» »

So Poceni "zastarele" grafike uporabne danes?

So Poceni "zastarele" grafike uporabne danes?

kiFni ::

Stare grafične kartice so še ful uporabne. Kdor ima staro robo naj pove kako se da izkoristit danes.

Jaz imam nekaj AMD iz dobe R7, R9 vse undervoltane.

R7 240 4GB mi služi v media center pc in z lahkoto prebavi vse codece in formate (3th gen-Ivy Bridge). V gamingu.... GTA5 dela na low... best buy za poceni HTPC-KODI, ker Kodi nima več podpore za Nvidea. Poraba max 25W polno obremenjena.
R7 260X 2GB ena boljših v svojem rangu, rabi pa dodano napajenje za razliko od 240.
R9 270x 2GB mi trenutno najbolj pride prav. Uporabljena za trioboot Ubuntu, Win10/11, Hackintosh-Metal support BigSur, Monterey,... Finalcut, Handbrake encoding. Ni glih svetlobne hitrosti ampak zjutraj je narejeno.
R9 280x malo hitrješa kot 270x a večja poraba štroma.
  • spremenil: kiFni ()

ninite ::

Jaz bom tako rekel,.. Rx 4xx in 5xx s 4GB za gaming na 1080 medium/skoraj High so ok pa da imas 60fps,.. Kar bi visje,... Cenovni razdlred 80eur-ish. Pa po vsej verjetnosti so vse te grafike prej manjkale. So plusi ker so majnerji undervoltal zadeve, so minusi, ker imajo zelo veliko delovnih ur za sabo. Če majner ni tega vzdrževal pol,...

ninite je izjavil:

Jaz bom tako rekel,.. Rx 4xx in 5xx s 4GB za gaming na 1080 medium/skoraj High so ok pa da imas 60fps,.. Kar bi visje,... Cenovni razdlred 80eur-ish. Pa po vsej verjetnosti so vse te grafike prej manjkale. So plusi ker so majnerji undervoltal zadeve, so minusi, ker imajo zelo veliko delovnih ur za sabo. Če majner ni tega vzdrževal pol,...

Ne, lej ti si zgrešil poanto. Tema je kako in za kakšen zanimiv/koristen projekt se da danes 2023 še uporabiti starejše gpu kartice.

ninite ::

Se opravičujem, da sem zgrešil poanto. Prepustim naslednjemu, da ti da konkretnejši odgovor.

bozicek ::

Recimo vse kar nima dodatnega napajanja
RX460
1050
1650

Ne potrebuje napajanja, prebavi vse kar je, odlično za NAS ali kaj podobnega

Vse starejše potrebuje dodatno napajanje, dodatni kabli itd itd...
Darila letos samo za poredne

Magic1 ::

Problem je ker imaš sodobne APUje, ki so nekje na tem levelu. Torej poceni nov procesor, s grafično gor, ki je primerljiva.
Celo cel sistem za nekaj čez 300€:
https://www.amazon.de/-/en/ACEMAGICIAN-...
Magic

aiko ::

Ja, so uporabne. Sem preigral RDR2 na Asus GTX 1060 3GB (release date 2016/17) ter I3-10100 na 1080p brez problemov pred kratkim, tako da ja.

Fajmošter ::

Magic1 je izjavil:

Problem je ker imaš sodobne APUje, ki so nekje na tem levelu. Torej poceni nov procesor, s grafično gor, ki je primerljiva.
Celo cel sistem za nekaj čez 300€:
https://www.amazon.de/-/en/ACEMAGICIAN-...

Tole nima dodane grafične? Samo prek proca?

Tako je, nekje na rangu GTX1050, vse skupaj na max 30W.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

aiko ::

Btw, imam par Rx560 4Gb če kdo rabi, malo delovnih ur, nikoli navite. Brez dodatnega napajanja (na ebay so cca 50€ brez njihove marže). So pa brez une ploščice ki se privije na ohišje.

gddr85 ::

tist 5625u ima afaik vego 7, do gtx 1050 ji še kr manjka nekej performanca..

Sej tudi 1050 ni nakaj danes, če je 20% počasneje je to zanemarljivo. Ni za najnovejše igre, dela pa vse malo starejše na 1080 čist zadovoljivo. Sploh za komp ki ga vtakneš kamorkoli in porabi par deset W. Standard browsing stuff pa dela veliko bolje, kot kakšen 5 let star profi komp. Moram zatežit v firmi, da je treba službena jajca menjat.
Magic

kuglvinkl ::

A obstaja izven Quadra verzij kaj z 8gb in brez dodatnega napajanja?
Your focus determines your reallity

c3p0 ::

So uporabne, iz stare grafike sem uporabil kar nekaj SMD elementov.

pegasus ::

kuglvinkl je izjavil:

Da, radeon pro w5100. Imam enega ravno zaradi tega, kar omenjaš.

kuglvinkl ::

pegasus je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Da, radeon pro w5100. Imam enega ravno zaradi tega, kar omenjaš.

Tnx. Okol 100e so vidim.

A quadro counterpart je pa kater, ce ves iz glave?

P2200
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

WX5100 je polaris. Think rx550 z 8gb rama.

Fresh off the press ... sedaj je out tudi rdna3 w7500. Ravno tako 70W, 8gb rama, le precej novejši hw s podporo za vse sveže hw video dekoderje ipd.

mirancar ::

kiFni je izjavil:

Stare grafične kartice so še ful uporabne. Kdor ima staro robo naj pove kako se da izkoristit danes.

Jaz imam nekaj AMD iz dobe R7, R9 vse undervoltane.

R7 240 4GB mi služi v media center pc in z lahkoto prebavi vse codece in formate (3th gen-Ivy Bridge). V gamingu.... GTA5 dela na low... best buy za poceni HTPC-KODI, ker Kodi nima več podpore za Nvidea. Poraba max 25W polno obremenjena.
R7 260X 2GB ena boljših v svojem rangu, rabi pa dodano napajenje za razliko od 240.
R9 270x 2GB mi trenutno najbolj pride prav. Uporabljena za trioboot Ubuntu, Win10/11, Hackintosh-Metal support BigSur, Monterey,... Finalcut, Handbrake encoding. Ni glih svetlobne hitrosti ampak zjutraj je narejeno.
R9 280x malo hitrješa kot 270x a večja poraba štroma.

men se zdijo za igre uporabne še te kartice od polaris (rx 480/580..), pa od nvidie pascali so še čist aktualne. pomoje je vredu tudi nvidia 900 serija (gtx 970) in neko pogojno uporabo ima tudi gtx 750ti. vse kar je starej od tega se mi pa zdi škoda elektrike, mogoče za kak lan party.
recimo nevem kaj točno profitiraš z R7 240, če majo vsi relevantni procesorji (od sandy bridge naprej) integriran gpu ki ma iste sposobne kodekov z še precej nižjo porabo

Preveč ste zapel s tem kok kej stane. Mišljeno je blo predvsem kako uporabit staro robo če se ti slučajno vala v predalih.

klemenSLO ::

JSt sm mel slučajno primer, kjer sem za vklop HDR rabu grafično in sm kupu staro Geforce 1030GT.
Na 7 gen Intel pentiuma je sicer vgrajena grafika ampak prešvoh.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Jarno ::

Včasih je dobro imeti kaj na rezervi, ampak osebno ne bi nabirah teh zadev v predalih. Nove tehnologije so enostavno superiorne.
Če že, potem imam raje main rig + laptop + tv-pc kombo, kot pa rezervno "glavno" škatlo, na kateri bi se nabiral prah.
#65W!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 3 4197 198 199 200 )

Oddelek: Kaj kupiti
99791216795 (197) LeQuack
»

AMD Radeon R9-2xx (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Strojna oprema
1779300750 (160434) next3steps
»

Unigine Valley - OpenGL Lestvica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
12922990 (14381) mahone
»

Novi AMD-jevi čipi R9 3xx (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
16741761 (33448) m0LN4r
»

Katero novo grafično 1gb do 40€? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12012397 (10878) theBill

Več podobnih tem