» »

Nakup smuči

Nakup smuči

TonyTony ::

Pozdravljeni, drugo leto (ali tudi letos, če najdem) bom kupil nove smuči. Zadeva je takšna,
da sem se letos vrnil na smučišče po 10ih letih pavze in nimam pojma, kaj kupiti. Letos sem si ene 10x sposodil smuči, a žal nisem bil pozoren na karakteristeke oz. si nisem beležil, katere mi bolj ustrezajo.
Smučal sem ene 10 let po 20-30x na sezono. Sem samouk z parimi inštrukcijami, tako da moja tehnika verjetno ni impresivna, sem pa kljub temu precej izkušen. Največ sem smučal po težjih (črnih in rdečih) progah, smučam pa hitreje kot večina, rad imam visoke hitrosti in rad delam manj zavojev, torej rabim smuči ki so zelo hitre in agresivne. Iščem pa tudi nekaj, kar je mišljeno za urejene proge, vendar pa da se da s tem smučat tudi po 6ih urah, ko so proge že v res slabih stanjih in so na pisti kupi snega. Po neurejenih progah smučam zelo redko, morda tu pa tam kak del skrenem po kaki kratki gozdni poti ali kak meter odsmučam izven proge.
Pojma nimam, kaj iskati. All mountain ? Me lahko kdo malo usmeri? Vem samo to, da iščem smuči približno moje velikosti kar se tiče dolžine in da morajo biti hitre. Mogoče ne ravno najvišji expert level, imam pa veliko izkušenj in sem zahteven. Pa fajn je, da so primerne in so urejene proge zjutraj in tudi popoldne, ko so proge včasih katastrofalne.

Ali te dvoje smuči ustrezajo opisu ali narobe iščem?

https://www.extremevital.com/sl/smuci/s...

https://www.snow-online.com/ski/voelkl-...

bandidosss ::

Tudi sam sem letos stestiral kar nekaj modelov smuči in sedaj imam točno to Nordico dc68pro. Kaj ti naj rečem, meni je super. Zakaj? Je zelo odzivna (ozka-68mm pod nogo), lahko ji zaupaš tudi na zelo trdi progi, vseeno ni pretrda, lepo reže krajše in daljše zavoje, pri hitrosti ne trese itd. Prej sem imel Progresssor 900, ker je bila pod pancarjem širša, je bila nekoliko bolj plovna po razritem terenu, najbrž bolj zahtevna in po trdem ni tako lepo ubogala, sem celo istočasno probaval. Z neko osnovno rekreativno smučko tudi sploh ni primerjave ... Mi je pa bila všeč tudi kakšna Fischer Curv dtx, počakaj do drugega leta na odprodaje "starih" zalog. ? Glede na tvoj opis višjega ranga ne bi kupoval, ker se boš "mučil", nižjega pa tudi ne.

TonyTony ::

Kako pa se ta Nordica odziva na toplejše dneve, sploh popoldne, ko so proge že v slabem stanju in so kupi snega?
V review-ih izpostavljajo da je zelo "on-piste oriented".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rekreativno smučanje - Oprema, smučišča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11819496 (1660) Magic1
»

Pomoč pri nakupu smuči?

Oddelek: Šport
326792 (5843) kremenko1
»

Nakup smuči za rekreativca (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5522207 (10017) G_mAn
»

Kakšne smuči?

Oddelek: Loža
298622 (8116) ahac
»

Elan Speedwave 10 Fusion

Oddelek: Loža
105792 (5549) mirkuma

Več podobnih tem