» »

Kit za električno kolo

Kit za električno kolo

««
19 / 19
»
»»

MadMax ::

Projekt "e-fuđiHD" je bil (pre)dolgo na stranskem tiru, a se končno spodobi tudi kaj pokazat (ne samo pobirat info :) ).

Razdiranje BB se je začelo fantastično, plastična matica na levi je šla kot iz putra.

Drugi del pa je pokazal zobe. Dobro pripravljen, torej max aksialni pritisk med odvijanjem je rezultiral z zdrsom...
Malo Baltazar hoje, pa vzamem v roke "vulkanizersko šraufarco": kud puklo da puklo... Sicer je baterijska poligrača iz lidla, ampak po dveh sekundah je zažvižgala, jaz pa tudi, od veselja :D

Prvi "suhi test" pozicije dobro kaže:

Luft do okvirja z 1.5mm distančnikom bi lahko bil tudi manjši, a nisem imel tanjšega distančnika. V bistvu bi že 0.5mm zadostoval, brez pa žal ne gre. Pravzaprav je problem posnet rob okvirja, pa neobdelan var na motorju. Ob priliki nabavim tanjši distančnik, pa če bom kdaj podiral še to zamenjam. Samo zaradi tega milimetra pa ne grem razdirat...

Chainline pomoje ne bi mogel biti boljši:

Kaj dosti še ne morem rečt, original verigo sem kot začetnik s kitajskim orodjem takorekoč uničil, zato si nisem upal probavat kaj dela 1kW+, sploh ker še ni shift/brake senzorjev. A original 34T zadaj je vsekakor premajhen.

12-46 kaseta z novo verigo in podaljškom menjalnika pa ima spet svoje muhe, tako da sem med prazniki le še montiral shift senzor in malo podelal nastavitve motorja (da ne vse potrga), za več ni ravno bilo ugodno vreme.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

dnsd ::

MadMax,FUJI- katero velikost okvirja imaš? Koliko si visok?
Jaz imam XL in sem visok 181 cm. In še nisem vozil kolesa, ki bi imel boljšo geometrijo.
Edini problem imam z višino top tube, ko stopim na tla.
Spredaj imam dvignjen okvir za 4 cm zaradi višjih vilic.
Problem z višino sedeža sem rešil s krajšanjem seat tube, pustil sem samo 1 cm za objemko.
Fuji imam sedaj za nožni mtb.
Za Emtb imam Merido, ki je narejena za trail in se ne bojim, da mi poči chainstay na delu, kjer ponavadi poči.
To je točno tam kjer so sile največje in je okvir stanjšan zaradi vrtenja prednjih zobnikov.
BBSHD je enostavno overkill za Fuji.
Če ga boš zmanjšal na 20A si še v varnem območju.
Na 30A pa lahko poči okvir na najtanjšem delu.

MadMax ::

XL, 185cm, slabih 100kg. Sedež je še dvignjen.
Zadeva ni namenjena "predvideni" uporabi, ni namen izvajat mtb akrobacije po brezpotjih.
Gre bolj za... preživet več zunaj na zraku, videt še kak kotiček "roba lokalne civilizacije"; v končni fazi personaliziran primestni ebicikl, kjer sem glede na svojo težo in luknjasto stanje cest ter seveda ponudbo izbral tega fujija. Se mi je že prej zataknil za oko, tu sem pa dobil še potrditev glede primernosti za motor ;)
Za lokalne ceste in makadam v okolici bi dejansko zadostoval kak treking, ampak kar sem takrat gledal je bilo ob podobni ceni v ponudbi še na v-brake, pa ko iščeš še kaj je sploh možno predelat... Za rabljene pa spet, nepoznavalec, pa ko dejansko ne veš kaj vse je že pretrpel (utrujenost materiala)...
Pa najbrž glavno: volja do DIY in učenju, raziskovanju.
S HD poduplirana teža bicikla vzeta v zakup. Tudi "dodatni izdatki" niso nepredvideni (prednji zobnik, kaseta/dve, menjalnik, diski, kitajska krama...), ampak samo kupit nekaj gotovega? Na-a. Sicer drži, sem veliko razmišljal o manjšem bratu 02B, če sem res preveč za=bal pa upam da povem jeseni (če ne bo tudi letos vse pristalo na stranskem tiru...). Zaenkrat mi je ok.
Tako se za pokanje okvirja ne bojim, zadeva ne bo brezglavo obremenjena na 150%. Vseeno se držim "varne strani": okvirja za baterijo ne bom vrtal, tudi rob pod BB (ki res oreng tišči motor navzdol) nisem brusil.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električno kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
6218742 (528) _marc_
»

E-kolo uporabniške izkušnje

Oddelek: Šport
2815907 (9804) Vesolje
»