» »

Inverter

Inverter

bobiii16 ::

Ker mi je ostala baterija od električnega kolesa in polnilec sem razmislil če bi jo izkoristil za priklop na inverter (razsmernik) 12v/220.
Ker pa je baterija 36 voltna, me skrbi da bi skuril inverter. Kaj menite ? Morda tudi ideja kje in kako bi lahko to izkoristil, morda ups? Hvala
  • poskusilo klonirati: bobiii16 ()

hojnikb ::

stvar se da resit, sam ne tako da je prklopis na inverter in ga skoraj zagotovo skuris.

Lahko skonfiguriras celice v tem packu v 3S konfiguracijo (tako dobis razpon napetosti med ~12.6 do 9V). Se bolje bi blo 4S, ampak tam zna bit pri polni bateriji ze prevelika napetost za inverter. Potem k to nardis, bos potreboval se BMS za nanovo skonfiguriran pack in polnilec (ker nebo več 36V).

TL;Dr
ne splača se.
#brezpodpisa

ja to pa res , ne izplača se.

starfotr ::

Prodaj in kupi namenski sistem, če rabiš AC izhod.

Point je v kreativnosti ..............je pa res najlažje prodat kupit nekaj drugega. Mene zanima kreativnost

sj si dobil idejo kako izvest to kreativnost. Sam končni izdelek bo zahteval nekaj € vlozka za dodatne komponente.

Pa se nekaj je treba upostevat; baterija v kolesu je kaj; 500-700Wh?

Če upostevas ~80% izkoristek inverterja pomeni da bos lahko en 1200W fen laufal glih kaksne 20 minut... Pa tudi pri dizajnu novga packa bo treba upostevat karakteristike celic (njihova tokovno zmogljivost) in moč BMSa, da bo to spilalo, sploh če je močnejsi inverter.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Moj nasvet če hoče bit kreativen in ne izumljat preveč tople vode (sploh če nisi vesc teh zadev).

Naredi si par powerbankov iz teh celic
https://vi.aliexpress.com/item/10050061...

čisto simpl; samo celice ven iz packa poberi in jih not v tole powerbanko nameči. Job done.
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kit za električno kolo (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
890131242 (289) dnsd
»

Backup baterija za celo hišo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637593 (4821) TESKAn
»

Postavitev male sončnice

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
282130 (1031) k4vz0024
»

Napajanje ohmskega bremena iz USB akumulatorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
15675 (457) matobeli
»

Zagon vodne črpalke ob prekinitvi