» »

Spletni nakup in prevara

Spletni nakup in prevara

martinprlek ::

Pozdravljeni,
preko e baya sem želel kupiti izdelek natančneje gre se za e kolo. Zadeva je takšna, da sem oddal svojo ponudbo prodajalcu, ki pa je bila zavrnjena z njegove strani in denar je bil vrnjen oz refundiran. Nakar dobim v mailbox sporocilo prodajalca, da naj komunikacijo nadaljejeva prekowhats upa in se dogovoriva za ceno, češ da e bay vzame prevec provizije. Torej pogovor sva nadeljevala preko whats upa, ponudil je popust na izdelek jaz pa sem nakazal denar preko swifta xxxx e. Nakar pa šok domol dobim igračko dobesedno, ne pa pravega kolesa, kaj lahko storim v tem primeru žal nimam nikjer košarice nakupa ker sem denar nakazal v dobri veri, ali je kakšna moznost povrnitve denarja.
  • predlagalo izbris: fikus_ ()

Pozdravljeni,
preko e baya sem želel kupiti izdelek natančneje gre se za e kolo. Zadeva je takšna, da sem oddal svojo ponudbo prodajalcu, ki pa je bila zavrnjena z njegove strani in denar je bil vrnjen oz refundiran. Nakar dobim v mailbox sporocilo prodajalca, da naj komunikacijo nadaljejeva prekowhats upa in se dogovoriva za ceno, češ da e bay vzame prevec provizije. Torej pogovor sva nadeljevala preko whats upa, ponudil je popust na izdelek jaz pa sem nakazal denar preko swifta xxxx e. Nakar pa šok domol dobim igračko dobesedno, ne pa pravega kolesa, kaj lahko storim v tem primeru žal nimam nikjer košarice nakupa ker sem denar nakazal v dobri veri, ali je kakšna moznost povrnitve denarja.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: c3p0 ()

c3p0 ::

Kupil si si pamet, verjetno še poceni. Drugič ne it izven official kanala komunikacije in plačila.

Kam se obrnat po pomoc prosim prodajalec se ne odziva.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

Pezdicek ::

Ja ni trol js resno sprasujem tle?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

Ales ::

Čas prve prijave 28.09.2023 11:26:53

Sploh nisi trol.

Pithlit ::

martinprlek je izjavil:

Ja ni trol js resno sprasujem tle?

Resno? V skrajnem primeru prijaviš policiji in upaš da se bodo zganili. Drugače pa... You fucked up, move on.

A ni to že drugi tak primer na forumu v zadnjem mesecu?
Life is as complicated as we make it...

OutOfTheBox ::

Še en ki je pogrnil v trol šoli. Mal napotkov za naslednjič:

Basic troll

1. Ne odpiraj enakih oz. podobnih tem, ki so že bile pred kratkim diskutirane
2. Ne brani se če te kdo obtoži da si trol, ker nekdo ki je res v težavah bo preskočil provokatorje
3. Ne uporabljaj slenga

PRO troll

1. Odpri več računov v namen staranja
2. Trolaj po kakšne pol leta do leto po odprtju računa
3. Dodaj "fake" dokaze v odprto temo (za test lahko poskusiš ponarediti whatsapp diskusijo med tabo in prodajalcem - maš kar nekaj orodij ki to omogočajo).
4. Poskusi spremenit način pisanja do mere neprepoznavnosti, ker v kar nekaj trol temah se jasno vidi da vedno piše en in isti človek
5. Vmes v času staranja računa odpri nekaj resnih tem (drugače te bodo ljudje takoj dobili, če boš objavljal samo kontroverzne teme).

Skratka, sedi cvek.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Tisti najbolj Pro troli lahko tudi kupijo obstoječ star račun.

Likalnik ::

če ima kdo željo po dolgo obstoječem računu...se mi lahko javi...ga dam poceni:)

DamijanD ::

trol ali ne: je že mimo, nimaš šans, da rešiš situacijo

mancini ::

Kupiš kolo, ti ga jaz prodam :)

Miki N ::

OP saj ceneni e-koleselj, ki si ga želel kupiti je bil igrača, kaj se pritožuješ.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

spletna prevara prosim pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
616032 (3519) PrihajaNodi
»

Bolha Kupec iz UK

453843 (1490) SasoS
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

329575 (7426) refosk

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567103045 (47592) Tilen
»

Prosim pomoč!!! Kako preveriti zanesljivost prodajalca na E-bay?

Oddelek: Omrežja in internet
121822 (1588) Tilen

Več podobnih tem