Forum » Mobilne tehnologije » Nasvet - soliden servis za popravilo matične pl. telefona
Nasvet - soliden servis za popravilo matične pl. telefona

Liker ::
Pozdravljeni!
Po nesrečnem naključju mi je moj telefon padel v bazen - je sicer IP68 rated (Samsung S10e) - a očitno je to veljalo ko je bil nov, saj je takoj mrknil in sedaj ni znamenj življenja.
Ker nisem ravno Google friendly oseba, imenika (in ostalih malenkosti) nimam shranjenih v oblaku, temveč na telefonu direktno. Ker je kovačeva kobila vedno bosa, je jasno moj zadnji backup iz začetka 2024, ko sem mislil menjati telefon a ga potem nisem.
Torej, kdo lahko priporoča kak resen servis, ki se bo tega lotil na low-level nivoju (a-la Rossman in podobni). Ne, da bodo vzeli 50 EUR in potem rekli da itak rabim novo matično. Iščem nekoga, ki če bo rekel da je matična hin beyond repair, da lahko to 100% verjamem.
Preferiram LJ kotlino, a za dobro storitev mi ni problema na drugi konec kokoške.
Po nesrečnem naključju mi je moj telefon padel v bazen - je sicer IP68 rated (Samsung S10e) - a očitno je to veljalo ko je bil nov, saj je takoj mrknil in sedaj ni znamenj življenja.
Ker nisem ravno Google friendly oseba, imenika (in ostalih malenkosti) nimam shranjenih v oblaku, temveč na telefonu direktno. Ker je kovačeva kobila vedno bosa, je jasno moj zadnji backup iz začetka 2024, ko sem mislil menjati telefon a ga potem nisem.
Torej, kdo lahko priporoča kak resen servis, ki se bo tega lotil na low-level nivoju (a-la Rossman in podobni). Ne, da bodo vzeli 50 EUR in potem rekli da itak rabim novo matično. Iščem nekoga, ki če bo rekel da je matična hin beyond repair, da lahko to 100% verjamem.
Preferiram LJ kotlino, a za dobro storitev mi ni problema na drugi konec kokoške.

DeeCoy ::
Mislim, da bo za samsunga potrebno iti izven kokoške, če so podatki res res pomembni. Sicer se lahko proba očistit, menjat ekran in baterijo in upat na najboljše. Čiščenje matične je odsvetovano, če želiš kasneje dat popravit plato, ker so sledi korozije potem manj očitne.

d4vid ::
AFAIK s10e nima šifriranih particij, tako da bi šlo prestavit čip s podatki na drugo matično ali pa s posebnim orodjem prenesti podatke iz čipa. Ni pa to poceni špas in sigurno presega vrednost telefona.
Kdo bi to počel, žal nimam pojma.
Kdo bi to počel, žal nimam pojma.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo Minisforum PCOddelek: Strojna oprema | 509 (230) | Han |
» | Ima kdo izkušnje z mobileshop?Oddelek: Mobilne tehnologije | 29149 (2763) | juve91 |
⊘ | samsung s23, s23 plus, s23 ultra (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 19791 (14812) | Morison |
» | Računlanik za 360evrov (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14000 (12973) | hojnikb |