Forum » Loža » Piramidna shema
Piramidna shema
hojnikb ::
Tudi v bankovce ljudje v zgodobini marsikdaj niso verjel. In tole je bil primer bistveno večje inflacije, kot imajo stable kriptoji nihanj zadnjih ~5-10 let.
Ampak seveda, nihče ti ne brani da svojo neumnost razglašaš javno še najprej, nanovoregistrirani trol.
Ampak seveda, nihče ti ne brani da svojo neumnost razglašaš javno še najprej, nanovoregistrirani trol.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
arnecan1 ::
Če se kdo spomni Zdenexa, jaz sem tam kar lepo zaslužil. In sem vzel denar ven. Zaradi insajderske informacije.
Sem imel srečo. So me pa nekateri imeli za norca, zakaj jemljem ven denar, ko pa so bile takšne obresti. No. čez ca. 6 mesecev sem bil pa junak. Od bedaka do junaka. Pa takrat pojma nisem imel o teh zadevah, sem bil še smrkavec. Pač sreča, oz. dobra insajderska informacija. In predvsem dobra šola.
Sem imel srečo. So me pa nekateri imeli za norca, zakaj jemljem ven denar, ko pa so bile takšne obresti. No. čez ca. 6 mesecev sem bil pa junak. Od bedaka do junaka. Pa takrat pojma nisem imel o teh zadevah, sem bil še smrkavec. Pač sreča, oz. dobra insajderska informacija. In predvsem dobra šola.
Kokodil ::
Postal sem žrtev kripto piramide, ampak na srečo sem izplačal ves dobiček. Mi pa ni bilo všeč, da me je okolica nazivala s pojmom kriptopiramidaš, čeprav sem delala večinoma z BTC, ETH in USDT.
bopexa ::
Tudi v bankovce ljudje v zgodobini marsikdaj niso verjel. In tole je bil primer bistveno večje inflacije, kot imajo stable kriptoji nihanj zadnjih ~5-10 let.
Seveda in tudi ta papir je imel vrednost, lahko si si recimo rit obrisal. Hiško naredil. Naredil iz njega nov papir. Kripto te realne vrednosti nima. Nobene.
Kar seveda tudi sami redno dokazujete, ko menjavate kripto za papir. Skratka kripto je manj vreden od papirja, vse kar je več od tega, pa je nerealna vrednosti, namenjena opeharjenju novoprišlih naivcev.
Ergo, Ponzijeva shema.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bopexa ()
Seveda in tudi ta papir je imel vrednost, lahko si si recimo rit obrisal. Hiško naredil. Naredil iz njega nov papir. Kripto te realne vrednosti nima. Nobene.
Zlo weak argument, as usual.
Kar seveda tudi sami redno dokazujete, ko menjavate kripto za papir. Skratka kripto je manj vreden od papirja, vse kar je več od tega, pa je nerealna vrednosti, namenjena opeharjenju novoprišlih naivcev.
Kdo menjuje kripto za papir? To veš, da lahko s kriptojem BP plačaš stvari... direktno.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Zlo weak argument, as usual.
Kar si napisal ni argument ampak pomanjkanje argumenta.
Kdo menjuje kripto za papir?
Vsi. Oz. celo za namišljeno (kot trdiš sam) vrednost papirja. Toliko o vrednosti kriptovalut.
to da se menjuje za fiat faluto je zgolj funkcija kompatabilnosti. Priblizno tako, ko je tvoj fiat na kartici neuporaben v lokalnem kafiču, ker pač un boomer, k utaja davke, sprejema samo gotovina. Same exact thing.
#brezpodpisa
to da se menjuje za fiat faluto je zgolj funkcija kompatabilnosti. Priblizno tako, ko je tvoj fiat na kartici neuporaben v lokalnem kafiču, ker pač un boomer, k utaja davke, sprejema samo gotovina. Same exact thing.
Je funkcija uporabnosti. Ki je kriptovalute nimajo, reče pa se ji stabilnost vrednosti.
Gre pač za Ponzijevo shemo, kjer se stare "investitorje" (še en primer, kjer vaša lastna terminologija govori proti vam) poplačujejo novi naivci. Ki so prisiljeni novačiti nove naivce, da si zmanjšajo izgubo. Ker je pa svet malo večji, kot je zaobjemala katerikoli ponzijeva shema do sedaj, traja malo dlje, da se sesuje.
Vem, da ne bova prišla tule skupaj, ker izgubljaš z vsakim takšnim zapisom namišljeno vrednost tvojih priljubljenih ničvrednih številk, zato pa ste tako trdovratni.
Zgodovina sprememb…
FrRoSt ::
Seprav nimaš pojma. Čisto enako lahko rečeš za evrski bankovec. Brez naivnezov, ki verjamejo v njegovo vrednost, nima nobene vrednosti. Celo negativno vrednost ma, ker tudi za izdelavo in preklado bankovcev porabiš precej energije, štroma in človeških ur.
Vidiš kako neumna je tvoja izjava?
Daj, malo se OHLADI!!
Če ne razumeš razlike, ti je tudi ni smiselno razlagati. Ker je na koncu nebi niti razumel. Nalagaj v svoj kripto in živi v miru!!
Naj ti taki brezvezniki ne motijo življenja!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Je funkcija uporabnosti. Ki je kriptovalute nimajo, reče pa se ji stabilnost vrednosti.
Kako ne? A za stablecoine se nikol nisi slisal? USDT je točno tako "stabiln" kot US dolla. By design...
Gre pač za Ponzijevo shemo, kjer se stare "investitorje" (še en primer, kjer vaša lastna terminologija govori proti vam) poplačujejo novi naivci. Ki so prisiljeni novačiti nove naivce, da si zmanjšajo izgubo. Ker je pa svet malo večji, kot je zaobjemala katerikoli ponzijeva shema do sedaj, traja malo dlje, da se sesuje.
Pa kdo novači kaksne naivce? A kdo slučajno z mosnjem svojih velikih bitcoinov okol hodi in se dere "kupte kovance, da bote bogati!!"
Al lahko vsak, prosto po presernu, kupi na borzi bitcoin. Kot čisto vsak drug asset, pa naj bo to delnica petrola, future žita al pa ruski rubelj..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Furbo ::
Kdo menjuje kripto za papir? To veš, da lahko s kriptojem BP plačaš stvari... direktno.
Indirektno.
Trgovec zanj dobi papir. Zato ga sprejme, isto kot kartice, kripta sploh ne vidi.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
se enkrat, to je funkcija kompatabilnosti. Nič seveda ne ustavlja trgovca, da ne sprejema direktno kriptoja...
#brezpodpisa
m0LN4r ::
Je že kdo nasedel piramidni shemi, in postal del nje? Če ja, kako ste se je rešili?
Cel svet je ena piramida oz. vec piramid.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
se enkrat, to je funkcija kompatabilnosti. Nič seveda ne ustavlja trgovca, da ne sprejema direktno kriptoja...
Razen tega, da je kripto neuporaben zanj.
Ne moreš ti prodajati izdelek za npr. 100€, dobiš plačano s kripto, ki je tisti moment vreden 100€, čez 5 min. je lahko že vreden 90€ ali 110€ ali pa gre vse skupaj v maloro, ker je bila neka borza, kjer imajo ta kripto pohekana ali oropana s strani njenih lastnikov.
Podjetja rabijo stabilnost, ne pa divji zahod.
DarwiN ::
Sej zato pa je po 15 letih največja uporabnost kripta še vedno:
- pranje denarja, terorizem
- špekulativno gemblanje
- prevare, razni romance scami, pig butchering scheme, ipd
Mislim, da to vse pove o prihodnosti kripta.. V naslednjem desetletju bo še par bullrunov (kjer bo vsak naslednji manjši od predhodnega), da se obere še zadnjega Janeza do golega, potem pa game over.
- špekulativno gemblanje
Mislim, da to vse pove o prihodnosti kripta.. V naslednjem desetletju bo še par bullrunov (kjer bo vsak naslednji manjši od predhodnega), da se obere še zadnjega Janeza do golega, potem pa game over.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
49106 ::
Za pranje denarja se največ uporabljaj banke in uradne valute.
Če lahko v argentinskih valuti, lahko tudi v BTCju, slednji je za razliko od prvega precej bolj stabilen, da ne omenjam drugih valut, ki se jim godi še slabše kot argentinski.
Ne moreš ti prodajati izdelek za npr. 100EUR, dobiš plačano s kripto, ki je tisti moment vreden 100EUR, čez 5 min. je lahko že vreden 90EUR ali 110EUR ali pa gre vse skupaj v maloro, ker je bila neka borza, kjer imajo ta kripto pohekana ali oropana s strani njenih lastnikov.
Če lahko v argentinskih valuti, lahko tudi v BTCju, slednji je za razliko od prvega precej bolj stabilen, da ne omenjam drugih valut, ki se jim godi še slabše kot argentinski.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
O wau, a da je bolje kripto kot argentinski peso?
Prepričal si me.
Ne moreš ti prodajati izdelek za npr. 100EUR, dobiš plačano s kripto, ki je tisti moment vreden 100EUR, čez 5 min. je lahko že vreden 90EUR ali 110EUR ali pa gre vse skupaj v maloro, ker je bila neka borza, kjer imajo ta kripto pohekana ali oropana s strani njenih lastnikov.
Pozabi, ne bo razumel. Kriptoodvisneži ne spadajo med ravno najbolj pametne ljudi, kar jih lahko srečaš, sicer se s kriptom ne bi ukvarjali.
So pa zagotovo najbolj pohlepni in pokvarjeni ljudje, kar jih lahko srečaš.
In boh ne daj, da se jim userje in kaj zaslužijo, ker potem jim začne pa tole dogajat (res priporočam ogled, 4 minute):
Zgodovina sprememb…
Karen ::
Drugače je najbolj popolna difinicija piramidne sheme v Kazenskem zakoniku (kjer morajo biti opredeljeni (in izpolnjeni) vsi bistveni elementi, da gre za kaznivo dejanje), je pa to v 212. členu KZ-1, pod organiziranje denarnih verig:
(1) Kdor organizira, sodeluje ali pomaga pri organiziranju ali izvajanju denarnih verig, pri katerih udeleženci vplačujejo določene denarne zneske organizatorjem ali drugim udeležencem, ki so se pred njimi vključili v igro ali dejavnost in pričakujejo plačilo določenih denarnih zneskov od udeležencev, ki naj bi se za njimi vključili v tako igro ali dejavnost, se kaznuje z zaporom do treh let.
Sarcasm on: Prav bitcoinovsko zveni - vplačaš denarni znesek lastniku BTC, in pričakuješ plačilo dearnega zneska ko ga prodajaš. Sarcasm off.
(1) Kdor organizira, sodeluje ali pomaga pri organiziranju ali izvajanju denarnih verig, pri katerih udeleženci vplačujejo določene denarne zneske organizatorjem ali drugim udeležencem, ki so se pred njimi vključili v igro ali dejavnost in pričakujejo plačilo določenih denarnih zneskov od udeležencev, ki naj bi se za njimi vključili v tako igro ali dejavnost, se kaznuje z zaporom do treh let.
Sarcasm on: Prav bitcoinovsko zveni - vplačaš denarni znesek lastniku BTC, in pričakuješ plačilo dearnega zneska ko ga prodajaš. Sarcasm off.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karen ()
Pozabi, ne bo razumel. Kriptoodvisneži ne spadajo med ravno najbolj pametne ljudi, kar jih lahko srečaš, sicer se s kriptom ne bi ukvarjali.
Pa kdo se ukvarja s kriptom? Moj osebni vlozek v kripto je točno 0€. Ampak ne zaradi tega, ker zivim v zblojeni zablodi, da je katerkol kripto v resnici catch-the-cash scam.
Ampak eni ste pač preveč neumni, da bi to razumel. Zato ste pa wage slave evra..
Sej zato pa je po 15 letih največja uporabnost kripta še vedno:
- špekulativno gemblanje
iste stvar in to v bistveno večji skali, se uporabljajo tudi z fiat valutami...
Game over bo točno takrat, k bodo ljudje nehal verjet v idejo decentraliziranega denarja oz. manjse kontrole. Mislim, da smo se kr safe pred tem...
Nenazadnje pa, when shit hits the fan, tudi tisti evro k ga mas v zepu al pa na trr ni vredn NIČ.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ustanovitelj OneCoina se je izrekel za krivegaOddelek: Novice / Tožbe | 8837 (5049) | c3p0 |
» | Kriptovalute še naprej padajo, podjetja odpuščajo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 37109 (23027) | kow |
» | Bitcoin spet blizu rekordov (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 47290 (37611) | GupeM |
» | Kaj bo prinesla regulacija kriptovalut? (strani: 1 2 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 16708 (14559) | dope1337 |
» | Kar gre gor, mora tudi dol: ether (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 40453 (34557) | Hair |