» »

Prenosnik Dell 7290

Prenosnik Dell 7290

gec19 ::

Prenosnik, kupljen v spletni trgovini, sem hotel zamenjati SSD, pa naletim na en vijak prelepljen z 'Garantiesiegel Warranty void if seal broken'. To pomeni, da bolje da ne tikam in kar vrnem. Glede na to, da se da kar nekaj stvari nadgraditi - zato sem ga tudi kupil...

Še ena stvar - glede enkripcije sem na hitro zasledil: 'Reasons for failed automatic device encryption: PCR7 binding is not supported'. To pomeni, da je nekaj narobe s TPM čipom? Mogoče samo kakšna nastavitev v biosu?

Rias Gremory ::

Prenosnik, kupljen v spletni trgovini, sem hotel zamenjati SSD, pa naletim na en vijak prelepljen z 'Garantiesiegel Warranty void if seal broken'. To pomeni, da bolje da ne tikam in kar vrnem.

Si prepričan, da je garancija še veljavna? Dell Latitude 7290 je izšel leta 2018.
Sem siguren, da lahko mirne vesti sam zamenjaš SSD. Če tega še nisi počel, poglej kakšen video na to temo.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

srus ::

Pred menjavo SSD, če hočeš vsebino starega klonirati na novega, moraš onemogočiti Bitlocker.

Sem dobil odgovor iz trgovine in pravijo, da če hočem da velja 12mesečna garancija na refurb laptop moram imeti 'receive'...sem vprašal nazaj ali samo za del ali tudi delo (ker ta zadnje bi pomenilo, da ne morem sam zamenjati). Čakam odgovor. Nalepka je sicer čez eno drugo nalepko, tako da je kdaj že bil odprt.

Ker ima naložene win11, če bi zamenjal ssd, bi rabil neko kodo za win, ali je vse na čipu že naloženo? Do sedaj sem kupoval samo laptope brez sistema...pod 'system...activation' piše 'Windows is activated with a digital licence', torej bom rabil nek ključ če zamenjam ssd. Na hrbtni strani ni nobene nalepke, zraven pa tudi ni bilo nič. Verjetno je tista licenca za 2eur?

Bitlocker je izklopljen.

Zaslon je res malo švoh za tako majhen. Se vidi piksle...

MIHAc27 ::

Če menjaš samo disk, se bo windows lepo poaktiviral. Zabeleženo pa ima to Windows nekje na svojih strežnikih, kak hardware je. Ko dela internet, se aktivira.

Glede garancije in nadgradnje.... pač sivo območje. Mi odpiramo in nadgrajujemo, do sedaj še nikoli nobene zavrnitve garancije.
Osebno sem odprl tudi že telefon, ki je imel nalepko čez en vijak. Ampak ker je bilo odprto brez sledu, je bilo tudi to garancijsko popravljeno. (Šel šele potem preverjat, a je še v garanciji :P)

Nalepke kot so PCHand, Mlacom, ANNI lahko pa vsaj na komponente mirno ignoriraš. Pri njih mogoče res ne moreš uveljavljati, ampak pri proizvajalcu direkt pa vedno.

misek ::

Drugače pa na servisu te stvari uredijo. Zastonj. No, vsaj za nov izdelek to velja.

@Rias Gremory
Kupljen je bil rabljen laptop v spletni trgovini. 12 mesečna garancija (na rabljen laptop). Na zunaj je res ohranjen.
Sem že menjal RAM in SSD na drugih prenosnikih, ja. Gledam tudi da kupim takšen laptop, da se to da, če je le možno.

Njihov dodatni odgovor na na prejšnji odgovor 'You can replace it but you have to have receive for it.' je: 'You just have to have a confirmation you opened device.'
Mi razloži kdo, kaj to sploh pomeni? Da moram snemati in biti jaz na videu? Da mora biti na videu to, da sem zamenjal samo ssd? Kaj to pomeni? Da ne govoriva o isti stvari?

Potem me pa še zanima, kako je z vračilom laptopa. Laptop je sicer ok, vendar po daljši uporabi, se mi zdi da je monitor nesprejemljiv. Če dam poleg, ima slabči monitor kot Dell iz leta 2008. Težko verjeti...Sploh slabši kot če daš poleg enega IPS. Koti me sicer ne motijo, vendar nekako blešči pri uporabi (sicer je mat), piksli nekako bleščijo. Je TN.
Mislim, da lahko pri njih dobim kaj boljšega za ta denar. V koliko dneh se lahko vrne?

Saj ni treba navesti zakaj vračaš? Samo izdelek ne ustreza?

gec19 je izjavil:

Saj ni treba navesti zakaj vračaš? Samo izdelek ne ustreza?

Kdorkoli z izkušnjami?

Rias Gremory ::

Vprašaj trgovino katera ti je prodala, kako je z vračilom.

In še, ne vem zakaj kompliciraš. Zamenjaj SSD pa čao.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primeren SSD disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7211188 (6188) gendale2018
»

Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )

11514665 (12337) kratos
»

Asus eee PC (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Strojna oprema
2704226597 (35463) hojnikb
»

Kako rešiti "cold boot" problem na prenosniku?

16974 (570) Alpsko mleko
»

Želim kupit prenosnik in sam vgradit ssd, garancija?

9817 (582) m22

Več podobnih tem