Forum » Loža » Magnetni nevtralizator proti vodnemu kamnu
Magnetni nevtralizator proti vodnemu kamnu
Avenger ::
Ali kdo uporablja in ali deluje, npr. takle: https://www.filtri-za-vodo.si/industrij...
Jasno je, da iz vode ne potegne nič, iz praktičnih izkušenj vem, da v koritu ali pri tušu ne bo nič drugače, zanima pa me ali bo razlika v bojlerju - bo tam manj oblog?
Jasno je, da iz vode ne potegne nič, iz praktičnih izkušenj vem, da v koritu ali pri tušu ne bo nič drugače, zanima pa me ali bo razlika v bojlerju - bo tam manj oblog?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
alkor ::
Mi smo ga imel v bloku, sedaj tudi v hisi. Sicer drugo znamko in malo drugacen. Top, nikjer nobenega kamna.
LP,
a
WizzardOfOZ ::
Razumem, da na kovinskih ceveh z magnetom probaš ustaviti rjavenje (verjetno bi še bolj ustavil rjavenje z elektriko), da pa magneti kamen umikajo iz vode, je pa meni neznano.
Daj razloži, kako magnet vpliva na vodni kamen?
Daj razloži, kako magnet vpliva na vodni kamen?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
gruntfürmich ::
magnet za določen čas zaustavi tvorjenje kalcita in namesto tega se tvori mehak aragonit.
ni pa vedno zagotovljen uspeh.
takih tem je že polno po slo-techu.
ni pa vedno zagotovljen uspeh.
takih tem je že polno po slo-techu.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Glede na to, da smo država, kjer ima voda ogromne količine vodnega kamna (vsaj pri nas ga je noro veliko in nobena stvar ne pomaga razen orenk filtra in rednega čiščenja ter menjave mrežic na pipah enkrat letno), je tak magnet "blažev žegen".
Tole pomaga, pa ne preveč:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
starfotr ::
Obstajajo naprave, ki odstranijo vodni kamen. Vendar jaz take vode ne bi pil. Ker potem je treba na druge načine zagotovit vnos mineralnih snovi.
gruntfürmich ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Glede na to, da smo država, kjer ima voda ogromne količine vodnega kamna (vsaj pri nas ga je noro veliko in nobena stvar ne pomaga razen orenk filtra in rednega čiščenja ter menjave mrežic na pipah enkrat letno), je tak magnet "blažev žegen".
'orenk' filter ne obstaja.
ali zakasniš tvorbo kalcita z magnetom, ali pa delno odstraniš trdoto iz vode. in slednje se počne bolj ali manj z reverzno osmozo. manj z ionsko izmenjavo med kalcijem/magnezijem in natrijem.
tisti tvoji filtri pa po mojem dozirajo fosfate v vodo. jaz tega ne bi pil.
Obstajajo naprave, ki odstranijo vodni kamen. Vendar jaz take vode ne bi pil. Ker potem je treba na druge načine zagotovit vnos mineralnih snovi.
kako pa veš da odstrani VES vodni kamen?
najverjetneje so hišne zadeve slabo učinkovite in samo delno odstranijo trdoto iz vode. tako da je to potem isto kot bi pil vodo nekje drugje, ki je manj trda.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Ti filtri nič ne dozirajo. Samo pobirajo ven, pa enkrat na leto se menjajo. (Al pa večkrat, odvisno kolikokrat delajo kaj na našem vodnem omrežju, ker takrat je filter povhen zemlje in peska)
thugh967dsa ::
Ali kdo uporablja in ali deluje, npr. takle: https://www.filtri-za-vodo.si/industrij... just fall
I am concerned that water preparation is determined by recommendations, guidelines and measures established by law to limit the use of chemical agents for water preparation.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: fikus_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri filter vode za hišo?Oddelek: Problemi človeštva | 12208 (2937) | bruco21 |
» | Vodni filter - za tušOddelek: Loža | 5931 (4648) | lolipop2 |
» | Mehčalec vode (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11645 (10414) | gruntfürmich |
» | "Strupena" vodaOddelek: Loža | 3681 (2931) | Mesar |
» | Zdrava Voda iz Pipe? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28073 (25553) | SkIDiver |