» »

Mi Band 8

Mi Band 8

Okapi ::

Po dobrem letu na roki mi je razpadel Mi Band 7 - odstopil je zaslon, in ker so se pri tem tudi njegov kabel nekaj poškodoval, se nisem trudil s popravilom. In je bilo torej treba kupiti nov Mi Band, že moj četrti. Začel sem z 2, 3 in 4 preskočil, nadaljeval s 5 in preskočil 6. Sem imel sicer namen tudi 8 preskočiti, ampak je pač naneslo, da ga nisem.;)

Sočasno sem moral tudi program na telefonu zamenjati, ker Zepp Life, ki sem ga prej uporabljal, ni prepoznal nove zapestnice, oziroma je vsaj meni ni uspelo na hitro povezati s telefonom. Namestil sem torej Mi Fitness in ugotovil, da lahko brez težav prenesem vso zgodovino iz Zeppa.

Zaenkrat sicer kakšne posebne razlike od 7 ne opazim, ampak že to je dobro, da vse lepo deluje. Všeč mi je nov način menjave paska (skupaj z Mi Band 8 sem kupil tudi tekstilni pasek z ježkom, ker mi je veliko bolj všeč od tiste plastike, ki pride skupaj z zapestnico). Niti najmanj pa mi ni všeč, da so spremenili napajalni kabel, ker sedaj ne morem starega uporabljati kot rezervnega, kot sem lahko pri menjavi 5 za 7.

A ima še kdo tule osmico?

k4vz0024 ::

Iz firbca. Kaj novega na 8? GPS, barometer, merjenje KT?

Scorpy84 ::

Mene zanima, kaj je fora, da na urah mečejo oled zaslone. Na prešnji uri sem imel to, sem se ga rešil, ker ni uporaben. Kupil garmina, ki ima "Transflective" zaslon in je zelo uporaben, ker ti ves čas kaže podatke, ne da mahaš z roko, da se zaslon vklopi. Pa še baterija ti drži 5 dni, pa vsak dan za vadbo uporabljam, kolegi skoraj vsak drug dan polnijo. Zdaj pa tudi garmin zaradi konkurence šel na oled zaslone... upam da sedanjo ne razbijem.

blackbfm ::

Kupil garmina, ki ima "Transflective" zaslon in je zelo uporaben, ker ti ves čas kaže podatke, ne da mahaš z roko, da se zaslon vklopi

mi band od 7 omogoča always on.. kaj pa je narobe z oled?

wcpapir ::

Scorpy84 je izjavil:

Mene zanima, kaj je fora, da na urah mečejo oled zaslone. Na prešnji uri sem imel to, sem se ga rešil, ker ni uporaben. Kupil garmina, ki ima "Transflective" zaslon in je zelo uporaben, ker ti ves čas kaže podatke, ne da mahaš z roko, da se zaslon vklopi. Pa še baterija ti drži 5 dni, pa vsak dan za vadbo uporabljam, kolegi skoraj vsak drug dan polnijo. Zdaj pa tudi garmin zaradi konkurence šel na oled zaslone... upam da sedanjo ne razbijem.

Kar tolaži se, garminov zaslon je zanič. Imam Fenix 7 sapphire solar in slabsega zaslona se nisem videl, primerljiv je s tistim na daljincu od klime.

blackbfm je izjavil:

Kupil garmina, ki ima "Transflective" zaslon in je zelo uporaben, ker ti ves čas kaže podatke, ne da mahaš z roko, da se zaslon vklopi

mi band od 7 omogoča always on.. kaj pa je narobe z oled?

Hitro ti baterijo sprazne.

wcpapir je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Kar tolaži se, garminov zaslon je zanič. Imam Fenix 7 sapphire solar in slabsega zaslona se nisem videl, primerljiv je s tistim na daljincu od klime.

Zaslon je zanic se strinjam, ampak ce uporabljas za vadbo je super, ce pa zelis slike gledat, pa ze imas telefon za take stvari. S tem da se data podatki na mocnem soncem vedno vidijo, kar za oled ne morem rect, edino da ti baterija se hitreje gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Scorpy84 ()

Mocnega sonca imamo bolj malo v življenju.

Prej sem imel Huawei watch 3 pro in je baterija drzala bolje kot na fenixu, pa svetil je vedno ko sem to potreboval dva do tri tedne.

Z aod pa komot 8 dni. Garmin zaslon je zanič, vedno se je treba trudit da kaj vidis sploh sedaj ko bodo dnevi krajsi...bom si pa kupil eno rocno svetilko, bo kar prirocno.

wcpapir je izjavil:

Prej sem imel Huawei watch 3 pro in je baterija drzala bolje kot na fenixu, pa svetil je vedno ko sem to potreboval dva do tri tedne.

Z aod pa komot 8 dni. Garmin zaslon je zanič, vedno se je treba trudit da kaj vidis sploh sedaj ko bodo dnevi krajsi...bom si pa kupil eno rocno svetilko, bo kar prirocno.

Ocitno si ti samo izjema 😀

Scorpy84 je izjavil:

Mi Band zdrži 14 dni, oziroma 7 dni (menda, nisem preveril), če je zaslon ves čas vklopljen. Tako da OLED zaradi tega ni noben problem. Je pa veliko boljši, ker na zaslon vidiš tudi, če nosiš polarizacijska očala. Pri LED ne vidiš skoraj nič.

Okapi je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Mi Band zdrži 14 dni, oziroma 7 dni (menda, nisem preveril), če je zaslon ves čas vklopljen. Tako da OLED zaradi tega ni noben problem. Je pa veliko boljši, ker na zaslon vidiš tudi, če nosiš polarizacijska očala. Pri LED ne vidiš skoraj nič.

Kako ne, kako pol kolesarji pri edge napravah vse vidimo?

k4vz0024 je izjavil:

Iz firbca. Kaj novega na 8? GPS, barometer, merjenje KT?

Mi Band je mišljen kot "podaljšek" telefona, zato nima GPSa, barometra. Merjenje KT na zapestnici je pa itak brezveze, nateg.

Razlika v primerjavi s 7 je malce svetlješi zaslon in malce zmogljivejša baterija. Pa drugačen način pripenjanja pasu, in da ga lahko uporabljaš kot obesek ali pripetega na supergo (v tem primeru seveda ne meri srčnega utripa in kisika). Programska oprema je tudi malo izboljšana, ampak to ni vezano na strojno opremo. In meni je recimo povsem nepomembno, če 8 podpira 150 športov, 7 pa "samo" 110, ker je vse, kar rabim, že tudi 5 podpiral.

Kdor ima Mi Band 7, ne bo z 8 nič posebno uporabnega pridobil. Jaz recimo bi čakal vsaj na 9, ker sem bil s 7 povsem zadovoljen (dokler ni odstopil zaslon).

Scorpy84 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Kako ne, kako pol kolesarji pri edge napravah vse vidimo?

Tipkarska napaka - LCD sem mislil, ne LED.

In malo bolje vidiš, če lahko zaslon LCD obrneš, ali če je njegov polarizator obrnjen vertikalno in ne horizontalno.

Ampak v vsakem primeru dva polarizatorja (en na zaslonu in drugi v očalih) poslabšata vidnost (ki v močni svetlobi že tako ni ravno najboljša).

Pri edge tega nisem opazil, se vedno ga na mocni svetlobi(sonce) zmaga, pri uri se pa malo opazi, ce ni pod pravim kotom. Sicer pa ko telovadim z uro, naceloma nimam ocal.

krho ::

Okapi je izjavil:

(skupaj z Mi Band 8 sem kupil tudi tekstilni pasek z ježkom, ker mi je veliko bolj všeč od tiste plastike, ki pride skupaj z zapestnico).

A ni zraven silikonski pašček?
V glavnem blago, pa švic ne pašeta skupaj. Pašček bo smrdel, razen, če ga misliš redno metat v pralni stroj.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Opkow ::

Okapi
Imaš očala, ki imajo krožno polarizacijo. In z njimi vidiš zaslon neglede kako je obrnjena polarizacija.

krho je izjavil:

Okapi je izjavil:

(skupaj z Mi Band 8 sem kupil tudi tekstilni pasek z ježkom, ker mi je veliko bolj všeč od tiste plastike, ki pride skupaj z zapestnico).

A ni zraven silikonski pašček?
V glavnem blago, pa švic ne pašeta skupaj. Pašček bo smrdel, razen, če ga misliš redno metat v pralni stroj.

Ne vem, iz katere snovi je - ampak tudi silikon je "plastika".
In tisti tekstilni, ki sem ga kupil, je tudi "plastika", plastične (najlonske?) niti, stkane v tekstil. Kar sicer res do neke mere vpija vlago, ampak prejšnjega sem imel dobro leto na roki, 24/7, pa ni nič smrdel. Je pa res, da se z njim na roki tuširam, tako da je deležen dnevnega pranja.

Predvsem je pa veliko udobnejši, in bolj natančno se ga da prilagoditi zapestju.

Scorpy84 je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Ocitno si ti samo izjema 😀

V bistvu ne. Samo garmin ima tak ekran nobeden telefon, tv, in ostale naprave.

flyby ::

ženi sem nabavil band 8 iz amazon.de, zaenkrat je navdušena.

k4vz0024 ::

flyby je izjavil:

ženi sem nabavil band 8 iz amazon.de, zaenkrat je navdušena.

Zakaj?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart watch, kaj kupiti? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Kaj kupiti
1162193667 (1300) scipascapa
»

Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15145517 (2616) Moivre
»

Apple predstavil svojo prvo fitnes uro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
629749 (4657) Mr.B
»

CES 2014: LG pokazal ukrivljene OLED-televizorje

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
4818138 (14842) fpbs

Več podobnih tem