti ni skrita. Sam celo stran je treba prebrati...

starfotr je izjavil:


Pojdite kdaj s potnim v kako državo. Zahtevajo, da je veljavnost potnega lista še pol leta, ko greš nazaj!

Plus to, da določene države zahtevajo, da imaš v potnem listu 3 strani zaporedno prazne. Recimo Južna Afrika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dars in vnos registerskih številk za vinjete (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
828104310 (1305) Gregor P
»

Elektronske vinjete- napacna reg. (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21528952 (7179) Tidule
»

Preverjanje vinjet s kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6220492 (2653) mkos2
»

Tehnične težave eVinjet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11119490 (13393) Groot
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22351060 (34657) Mare2

Več podobnih tem