Forum » Zvok in slika » Denon Audyssey setup
Denon Audyssey setup
bbobst ::
Zdravo.
Na Denon receiverju sem pognal Audyssey setup zvočnikov.
Prednji desni zvočnok in sub se nahajata eden zraven drugega, samo da je bas na tleh, FR pa 1 meter višje.
Audyssexy je izračunal razdaljo FR zvočnika 2,8 metra, razdaljo suba pa 4,2 metra, verjetno zaradi posebnosti in odbojev v sobi.
Sedaj pa me zanima, ali je treba v nastavitvah subwooferja nastaviti audio delay za razliko teh 1,4 metra,
če se ne motim je to nekje 4 ms, ali to uravna
Denon sam?
Na Denon receiverju sem pognal Audyssey setup zvočnikov.
Prednji desni zvočnok in sub se nahajata eden zraven drugega, samo da je bas na tleh, FR pa 1 meter višje.
Audyssexy je izračunal razdaljo FR zvočnika 2,8 metra, razdaljo suba pa 4,2 metra, verjetno zaradi posebnosti in odbojev v sobi.
Sedaj pa me zanima, ali je treba v nastavitvah subwooferja nastaviti audio delay za razliko teh 1,4 metra,
če se ne motim je to nekje 4 ms, ali to uravna
Denon sam?
AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK PRO 4, MSI MPG X570 GAMING PLUS
Palit RTX3070 Gaming Pro OC 8 Gb , Team Group T-Force Zeus 32GB Kit (2x16GB)
Team Group T-CREATE NVMe SSD, Corsair CX650M, Be quiet! Silent Base 601
Palit RTX3070 Gaming Pro OC 8 Gb , Team Group T-Force Zeus 32GB Kit (2x16GB)
Team Group T-CREATE NVMe SSD, Corsair CX650M, Be quiet! Silent Base 601
crush ::
Izračunana razdalja je večja, ker ima sub verjetno rahel delay v signalu (tipično zaradi procesiranja signala, ojačitev, etc.)
Receiver to kompenzira z povečanjem "razdalje". Vse kar je pomembno je, koliko časa zvok potuje do mikrofona.
Svetujem ti da razdalje ne spreminjaš.
Receiver to kompenzira z povečanjem "razdalje". Vse kar je pomembno je, koliko časa zvok potuje do mikrofona.
Svetujem ti da razdalje ne spreminjaš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Budget "audiophile" (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Zvok in slika | 165463 (266) | Ales |
» | prvi hi-fi sistem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 44227 (15335) | Ales |
» | Stereo ojačevalecOddelek: Zvok in slika | 5934 (4262) | Darko! |
» | Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 48506 (29971) | Anney |