Forum » Igre » Diablo V
Diablo V
oo7 ::
Blizzardov šef je rekel, da igralcem ne bo potrebno tako dolgo čakati na igro Diablo V kot so čakali na Diablo 3 in 4.
Blizzard President Mike Ybarra goes on record to state that Diablo 5 won’t spend a decade in development like the last two mainline entries did.
https://us.forums.blizzard.com/en/d4/t/...

JanBrezov ::
Glede na to da so D4 zavozili, se ne čudim da so šli back to drawing board.
Kako so ga zavozili? Igral sem ga kot single player igro in je čisto ok, finančno je tudi velik uspeh.
Diablo 4 was the best-selling game in June 2023 in the U.S., according to new data.
Circana’s U.S. video game market results for June 2023 reveals Blizzard’s action role-playing game is the third best-selling game of 2023 so far, behind only Hogwarts Legacy and The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. That stat doesn’t come as a surprise: Diablo 4 is Blizzard’s fastest-selling game of all time with over 10 million players. The launch of Diablo 4 even propelled Blizzard’s financials to record levels.
Vir: https://www.ign.com/articles/diablo-4-j...

Mato989 ::
Zagotovo je samo to da Diablo 5 ne bom kupil kot še mnogi drugi.
4ka je porazno slaba ko enkratp rideš do lvl 60... praktično se ponavlja brez zabave non stop laufanja preveč, klanja premalo... 3ka je po 10 letih vsaj bila playable.
4ka je porazno slaba ko enkratp rideš do lvl 60... praktično se ponavlja brez zabave non stop laufanja preveč, klanja premalo... 3ka je po 10 letih vsaj bila playable.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

svecka ::
Iste napake se ponavljajo kot v D3...spet bomo rabili x let da pride D4 na isto raven kot je D3 sedaj z zadnjo sezono, ko bo solo ladder končno vključen. Pa D3 je mel tok potenciala, na koncu pa je bla vsaka sezona sam še green set meta.
D4 je res razočaranje. D2 mi je glede na svojo starostno zahojenost še zmeraj bolj fun.
D4 je res razočaranje. D2 mi je glede na svojo starostno zahojenost še zmeraj bolj fun.
Ajnstajn` ::
Zagotovo je samo to da Diablo 5 ne bom kupil kot še mnogi drugi.
Iste napake se ponavljajo kot v D3...spet bomo rabili x let da pride D4 na isto raven kot je D3 sedaj z zadnjo sezono, ko bo solo ladder končno vključen. Pa D3 je mel tok potenciala, na koncu pa je bla vsaka sezona sam še green set meta.
Tudi jaz se strinjam z vama. Solo ladder play bi jaz rabil pred 5+ leti, ne sedaj...NIkoli mi ni bilo logično, kaj je fora solo ladderja, če geme levelaš v grupi.
4 pa je zaenkrat še beta. Ta game bi rabil še nekje 1 leto, da bi porihtali endgame, pa bi bilo čisto drugače. Pa toliko zabuganih stvari. Imam občutek da ima blizzard premalo devov na D4. absolutno premalo. stvari se premikajo prepočasi. V zadnjem mesecu je prišel vsak tretji dan nov gold dupe, pa zadeva ni pofixana več dni. Kako lahko pustiš gold dupe kar tak. Saj parkrat so pofixal hitro, vsaj v istem dnevu, ampak potem so vidli da tega ne hendlajo več in so kar vrgli puško v koruzo.Zadeva bo tako kot trojka, po x letih bo to nek gejm.me zanima, kako bo zgledal njihov ladder v S3 in tile njihovi fixi, balanci in hotfixi v middle seasonu.
//
First Diablo 5 Classes Officially Revealed
Demon Hunter: The Demon Hunter returns to stalk the forces of Hell with twin crossbows, striking from the shadows and leaping across the battlefield to annihilate their prey.
Monk: The Monk brings martial perfection back to Sanctuary, battering demons to a pulp with fists and calling down holy power to smite those who stand in their path.
Plague Knight: The all-new Plague Knight is the embodiment of walking death. They roam the battlefield, spreading disease and pestilence, ultimately consuming it for power.
https://gamerant.com/diablo-5-classes-r...
Demon Hunter: The Demon Hunter returns to stalk the forces of Hell with twin crossbows, striking from the shadows and leaping across the battlefield to annihilate their prey.
Monk: The Monk brings martial perfection back to Sanctuary, battering demons to a pulp with fists and calling down holy power to smite those who stand in their path.
Plague Knight: The all-new Plague Knight is the embodiment of walking death. They roam the battlefield, spreading disease and pestilence, ultimately consuming it for power.
https://gamerant.com/diablo-5-classes-r...
Diablo V Promises More Classes Than Any Previous Diablo Game, as Blizzard Brings Back Procedural Overworlds and Diablo II Runewords
https://wccftech.com/diablo-v-more-clas...
https://wccftech.com/diablo-v-more-clas...
MojsterX ::
OutOfTheBox ::
Definitivno
Imam sicer D3, ampak nisem nekaj grozno v tej zadevi, mislim pa da je vsak opazil da je bil D4 največji polom v zgodovini franšize in eden največjih flopov samega podjetja. Zato pa so tudi pohiteli z D5.
Razen če kot "boljši" ocenjuješ kakšno grafiko ali kaj podobnega. Ampak v smislu samih KPIjev produkta in povrnitvene investicije je bil katastrofa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Zmajc ::
Aja? Niso se nekaj hvalili, da je D4 najbolje prodajana igra v zgodovini serije?
Za moj okus ima D4 popolnoma sfaliran koncept skillov in paragon-ov. Cela igra je preveč casual in stane preveč denarja za premalo muzike.
PoE1 in 2 jih povozita po celi črti pa še stane te skoraj nič.
Še to mi je žal da sem se pustil nahypat in kupil osnovno verzijo pri releasu. D5 sigurno ne bom kupil.
Za moj okus ima D4 popolnoma sfaliran koncept skillov in paragon-ov. Cela igra je preveč casual in stane preveč denarja za premalo muzike.
PoE1 in 2 jih povozita po celi črti pa še stane te skoraj nič.
Še to mi je žal da sem se pustil nahypat in kupil osnovno verzijo pri releasu. D5 sigurno ne bom kupil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Ubistvu se bom posipal s pepelom, sem naredil eno veliko napako. Imel sem namreč ene stare in zgleda da tudi napačne podatke.
Diablo 4 je ubistvu povrnil investicijo in celo zaslužil več ob izidu kot D3 - marketing je bil bolj močan pri D4, dodatno pa so imeli "boljšo" monetizacijo kot D3 v smislu cash graba (battle passi, kozmetika,..).
D4 je pa v primerjavi z D3 flopnil, ker je imel slabši replayability (vsaj v prvem letu, potem so sicer zadevo popravljali), end game je bil nedokončan ipd. Čeprav je D4 "main" diablo igra, se je skupnost dost razdelila med 3 dele (d4, d3 in d2 ressurected).
Diablo 4 je ubistvu povrnil investicijo in celo zaslužil več ob izidu kot D3 - marketing je bil bolj močan pri D4, dodatno pa so imeli "boljšo" monetizacijo kot D3 v smislu cash graba (battle passi, kozmetika,..).
D4 je pa v primerjavi z D3 flopnil, ker je imel slabši replayability (vsaj v prvem letu, potem so sicer zadevo popravljali), end game je bil nedokončan ipd. Čeprav je D4 "main" diablo igra, se je skupnost dost razdelila med 3 dele (d4, d3 in d2 ressurected).
McAjvar ::
Za D4 sem dobil dostop do zaprte bete. Na koncu dogodka je bil en vprašalnik z vprašanji tipa "ali bi kupili ta ali oni skin?" "ali se vam zdi, da igra ceni vaš čas?" "ali bi kupili kaj drugega?" in tako dalje.
Ob izidu se igra kaj dosti od bete žal ni kaj prida razlikovala. Veliko poraznih odločitev je ostalo. In če bodo pri D5 odločali podobni, kot so zavozili D4... bom ostal pri čem drugem. Saj verjetno se je D4 do zdaj popravil, ampak me je igranje minilo. Upam, da se spravijo k sebi.
Ob izidu se igra kaj dosti od bete žal ni kaj prida razlikovala. Veliko poraznih odločitev je ostalo. In če bodo pri D5 odločali podobni, kot so zavozili D4... bom ostal pri čem drugem. Saj verjetno se je D4 do zdaj popravil, ampak me je igranje minilo. Upam, da se spravijo k sebi.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
Po mojih izkušnjah je v beti 99% odločitev v večini iger že set in stone in se ne spreminjajo. Je bolj stress test kot karkoli drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
jijetelu ::
Že to, da se najde toliko človekov, ki 2026 igrajo take looter igre, je svojevrsten dokaz o degtadaciji civilizacije.
Diablo igre ne morejo biti nic drugače, kot so. Ne vidim scenarija, kjer bi Blizzard naredil igro, ki bi bila kakor koli skill based, kar pomeni da je vso igranje bolj kot ne brezmozgansko natepavanje tipk, vsa sposobnost pa odvisna zgolj od statistike opreme. In potem ie zgolj od volje, beri statistike igranja, odvisno koliko ur igranja bo potebnih za zadostno kvalitetno opremo. Ampak itak vsi igralci tovrstnih iger omenjenega itak niso sposobni dojet, ker drugače bi take igre bile zgolj projekti tretjerazrednih studijev n bi se prodajale za 20cca EUR
Diablo igre ne morejo biti nic drugače, kot so. Ne vidim scenarija, kjer bi Blizzard naredil igro, ki bi bila kakor koli skill based, kar pomeni da je vso igranje bolj kot ne brezmozgansko natepavanje tipk, vsa sposobnost pa odvisna zgolj od statistike opreme. In potem ie zgolj od volje, beri statistike igranja, odvisno koliko ur igranja bo potebnih za zadostno kvalitetno opremo. Ampak itak vsi igralci tovrstnih iger omenjenega itak niso sposobni dojet, ker drugače bi take igre bile zgolj projekti tretjerazrednih studijev n bi se prodajale za 20cca EUR
kjer bi Blizzard naredil igro, ki bi bila kakor koli skill based
Hearthstone?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Že to, da se najde toliko človekov, ki 2026 igrajo take looter igre, je svojevrsten dokaz o degtadaciji civilizacije.
Taki komentarji me spominjajo na 50ta prejšnjega stoletja ko so starci za TV in glasbo govorili da povzroča razpad družbe.
Razpad družbe bo prej povzročil AI in nepismeni zanamci, kot ARPGji.
jijetelu ::
OutOfTheBox je izjavil:
kjer bi Blizzard naredil igro, ki bi bila kakor koli skill based
Hearthstone?
Nazadnje ko sem igral Hearthstone si se brez specificnih legendarnih kart, za katere si moral igrati več tisoč (verjetno deset tisoč) ur ali skesirat po tisoce EUR, praskal po lul*** im tudi po tem, igra kot taka je odvisna od sreče, tako kot vsaka podbna, ala poker ipd...
Taki komentarji me spominjajo na 50ta prejšnjega stoletja ko so starci za TV in glasbo govorili da povzroča razpad družbe.
Razpad družbe bo prej povzročil AI in nepismeni zanamci, kot ARPGji.
Mucek zmajckov, tole so slamnate pogovorne taktike,a ne, jst nosem rekel nič o razpadu družbe, in za razpad družbe bo vedno krivo ogromno enih stvari, kot pa naprimer atomske bombe ali AI, ali nano tehnologija ali....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jijetelu ()