» »

Elan Speedwave 10 Fusion

Elan Speedwave 10 Fusion

Mati ::

Evo kupil sem si tole dilo in komaj čakam, da sneg pobeli hribe, da jo sprobam. Baje naj bi bila fenomenalna. Zanima me, če jo je kdo lani sprobal, ko so imeli testne dneve, ali če jo morda kdo ima. Kako ste zadovoljni. Kaj najprej opaziš, ko se postaviš na smuči in spustiš po progi?

_marko ::

Kolikor sem jaz slišal o tem modelu je stvar zakon - sprobal pa nisem!
Bom si pa najbrž letos spoodil tole zadevo.

Poročaj, ko boš smučal z njo! :)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

marnit ::

Zdej pa sam še sneg čakamo. Baje ta teden ga ni za pričakovat :(

Keyser Soze ::

Sej ga nimamo samo pri nas.:P

Sicer pa... Kaj vse ne najdeš v današnjih smučah. Samo še en dober UI se nam rabi, seveda z touchscreenom.:\

Smešno se mi zdi predvsem to, ker so razlike med posameznim modeli minimalne.
In folk ne smuča nič boljše kot 10 let nazaj. Razlika je samo v tem, da si več upajo, ker imajo "boljše" dile pod sabo plus tisti, ki vsaj približno znajo rabijo še nekaj časa, da osvojijo novo obnašanje smuči. Pol moraš pa pazit na vsake vrste norcev na smučišču.
Mislim, da bi morali uvesti izpite za smučarje oz. vozniško dovoljenje za dilce.
OM, F, G!

_marko ::

Kajzer, razlika v obvladljivosti je vsekakor med starimi 2 meterskimim elankami in novimi 1,5meterskimi carving!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

freserovski ::

Jaz bom tudi letos prešaltal na carving, in po dolgem času komaj čakam sneg :D.
A mislite, da bo treba v tečaj, če na navadnih smučeh smučam zelo solidno ali pa se da to naučit sam seveda z daljšim rokom :)?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

A. Smith ::

IMHO ti ne bo potrebno na tečaj. Saj lahko s carving smučmi smučaš tudi po stari tehniki (ki je težja).

V osnovi je carving zavijanje samo to, da nagneš smučko na robnik. Ker je robnik ukrivljen, se bo dilca upognila in zavila sama od sebe. Ni neke jake znanosti. Pač, nagneš se vstran.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

globoko grlo ::

hja, verjetn je kr razlika med 10 in 14, ali pač ne?

mirkuma ::

Jp razlika med modeli SW8, SW10, SW12, SW14 in 'kvazimodelu' SW9 vsekakor je, kar se pozna tudi na ceni...torej v uporabljenih materialih in sami trdoti smuci (predvsem modela SW12 in SW14 sta ojacana in sta za tezje oz smucarje z dobrim znanjem, mocjo in kondicijo).

Najbolj pomembno pri pravilni izbiri smuci je kako dobro je smucarsko znanje, kako najraje smucamo (dolgi hitri zavoji, pocasni kontrolirani kratki zavoji, urejene proge, tezke proge..), kaksna je teza smucarja ter visina smucarja, st. dni na snegu (pogojeno s kondicijo)...
Torej za mozaka, ki ima 100kg, pa kjub temu, da recimo nima dobrega smucarskega znanja ni priporocljiva mehka smucka..itd...velik pomen pa je treba dati tudi smucarskim cevljem...mehak cevelj na trdo smuco nikakor ne gre, saj se prevec energije porazgubi ze pri prenosu za smucko in je zato kontrola slabsa...nekateri dobri smucarji pravijo, da je cevelj najpomembnejsi del smucarske opreme...

No lani sem 3 dni testiral smuci SW in sicer modela SW10 in SW14. Najvecja prednost teh modelov je, da so izredno upogljive, torej je zelo lahko zaceti zavoj (kot pri zelo mehkih smuceh, ne rabis veliko moci) zaradi valovite konstrukcije pa imajo veliko torzijsko obstojnost (kot pri zelo trdih smuceh,) to pomeni da ko si v zavoju smuca ne vibrira, ne skace, torej ostane mirna se manj deformira in drzi smer...to dvoje je bilo do sedaj neizvedljivo v enem modelu smuci...ce si hotel dobro torzijo si potrebovalzelo trdo smucko, za katero pa je bilo potrebno veliko znanja, kondicije in moci, ker je bila zelo tezko upogljiva, torej je bilo brez velike moci tezko zaceti zavoj.

No jaz sem si jo tudi kupil letos, lani so mi elanovci glede namoje znanje in tezo predlagali modela SW12 ali 14. SW14 sem vozil na Rogli, Pohorju in Krvavcu, nakoncu sem se odlocil sparati za letos in sem si privoscil SW14, saj SW12 lani se ni bilo mozno testirati...ne vem pa ne ali bi bile dejasnko boljsa izbira, pa ceprav imam blizu 100kg..
Predvsem resnicno navdusi vecja togost v zavoju, kar v praksi pomeni kot bi po znanju prestopil nivo visje kar se izpeljave zavojev tice, saj vozis kot po tirnicah, jasno brez enormnih vlaganj energije in moci v zavoj.

Na splosno so nove smuci pohvaljene s strani vseh vecjih smucarskih strokovnjakov, tudi slucarske revije in smucarske spletne strani jih hvalijo, baje da gre za najvecjo evolucijo v smuceh po monoblock konstrukciji in carving geometriji (oboje je prav tako razvil Elan)...nenazadbje, o vsem tem prica tudi nagrada najvecjega zimsko-sportnega sejma Ispo, na katerem je Elan za omenjene smuci prejel nagrado European ski award 06.

Vec na spletni strani:
http://www.elanskis.com
http://speedwave.elanskis.com

Za teste pa malo po-googlajte...

P.S.
Kolikor sem slisal od krogov blizu elanovcem (testni smucarji, prodajniki) gre zadeva za med in lahko se zgodi, da ce letos cakas na testiranja (za lazjo odlocitevs kateri model je ustreznejsi) zaloga v trgovinah prej poide...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

_marko ::

mirkuma:

A so SW smuči 'rezervirane' samo za izredno dobre smučarje?
Ali je lahko na njih nekdo, ki se sicer zna peljat ampak se ni nikol resno ikvarjal z smučanjem.

In če ne, kaj potem priporačaš?
Recimo za vožnjo z srednjimi zavoji, pa da bi dila držala smer. Torej, da ni preveč vibracij.

In pa še to, kakšen čevelj priporočaš.

P.S. Jaz sem kupil pred nekaj leti Rosignolove za 50 jurjev, pa mi nikakor niso všeč. Naklon je premajhen, ker stojim praktično ravno, namesto pod večjim kotom.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

mirkuma ::

Ne, ravno namen smuci SW je da so namenjene povprecnim smucarjem (saj olajsajo tehniko in vodljivost), taksne smuci se ne bodo pojavile v svetovnem pokalu (oboje tekmovalci imajo), saj so namenjene prav nam, ki smucamo do 20 dni letno (vcasih bi se vec, ce bi imel vec dopusta in denarja), tako da brez skrbi, to je to.

Glede priporocila je najbolje da vprasas kaksen smucarski forum....glede na tezo, znanje, velikost in slog smucanja ti bodo priporocali ustrezen model tako smuci, kot cevljev...

Kolikor imam jaz izkusnje, svetujejo dobro in prijazno, prav tako se lahko obrnes na elan, pobrskaj po njihovi strani in jim poslji e-mail...

Ker tudi sam iscem ustrezne sucarske cevlje imas tukaj dober clanek na to temo... predvsem moras najprej ugotoviti kaksne vrste nogo imas (ozko, siroko, visoko, nizko) in iskati ustrezen cevelj ze glede na proizvajalca (nekaterei delajo ozje modele, drugi sirse), boljse kot je znanje oz. vecja kot je moc v nogah ali pa teza smucarja, trdnejsi cevelj potrebujes. Trdota se oznacuje z FLEX INDEXom (FI) ki gre od 30/40 pa do 100 oz. 150 odvisno od proizvajalca, pravih tekmovalnih cevljev (kot tudi smuci) pa se v trgovinah sploh ne prodaja, kjub sumljivim oznakam WordCup, ker niso namenjeni celodnevni smuki, pac pa le spustu oz. dvema na tekmi in so zato tudi ustrezno trdi in modelirani.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri nakupu smuči?

Oddelek: Šport
326739 (5790) kremenko1
»

Kakšne smuči?

Oddelek: Loža
298577 (8071) ahac
»

ELAN SpeedWave

Oddelek: Loža
64737 (4553) TheClimber
»

katere nove smuči?

Oddelek: Loža
4916705 (11175) schurda
»

Speedwave 10

Oddelek: Loža
144433 (4215) gforce

Več podobnih tem