» »

Alexa + žarnice Zigbee

Alexa + žarnice Zigbee

kingo1 ::

Pozdravljeni, nabavil sem zvočnik Alexa ter žarnice Zigbee. Alexo sem povezal v sistem wi-fi. Žarnice pa nikakor ne morem priklopiti. Potem se nekaj slišal, da bi rabil hub. Na Mimovrste sem gledal za tem. A je ta OK, če kdo mogoče ve. Pa še to - kako se to sploh potem poveže vse skupaj? Hvala vnaprej za pomoč!

muffliato ::

Ni vsak zigbee hub združljiv z vsemi napravami zigbee (ker... mučos patentos). Drži se ene firme. Kot drugo pa preveri ali je hub dejansko združljiv z Alekso.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: muffliato ()

Kako pa to sploh preverim. Dane sem še iskati ta hub, pa se mi ne poveže niti z osnovno aplikacijo in ga bom nesel nazaj. Sem čisto obupan že. Kako sploh lahko vem, kaj je združljivo z mojim echo zvočnikom?

KraitPay ::

Echo dot 5 nima ZigBeeja zato ne deluje.

LP

Vidim da npr. IKEA žarnice ima notri. A bodo avtomatično delovale, ali še kaj rabim tam. Očitno res nimam pojma o tem, Sem mislil, da bo to plug/play ne pa taka jeba.

muffliato ::

Kot rečeno: Zigbee je drug protokol in ne deluje na klasičnem wifiju, zato potrebuješ hub. Ali je to Ikea, Sonoff ali pa malo morje drugih. Vedi da Ikea pač podpira samo svoje naprave.

Ikea Hub in Ikea žarnico povežeš preko njihove aplikacije. Žarnico lahko kontroliraš že s samim Appom, če pa želiš dodatno še voice-control pa Alexo povežeš z Ikejino aplikacijo. In to je to. Principi so pri vseh firmah isti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: muffliato ()

muffliato je izjavil:

Kot rečeno: Zigbee je drug protokol in ne deluje na klasičnem wifiju, zato potrebuješ hub. Ali je to Ikea, Sonoff ali pa malo morje drugih. Vedi da Ikea pač podpira samo svoje naprave.

Ikea Hub in Ikea žarnico povežeš preko njihove aplikacije. Žarnico lahko kontroliraš že s samim Appom, če pa želiš dodatno še voice-control pa Alexo povežeš z Ikejino aplikacijo. In to je to. Principi so pri vseh firmah isti.

Ravno to me zanima - kako povezati Alexo z Ikea-ino aplikacijo?

KraitPay ::

In kaj si že poskusil narediti? Da ti ne svetujem nečesa česar, kar si že poskusil.

Za lažje razumevanje problema, bi potreboval.
Katero smart napravo dejansko imaš - tip in model.
Katero žarnico imaš - tip in model.
Kateri prehod imaš - tip in model.
Kako imaš povezan prehod - Frekvenčni pas Wifija.
Katere aplikacije/proizvajalce imaš omogočene v Alexi.

Ne vem zakaj mešaš WIFI in ZigBee, razen določenega frekvenčnega pasa, je vse ostalo povsem različno.

refosk ::

Svetujem ti da nabaviš naprave, ki podpirajo protokol TUYA. Povežeš jih direktno na wifi preko smart life aplikacije, ta se pa potem konekta na Alexo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: refosk ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2711501785 (1199) DamijanD
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21939400 (6238) fulgur
»

Apple, Google in Amazon uvajajo skupen standard za pametne domove

Oddelek: Novice / Ostale najave
195928 (2933) borut_p
»

Veliki brat prihaja prek žarnic v Ikeo blizu vas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6419456 (16119) Furbo
»

Pomoč z vezavo lustra

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
143094 (2639) okidoki

Več podobnih tem