» »

Prodaja rabljenega avtomobila v Sloveniji je izguba časa

Prodaja rabljenega avtomobila v Sloveniji je izguba časa

1
...
3 4
5
»

mihajlo19885 ::

Jaz pa tudi prodajam avto ampak je bolj problem mama, ki vztraja pri 1000 eur, ceprav avto ni vreden toliko. Vsak dan poslje sms pet do sest kupcev, vsak znizuje na 500 do 700 eur. Sem svetoval starsema, da ali naj malo popustita pri ceni ali pa pricakujeta vsakodnevni stres z smsi, trenutno je oglas na mojo telefonsko stevilko, ker jima ne zelim, da se s tem matrata, sta ze v letih. Ne vem kaj narediti, zelel, bi da cimprej prodata avto, da se resimo tega bremena. Zanimivo mi je zakaj mama zapleta za pr sto evrov, jaz bi ga ze zdavnaj prodal za 700, tudi za 500 eur, ce bi bil moj avto. Kot, da mama zeli trpeti ? Torej pri tej prodaji avta me bolj skrbi druzinska situacija, kot sam avto. Mama pravi, da njej ni problem se ukvarjat s kupci, ampak to so taki ljudje, ki po smsu ponujajo 700 eur, potem na ogledu pa 500 eur, in ko ga mama odslovi, je uzaljen, malodane se ga moras bati, da ti ne bo kan naredil, ker je on porabil cas in denar za ogled. Poslal sem ponudbo za odkup dvema podjetjema, upam ,da bo katero od njiju blizu 1000 eur, mogoce bi starsa spustila na 800 ali 900. Ne vem, pocutim se v brezizhodni situaciji, mama zapleta za brezveze. Je se kdo imel taksno izkusnjo, da prodaja avto od starsev, ki sta trmasta s ceno. Ce pa ju prosim, da malo znizata ceno, pa mama pravi, zakaj jo prepricujem.

Gre pa za Opel Corso, 1.3 CDTI Eco, letnik 2008, ce je kdo pripravljen placati 1000 eur, da resi moje starse in mene tega bremena, se vedno dobite vozen avto, ki se ga da popraviti v top stanje ali pa prodati za dele, mislim, da ne bi bilo izgube denarja. Ce koga zanima nakup, lahko tukaj sporoci. Moderator se opravicujem ce tukaj ni primerni mesto za tole besedilo. Lahko tudi napisem oglas na malih oglasih. Ali je dovoljeno prodajati avtomobil na slo tech malih oglasih ?

Kripto mesi ::

Prodaj za 700€ ali 500€ in ti placaj razliko do 1k€ pa je zadeva resena. Drugace pa daj na njuno stevilko, pa naj se sama zajebavata.

Zdej sem dvignil ceno na avto.net na 1500 eur, v pričakovanju, da bo nekdo znizal na 1000 eur. Mogoče bo tako šlo. Glede tega, da jaz plačam razliko je malo zapleteno, ker zivim v drugem stanovanju staršev, trenutno sem brez zaposlitve in rednega dohodka, mama mi pomaga pri mesečnih stroških stanovanja iz njene pokojnine. Tako, da tudi nebi sprejela mojega denarja. Lahko pa dam na mamino številko ampak sem jo opozoril, da lahko pričakuje stres z ubadanjem z preprodajalci. Ne zelim pa se mami zameriti, ker me lahko teoretično tudi vrze ven iz stanovanja, ki ni moje. Čeprav sta mi oba starša zagovotila, da nimata nikoli namena tega storiti. Torej imam malo večje probleme kot sama prodaja enega avta. Trenutno bivam v temle stanovanju ampak ne spim 100% mirno, ker imam vedno v glavi dejstvo, da stanovanje ni moje.

Zato imam trenutno oglas na mojo telefonsko številko in upam, da se najde en odrešitelj, da kupi za čim blizje 1000 eur avto in da je zadeva rešena. Edino če mi uspe starša prepičati da ali naj spustita ceno, ali pa peljeta avto v razgradnjo ali kaj tretjega. Jaz ne bi tako zapletal z avtom, oče tudi verjetno ne, samo mama noče tako z lahkoto spustiti prodajno ceno, pravi, da se ji ne mudi in da se lahko ubada s kupci.

Tako, da je malo zapleteno, bi rekel shizofreno, kot sem opisal situacijo, ki je malo širša kot samo prodaja enega rabljenega avta, zazelite mi srečo :)

OutOfTheBox je izjavil:

Skratka, kot OP pišem razplet oz. potek dogodkov.

1. Mama me prosi če ji pomagam prodat avto (temu človek ne more rečt ne, to težko šteješ v kešu)

Šlo se je za kripo vredno cca 1k€, sam bi najbolj profitiral če bi jo peljal na opad, ampak na željo da hoče da avto še nekomu služi sem to pač naredil.

2. Naredim oglas. Prvi teden malo višja cena od običajne, klica nobenega. Drugi teden sem znižal, nato so začeli prvi klici.

3. V treh tednih pokliče več ljudi, od tega jih cca 70% avto želi videt ampak ne pridejo na ogled. Zame to sicer predstavlja veliko izgubo časa.

4. Iz te teme dobim idejo da pokličem avtohišo, kar tudi sem. 2 avtohiše niso bile zainteresirane, tretja ja. Avto peljem in ga vzamejo.

5. Cena na avtonetu je bila 900€ (srednja cena), za toliko bi ga verjetno tudi prodal, če bi še malo vztrajal, ker sem vseeno dobil nekaj klicev na teden. Nekdo bi skoraj zagotovo prišel na ogled. Avtohiši sem ga dal za 300€

6. Založim 600€, mami dam 900€ pa povem ji da je bil kupec zelo zadovoljen z ohranjenostjo avta. Totally worth it.

Win win.

Evo citiram tale post, isto situacijo je imel kot jaz, mamo, ki ni zelela spustiti ceno, on je to resil tako, da je zalozil svoj denar, jaz to tezko naredim, ker mi ze trenutno mama pomaga pri stroških stanovanja, tako da imam očitno problem s samostojnostjo, delam na tem pošiljam prošnje za delo, oziroma imam moznost delati v očetovi delavnici za kolesa. Zdaj veste v kakšni situaciji sem.

Blinder ::

mihajlo19885 je izjavil:

Zdej sem dvignil ceno na avto.net na 1500 eur, v pričakovanju, da bo nekdo znizal na 1000 eur.

ko sem prodajal za 1400 €, mi je en preko telefona ponujal 900 €, sem zavrnil. Kasneje sem nižal ceno in na koncu ne vem, če nisem prodal avto še manj kot za 900 €.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Bom pustil kak dan dva 1500 eur, mogoce se najde kdo, ki bo spustil na okoli 1000 eur in se mu bo zdelo, da je dobil dober posel. Ce ne pa spustim pocasi po 100 eur dol, 1400, 1300, itd... Vglavnem raje napisem malo vec, kot premalo, to je ena od prodajnih strategij ?

OutOfTheBox ::

Tvoja mama ima prav. Če pogledaš povprečno ceno teh avtomobilov, znaša krepko čez jurja. Najcenejši prikazan je 990EUR, kar je v tvojem rangu.

Res da moramo vzet v zakup tudi ohranjenost in kilometre, in če prav gledam tvojega, ni ravno perfektno ohranjen, kot drugi za 1.5, 2k. Zadaj ima prtljažnikova vrata tudi butnjena?

Ampak na koncu, avto še vedno ne izgleda grozno slab in če je v mehansko dobrem stanju, mislim da je 1kEUR povsem pravična in realna cena za tole.

In še dodaten nasvet: Tisti ki že po telefonu zbija ceno je večinoma preprodajalec.

Preprodajalec: Pokliče -> se takoj pogovarja o ceni -> v primeru da cene ne zbije , ne pride pogledat
Resen kupec: Pokliče -> povpraša o splošnem stanju avta -> pride pogledat -> se pogovarja o ceni

In še ena zadeva: Avto bi morali prodajat preden ste ga odjavili iz prometa. Kako bo kupec avto preizkusil če ne sme na cesto? Zame kot za kupca predstavlja to problem, in ker je na trgu dost drugih avtov se bom raje odločil da bom šel pogledat tistega, ki ga lahk brez nekih komplikacij preizkusim.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox ::

In še dodaten problem: "Pošljite SMS". To kar kliče po preprodajalcih.

Jaz človeka s katerim delam biznis, hočem slišat in zahtevam da izrecno človek pokliče. Skratka, tebe kontaktirajo samo preprodajalci. Nisi še mel resnega kupca.

Blinder ::

Odjavljen iz prometa pa se sliši kot, da je nekaj narobe z njim in da ne pride čez tehnični. Luči delujejo, kot da bi potrebovale puliranje. Hauba zadaj je butnjena. Vseeno samo 700 € za tak avto je nekam malo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

endelin ::

Jaz raje pošljem avto v razgradnjo kot da se dajem z dealerji za par stotakov

sbawe64 ::

Za prodajo se splača kupiti predplačniško številko za par EUR (tuš, hot...), ki jo potem ne podaljšaš.

Tiste, ki se cenkajo po telefonu, oz. sms-u, s tem da vozila niti videli niso v živo, odpišeš že vnaprej.

Cena se določi ob vozilu, potem ko se ga pogleda in odpelje testno vožnjo.

Pogledal oglas:
Izbriši iz oglasa: za več info pokličite sms.

Servisna zgodovina neznana: morebitni kupec bo moral narediti veliki servis.

Dodaj v oglas:
Lastnik od 2014 (avtolog vin podatki).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Nekdo prej je omenjal: previsoka cena za njegov letnik.
Cene vozil (rabljenih) so šle od 2020 strmo navzdol.
Raje ne glejte cen za motorje.

OP
Do kdaj velja tehnični pregled ? Ne piše v oglasu.
id=21422943
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

Ja res je. V bistvu recimo spremljam oglase na avtonet iz čistega veselja in če gremo zaj u ta razred .........recimo Gulieta alfa romeo izginejo dol z neta sam tiste, ki majo že na začetku postavljeno ceno jurja manj od ostalih. L. 2011. Namesto 4000 kot ostali 3000. Take pol grejo v 3 tednih najkasneje. Ostalo se paca in paca....pol leta tud že več. Isto velja za opel astro, ta letnik, ....Za fiat 500 je razlika malo majnša, ...

Torej 25% so cene našpičene na avtonetu, da ne bo kdo mislu, da se za ta dnar proda. Corsa 1.3 l. 2008 pač prodaš prvemu ki da 700 evrov. In pozabiš. Sam bog ve u kakem stanju je podvozje, če ni že kej gnilo. Potrjene servisne itak ni, olje se je pa menjal verjetno "po potrebi".

Edina varijanta ti je, da staršem prepustiš prodajo, da jih tržišče strezni. Se naveličaš prej ali slej. Jaz svojega avta ne mislim prodat, ga zmeraj podarim, ali dam v razgradnjo. Da se ne zajebavam z "Brazilci". Zadnjega sem tako podaril prodajalcu, pri kateremu sem kupil avto. Plačal sem še prepis in se mu zahvalil da ga je vzel.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

mancini ::

Avto je na prvi pogled slab. Ni ohranjen, ni se ga vzdrzevalo, ...
Pri starih avtih pa je se problem ker dobis za isti denar avto iz visjega razreda.
Torej ne smemo gledat samo Cors ampak tudi Astre.

Kot je ze napisano nekateri imajo res visoke cene ampak ti se ne bodo nikdar prodali.
Ti vidis da niti jurcka ne dobis, potem pa mislis, da bos z nekimi psiholoskimi triki dobil kupca, ki ti bo dal vec 500. Daj se zresni

Pa se klima ne dela, potreben je velik servis, verjetno gume in bog ve kaj se, ...
Ce bos dobil 600 je veliko. Zal ampak tako je

zobnik ::

Cene so šle gor ja, ampak tud kupci so zahtevni saj za te višje cene hočejo lep in dober avto kupit.
Pobuškan kot včasih pa danes vsi cene zbijajo.

Za pravo ceno gre vse zelo hitro.

Recimo v včeraj je bil na a.netu r clio 1.2 2003 5v, pod 200 k km, abs/klima, cena 350 EUR, CE in je šel isti dan (oglas bil gor recimo 5 ur).
Včeraj popoldne r clio 1.2 2006 5v, abs/klima, 4 zimske gume na platiščih, 140 k km, servisna potrjena, lastnik en 80 letnik, MB, cena 400 EUR, je šel danes ob 11-tih.

mancini je izjavil:

Avto je na prvi pogled slab. Ni ohranjen, ni se ga vzdrzevalo, ...
Pri starih avtih pa je se problem ker dobis za isti denar avto iz visjega razreda.
Torej ne smemo gledat samo Cors ampak tudi Astre.

Kot je ze napisano nekateri imajo res visoke cene ampak ti se ne bodo nikdar prodali.
Ti vidis da niti jurcka ne dobis, potem pa mislis, da bos z nekimi psiholoskimi triki dobil kupca, ki ti bo dal vec 500. Daj se zresni

Pa se klima ne dela, potreben je velik servis, verjetno gume in bog ve kaj se, ...
Ce bos dobil 600 je veliko. Zal ampak tako je

Velik servis 500 EUR (zobati jermen+vodna črpalka), klima samo napolnitev 60, drugače je lahko tudi 500, če je pokvarjen kondenzator/hladilnik.
Gume stare ?? Olje, filter, kabinski filter, svečke, vžigalne tuljave, ležaji, končniki, amortizerji, diski, polosovine, hladilna, zavorna tekočina, akumulator, sklopka lamele, menjalnik škrtanje (+menjava olja).
Veliko tega gre lahko narobe.

Na eupravi in avtolog.si se vidi zgodovina tehničnih pregledov.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Na avtolog.si se vidi samo do 4/2023, potem je Golobova vlada/ministrstvo za infrastrukturo
prekinila sodelovanje (nateguni so odpirali šampanjec)
https://podatki.gov.si/content/podatki-...

E-uprava
https://e-uprava.gov.si/javne-evidence/...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Dobra novica, avto smo prodali, smo bli vsi trije zraven, jst, mama, oče, in kupec. Na koncu so se dogovorili za 800 eur, kar je za tako ohranjenost se veliko. Vesel sem, da smo se resili avta in da se ne bom rabil ukvarjat s po deset klicev na dan od preprodajalcev ? Verjetno, ce bi bil avto registriran, bi se izognil preprodajalcev oziroma jih ne bi toliko zanimal avto. Ampak vazno, da je prodano in da je ta zgodba zakljucena.

mr_chai ::

Čestitam. Se vidimo spet, ko mama ne bo hotela v dom za ostarele.
Lp
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup 1. avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8910596 (6938) ZveeZ
»

Iskanje rabljenega avta do 1500 evrov in nateguni (strani: 1 2 )

7315198 (10235) zobnik
»

Rada bi kupila avto (strani: 1 2 3 )

14332489 (26145) iloveboobz
»

Prvi avto (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26148582 (38689) matobeli
»

Kupovanje rabljenega avta (strani: 1 2 3 )

12729723 (21631) TheJack

Več podobnih tem