Forum » Omrežja in internet » A1 GPON priklop mimo modema
A1 GPON priklop mimo modema
noob96 ::
Zanima me če je že komu uspelo priklopili A1 GPON njihovo omrežje direktno na svoj router.
Torej sedaj je setup:
Optično vlakno --> ONT konverter --> modem A1 --> moj router
Jaz pa bi imel:
Optično vlakno --> ONT konverter --> moj router
ONT pretvori iz optičnega vlakna v UTP. Moj router je UniFi dream router
Torej sedaj je setup:
Optično vlakno --> ONT konverter --> modem A1 --> moj router
Jaz pa bi imel:
Optično vlakno --> ONT konverter --> moj router
ONT pretvori iz optičnega vlakna v UTP. Moj router je UniFi dream router
NovakJ ::
Jaz imam isto željo le da je moj router mikrotik, Geslo za PPOE imam zadeva se noče povezati.
Še to ONT je telekomov v mojem primeru.
Še to ONT je telekomov v mojem primeru.
starfotr ::
muffliato ::
Jaz imam optiko od Telekoma (A1) vezano na ONT potem pa naprej direktno v svoj router. Pa čeprav so mi rekli, da niti približno to ni možno. Mislim, da rabiš naredit Tag 3902 za login. Nisem pa čisto prepričan ali dela tudi brez.
NovakJ ::
Meni je uspelo tako kot je muffliato napisal, ont v moj router. Moral sem nastaviti vlan na 3902 brez tega mi ne delalo. geslo in username mi je dal A1 support.
noob96 ::
muffliato ::
Išči VLAN TAGGING. Potem pa izbereš WAN in mu dodaš TAG 3902. In ja... potrebuješ tudi user+pass.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 optika v bridge mode nehala delovatiOddelek: Omrežja in internet | 4452 (384) | looka |
» | Počasen wi fiOddelek: Omrežja in internet | 2894 (1722) | Laki_lai k |
» | T-2 tezenje (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12539 (8267) | d0rK |
» | A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 81882 (24287) | Tilen |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 63793 (29852) | Lonsarg |