» »

Nakup kosilnice

Nakup kosilnice

Bathory666 ::

https://www.bauhaus.si/bencinska-kosiln...

Pozdravljeni!
Iščem novo kosilnico, naletela sem na to Iskrino v Bauhausu, privlači me predvsem moč 4,4kW, ki pa se mi zdi kar nerealna v primerjavi z drugimi in za takšno ceno, privlačna je tudi 5letna garancija. Čudno mi je tudi, da druge trgovine ne prodajajo tega modela. Je kdo od vas že mogoče kupil ta model in bi ga priporočili ali bi odsvetovali nakup? Malenkost mi smrdi tudi plastično ohišje in da motor ni B&S...
Prosim svetujte, sem se zaradi dileme celo v forum prijavila, slabo že spim ☺️

Vikking ::

Nima pogona kar je plus pri kitajski robi.
- Kitajski motor sicer zna dolgo delati, težave so večkrat z uplinjači. Bolj z starim gorivom in usedlinami, izven sezone. Potrebujejo včasih čiščenje.
Ne vidim nobenih večjih slabosti sicer oz. katastrofalnih napak.
Glede na to da sem že par RAMDA, Loncin in MTD-jev z kitajskimi motorji servisiru, je po večini težav le uplinjač (čiščenje ali zamenjava), vžigalna tuljava ali zanič svečka.
- plastično ohišje je je ok, ne potrebuje čiščenja in predvsem kosilnica je veliko lažja. Bo zdržalo kamenje in ostalo mučenje brez problema.
- kolesa naj bodo obvezno uležajena!!! Pomembno. Toplo priporočam.
- Največja težava je dobavljivost plastičnih delov, ali sploh ni shem, kjer bi pridobil kataloško številko, prodajalec ne ve, nima programa, nima kataloga rezevnih delov....
- najbolje kupiti tam kjer imajo tudi servis. Oziroma je servis dotične znamke v tvoji bližini. toplo priporočam.
- po večini je garancija 2 leti, 5 let je garancija na kaj? na celotno kosilnico?

Imaš pa podobne ali enake izvedbe kitajski motor in kitajsko ohišje z različno barvo od RAMDA, Schepass, HECHT, Villager, ZONGsheng, Loncin, Weibang.... Vse je po istem kopitu. Barva in oblika plastike mogoče drugačna.
Dobavljivost rezervnih delov in servis pa zelo različen med posameznimi znamkami.

enemon ::

Ne kupovat kitajske robe pri Šešoku, potem že raje direkt pri Kitajcih.

Bathory666 ::

Saj ne, da bi si močno želela kitajske robe, ampak ponudba se mi zdi fantastična, predvsem zaradi moči, koliko površine obdela, cene,a hkrati zelo sumljiva, zato raje malo potipam prej. Obstajajo podobne izvedbe ja, a ne za tako ceno, mnogo dražje, ali pozna kdo kakšno?
V bistvu piše da je samohodna in da velja Bauhausova garancija 5 let, če so kolesa uležajena pa ne vidim podatka.
Pravega servisa pa dosedanja MTD kosilnica nikoli ni videla, olje, "fergazer", svečke so se menjali doma, tudi nož se je brusil, malo tu našponaš, malo tam, malo WDja in je zdržala lepa leta.

Vikking ::

Mogoče RAMDA, podobna tvoji iskri RAMDA G46SHL, uležajena kolesa 4v1 z brigss motorjem 350€ (staro za novo). Imajo kataloge rezervnih delov, rezervni deli so dobavljivi. servisna mreža po sloveniji zelo dobra.
na njihovi strani ramda.si izbereš "rezervni deli" in te vrže na podstran eurogarden.eu imaš velik moder gumb "liste rezervnih delov" in lahko sam poiščeš shemo ali rezervni del, vrže ti pdf.
naprimer: https://www.eurogarden.eu/sl/G46SHL-E/1...
Fino če sam znaš kej popravit. Enostavno iskanje rezervnih delov.
Cene podobnih modelov kitajskih kosilnic drugih znamk, so si podobne.

MTD je kupil Stanley-Black&Decker. Sploh nevem če še imajo bencinske kosilnice. Ampak MTD je imel tudi dobro mrežo servisa, pa rezervnih delov, še sedaj se za stare zadeve da dobit precej stvari. Tudi s kitajskimi motorji MTD-ji delujejo prav dobro. Tudi MTD ima še sedaj precej dober spletni katalog rezervnih delov tudi za stare modele.

Večina te kitajske robe je bolj težava v plastičnih delih, ki se znajo polomit. Z katalogom rezervnih delov lahko hitro poiščeš nadomestni del. Znamke ki tega nimajo (oz. ni javno dostopno) si v celoti prepuščen servisu. Če ne druga vsaj veš koliko stane rezervni del.

Bathory666 ::

MTD se prodajajo kosilnice, deli so dosegljivi, ampak mislim da se ne splaca vec vlagati denarja v njo, zelo slabo vlece, kolesa so ze cisto gladka, eno kolo nonstop pada z nastavljene visine vcasih dol, vcasih gor, remen in filter sta tudi ze za menjati, samo mucenje je z njo.
Ramdo sem tudi ze gledala ja, ampak sem menila, da je to bolj kitajsko in plasticno kot Iskra, vsaj na pogled se je zdelo, motor ima pa dober. Pod oznako "staro za novo" sem sprva mislila, da gre za obnovljene kosilnice, a vidim da temu ni tako, verjetno gre opraviti nakup tudi brez izmenjave kajne?
Nasla sem tudi eno Iskrino z Brigsovim motorjem in kovinskim ohisjem, le da ni tako mocna kot tista v Bauhausu, vsaj ni tako sumljiva, saj enake modele najdes v vec trgovinah, plasticno ohisje je res malo odbijajoce.
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/18...
Menite, da bi bil problem z deli? Kolikor vidim ena stran Parttis prodaja Iskrine dele.

Blinder ::

Dejte preverit, če ni Iskra samo rebranded kitajska roba. Njihove motorke so
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

starfotr ::

Največji problem teh kosilnic so rezervni deli skozi čas. In v bistvu je to narejeno/namenjeno temu, da dokaj poceni kupiš, čez n let, ko pa kosilnica odpove/se pokvari/polomi pa vržeš stran in najverjetneje kupiš novo.

Mislim, saj z motorjem najbrž ne bo nič narobe. So le kopije kakih hond ali B&S. In nove kosilnice so zanič, če gledaš bolj renomirane znamke za ta denar. Pač varčujejo na materialih in danes kosilnica ne more zdržat več 20 ali 30 let.

Bathory666 ::

Blinder je izjavil:

Dejte preverit, če ni Iskra samo rebranded kitajska roba. Njihove motorke so

Na kaksen nacin pa naj to preverim, prodajalec ve?

starfotr ::

Kaj bi preverjala? Ve se, da je to kitajska roba z logotipom slovenskega uvoznika. Tu ni nič za odkrivat toplo vodo.

starfotr ::

In vzemi to kosilnico. Cena je ugodna. Karakteristike niso slabe. Tako, da ne vidim težav.

ReRMh ::

črno-rdeča r***a z držalom za pijačo - samo to je vse glaaasno, vsa vas ve :D žal nisem plačan za reklamo ampak imel težavo zaradi nepazljivosti na začetku in sem zelo usmiljenja vreden dopis poslal na firmo in so milostno pooblastili serviserja, da krijejo vse dele oni in je rekel serviser, da še tega ni videl - seveda ne.

Bathory666 ::

starfotr je izjavil:

In vzemi to kosilnico. Cena je ugodna. Karakteristike niso slabe. Tako, da ne vidim težav.

Starfotr za katero navijate, bauhausovo Iskro, mercatorjevo Iskro ali Ramdo? :)

ReRMh je izjavil:

črno-rdeča r***a z držalom za pijačo - samo to je vse glaaasno, vsa vas ve :D žal nisem plačan za reklamo ampak imel težavo zaradi nepazljivosti na začetku in sem zelo usmiljenja vreden dopis poslal na firmo in so milostno pooblastili serviserja, da krijejo vse dele oni in je rekel serviser, da še tega ni videl - seveda ne.

Saj mora vsa vas vedeti, da se sprozi verizna reakcija koscev in je celotna vas tipitopi :D Kaksna nepazljivost, a si olje pozabil priliti?

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Jaz bi zase sicer vzel nekaj iz eurogardna, neko poznano znamko, ker imajo zagotovo rezervne kose na voljo. Vendar so cene višje.

Iskra se mi zdi v redu izbira za ta denar.

Bauhausova je močnejša in ima kitajski motor. Mercatorjeva ima ameriški motor - B&S (rezervni kosi se dobijo brez težav), vendar je mnogo manj močna.

Moja izbira bi bila bauhaus iskra.

Bathory666 ::

Hvala vsem za pomoč in mnenja, sem se glih vrnila iz Mtehnike, mora biti Brigss se mi zdi, Bauhausova je predobra, da bi bila res, ne bi se rada opekla. Mogoče še se oglasim in povem če se je splačal nakup ali ne, za nadaljne iskalce ?

msms ::

Tale Ramda G46SHL-B1 ali neka Wasper? Ramda ima baje dober motor in servisno mrežo. Kaj pa tale Wasper?

https://www.vsegrad.si/trgovina/kosilni...
https://www.mimovrste.com/kosilnice/was...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
39569746 (899) toyotarav4
»

Kosilnica na nitko (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11125690 (2746) starfotr
»

Vrtne kosilnice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5118577 (3408) ssitcm
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13438798 (16176) urosh
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7847478 (18716) SkIDiver

Več podobnih tem