» »

Kako postati vinogradnik

Kako postati vinogradnik

urosh ::

ker smo na koncu ugotovili, da ni druge možnosti, kako uradno prodajati vino (ki je sadno - zeloooooo dobro), sem ugotovil, da mi ne preostane nič drugega, kot da si registriram vinogradništvo in naredim nekaj vina iz grozdja - kot vinogradnik, v večini pa seveda prodajam tisto za kar se v bistvu gre - sadno vino. Že cel dopoldan iščem, pa nikjer ne najdem kakega zakona, kaj vse je potrebno imeti, ....

Če se slučajno komu kaj sanja o tem, prosim za pomoč ali pa za kak link ali kaj podobnega....

Hvala!

Alec999 ::

to tud mene zanima :D

jero_no1 ::

men se zdi, da je pr vinu tko, da ga mors dat v analizo (ki jo opravlajo med drugim nekje u lublani) pol pa dobis ene papirje, da je vredu (da ni strupeno) pa ga lohk po mili volji prodajas.

iso2000 ::

Sadno vino? A to je na stil jabolčnega mošta, samo da gre proces naprej? Kakšne so pa vsebnoati alkohola v primerjavi z grozdnim vinom? Kje bi lahko to probal/kupil?
LP

urosh ::

@ jero_no1: ni ravno tako enostavno...
@ iso2000: gre se za višnjevo vino, vsebnost alkohola pa je nekje enaka vsebnosti alkohola pri "navadnem" vinu, le da je dosti več sladkorja - hitreje vseka :D . Ampak to sedaj ni važno.... poblem je v tem, da noben v naši preljubi kokoški ne ve, kot kaj bi se dalo to registrirati, zato bo izgleda vinogradništvo edina pot.... samo kako????

lp

urosh ::

@ iso2000: kje bi se ga dalo kupiti? mojega uradno nikjer, drugače pa ga mam tako za "frende". Od kod si? bi se sigurno dalo kaj zmeniti.... 8-) . lahko na PM...

lp

Aspirinix ::

POvprašaj na Zavod za kmetijstvo al nekak tak se reče.
Drugače pa mislim, da za prodajo sadnega vina so neka dodatne pravila k normalnemu vinogradništvu. SIcer se pa ti tako ali tako ne prijavljaš za vinogradnika, temveč za vinarja. Razlika je velika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Žganjekuha (oprema in postopek) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21173932 (603) Eduardo
»

Vinogradništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7613587 (6149) misticnimrk
»

Refošk - razlika med kakovostnim in vrhunskim vinom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10915978 (13078) gruntfürmich
»

Katero vino imate najrajši?

Oddelek: Loža
489156 (5655) mosquito234
»

Cvičkarija 2007

Oddelek: Loža
61227 (1105) jakaspaka

Več podobnih tem