» »

Kako rešiti "cold boot" problem na prenosniku?

Kako rešiti "cold boot" problem na prenosniku?

Alpsko mleko ::

Torej prenosnik je acer aspire v5-573g in problem je pri hladnem zagonu prenosnika. Vžgem prenosnik, dela normalno, ga vgasnem dela še vedno normalno, ga spet vžgem dela nosmalno, ga ugasnem, dela normalno in ga pustim 20 minut in probam vžgati in ne dela. Da stvar popravim moram odpreti zadnji pokrov in ga nazaj zapreti da se neko stikalo na matični resetira in spet dela dokler ga ne pustim dalj časa vgasnjenega..problem ni od zmeraj.. začel se je pojavljati pred približno mesecu dni, in mi gre že res na živce.. Prenosnik je še v garanciji, ampak je kupljen pri nemcih in trenutno nimam časa pošiljati k njim ker ga nujno rabim... Bi mogoče drugi os pomagal?

Prej sem razmišljal tudi že v tej smeri da ja kak kontakt zrabljen ko se zapre dol in da kej ni v redu itd.. Res bi rabil vašo pomoč! Any suggestions?? pleaseeee

Alpsko mleko ::

je problem v hardware ali v software? anyone?

Spajky ::

se bojim, da je problem v matični ali napajanju-napajalc, ali pa se vent ne zakurbla in takoj zablokira matična start. Daj ga nekam na toplo za probo, da vidiš če bo vedno štartal ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Alpsko mleko ::

ok bom.. poročam za kako urco

Alpsko mleko ::

evo sedaj sem ga 20 minut segreval z reflektorjem in probal in dela.. drugače sem 100% da nebi deloval po 20 min ko je ugasnjen... tk da nevem kaj lahko sklepam iz tega.. da se mogoče venti. nočejo zalaufati ko je hladen al neki... ?

Alpsko mleko ::

Naj oevem še postopek kako se to naredi..

Na leptopu sveti modra lučka za napajanje, vse dela ok, pritisnem na power gumb, se zasveti še powe elučka za 2 sekundo potem pa se obe 2 ugasnega... in to je to

Alpsko mleko ::

EVO POGRUNTU SM DA JE TO PROBLEM.. Zdej mi je spet nareud da se ni dau več vžgat pa ga nisem odpru ampak sem ga dal za 5 min pred luč da se je pogrel in ko je bil pokrov vroč se je normalno vžgal.. Torej kako naprej.. kaj lahko naredmi?

#000000 ::

Kva misliš kaj bi naredu ? Nesi ga na popravilo saj je še v garanciji.

Alpsko mleko ::

bil je v nemčiji kupljen in mima sedaj časa z tem rihtat...

boogie_xlr ::

Zelo verjetno je kakšen hladni spoj na matični. Lahko se reši z reflowom, vendar izgubiš garancijo.

#000000 ::

Ja jebiga, bolj bo vzet si čas pa odnest na garancijo, kot jo zgubit, ker niti ni nujno da bo reflow pomagal, niti za reball ni 100% edino res NOV čip bi pomagal, v primeru da je zanič, kar pa niti ni čist sigurno.

hojnikb ::

Ne razumem... če imaš tako nujno delo, zakaj hudiča potem nimaš backup mašine ?
#brezpodpisa

Alpsko mleko ::

ker pač nismo vsi neki enthusiast računalničarji in se mi ni zdelo pomembno.. No kakorkoli, ali garancija še velja če sem ga parkrat sam odprl, drugače nisem nikakor drugače posegal, samo odprl ene 10x da sem resetiral in 1x da sem dal notri ram in ssd?..

gddr85 ::

Če nisi nič polomil, strgal kakšne nalepke kjer slučajno piše "warranty void if" bi morala brez problema garancija še veljat. Razen če si kupil v kakšni taki trgovini kjer oni hendlajo garancije in v garanciji specifično piše, da rame, ssd, hdd menjavajo oz. nadgrajujejo izključno oni.

Alpsko mleko ::

Sej se stanje izboljšuje XD danes zjutraj sem mogel pred lučjo držati samo 15 sekund in je že bilo :))

gddr85 ::

Jah ob priliki bi ga jaz nesel popravit pod garancijo, razen če ga rad greješ z lučko

Alpsko mleko ::

bral sem tudi da je mgoče problem v hd/ssd-ju da se kao nemore tako hitro zagnati.. Tako da nevem no.. je imel mogoče kdo podoben problem?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20653428 (13394) Han
»

Težava s prenosnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
111551 (1276) [D]emon
»

Polit prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6416728 (13971) _koki_
»

Ugašanje prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
173646 (2908) slassi
»

Prenosnik se greje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
586951 (5852) Pyr0Beast

Več podobnih tem