» »

Nateg z d.o.o.

Nateg z d.o.o.

pikibubi ::

Zdravo
Imam eno situacijo s katero sem se sicer sprijaznil a zaradi odnosa dotične osebe me zanima sledeče.
Oseba me je dobila ob pravem trenutku.Govorila mi je kako ima nek posel kjer je delal prej a da nima financ in če gremo v partnerstvo.Jaz vlozim in delam redno moje delo najprej, on zacne pod podjemno pogodbo delati na tem novem d.o.o.ju ta biznis, ker ni se denarja za zaposlitev. Vsi papirji d.o.o.janame. Toliko sem bil naiven in zmanipuliran da sem verjel da ima stranke za katere je govoril.Izkazalo se je da jih nima in da ni tako kot je prikazoval.Po 1 letu sem moral zapreti ker mi je zmanjkalo financ, ostala pa mi je skladiščna roba, kombiji in stroski. Fant se dela neumnega in ga ne briga. Dogovorili smo se ustno, da on prevzame vse, jaz finančno in ko si povrnem bo pol pol. Če ne bomo uspeli bo on povrnil stroske a da to se ne more zgoditi, ker je tak maček v tem poslu. ..Sedaj pa sem ostal sam s stroski in problemi ker "smo" delali tako dejavnost za katero je bilo potrebno dosti dokumentacije ter milijon dobavnic tudi z racunovodskimi in davčnimi zagatami (nepravilne dobavnice, dobavnice brez racunov, napacne zaloge itd.). Ali je kaksna moznost da človeka (jaz sem se lekcije posteno naucil-sli vsi prihranki + nov kredit) nekako prisilim da plača vsaj polovico stroskov, ki jih je d.o.o. pridelal?nimamo pisno nic.Vem da sem bil naiven, samo je bilo zivljensko stanje takrat pač tako.Prosim tudi samo za resne odgovore in rešitve.Hvala in lepo se mejte!
  • predlagal izbris: Machete ()

Unilseptij ::

tole je po mojem trol tema, ker si napletel toliko nasprotujočih si trditev, da nič ne razumem. Kje je v tej zgodbi kakšen d.o.o.? Če imaš ti d.o.o. in je on pod podjemno pogodbo delal za tvoj d.o.o., potem je pač dolžan povrniti škodo, ki ti jo je povzročil in ne morejo biti "vsi papirji nate". Če pa si podpisoval neobstoječe dobavnice in račune, si pa pač odgovoren, kako pa naj bo drugače.

kuall ::

natenjen si bil sprijazni se
na slo šit forumu te bodo pa še malo nategnili, če boš jamral

Hvala kuall.Zelim samo kaksno mnenje od nekoga ki to zadevo pravno pozna.Ne razumem pa prvega komentatorja.raje se zadzi.jaz resno sprasujem,Ne bom niti odgovarjal ker se razume se mi zdi vse...name d.o.o. napisan seveda...sem pa popravil, da bo bolj razumljivo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pikibubi ()

delavec44 ::

Če bi bil resen, bi šel k odvetniku. Kako za vraga ti bodo tu na podlagi enega zmedenega posta in brez vpogleda v dokumentacijo podjetja svetovali.

Lonsarg ::

Težko to zapelješ kot kak direlten nateg, pravno gledano. Je pa namerno delanje poslovne škode (v tem primeru, če si vse opisal kot je res, je z laganjem in zavajanjem škodil tvojemu d.o.o.) seveda kaznivo. Kako to dokazati pa je prekomplicirsna zadeva za forum. Odvetniki pa koštajo :)

Lahko sicer probaš z minimalnimi stroški z odvetniki nek osnutek tožbe skup spravit, pa ga poskusit prestrašit da pristane na kak kompromis. Ampak glede na to kako si ga opisal mi ne zgleda kot nekdo ki bi se grožnje z tožbo ustrašil, dejanska tožba je pa drag špas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

val46 ::

Čakaj zdej...v enem letu, si nabavil kombije, ne enega, več njih(se pravi da si moral meti tudi nekaj ljudi zaposlenih, ker en sam, ta ki te je kao nategnil, pač ne more voziti več kombijev hkrati), kupoval robo, ki ti zdaj leži v skladišču in v celem letu časa nisi enkrat preveril delovanja, da bi že prej kej ukrenil? In s to dotično osebo nisi imel enega papirja podpisanega, kaj in kako se karkoli plača? Če nisi ravno slepo zaljubljen bil v to osebo ali če ne pobiraš denarja na drevesu, te res ne razumem, kako si lahko tako naiven. Sej ok, razumem da obstajajo taki ljudje, ki gredo na limanice, sam, tudi taki ljudje ponavadi nekaj zapišejo na en papir, kamor se vsi udeležani podpišejo-če druzga ne, pogodbo o zaposlitvi! Kaj ti si mel d.o.o. in ta oseba je bila zaposlena pri tebi al kako ste meli to določeno? Ne razumem najbolj...

Ales ::

@pikibubi, kdo je lastnik in kdo direktor tega d.o.o., si oboje ti?

PgSurfer ::

Prva prijava na forum pa danes. 8-O

velikBrokoli ::

A ima šintaro spet med prazniki malce preveč časa?

c3p0 ::

Taka naivčina kot je OP ne bi niti znala dihat, prezahtevno zanj.

korenje3 ::

pikibubi je izjavil:

Zdravo
Imam eno situacijo s katero sem se sicer sprijaznil a zaradi odnosa dotične osebe me zanima sledeče.
Oseba me je dobila ob pravem trenutku.Govorila mi je kako ima nek posel kjer je delal prej a da nima financ in če gremo v partnerstvo.Jaz vlozim in delam redno moje delo najprej, on zacne pod podjemno pogodbo delati na tem novem d.o.o.ju ta biznis, ker ni se denarja za zaposlitev. Vsi papirji d.o.o.janame. Toliko sem bil naiven in zmanipuliran da sem verjel da ima stranke za katere je govoril.Izkazalo se je da jih nima in da ni tako kot je prikazoval.Po 1 letu sem moral zapreti ker mi je zmanjkalo financ, ostala pa mi je skladiščna roba, kombiji in stroski. Fant se dela neumnega in ga ne briga. Dogovorili smo se ustno, da on prevzame vse, jaz finančno in ko si povrnem bo pol pol. Če ne bomo uspeli bo on povrnil stroske a da to se ne more zgoditi, ker je tak maček v tem poslu. ..Sedaj pa sem ostal sam s stroski in problemi ker "smo" delali tako dejavnost za katero je bilo potrebno dosti dokumentacije ter milijon dobavnic tudi z racunovodskimi in davčnimi zagatami (nepravilne dobavnice, dobavnice brez racunov, napacne zaloge itd.). Ali je kaksna moznost da človeka (jaz sem se lekcije posteno naucil-sli vsi prihranki + nov kredit) nekako prisilim da plača vsaj polovico stroskov, ki jih je d.o.o. pridelal?nimamo pisno nic.Vem da sem bil naiven, samo je bilo zivljensko stanje takrat pač tako.Prosim tudi samo za resne odgovore in rešitve.Hvala in lepo se mejte!

znana zgodba. Je ta oseba mogoče A.P.?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Unilseptij je izjavil:

tole je po mojem trol tema, ker si napletel toliko nasprotujočih si trditev, da nič ne razumem. Kje je v tej zgodbi kakšen d.o.o.? Če imaš ti d.o.o. in je on pod podjemno pogodbo delal za tvoj d.o.o., potem je pač dolžan povrniti škodo, ki ti jo je povzročil in ne morejo biti "vsi papirji nate". Če pa si podpisoval neobstoječe dobavnice in račune, si pa pač odgovoren, kako pa naj bo drugače.

Dejansko se to dogaja in obstajajo taki manipulatorji.

MadMax ::

Tretji del brezmejnosti, ki ga Einstein ni želel izreči na glas: človeški pohlep.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

FireSnake ::

korenje3 je izjavil:

znana zgodba. Je ta oseba mogoče A.P.?

8-O
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Kosek1 ::

pikibubi je izjavil:

Hvala kuall.Zelim samo kaksno mnenje od nekoga ki to zadevo pravno pozna.Ne razumem pa prvega komentatorja.raje se zadzi.jaz resno sprasujem,Ne bom niti odgovarjal ker se razume se mi zdi vse...name d.o.o. napisan seveda...sem pa popravil, da bo bolj razumljivo...

Resnica je bila taka. Odprl si d.o.o., ne da bi prej naredil Poslovni načrt, finančno projekcijo, S.W.O.T analizo.

Kot naiven človek si šel v posel, ki ni obrodil sadov. Tudi vprašanje, če si sodelavcem redno plačeval opravljeno delo.

Ne krivi drugih za svoj neuspeh.

Če ti je kaj robe ostalo, daj oglas in prodaj. In potem bom jaz kriv, ker ne boš prodal, stroške za oglas si pa imel?

Noro tole...

iz tega kar je on napisal je razvidno do, da ga je ta oseba zmanipulirala, da je plačal vse, tisti drugi pa da bi vodil podjetje in vse ostalo.

mirator ::

Pred leti nas je bilo 10 sodelavcev, ki bi z delnim vložkom odkupili enoto takratnega TOZDA. Delno bi po takratni zakondaji lastništvo pridobili z neodpuščanjem že zaposlenih. Žal nam je zaradi mahinacij na avtomobilskem trgu vse skupaj padlo v vodo. Potem smo ostali še trije, odločeni da gremo pač na svojo poslovno pot. Tukaj pa sem jaz iz koalicije izstopil, ustanovil svojo firmo, ona dva pa svojo. Odločitev se mi je obrestovala, saj sta se kolega zelo kmalu skregano razšla. Do razkola pri njima pa je v bistvu prišlo zaradi podobne stvari, kot jo opisuje OP. Mogoče v nekoliko milejši obliki, ampak problem je bil, ko je bilo treba deliti prihodke.
Mogoče sem se malo razpisal, vendar sem hotel povedati, da je treba pri ustanavljanju firme s partnerji, že na začetku postaviti čiste račune: koliko in v kašni obliki bo posameznik vlagal v začetni kapital, kakšno težo bo, ob delitvi prihodkov, vloženi kapital imel, strategija vodenja, plačna razmerja, delitev ustvarjenega premoženja oz. povračilo nastale škode, če firmi ne bo steklo itd. in vse to overjeno pri notarju.
OP se je na žalost opekel. Ima sicer dve možnosti. Ali vse skupaj vzame kot drago šolo, ali pa dobi odvetnika (ki tudi ne bo poceni) in tvega s povečanjem stroškov.

val46 je izjavil:

Čakaj zdej...v enem letu, si nabavil kombije, ne enega, več njih(se pravi da si moral meti tudi nekaj ljudi zaposlenih, ker en sam, ta ki te je kao nategnil, pač ne more voziti več kombijev hkrati), kupoval robo, ki ti zdaj leži v skladišču in v celem letu časa nisi enkrat preveril delovanja, da bi že prej kej ukrenil? In s to dotično osebo nisi imel enega papirja podpisanega, kaj in kako se karkoli plača? Če nisi ravno slepo zaljubljen bil v to osebo ali če ne pobiraš denarja na drevesu, te res ne razumem, kako si lahko tako naiven. Sej ok, razumem da obstajajo taki ljudje, ki gredo na limanice, sam, tudi taki ljudje ponavadi nekaj zapišejo na en papir, kamor se vsi udeležani podpišejo-če druzga ne, pogodbo o zaposlitvi! Kaj ti si mel d.o.o. in ta oseba je bila zaposlena pri tebi al kako ste meli to določeno? Ne razumem najbolj...

Je delal on, čes da ima vse pod kontrolo in se en dijak(dela je res dosti za tak tip posla). Prevoz je bil najmanjši možen "številčno in stroškovno" glede na potrebo po prodaji. Jaz zaradi kompleksnega dela kjer pač delam, sem hodil zvecer domov in izpolnjeval "naloge" ki jih sam ni znal...papirologijo itd...in so sli dnevi mimo...sem preveril, imam analize take in drugačne, a če ne poznaš trga oz si čisto v drugi branži, greš na zaupanje glede prodaje in plasiranja na trg v nekoga ki naj bi imel "jake izkušnje", ti roba začne ostajati, kvariti, zmanjkuje itd.......no in sem kar hitro videl da ne bo prav rožnato a nato je prišla sezona in je bila neka pozitivna nula, a ko se je končala...se je končala kot je...Nič podpisanega ne, ustno dogovorjeno, (do sedaj nisem imel še problemov nikoli-pa delam ves čas z ljudmi, imel sem že 2 podjetji prej za različne projekte, vse so bile uspešne zgodbe) ko se izplačam (vsi stroški so zapisani), damo pol pol, jaz bi bil potem samo polovični lastnik brez funkcij ker sem zelel le kaksen euro na mesec dodatno, on in tam njegovi pa naj delajo...ja d.o.o. jaz, on na podjemno....ja naiven seveda, saj vem moje napake in niti tukaj se ne žalim. Sprejmem poraz in izgubo. Me je samo zanimalo če lahko takemu človeku nekako dam lekcijo, da se s kom še kdaj ne ponovi kot z mano....lp

korenje3 je izjavil:

iz tega kar je on napisal je razvidno do, da ga je ta oseba zmanipulirala, da je plačal vse, tisti drugi pa da bi vodil podjetje in vse ostalo.

Ja načeloma ene pol leta sladkega govorjenja da sem še sam začel verjeti, čeprev sem tujec v branži.In točno to kar praviš...lp

Zgodovina sprememb…

Resnica je bila taka. Odprl si d.o.o., ne da bi prej naredil Poslovni načrt, finančno projekcijo, S.W.O.T analizo.

Kot naiven človek si šel v posel, ki ni obrodil sadov. Tudi vprašanje, če si sodelavcem redno plačeval opravljeno delo.

Če ti je kaj robe ostalo, daj oglas in prodaj. In potem bom jaz kriv, ker ne boš prodal, stroške za oglas si pa imel?

Noro tole...

----------No, če ti poznaš resnico pol ok. Nisem se prišel jokati tukaj, priznam poraz, saj za porazom pridejo zmage...vse je bilo narejeno, sem kar visoko izobrazen, a analizo trga, prodaje je delal on in tukaj je nastal problem...Ne krivim nobenega že večkrat povedano, a to ni moj osebni neuspeh, je pa deleč največji moj finančni.

"In potem bom jaz kriv, ker ne boš prodal, stroške za oglas si pa imel?"----tegale pa ne razumem najbolje....

V glavnem sem pač moral povedati približno kratko zgodbo da lahko dobim kakšno mnenje, preden grem do odvetnika. In to samo zaradi tega, da bo ta nekdo drugič pazil, preden bo še koga nategnil, kot je mene.

HVALA VSEM ZA INFO!

lp

Ales je izjavil:

DA.ON NA PODJEMNI

Lonsarg je izjavil:

Težko to zapelješ kot kak direlten nateg, pravno gledano. Je pa namerno delanje poslovne škode (v tem primeru, če si vse opisal kot je res, je z laganjem in zavajanjem škodil tvojemu d.o.o.) seveda kaznivo. Kako to dokazati pa je prekomplicirsna zadeva za forum. Odvetniki pa koštajo :)

Lahko sicer probaš z minimalnimi stroški z odvetniki nek osnutek tožbe skup spravit, pa ga poskusit prestrašit da pristane na kak kompromis. Ampak glede na to kako si ga opisal mi ne zgleda kot nekdo ki bi se grožnje z tožbo ustrašil, dejanska tožba je pa drag špas.

Točno kaj takega sem imel v mislih...

Zgodovina sprememb…

pikibubi je izjavil:

val46 je izjavil:

Je delal on, čes da ima vse pod kontrolo in se en dijak(dela je res dosti za tak tip posla). Prevoz je bil najmanjši možen "številčno in stroškovno" glede na potrebo po prodaji. Jaz zaradi kompleksnega dela kjer pač delam, sem hodil zvecer domov in izpolnjeval "naloge" ki jih sam ni znal...papirologijo itd...in so sli dnevi mimo...sem preveril, imam analize take in drugačne, a če ne poznaš trga oz si čisto v drugi branži, greš na zaupanje glede prodaje in plasiranja na trg v nekoga ki naj bi imel "jake izkušnje", nato pa ti roba začne ostajati, kvariti, zmanjkuje itd.......no in sem kar hitro videl da ne bo prav rožnato a nato je prišla sezona in je bila neka pozitivna nula, a ko se je končala...se je končala kot je...Nič podpisanega ne, ustno dogovorjeno, (do sedaj nisem imel še problemov nikoli-pa delam ves čas z ljudmi, imel sem že 2 podjetji prej za različne projekte, vse so bile uspešne zgodbe) ko se izplačam (vsi stroški so zapisani), damo pol pol, jaz bi bil potem samo polovični lastnik brez funkcij ker sem zelel le kaksen euro na mesec dodatno, on in tam njegovi pa naj delajo...ja d.o.o. jaz, on na podjemno....ja naiven seveda, saj vem moje napake in niti tukaj se ne žalim. Sprejmem poraz in izgubo. Me je samo zanimalo če lahko takemu človeku nekako dam lekcijo, da se s kom še kdaj ne ponovi kot z mano....lp

korenje3 je izjavil:

Ja načeloma ene pol leta sladkega govorjenja da sem še sam začel verjeti, čeprev sem tujec v branži.In točno to kar praviš...lp

pikibubi je izjavil:

val46 je izjavil:

Je delal on, čes da ima vse pod kontrolo in se en dijak(dela je res dosti za tak tip posla). Prevoz je bil najmanjši možen "številčno in stroškovno" glede na potrebo po prodaji. Jaz zaradi kompleksnega dela kjer pač delam, sem hodil zvecer domov in izpolnjeval "naloge" ki jih sam ni znal...papirologijo itd...in so sli dnevi mimo...sem preveril, imam analize take in drugačne, a če ne poznaš trga oz si čisto v drugi branži, greš na zaupanje glede prodaje in plasiranja na trg v nekoga ki naj bi imel "jake izkušnje", ti roba začne ostajati, kvariti, zmanjkuje itd.......no in sem kar hitro videl da ne bo prav rožnato, a nato je prišla sezona in je bila neka pozitivna nula, a ko se je končala...se je končala kot je...Nič podpisanega ne, ustno dogovorjeno, (do sedaj nisem imel še problemov nikoli-pa delam ves čas z ljudmi, imel sem že 2 podjetji prej za različne projekte, vse so bile uspešne zgodbe) ko se izplačam (vsi stroški so zapisani), damo pol pol, jaz bi bil potem samo polovični lastnik brez funkcij ker sem zelel le kaksen euro na mesec dodatno, on in tam njegovi pa naj delajo...ja d.o.o. jaz, on na podjemno....ja naiven seveda, saj vem moje napake in niti tukaj se ne žalim. Sprejmem poraz in izgubo. Me je samo zanimalo če lahko takemu človeku nekako dam lekcijo, da se s kom še kdaj ne ponovi kot z mano....lp

korenje3 je izjavil:

pikibubi je izjavil:

val46 je izjavil:

Je delal on, čes da ima vse pod kontrolo in se en dijak(dela je res dosti za tak tip posla). Prevoz je bil najmanjši možen "številčno in stroškovno" glede na potrebo po prodaji. Jaz zaradi kompleksnega dela kjer pač delam, sem hodil zvecer domov in izpolnjeval "naloge" ki jih sam ni znal...papirologijo itd...in so sli dnevi mimo...sem preveril, imam analize take in drugačne, a če ne poznaš trga oz si čisto v drugi branži, greš na zaupanje glede prodaje in plasiranja na trg v nekoga ki naj bi imel "jake izkušnje", ti roba začne ostajati, kvariti, zmanjkuje itd.......no in sem kar hitro videl da ne bo prav rožnato a nato je prišla sezona in je bila neka pozitivna nula, a ko se je končala...se je končalo kot je...Nič podpisanega ne, ustno dogovorjeno, (do sedaj nisem imel še problemov nikoli-pa delam ves čas z ljudmi, imel sem že 2 podjetji prej za različne projekte, vse so bile uspešne zgodbe) ko se izplačam (vsi stroški so zapisani), damo pol pol, jaz bi bil potem samo polovični lastnik brez funkcij ker sem zelel le kaksen euro na mesec dodatno, on in tam njegovi pa naj delajo...ja d.o.o. jaz, on na podjemno....ja naiven seveda, saj vem moje napake in niti tukaj se ne žalim. Sprejmem poraz in izgubo. Me je samo zanimalo če lahko takemu človeku nekako dam lekcijo, da se s kom še kdaj ne ponovi kot z mano....lp

korenje3 je izjavil:

pikibubi je izjavil:

Noro tole...

----------No, če ti poznaš resnico pol ok. Nisem se prišel jokati tukaj, priznam poraz, saj za porazom pridejo zmage...vse je bilo narejeno, sem kar visoko izobrazen, a analizo trga, prodaje je delal on in tukaj je nastal problem...Ne krivim nobenega že večkrat povedano, to ni moj osebni neuspeh, je pa deleč največji finančni:).

"In potem bom jaz kriv, ker ne boš prodal, stroške za oglas si pa imel?"----tegale pa ne razumem najbolje....

V glavnem sem pač moral povedati približno kratko zgodbo da lahko dobim kakšno mnenje, preden grem do odvetnika. In to samo zaradi tega, da bo ta nekdo drugič pazil, preden bo še koga nategnil, kot je mene.

HVALA VSEM ZA INFO!

lp

Ales je izjavil:

DA.ON NA PODJEMNI

Lonsarg je izjavil:

pikibubi je izjavil:

Noro tole...

----------No, če ti poznaš resnico pol ok. Nisem se prišel jokati tukaj, priznam poraz, saj za porazom pridejo zmage...vse je bilo narejeno, sem kar visoko izobrazen, a analizo trga, prodaje je delal on in tukaj je nastal problem...Ne krivim nobenega že večkrat povedano, a to ni moj osebni neuspeh, je pa deleč največji finančni:).

HVALA VSEM ZA INFO!

lp

Ales je izjavil:

DA.ON NA PODJEMNI

Lonsarg je izjavil:

Zgodovina sprememb…

pikibubi je izjavil:

Noro tole...

----------No, če ti poznaš resnico pol ok. Nisem se prišel jokati tukaj, priznam poraz, saj za porazom pridejo zmage...vse je bilo narejeno, sem kar visoko izobrazen, a analizo trga, prodaje je delal on in tukaj je nastal problem...Ne krivim nobenega že večkrat povedano, to ni moj osebni neuspeh, je pa deleč največji finančni:).

HVALA VSEM ZA INFO!

lp

Ales je izjavil:

DA.ON NA PODJEMNI

Lonsarg je izjavil:

Točno kaj takega sem imel v mislih..

pikibubi je izjavil:

Noro tole...

----------No, če ti poznaš resnico pol ok. Nisem se prišel jokati tukaj, priznam poraz, saj za porazom pridejo zmage...vse je bilo narejeno, sem kar visoko izobrazen, a analizo trga, prodaje je delal on in tukaj je nastal problem...Ne krivim nobenega že večkrat povedano, a to ni moj osebni neuspeh, je pa deleč največji finančni:).

HVALA VSEM ZA INFO!

lp

Ales je izjavil:

DA.ON NA PODJEMNI

Lonsarg je izjavil:

lp

Zgodovina sprememb…

KOK SEM SE ZASRAL S TEMI POSTI IN CITIRANJEM:)..Oprostite:)Pa srečno v 2o24
Naj moderator nepotrebno podvojevanje izbriše, ker meni ne pusti.Oprostite

Zgodovina sprememb…

Pobes ::

Ti si odprl d.o.o. in tvoj delavec te je nategnil, če bi bil v poslu več časa bi vedel da to delavci pač delajo, čim manj delat in čim več kasirat, škoda pa je od direktorja, dobiček pa od njih.
Nisi bil nategnjen , ampak si slabo vodil svojo organizacijo. Če hočes uspešno vodit firmo, moraš bit prisoten 24/7 in dnevno kontrolirat kaj delajo.

Sedaj pač tega možička odpusti/prekini pogodbo. najdi nove ljudi in nadaljuj posel . In verjemi, delavci znajo prekleto dobro uničevat stvari in lagati, samo da jim ni potrebno delat. Laganje je tudi ko ti rečejo da so bolni, fušajo pa na črno cel teden, tudi to je škoda, pa ne moreš popolnoma nič .
Tako da z njim ne boš dosegel pač nič, ti si direktor, šef in si odgovoren za njega, on bo pač rekel da mu nisi povedaal kako in kaj naj dela.

p.s. imam firmo ki se bliža 40let delovanja, nekaj smo se naučili vmes.

Gagatronix ::

velikBrokoli je izjavil:

A ima šintaro spet med prazniki malce preveč časa?

Ne, on bi napisal par vrstic, ali da ga tepejo, ali pa kako se fentat.

link_up ::

Pobes je izjavil:

Ti si odprl d.o.o. in tvoj delavec te je nategnil, če bi bil v poslu več časa bi vedel da to delavci pač delajo, čim manj delat in čim več kasirat, škoda pa je od direktorja, dobiček pa od njih.
Nisi bil nategnjen , ampak si slabo vodil svojo organizacijo. Če hočes uspešno vodit firmo, moraš bit prisoten 24/7 in dnevno kontrolirat kaj delajo.

Sedaj pač tega možička odpusti/prekini pogodbo. najdi nove ljudi in nadaljuj posel . In verjemi, delavci znajo prekleto dobro uničevat stvari in lagati, samo da jim ni potrebno delat. Laganje je tudi ko ti rečejo da so bolni, fušajo pa na črno cel teden, tudi to je škoda, pa ne moreš popolnoma nič .
Tako da z njim ne boš dosegel pač nič, ti si direktor, šef in si odgovoren za njega, on bo pač rekel da mu nisi povedaal kako in kaj naj dela.

p.s. imam firmo ki se bliža 40let delovanja, nekaj smo se naučili vmes.

v tole se pa moram vtaknit, ker ocitno ti po 40 letih se ni jasno, da delavca moras nagraditi ustrezno. Torej, poznati vsakega zaposlenega in ga njemu primerno nagraditi.

Mislim, wtf... delavec ti bo delal skodo...ja na vlozenih kumarcah bo en kozarc poscal. Za kaj takega je potrebno vec let v luft gledat, ne pa 24/7 bit prisoten. Daj povej, bo naslednjih 40 let kaj boljse? Bojo roboti manj unicevali? Res? :)

ps: najdi si sposoben folk, ki mu bos zaupal tudi, ce bos ti en teden na bolniski. Cekincki postanejo precej nepomembni, ti pa ugani kdaj.
In and Out

Kosek1 ::

pikibubi je izjavil:

KOK SEM SE ZASRAL S TEMI POSTI IN CITIRANJEM:)..Oprostite:)Pa srečno v 2o24
Naj moderator nepotrebno podvojevanje izbriše, ker meni ne pusti.Oprostite

Torej, velja tudi za druge: Če greš z nekom v posel in računaš, da bo on delal kot živina, ti boš pa samo kasiral. Ja, to mora bit dober posel. Če ni, ne bo šlo.

c3p0 ::

Če si le kot investitor, je to čisto možno in včasih celo deluje. Ampak, brez nadzora, človeške prvine (bližnjice, lenoba, goljufanje) večinoma vedno zmagajo.

Utk ::

Tist je najbrž mislil, da bo dober posel, našel nekoga, da je vložil denar, poskusil, ni šlo, in je pač potegnil kolk se je dalo in spizdil. Verjetno ni šel s takim namenom v to, ampak zdaj kar je je. Če mu ne dokažeš direktne kraje, mu bolj malo moreš. Zaupanje je v redu, kontrola je boljša. Ne moreš nekoga pol leta pustit delat kar hoče.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.P. Normirani - Nova Obdavčitev 2023. Odprtje Podjetja V Tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35741649 (20611) nekikr
»

nakup nepremičnine?

195509 (2182) David4747
»

Ustanovitev podjetja v Romuniji (strani: 1 2 )

8115929 (13533) PrihajaNodi
»

eizvršbe - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 )

7525317 (18698) MajorM
»

Fleksibilnejša oblika samozaposlitve (strani: 1 2 3 4 5 )

21543033 (37870) kkk7

Več podobnih tem