» »

Grelna odeja

Grelna odeja

d0rK ::

Zdravo,

ima kdo kakšne izkušnje z električnimi grelnimi odejami? Sin, 4 leta, bi rabil nekaj za čez zimo da dam pod rjuho, da ga greje čez noč.. Poraba plina za ogrevanje samo ene sobe čez noč je v stari bajti precej absurdna zato razmišljam o tej rešitvi. Električen radiator v sobi smo imeli že lani in je tudi zelo potraten pa še slabo ogreje sobo ker je kar velika. IR panelov mu ne bom šravfal na strop.

Plusi/minusi? Primeri:

https://www.conrad.si/p/beurer-hd75-gre...
https://www.conrad.si/p/medisana-hu-674...

starfotr ::

Jaz ne morem spat v pretopli sobi. Nekaj najhujšega. Pozimi sem že spal v šotoru, zato vem da človeku ni hudega ob nižjih temperaturah.

Grelna odeja je fajn. Samo ne vem, če je treba celo noč gret. Morda pol ure pred vstopom v posteljo in kako uro, ko je v postelji. Potem mu bo pa prevroče.

Drugače pa raje priporočam nakup dvodelne oddeje, na primer iz volne. Za poletje se pa odstrani 1 del. In tudi posteljnega nadvložka iz volne se ne brani.

Imamo vse možne odeje pa vse zbrca na tla ali stlači ob steno, potem ga pa zjutraj najdem na sredini postelje v kepco zvitega. Premzrlo bo pozimi tako da nekaj nujno potrebuje.

Zarad mene če kupim pametno vtičnico pa mu naštimam grelni urnik čez noč, da pogreva na dve uri naprimer.

nevone ::

Sicer malo divja ideja, ampak mogoče bi se dobro obnesla kakšna spalna vreča, glede na to, da praviš, da odejo vso zbrca s sebe.

Grelna odeja je sicer dobra, ampak če ga bo grela samo od spodaj, ker ne bo pokrit, ga bo vseeno zeblo, če je soba dokaj mrzla.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

torentino ::

Kako se pa kaj obnesejo grelne jopice in perilo za zunanje dejavnosti po mrazu?
Je kdo že kaj preizkušal?

DamijanD ::

Za razmislit: kaj pa če bi na notranji strani izoliral sobo? Našraufaš lesene lege, vmes daš stiropor in potem samo čez pokriješ z nekim lesom. To imaš v enem dnevu narejeno, strošek ni velik...

Ima custom poslikavo sobe tako da ne morem dajati ničesar na stene.

ToniT ::

Če zbrca vse s sebe, potem tudi grelna odeja ne bo pomagala.
V davnih časih sem tudi sam uporabljal grelno odejo, ki je super, ko greš v posteljo v mrzli sobi, ne pomaga pa, če nisi pokrit.

Grelno odejo bi dal pod rjuho in se ne bi premikala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d0rK ()

ToniT ::

d0rK je izjavil:

Grelno odejo bi dal pod rjuho in se ne bi premikala.
T
To je sicer OK, vendar bo ga vseeno zeblo, ker ta odeja ne greje tako močno, da bi ogrevala prostor.

IL_DIAVOLO ::

d0rK je izjavil:

Potem se pa naj s tistim greje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Utk ::

Če vse zbrca dol, potem je realno še najboljša varianta IR panel, ki ga bo grel od zgoraj. Če ga bo oddeja grela od spodaj, bo dol prešvican, gor pa še zmeraj mrzel, in prehlajen.

Malcolm_Y ::

Upam, da najdeš ustrezni izdelek in urediš težavo.

Rad bi pa dodal, da ni tak hudir, če otroka tu in tam malo zebe. Da ne bo pomote, seveda je treba za otroke ustrezno skrbeti in poskrbeti, da ne pride do podhladitve ali da otrok ne zboli. Če kdaj zbrca kojter s sebe, pa še ni konc sveta.

Primer - eni se navadijo hodit brez kap pozimi, pa so čisto ok. Če se kape navadiš, je pa brez nje hud mraz okoli ušes.

Groot ::

Pa sina dejansko zebe ali je samo tvoj občutek takšen ko ga najdeš odkritega in zvitega skupaj? 4 leta star otrok ma že več kot dovolj občutka, da se bo v primeru, da ga res zebe, prebudil in pokril nazaj. Tako da bi sam kvečjemu rekel, da mu paše biti odkrit.

Netrunner ::

d0rK je izjavil:

Sin, 4 leta, bi rabil nekaj za čez zimo da dam pod rjuho, da ga greje čez noč..

Pa ne ga srat z nekimi grelnimi odejami, kupi navaden termofor v katerega natočiš toplo vodo noter in je to to. Ko bo šel spat se bo stisnil ob njega, da mu bo toplo in bo lažje zaspal, ponoči pa itak ni dobro da je pretoplo.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

fikus_ ::

Lahko pametujemo gor, dol, ena, druga stran,... Če je temperatura v prostoru normalna, je za primer, da otrok zbrca odejo s sebe uporabna spalna vreča, pajac s stopali zunaj ali ne,...
Morate ugotoviti, zakaj otrok zbrca odejo s sebe. Lahko hodite 1x, 2x na noč pokrivat otroka,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

zimurg ::

? To kar je napisal fikus. Poizkusite z spalno vrečo in mogoče termofoerjem na začetku, če je res tolk mrzlo. Grelna pododeja je sicer včasih ok, ampak te greje od spodaj (kot čevape), če pa jo nastaviš na premočno te pa že resno lahko opeče. Jaz tega otroku ne bi dajal.
Sinclair ZX Spectrum, Zilog Z80A, 48kB, kasetofon, TV-OUT, Sinclair-Basic

z3ro ::

Lol, nebi izolacije, nebi ir panela...vprašaj najprej sina ali sploh smeš zapravljat denar za to odejo..očitno je on taglavni v bajti :D

stara mama ::

d0rK je izjavil:

Imamo vse možne odeje pa vse zbrca na tla ali stlači ob steno, potem ga pa zjutraj najdem na sredini postelje v kepco zvitega.

A misliš da grelne pa ne bo 4-letnik zbrcal iz sebe?
Ti raje reši zadevo v korenu, električne oddeje so samo obliž na vnetje.
Investiraj v boljše okno(a), v izolacijo in v cenejši energent. Nekaj od tega ali pa v vse skupaj (vsako leto nekaj dodaš).

Razmišljaj dolgoročno, ne pa samo 5 minut vnaprej.

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

stara mama je izjavil:

d0rK je izjavil:

Imamo vse možne odeje pa vse zbrca na tla ali stlači ob steno, potem ga pa zjutraj najdem na sredini postelje v kepco zvitega.

A misliš da grelne pa ne bo 4-letnik zbrcal iz sebe?
Ti raje reši zadevo v korenu, električne oddeje so samo obliž na vnetje.
Investiraj v boljše okno(a), v izolacijo in v cenejši energent. Nekaj od tega ali pa v vse skupaj (vsako leto nekaj dodaš).

Razmišljaj dolgoročno, ne pa samo 5 minut vnaprej.

To. Problem je v neprimernosti bivalnega prostora, kjer ni primerno poskrbljeno za ogrevanj in/ali izolacijo.

dela ::

Grelne odeje niso ravno preveč fajn z vidika varnosti. Skoraj karkoli drugega bi otroku raje dal, četudi bi se prekrilo poslikavo sten in podobno. Magari pod posteljo nek mini kaloriferček, samo da se cel čas ne pritiska na in premika električnih kontaktov in grelnih elementov.

Šmorn ::

Mulc si bo dobro zapomnil da ga je zeblo. Moj fotr točno to omenja, ko pravi kakšni so bili njegovi tastari.

"5 let sem mu metal odeje sredi sobe, pa mu ni kapnilo, da nisem zelel boljse odeje, ampak bolj toplo sobo."

:|
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

fur80 ::

Moj tamali je isti, najprej mu je bilo toplo, potem se pa ne zna nazaj pokriti ponoči, pa smo mu nabavli debelo pižamo pajaca, ki ga ne more zbrcat.

To je za malo večje, maš tudi za manjše. Meni je zgledal ko astronavt ko je bil mali.
Primer:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

d0rK je izjavil:

Daj vprašaj ga a ima raje poslikavo ali toplo sobo? Vprašanje koliko let bo poslikava še aktualna za njega...

Retardiran12 ::

Malcolm_Y je izjavil:

Upam, da najdeš ustrezni izdelek in urediš težavo.

Rad bi pa dodal, da ni tak hudir, če otroka tu in tam malo zebe. Da ne bo pomote, seveda je treba za otroke ustrezno skrbeti in poskrbeti, da ne pride do podhladitve ali da otrok ne zboli. Če kdaj zbrca kojter s sebe, pa še ni konc sveta.

Primer - eni se navadijo hodit brez kap pozimi, pa so čisto ok. Če se kape navadiš, je pa brez nje hud mraz okoli ušes.

V skandinavskih državah je običaj, da otroke puščajo zunaj v vozičku pozimi, medtem ko gredo starši v bife na kavo. S tem jim utrjujejo imunski sistem.

https://www.insider.com/nordic-parents-...

Mogoče je pa tamali skandinavc in mu paše? Se mu je aktiviral en Viking gen.

Zgodovina sprememb…

Gwanaroth ::

Imamo isti problem. Zgleda so letniki 2019 malo defekt ;)

Rešitev: zimske podhlače in majica znamke Odlo. Majico zatlačiš v hlače, na nogah pa še nogavice. Prijetno, udobno in toplo. Dobiš v Interšportu / Hervisu.
Lights often keep secret hypnosis..

Pol dneva me ni pa se skoraj za četo lolekov najde.

Kaj mi pametujete glede poslikave, klosarji? V bajto ki ni moja ne bom vlagal v okna in izolacijo. Sprasujem ce ma kdo izkusnje z odejo, ne kaj vse vam pade na pamet da moram narest.

Retardiran12 ::

d0rK je izjavil:

Pol dneva me ni pa se skoraj za četo lolekov najde.

Kaj mi pametujete glede poslikave, klosarji? V bajto ki ni moja ne bom vlagal v okna in izolacijo. Sprasujem ce ma kdo izkusnje z odejo, ne kaj vse vam pade na pamet da moram narest.

Ignoriraj budale in PNG.

Predlagam da kupis malo halogenski grelnik, ki je nastavljiv od 400-800-1200W, jo usmeriš v postelji in nastaviš na 400W, to ne bo nek hud strošek pa še otrok ti ne bo zmrznil. Edini problem je, da oddaja svetlobo..

https://www.mimovrste.com/infrardeci-gr...

Zgodovina sprememb…

d0rk: sorry, nisi povedal da ni tvoja hiša.

steev ::

Še zmeraj nisi povedal kakšna je v sobi temperatura. Do koliko pade zjutraj?

Sredi zime, če ni ogrevano, na okoli 17 stopinj.

Hvala vsem za predloge, bova probala z odejo pa da vidim če bo funkcioniralo. Če ne, pa gremo na druge opcije.

matobeli ::

Dej mu tolk velik kovter (torej enojen odrasel) da ga ne bo mogu dol vršt, verjetno ima še ograjco okoli tko da tud če bo vse zbrcal na kraj ga bo še vedno mal prekrivat mogl.

APPluk ::

Ali pa če probaš na eni stani močno zatlačit odejo v rob med posteljo in "jogijem", na drugi stani pa jo potem ko gre spat bolj rahlo zatlačiš, da ga ne stiska oz. potem ko zaspi še enkrat popraviš.

stara mama ::

d0rK je izjavil:

V bajto ki ni moja ne bom vlagal v okna in izolacijo.

Če plačuješ najemnino, je mal neumno vztrajat v tako slabem stanovanju s takimi stroški.
Če pa ne plačuješ (znanci, od partnerke stari, ...) pa ni nič narobe če kaj prispevaš za boljše skupne pogoje, konec koncev si lahk izračunaš, kolk bi drugače zdajal za najem. Al si rajš prisklednik?

Zgodovina sprememb…

z3ro ::

Glavno da je vložil v custom poslikavo...ki je pomembnejša od izolacije (mogoče tudi dražja).

Wrong again, lolek! Poslikava je bila darilo ob rojstvu otroka.

Vecina lolekov ima urejeno centralno ogrevanje.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Aramis ::

Grelna odeja in otrok? Lahko je 100000% varno. Kaj pa če pride do kakšnega pregretja, ali če se polula. Ni zaščite ki me prepriča, da dam otroku pod rit elektriko.

Spalnega pajaca kupi za otroka.

steev ::

> Spalnega pajaca kupi za otroka.

To ja. Pri nas smo meli podobno situacijo, ko je otrok bil star 1, sicer v bloku. Tri zunanje stranice (steni + strop) slabo izolirane + slaba okna. Je tudi pozimi padlo na kakih 17 zjutraj. Meni se ni zdi nic posebnea, smo uporabili ta debelo spalno vrečo pa je blo vse ok.

johnnyyy ::

Kupi pajaca ali pa pižamo, pa naj ima še kakšno spodnjo majico spodaj. To je najbolje. Ker če je sedaj v samih gatah ga bo zeblo, ko se bo razbrcal če bo v sobi 15°C ali pa 24°C. Pa ko se gre v posteljo je dobro da ima noge segrete - tople, ne mrzlih.

Drugače pa grelna oddeja sama po sebi ne greje veliko. Jaz nisem opazil razlike če je vključena ali ne, če ni bila pokrita ali pa da na njej nisem ležal. Če pa je pokrita, je pa prijetno, če je prej segreješ, da zaspiš v topli postelji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Nov" energetsko učinkovit način kuhanja riža (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
758571 (2430) c3p0
»

IR grelnik za teraso

171353 (964) cias
»

Spanje in mraz

292250 (1148) DamijanD
»

Spati pri odprtem radiatorju