Forum » Na cesti » Prodaja rabljenega avtomobila v Sloveniji je izguba časa
Prodaja rabljenega avtomobila v Sloveniji je izguba časa

Blinder ::
Prav, da se je bunil, avto mora bit mrzel, kadar ga pride pogledat potencialni kupec.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
karafeka ::
Ja, pa kupec bi se vsaj termina moral držati, ne pa da avta cel dan ne bom uporabljal, ker bom čakal ali pride ali ne.

gruntfürmich ::
če si iz celjskega konca in bi rada prodala avto, imam z dvema dilerjema pozitivne izkušnje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
delavec44 ::

gruntfürmich ::
Psst... it's a trap!
Celjski diler in pozitivna izkušnja?![]()
prodal sem jima stari avto. držala sta se dogovora. nobenih problemov.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
OutOfTheBox ::
Ne bi v tem primeru mehanik zadevo "moral" popravit na svoje stroške?
oglas
Vozilo ni brezhibno.
Pred cca. 80 km je bila zamenjana vodna crpalka in veriga pogona. Problem je ker je Mehanik nepravilno namestil tesnilo pri menjavi verige, zaradi cesar v motor prihaja voda.
Vozilo normalno Vzge vendar se ne vozi da se nebi Unicil motor.
oglas
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Haha, mehanik popravljat na svoje stroške, hhahahahah. Še če si v garanciji to ni ziher.
Se je meni zgodilo podobno.
Sem slišal neko šobanje zaradi trenja okrog klinastega jermena in grem k mehaniku. On seveda, bo treba vodno pumpo menjat. Jaz mu rečem, da naj še ostale ležaje tam okrog preveri. Pridem nazaj, avto je imel še vedno en tak čuden zvok, mu rečem, da še ni vredu, pa mi razloži, da je to zaradi starega motorja......
No, čez kakih 500 km (seveda v tujini), pa začne v kabini smrdet po sežganem in to orenk, sem moral vsa 4 okna odpret. In ko odprem havbo, se mi je kar pokadilo ven od tam kjer je bil kompresor za klimo. In valjda se zmenim za avtovleko in peljem mehaniku nazaj avto, pa mislite, da je potem mel garancijo na njegovo delo? hahahahahaha Sem dal pa dodatno še več kot 500EUR za menjavo kompresorja (ker če bi ugotovil že prvikrat, da je sklopka kompresorja prešvoh, bi lahko samo sklopko in ležaj menjal, pa še plina ne bi rabil ponovno filat). Pa da ne omenjam mojih živcev takrat v tujini.
Pa še ena cvetka pred kratkim. Ponavad sam menjam olje, tokrat pa nisem imel časa in peljem mehaniku (drugemu seveda). In ta mi sploh nivo šipke ni preverjal in mi je noter vlil 1l preveč olja. Sem ga potem na roke ven pumpal.
Mehaniki so isto kot zdravniki, še bolj vse skupaj zjebejo, če nisi previden.
Se je meni zgodilo podobno.
Sem slišal neko šobanje zaradi trenja okrog klinastega jermena in grem k mehaniku. On seveda, bo treba vodno pumpo menjat. Jaz mu rečem, da naj še ostale ležaje tam okrog preveri. Pridem nazaj, avto je imel še vedno en tak čuden zvok, mu rečem, da še ni vredu, pa mi razloži, da je to zaradi starega motorja......
No, čez kakih 500 km (seveda v tujini), pa začne v kabini smrdet po sežganem in to orenk, sem moral vsa 4 okna odpret. In ko odprem havbo, se mi je kar pokadilo ven od tam kjer je bil kompresor za klimo. In valjda se zmenim za avtovleko in peljem mehaniku nazaj avto, pa mislite, da je potem mel garancijo na njegovo delo? hahahahahaha Sem dal pa dodatno še več kot 500EUR za menjavo kompresorja (ker če bi ugotovil že prvikrat, da je sklopka kompresorja prešvoh, bi lahko samo sklopko in ležaj menjal, pa še plina ne bi rabil ponovno filat). Pa da ne omenjam mojih živcev takrat v tujini.
Pa še ena cvetka pred kratkim. Ponavad sam menjam olje, tokrat pa nisem imel časa in peljem mehaniku (drugemu seveda). In ta mi sploh nivo šipke ni preverjal in mi je noter vlil 1l preveč olja. Sem ga potem na roke ven pumpal.
Mehaniki so isto kot zdravniki, še bolj vse skupaj zjebejo, če nisi previden.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Haha, mehanik popravljat na svoje stroške, hhahahahah
Pred nekaj meseci mi sorodnik pravi da je peljal njegovega 20 let starega forda naredit velik servis - mehanik je zajebal in površno oz. slabo montiral zobati jermen. Kakšna škoda se je zgodila mi ni znal točno povedat, ampak da naj ne bi prišlo do popolne odpovedi motorja, da pa je mehanik na svoje stroške zadevo popravil zajeb (naj bi mu nastali dodatni stroški v vrednosti 800EUR).
Kar naj bi bil on na slabšem je bilo edino to ker je bil brez avta še dodatne 3 tedne, plačal pa je samo tisto kar je originalno naročil.
Mogoče sem se slabo izrazil, ker ga verjetno noben zakon ne zavezuje da MORA zadevo popravit.. ampak, kakšna je praksa? Mislim, če jaz peljem avto k mehaniku, pričakujem da pride nazaj v najmanj enakem stanju (če zadeve ne more popravit), ne pa da ga še bolj zjebe, kaj šele da mi naredi avto nevozen.
V tem primeru je jasno nastala velika škoda.
Zgodovina sprememb…
Ko pelješ avto k mehaniku, z njim skleneš pogodbo o delu (po Obligacijskem zakoniku - OZ). Pri takšni pogodbi velja:
mehanik mora:
delo opraviti strokovno in s skrbnostjo dobrega strokovnjaka
paziti na tvoje vozilo (da ga ne poškoduje po lastni krivdi)
če zaradi njegove napake:
nastane škoda (npr. motor zariba, elektronika je zanič, avto postane nevozen),
je odgovoren za škodo - to vključuje tudi stanje, da je avto v slabšem stanju kot prej.
V bistvu ga je dolžan popravit oz. vrnit najmanj v stanje kot je bilo prej. Je pa to vprašanje potem dokazovanja, ampak ja , zadevo mora biti tako ali drugače kompenzirana.
Zgodovina sprememb…
OutOfTheBox je izjavil:
Haha, mehanik popravljat na svoje stroške, hhahahahah
Pred nekaj meseci mi sorodnik pravi da je peljal njegovega 20 let starega forda naredit velik servis - mehanik je zajebal in površno oz. slabo montiral zobati jermen. Kakšna škoda se je zgodila mi ni znal točno povedat, ampak da naj ne bi prišlo do popolne odpovedi motorja, da pa je mehanik na svoje stroške zadevo popravil zajeb (naj bi mu nastali dodatni stroški v vrednosti 800EUR).
Kar naj bi bil on na slabšem je bilo edino to ker je bil brez avta še dodatne 3 tedne, plačal pa je samo tisto kar je originalno naročil.
Mogoče sem se slabo izrazil, ker ga verjetno noben zakon ne zavezuje da MORA zadevo popravit.. ampak, kakšna je praksa? Mislim, če jaz peljem avto k mehaniku, pričakujem da pride nazaj v najmanj enakem stanju (če zadeve ne more popravit), ne pa da ga še bolj zjebe, kaj šele da mi naredi avto nevozen.
V tem primeru je jasno nastala velika škoda.
Zakaj zakon ne bi določal garancije na storitev? Ni vsaj nekaj mesecev obvezno? Itak bi moral imeti tudi zavarovanje odgovornosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Mogoče, ampak pri men ni bil problem v tistih delih, ki se jih je mehanik dotaknil, ampak da ni našel vzroka tistega zvoka (če ga je sploh iskal).
Ni mi pa jasno, da sem jaz bolj slišal, da neki ne štima, kot pa on, ki da skoz ogromno avtov in bi rekel, da ima neke izkušnje.
Ampak na koncu se te itak hoče čimprej znebit.
Sem se pa spomnil še ene stvari.
Na parkplacu se mi je nekdo zabil noter v vrata in sem jih preko zavarovalnice menjal pri enemu šalabajzerskem avtoličarju. In čez ene 5 let se mi začne barva po celi tisti strani luščit. Sem šel nazaj k njemu, pa se je začel zgovorjat na avtopralnice ipd. Ko je bilo očitno, da je pol moje barve porabil za kake svoje kolege oz. žlahto. Pismo sem rojen pod eno nesrečno zvezdo.
Ni mi pa jasno, da sem jaz bolj slišal, da neki ne štima, kot pa on, ki da skoz ogromno avtov in bi rekel, da ima neke izkušnje.
Ampak na koncu se te itak hoče čimprej znebit.
Sem se pa spomnil še ene stvari.
Na parkplacu se mi je nekdo zabil noter v vrata in sem jih preko zavarovalnice menjal pri enemu šalabajzerskem avtoličarju. In čez ene 5 let se mi začne barva po celi tisti strani luščit. Sem šel nazaj k njemu, pa se je začel zgovorjat na avtopralnice ipd. Ko je bilo očitno, da je pol moje barve porabil za kake svoje kolege oz. žlahto. Pismo sem rojen pod eno nesrečno zvezdo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
zobnik ::
Opažam da se dizli, vsaj tisti dobri prodajo v 2-3-4 dneh, bencinarj pa lahko prodajš tud par tednov.
Ravno včeraj enga starega prodal, oglas dal v soboto gor, se prav sobota, nedelja, ponedeljek, v torej popoldne prodan.
Zdej imam avtonaplin, se mi dost bolj dopade, vžgeš in pelješ, hitr greje, pa še leti ko raketa, dizl se lahko proti njem skrije. Crknt ne more nič. Sam avtoplin skoraj ne moreš prodat, ker večina noče tazga avta
Ravno včeraj enga starega prodal, oglas dal v soboto gor, se prav sobota, nedelja, ponedeljek, v torej popoldne prodan.
Zdej imam avtonaplin, se mi dost bolj dopade, vžgeš in pelješ, hitr greje, pa še leti ko raketa, dizl se lahko proti njem skrije. Crknt ne more nič. Sam avtoplin skoraj ne moreš prodat, ker večina noče tazga avta
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Odvisno kakšne starine prodajaš. Jaz sem 4 leta starega dizla prodajal 2 meseca, pa ni bila previsoka cena.
JH84 ::
Kvečjemu se zadnje čase bolj bencinarji prodajo, ampak po mojih izkušnjah je vse samo v ceni. Če daš pod ceno boš prodal, če imaš realno ali bognedaj drago, pa pozabi na prodajo, ne glede na to, ali je avto bencinar ali diesel....
Ahim ::
Ja ker novejši na plin ne bodo delal vsaj te ko se naknadno vgradi in če hočeš se vozit na plin mora bit to stara kripa.
Saj v te novejše lahko daš plin samo bo ventile požgal recimo v 150.000km, tale Škoda ima krepko čez 300 jurjev in ne pije olja niti vode, bo delal še nadaljnih 200.000km.
Men je pomembno, da se vozim pocen
Saj v te novejše lahko daš plin samo bo ventile požgal recimo v 150.000km, tale Škoda ima krepko čez 300 jurjev in ne pije olja niti vode, bo delal še nadaljnih 200.000km.
Men je pomembno, da se vozim pocen
primoz4p ::
OP povej to, "Prodaja rabljenega avtomobila v Sloveniji je izguba časa", finančni upravi, ki se nadeja uspeha pri javni dražbi kabrioleta BMW M8, s prvo registracijo leta 2022 in v vrednosti okoli 100.000 evrov, zaplenjenegha na Dolenjskem.
https://www.zurnal24.si/avto/iz-druge-r...
https://www.zurnal24.si/avto/iz-druge-r...
pero50 ::
želje vsakega kupca "novega" avta. Da mu še 2 leti v njemu smrdi po ciganih
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: OutOfTheBox ()
Pa tudi ne veš kako ga je prejšni lastnik vozil. Skratka rizičen nakup (sicer odvisno od končne cene). Drugače pa lep avto.
@pero50, po pomoti kliknil predlagaj izbris.
@pero50, po pomoti kliknil predlagaj izbris.
Zgodovina sprememb…
iloveboobz je izjavil:
VW ne pije vode, niti olja? Potem nimaš vode in olja not![]()
A ne prava čuda da tale stara škoda ne pije ne vode ne olja, ker bivši so al kurli olje al pa je bila umazana voda.
Kakorkoli upam, da bo delal dolgo....to ko enkrat kupiš na plin voziš do konca, pa še plin vgrajen pred 4 leti in v garanciji.
Fabia 1, okol 700 evrov še vložil nekaj v njo, da je avto popolnoma brezhiben. Ne zaklepam, ne perem avta, in po slabih cestah se občasno vozim, čez grabne, skale, veje. letos vozil tud 10 let starega dizla z dpf in ostalo navlako pa vse skupaj prodal predno ti tak avto požre par jurjev je začel pit olje, vrjetno obročki, turbina...in če tole rihtaš okol 2000 evrov
Zgodovina sprememb…
Kar dost cenejši tolk da si je lahko nov lastnik nove obročke notri montiral in turbino menjal. Ampak tega ni naredil, ker se že prodaja naprej. Tud povedal, da ni neki s turbino in da bo treba menjat, obnovit.
Zgodovina sprememb…
Poraba olja na regionalni je bila 1l/1000km in vsakih 200-300km se je za njim začel plav kadit v pasu 500m, pol je nehal.
Pismo. Daj oglas nekam (recimo https://www.alter.si/tema/nategatorji.9... ), da se ne bo kdo nategnil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Fabia 1, okol 700 evrov še vložil nekaj v njo, da je avto popolnoma brezhiben. Ne zaklepam, ne perem avta, in po slabih cestah se občasno vozim, čez grabne, skale, veje. letos vozil tud 10 let starega dizla z dpf in ostalo navlako pa vse skupaj prodal predno ti tak avto požre par jurjev je začel pit olje, vrjetno obročki, turbina...in če tole rihtaš okol 2000 evrov
Verjetno si dobil najboljši deal za tvoje potrebe. Drugače 1.9 TDI, večinoma so brez DPF in nasplošno izjemno iskan(i) motorji, so pa sicer zato cene višje, sploh za tiste pod 300k km. Sicer pri 1.9 te tudi taksa upali, tako da se nekako ne sklada s tvojo idejo o "čim ceneje vozit".
Ampak je načeloma omembe vredno.
Zgodovina sprememb…
Kakšna ideja, kdo je ciljna skupina teh avtov? Verjetno čist broke ne morejo bit glede na to da kupujejo avto višjega cenovnega razreda, po drugi strani je to že avto s 300 jurji kilometrov (fingers crossed, da jih ni 450k).
Koliko sploh delajo te mašine?
Zgodovina sprememb…

iloveboobz ::
Adis, Armin, Haris ipd...
Ni brez razloga na veliko oglasevana moznost lizinga za tujce in moznost do 8 let odplačevanja :)
Sicer pa, vsak seljak lahk tole kupi. Z liziko na 8 let in 25% pologa je to glih 300€/mesec. Nobena sitnica, podbises in peljes. Pa si največji đek, k gres naslednjič za tuzlo.
Ni brez razloga na veliko oglasevana moznost lizinga za tujce in moznost do 8 let odplačevanja :)
Sicer pa, vsak seljak lahk tole kupi. Z liziko na 8 let in 25% pologa je to glih 300€/mesec. Nobena sitnica, podbises in peljes. Pa si največji đek, k gres naslednjič za tuzlo.
smoki
KAVINSKY ::
OutOfTheBox je izjavil:
Kot toliko je kvalitetno narejeno. V ZDA je skoraj pravilo najti avto z 250.000 miljami, pri nas pa je še neka jugo mentaliteta, da se bo avto po 200.000km sesedel sam vase.
Zato ker imajo večinoma po števcu 200.000km, dejansko pa 500.000km. Temu primerno so tudi servisirani.
Prodaja, pa tudi nakup je izguba časa. Saj ne vem ali bi se jokal ali smejal.
1. MOTOR IN MENJALNIK STA ODLIČNA
2. KLIMA HLADI, GRETJE NE DELUJE in VČASIH SE MOTOR PREGREVA, MEHANIK PRAVI DA JE TERMOSTAT
3. KOT VIDNO NA SLIKI, LUČKA ZA AIRBAG PRIŽGANA IN LUČKA ZA MOTOR, NE VEM ZAKAJ.
4. PRIŽGALE SO SE PRED 2 DNEVOMA, AVTO ŠE VEDNO NORMALNO VŽGE IN DELUJE, FRANCOZ KOT FRANCOZ PAČ.
Motor je odličen, samo pregreva se in lučka za motor sveti, ampak ne ve zakaj. Da bi menjal termostat, za par deset eur pa ne. Mogoče ker ni? :)
1. MOTOR IN MENJALNIK STA ODLIČNA
2. KLIMA HLADI, GRETJE NE DELUJE in VČASIH SE MOTOR PREGREVA, MEHANIK PRAVI DA JE TERMOSTAT
3. KOT VIDNO NA SLIKI, LUČKA ZA AIRBAG PRIŽGANA IN LUČKA ZA MOTOR, NE VEM ZAKAJ.
4. PRIŽGALE SO SE PRED 2 DNEVOMA, AVTO ŠE VEDNO NORMALNO VŽGE IN DELUJE, FRANCOZ KOT FRANCOZ PAČ.
Motor je odličen, samo pregreva se in lučka za motor sveti, ampak ne ve zakaj. Da bi menjal termostat, za par deset eur pa ne. Mogoče ker ni? :)
mugen999 ::
Hja ker avto glih prodaja pač ne bo menjal termostata in preverjal airbagov, ker je lahko drago, naj se bodoči kupec s tem zaj****a. Saj zato je cena 500e nižja...
donvito ::
Posesal in opral tepihe bi pa lahko, preden da na net ali kako. To ni vredno 150€, ne pa 400.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nakup rabljenega avtomobila - Red flag filtri (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 21470 (4774) | Mato989 |
| » | Prodaja avtomobila, kupcu je po 2000km crknil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 38172 (26802) | Mato989 |
| » | Iskanje rabljenega avta do 1500 evrov in nateguni (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16127 (11164) | zobnik |
| » | Kupovanje rabljenega avta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 30527 (22435) | TheJack |
| » | Zbijanje št. prevoženih km na števcih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 63800 (54607) | kixs |