Forum » Loža » Legalizacija marihuane
Legalizacija marihuane
Temo vidijo: vsi
Ales78 ::
Ljuba duša, daj pojdi na Vikipedijo in si preberi o kanabisu. Tam imaš veliko gradiva, s katerim bi mi argumentirano zaprl usta.
Sumim, da je tvoj namen popolnoma drugačen. SDS-ov trol se izdajaš za levičarja. Z ekstremistično krinko in vsesplošnim žaljenjem poizkušaš ustvarjati vtis, kako so vsi levičarji neumne budale. Slabo ti gre.
Ne, samo dokazujem, da si ti budala, in wikipedija nima nobene veze s tvojim nakladanjem.
Oz. celo, da ne znaš niti angleško in zato uporabljaš slovensko, ki je temeljito podhranjena z vsebino.
In me zanima, kaj ima veze wikipedia in koliko je teksta tam, z dejstvom, da misliš, da je konoplja narkotik, kar samo dokazuje, da si nisi prebral ničesar, pa kljub vsemu nadaljuješ z blebetanjem.
Ja, saj razumem, fašistom vam je čisto vseeno kaj je konoplja ali karkoli v zvezi z njo. Hočete sabotirati zakon, tako, kot nagajate vladi na vsakem koraku.
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
c23po ::
Zaenkrat vidim, da sva samo dokazala, kako je tisti zgodovinski pregled ravno tako prazno nakladanje. To je bil moj namen.
Zaenkrat hvala, se oglasim ob naslednji priliki.
Računalniki nimajo spominov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()
Zaenkrat vidim, da sva samo dokazala, kako je tisti zgodovinski pregled ravno tako prazna nakladanje. To je bil moj namen.
Dokazala sva tudi, da misliš, da je konoplja narkotik, kar je neumnost.
Zgodovina sprememb…
hamez66 ::
Saj tu ima Ales78 čisto prav. Če zaradi legalizirane konoplje manj folka sede za volan pijanih (ker jim je trava boljša alternativa za zadevanje), potem se lahko zniža število prometnih nesreč. Zadet še vedno nisi za volan, ampak zadet si ponavadi bolj paranoičen in že nočeš iti, če si pijan, si pa pogumen in še divjanje bolj paše.
Poznam oz sem poznal vsaj 2 težka alkoholika.. bi jima bilo lepše, če bi se zadevala namesto pijančevala. No, en je itak že dolgo pokojni, drugi pa malo po inštitucijah..
Poznam oz sem poznal vsaj 2 težka alkoholika.. bi jima bilo lepše, če bi se zadevala namesto pijančevala. No, en je itak že dolgo pokojni, drugi pa malo po inštitucijah..
Zaenkrat vidim, da sva samo dokazala, kako je tisti zgodovinski pregled ravno tako prazna nakladanje. To je bil moj namen.
Dokazala sva tudi, da misliš, da je konoplja narkotik, kar je neumnost.
Ja, oboje je neumnost, strinjava se!
Sedaj pa res, adijo do naslednjič!
Saj tu ima Ales78 čisto prav. Če zaradi legalizirane konoplje manj folka sede za volan pijanih (ker jim je trava boljša alternativa za zadevanje), potem se lahko zniža število prometnih nesreč. Zadet še vedno nisi za volan, ampak zadet si ponavadi bolj paranoičen in že nočeš iti, če si pijan, si pa pogumen in še divjanje bolj paše.
Čeprav imaš prav, je to nerelevano, ker kdor hoče kaditi konopljo, jo kadi že danes in v zakonu ni ničesar, kar bi to vzpodbujalo.
Pravim, da je trenutno konoplja tako dosegljiva, da se stanje, pri vseh argumentih proti konoplji, ne bo spremenilo in so nerelevantni.
Bo pa legalizacija imela druge pozitivne vplive:
- policiji se bodo razbremenili resourci in lahko bodo preganjali kaj bolj konkretnega, recimo trde droge
- enako, bo pri tožilstvu, ki se bo namesto z brezveznim preganjanjem "jointov" lahko posvetilo čemu drugemu, bolj relevantnemu
- uporabniki konoplje bodo prišli do konoplje, ki ne bo vsebovala vse možne svinjarije, ki jo sedanji gojitelji uporabljajo, za boljši pridelek, od škropiv, do raznih gnojil
- uporabniki konoplje ne bodo več podvrženi trgu ampak si bodo sami lahko izbrali kaj bodo kadili
- organiziran kriminal bo izgubil lep del trga, s katerim zdaj nemarno dobro služi
In idioti, pa naj si bodo zdravniki ali NIJZ, iz nekega norega razloga mislijo, da si bo šel zdaj nekdo, ki še nikoli ni kadil konoplje, posaditi konopljo, jo 6+ mesecev gojil, zato, da jo bo lahko probal.
Kar je v osnovi točno to kar predlagani zakon prinaša. Pravico do gojenja na balkonu/vrtu, namesto v koruzi na najbližjem polju.
Zgodovina sprememb…
hamez66 ::
Ja, z vsem se strinjam, tako pač je. Če je zaradi legalizirane trave še manj smrtnih prometnih nesreč, je pa to samo bonus.
Na takih stvareh kot so trava, splav ali Izrael, desnica po nepotrebnem izgublja glasove. Če jim ni všeč, ne rabijo delati prevelike zgage glede tega. Narod je odločal na referendumu, voljo ljudi je treba spoštovati, ali pa se jim zameriš.
Na takih stvareh kot so trava, splav ali Izrael, desnica po nepotrebnem izgublja glasove. Če jim ni všeč, ne rabijo delati prevelike zgage glede tega. Narod je odločal na referendumu, voljo ljudi je treba spoštovati, ali pa se jim zameriš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
Ja, z vsem se strinjam, tako pač je. Če je zaradi legalizirane trave še manj smrtnih prometnih nesreč, je pa to samo bonus.
Nisem prepričan, ker te isti ljudje, bi lahko kadili travo, namesto alkohola, že zdaj. Brez, da si jo gojijo na vrtu pol leta.
Vseeno gre pri alkoholu za trdo drogo z dolgotrajnim zdravljenjem odvisnosti in tudi, če bi dejansko šlo za popolno legalizacijo (se pravi, dovoljeno tudi prodajanje, česar v tem zakonu ni), dvomim, da bi presedlali.
Tukaj se pa strinjava.
Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::
Vseeno gre pri alkoholu za trdo drogo z dolgotrajnim zdravljenjem odvisnosti in tudi, če bi dejansko šlo za popolno legalizacijo (se pravi, dovoljeno tudi prodajanje, česar v tem zakonu ni), dvomim, da bi presedlali.spet blodnje zapohancev.
alkoholizem je predvsem mentalna/psihološka bolezen, ne telesna odvisnost od etanola.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

WizzardOfOZ ::
A ni vseeno? Tisti, ki vsakodnevno pijejo alkohol ali tisti, ki vsakodnevno kadijo travo, so zame na istem. Problemi, ki jih utapljajo v alkoholu ali spravljajo v dim s travo, so samo njihovi. Če se tako boljše počutijo, naj to počnejo. Njihova zadeva. Vsak je svoje sreče kovač!
Vse, kar si želim, je le to, da se pijani ali zadeti ne vozijo naokoli in ne povzročajo še dodatnih nesreč, ki jih imamo že tako preveč na cestah. Kljub boljšim, bolj varnim avtomobilom, kljub boljši varnostni opremi, ki v veliki meri preprečuje nesreče, imamo nesreč še vedno preveč.
Vse, kar si želim, je le to, da se pijani ali zadeti ne vozijo naokoli in ne povzročajo še dodatnih nesreč, ki jih imamo že tako preveč na cestah. Kljub boljšim, bolj varnim avtomobilom, kljub boljši varnostni opremi, ki v veliki meri preprečuje nesreče, imamo nesreč še vedno preveč.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
matobeli ::
Kako pa je lahko samo predvsem psihološka če ni še malo fiziološka? A jo to naredi izključno psihološko?
Sicer pa, brez skrbi, je tudi fizična odvisnost prisotna pri dolgotrajnih odvisnikih.
Pa nehajte že bluzit, alkohol je droga in ima hujše posledice kot pohica.
Sicer pa, brez skrbi, je tudi fizična odvisnost prisotna pri dolgotrajnih odvisnikih.
Pa nehajte že bluzit, alkohol je droga in ima hujše posledice kot pohica.

Oboje je slabo ob prekomernem uživanju.
Ma, še dunajčki in tenstanček so slabi pri prekomernem uživanju pa so često čislana stvar.
WizzardOfOZ je izjavil:
Saj ste dobili bombonček od vlade, so alkotesti neustavni, in boste lahko vozili alkoholizirani, v čem je problem?
Še enkrat, tisti, ki se ga bo zapohal bo vozil na robu spodnje meje omejitev in si predstavljal, da je v formuli, na prvem krožiču pa bo ostal zaciklan v neskončno kroženje, ker je pač cool. Tako, da je tale tvoja "skrb" en kup generičnega nakladanja.
Alkohol bo spravil iz cest, v grob, vse alkoholizirane psihote. Te to pravzaprav moti, da ne bo tistih zakajenih, ker niso nevarni nikomur?
Lepo si za vogalom kupi malo trave, se ga zapohaj, da, boš sploh vedel, o čem govoriš, pa se bodo vse tvoje zlagane skrbi razblinile.
Ma, še dunajčki in tenstanček so slabi pri prekomernem uživanju pa so često čislana stvar.
Kakšni dunajčki, še z vodo se lahko zastrupiš: Water intoxication @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
Razen tega je WizzardOfOz spet spravil debato na svojega slamnatega moža.
Kot, da zakon, legalizira prodajo. Pa je ne. Si ga sploh prebral?
Vse tiste, ki bodo zdaj lahko sami vzgajali konopljo doma, imaš ŽE na cesti, konopljo pa kupujejo
za vsakim vogalom ali si jo že gojijo v najbližji koruzi.
Zakon tu ne bo spremenil ničesar.
Kar pa bo spremenil, in to na pozitivno:
- policiji se bodo razbremenili resourci in lahko bodo preganjali kaj bolj konkretnega, recimo alkoholike na cestah
- enako, bo pri tožilstvu, ki se bo namesto z brezveznim preganjanjem "jointov" lahko posvetilo čemu drugemu, bolj relevantnemu
- uporabniki konoplje bodo prišli do konoplje, ki ne bo vsebovala vse možne svinjarije, ki jo sedanji gojitelji uporabljajo, za boljši pridelek, od škropiv, do raznih gnojil
- uporabniki konoplje ne bodo več podvrženi trgu ampak si bodo sami lahko izbrali, kaj bodo gojili in konzumirali
- organiziran kriminal bo izgubil lep del trga, s katerim zdaj nemarno dobro služi, predvsem Albanci, ki jih ima WizzardOfOZ najraje.
Itak. Neznana substanca, ki ne vsebuje alkohola. Ravno oni in dolenjci so najbolj ogroženi. Delirium tremens ipd.
Kot, da zakon, legalizira prodajo. Pa je ne. Si ga sploh prebral?
Vse tiste, ki bodo zdaj lahko sami vzgajali konopljo doma, imaš ŽE na cesti, konopljo pa kupujejo
za vsakim vogalom ali si jo že gojijo v najbližji koruzi.
Zakon tu ne bo spremenil ničesar.
Kar pa bo spremenil, in to na pozitivno:
- policiji se bodo razbremenili resourci in lahko bodo preganjali kaj bolj konkretnega, recimo alkoholike na cestah
- uporabniki konoplje ne bodo več podvrženi trgu ampak si bodo sami lahko izbrali, kaj bodo gojili in konzumirali
- organiziran kriminal bo izgubil lep del trga, s katerim zdaj nemarno dobro služi, predvsem Albanci, ki jih ima WizzardOfOZ najraje.
Ma ne štajerc. Štajerc se ne more zastrupit z vodo.
Itak. Neznana substanca, ki ne vsebuje alkohola. Ravno oni in dolenjci so najbolj ogroženi. Delirium tremens ipd.
Zgodovina sprememb…

Saj ste dobili bombonček od vlade, so alkotesti neustavni, in boste lahko vozili alkoholizirani, v čem je problem?
Glede na to kako neumen si, mi je jasno, da nisi zmožen dojeti, da sem 100% proti vožnji pod vplivom drog. In s tem se tudi držim tega, da pod vplivom alkohola nikoli ne vozim.
Kaj boste pa naredili, da legalizirate prodajo ali karkoli že, je pa vaša stvar in se ne vtikam v to. Mi je vseeno ali bo ali pa ne legalizirano. Nimam potrebe po travi in je ne konzumiram.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Glede na to kako neumen si, mi je jasno, da nisi zmožen dojeti, da sem 100% proti vožnji pod vplivom drog. In s tem se tudi držim tega, da pod vplivom alkohola nikoli ne vozim.
Kaj boste pa naredili, da legalizirate prodajo ali karkoli že, je pa vaša stvar in se ne vtikam v to. Mi je vseeno ali bo ali pa ne legalizirano. Nimam potrebe po travi in je ne konzumiram.
Podtikaš vožnjo pod vplivom sedanji spremembi zakonodaje, ki nima s tem ničesar.
Kar je hinavsko zavajanje. Kaže pa zelo konkretno neumnost ali pokvarjenost. Sam se odloči kaj je.
Zgodovina sprememb…
Aleš, če si tako prepričan, nam poišči vsaj eno raziskavo, ki navaja, da je vsaj ena država zabeležila upad števila ali zmanjšanje posledic prometnih nesreč po in zaradi legalizacije marihuane.
Dej pejd eno kavo spit pa še enkrat napiš. K tole je borderline.
1. marihuana je tako zelo navzoča da niti porasta uporabe ne bi smeli zabeležit
2. če nesreče, kjer je povzročitelj zapohan, praktično ne obstajajo, kako defuk se bo to stanje izboljšalo? A bodo vsi štajerci kar naenkrat začel zapohani vozit namesto pijani in je to izboljšanje ki ga iščeš?
Lahko pa vprašaš Aleša naj najde eno državo kjer je stopnja padla na enem izmed sledečih področji; organiziran kriminal, mladoletni uporabniki, koncerti govedarjev
1. marihuana je tako zelo navzoča da niti porasta uporabe ne bi smeli zabeležit
2. če nesreče, kjer je povzročitelj zapohan, praktično ne obstajajo, kako defuk se bo to stanje izboljšalo? A bodo vsi štajerci kar naenkrat začel zapohani vozit namesto pijani in je to izboljšanje ki ga iščeš?
Lahko pa vprašaš Aleša naj najde eno državo kjer je stopnja padla na enem izmed sledečih področji; organiziran kriminal, mladoletni uporabniki, koncerti govedarjev
Matobelli, ni borderline. Jaz najdem samo vire, ki trdijo diametralno nasprotno. Sem pa odprt za drugače dokaze.

Kako pa je lahko samo predvsem psihološka če ni še malo fiziološka? A jo to naredi izključno psihološko?pri slovencih je alkoholizem predvsem psihološka zaradi napačne vzgoje, zatiranja, okolice... in potem začne človek piti.
zato je rugelj pravil da je slovenca ozdraviti alkoholizma izredno težko, ker je to psihološkega značaja, ne da gre za rekreativno pitje.
Matobelli, ni borderline. Jaz najdem samo vire, ki trdijo diametralno nasprotno. Sem pa odprt za drugače dokaze.
Ja pa kaj jih potem skrivaš kot kača noge, na plano z njimi.
Sicer pa, glej točko 1. Vsi ki želijo furat zapohano to počnejo že danes. Zakaj bi morala ta številka po legalizaciji pasti je pa beyond me.

WizzardOfOZ je izjavil:
Podtikaš vožnjo pod vplivom sedanji spremembi zakonodaje, ki nima s tem ničesar.
Kar je hinavsko zavajanje. Kaže pa zelo konkretno neumnost ali pokvarjenost. Sam se odloči kaj je.
Kakšno zavajanje neki. Nehajte se že vozit zadeti in pijani vozit, pa bo vse v redu.
Zakaj bi morala ta številka po legalizaciji pasti je pa beyond me.
Zato, ker nimajo več argumentov. Zdaj bodo fašisti probali z zavajanjem in lažmi.
Tale "ki navaja, da je vsaj ena država zabeležila upad števila" je že ena taka svinjarija, vredna Grimsa.
WizzardOfOZ je izjavil:
Nehajte se že vozit zadeti in pijani vozit, pa bo vse v redu.
Tole, ampak ne, je še vedno pretežko. Zraven pa še mal švrkat po telefonu.
Je pa res da z legalizacijo bolj naslavljamo boj proti organiziranemu kriminalu in dostopnost med otroci.
Ker se bo varnost v prometu zviševala izključno preko preventive in izobraževanja je torej smiselno da podpreš legalizacijo ker s tem podpiraš zgoraj omenjena prizadevanja tudi če te briga za marihuano.
WizzardOfOZ je izjavil:
Nehajte se že vozit zadeti in pijani vozit, pa bo vse v redu.
Tole, ampak ne, je še vedno pretežko. Zraven pa še mal švrkat po telefonu.
Je pa res da z legalizacijo bolj naslavljamo boj proti organiziranemu kriminalu in dostopnost med otroci.
Ker se bo varnost v prometu zviševala izključno preko preventive in izobraževanja je torej smiselno da podpreš legalizacijo ker s tem podpiraš zgoraj omenjena prizadevanja tudi če te briga za marihuano.
No, pa da ne pozabimo, prišparana sredstva in sproščeni organi pregona, ki bojo lahko bolj množično nadzorovali promet... mogoče se pa tega boji, da ne bom mogel že zjutraj pijan voziti v službo.

No, pa da ne pozabimo, prišparana sredstva in sproščeni organi pregona, ki bojo lahko bolj množično nadzorovali promet... mogoče se pa tega boji, da ne bom mogel že zjutraj pijan voziti v službo.
zakaj imate levati tak fetiš za nadzor; prometa?
Preveč časa v pisarnah po ljubljani, pol se pa traparije zmišljujemo da bi štajercem mal nagajal.
jest10 ::
gruntfürmich je izjavil:
Da se desne pijančke spravi s cest ane
Preveč časa v pisarnah po ljubljani, pol se pa traparije zmišljujemo da bi štajercem mal nagajal.
Ne se s tem zajebavat, ker skrajni desničarji v Sloveniji, že tako ali tako niso med najbolj pametnimi. Ko daš pa še mariborsko psihopatijo v igro, tole ne vzamejo za štos ampak mislijo, da govoriš resno.
Moraš razumeti, da so tem cepcem, štajerski župani desetletja kazali na Ljubljano, tačas, ko so sami kradli in idiotom (ne vsem štajercem, nekateri so normalni ampak ne volilci hujskaških strank) to ni jasno, je antiljubljanizem že prešel v folkloro in kjer se v Ljubljani samo nedolžno šalijo, so oni že na aufbix. Sicer jim bo mogoče čez nekaj generacij potegnilo, ampak voljenje tipov kot je Arsenovič (čeprav se mi zdi, da je vseeno omilil iskanje grešnih kozlov drugje) so jasni pokazatelj, da niso še niti pribljižno tam in dokler bodo volili skrajno desničarske stranke, je jasno, da program sovraštva in nestrpnosti, še vedno pri njih pade na plodna tla.
gruntfürmich je izjavil:
Vsak normalen ga ima, ker razume, da balkansko mentaliteto ljudi na cestah, ne moreš drugače urediti.
Zgodovina sprememb…
Sicer pa, glej točko 1. Vsi ki želijo furat zapohano to počnejo že danes. Zakaj bi morala ta številka po legalizaciji pasti je pa beyond me.
Lep poizkus preobrata. Dvojnega.
Na internetu ni težko najti virov, ki trdijo, da je po legalizaciji število zapohanih povzročiteljev nesreč naraslo. Rad bi razumel, kaj bo v prometu bolje po legalizaciji. Torej pokažite svoj vir, pa bom poizkusil razumeti. Če ne morete, pomeni, da bo slabše. Potemtakem to priznajte.
Dodatek:
Mene ne zanima s čem se ukvarja policija. Moj primarni interes je znižati verjetnost, da me na cesti pokonča neki zapohanec, ki "se je zaciklal v krožišču".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()
Lep poizkus preobrata. Dvojnega.
Na internetu ni težko najti virov, ki trdijo, da je po legalizaciji število zapohanih povzročiteljev nesreč naraslo. Rad bi razumel, kaj bo v prometu bolje po legalizaciji. Torej pokažite svoj vir, pa bom poizkusil razumeti. Če ne morete, pomeni, da bo slabše. Potemtakem to priznajte.
Dodatek:
Mene ne zanima s čem se ukvarja policija. Moj primarni interes je znižati verjetnost, da me na cesti pokonča neki zapohanec, ki "se je zaciklal v krožišču".
Se še kar neumnega delaš? Verjetno si neumen:
Zakon o legalizacijo za osebno rabo, se ne ukvarja s prometom in tudi nima vplivov nanj.
Izven tega, seveda, da bo na voljo več denarja in policistov, da ga bodo potencialno lahko kontrolirali bolje.
Oz. mogoče boš to razumel: tema govori o A, ti si izmisliš B, na katerega A nima vpliva in blebetaš.
"Zapohan" lahko vozi vsak že danes, tako kot bo lahko vozil tudi kasneje. Ni razlike.
"Pijan" lahko vozi vsak že danes, tako kot bo lahko vozil tudi kasneje, tudi, če se sprejme zakon o zaščiti rac.
Zgodovina sprememb…
Na internetu ni težko najti virov, ki trdijo, da je po legalizaciji število zapohanih povzročiteljev nesreč naraslo.
Lej, nismo na sodišču, če maš kej daš na mizo in podpreš svojo idejo, ne pa neke svojo agendice furat v ozadju.
Če daš članek iz nora24 se bomo smejal, če daš iz vira z vsaj rahlo kredibilnostjo bomo pa morali verjet, ane?

Zakon o legalizacijo za osebno rabo, se ne ukvarja s prometom in tudi nima vplivov nanj.
Kako ne?
Iz predloga zakona je razvidno, da se predvideva lestvica, za razliko od sedanje ureditve, ko je v cestnem prometu do teh substanc ničelna toleranca. To pomeni, da bi bilo v cestnem prometu dovoljeno voziti tudi, če bi voznik imel določeno manjšo stopnjo THC v organizmu. To pa je še posebej sporno, saj po tej ureditvi prepustimo vozniku, da sam ocenjuje, koliko je še dovoljeno oziroma kolikšna je količina zaužite substance, ki je še dovoljena, kar je praktično nemogoče, še menijo na Policiji: “Zato bi bil odstop od sedanje ureditve, ki predvideva ničelno toleranco do teh snovi v cestnem prometu, po našem mnenju povsem neprimeren. Glede na slabšo varnost cestnega prometa v letošnjem letu menimo, da naša družba še ni zrela za tako drastično legalizacijo THC tudi v prometu.”
Tukaj pa stroka pove svoje:
Dr. Andrea Margan, dr. med, z UKC Ljubljana, Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa, je pojasnila, da že majhne količine THC vplivajo na zaznavo, koordinacijo in reakcijski čas voznika: “Uporaba konoplje dokazano zmanjšuje psihofizične sposobnosti za vožnjo, povečana dostopnost pa se odraža v porastu števila prometnih nezgod, tudi nezgod s smrtnim izidom. Tveganje za prometno nezgodo je pri vožnji pod vplivom THC od 2- do 4-krat večje kot pri drugih voznikih. Skupina s posebej visokim tveganjem za nezgode so mlajši vozniki zaradi pomanjkanja vozniških izkušenj ter napačne presoje negativnih učinkov THC in lastnih sposobnosti med vožnjo pod vplivom. Za razliko od alkohola je za THC nemogoče določiti relativno varno mejo, saj so učinki THC na posameznika zelo individualni in odvisni od številnih dejavnikov. Zato bi bilo v prometu nujno ohraniti ničelno toleranco do te snovi, hkrati pa zakon popolnoma umakniti, saj bi ta v kakršnikoli obliki ne le povečal dostopnost do konoplje temveč tudi njeno sprejemljivost v družbi, kar bi se odražalo tudi v slabši prometni varnosti.”
Tudi mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, ocenjuje, da bo morebitna legalizacija konoplje za osebno rabo negativno vplivala na varnost cestnega prometa. Zaradi lažje dostopnosti bo v cestnem prometu udeleženih več udeležencev, ki bodo pod vplivom THC: “To nas učijo izkušnje tujih policij iz držav, kjer so takšno ureditev uvedli. Povsod namreč beležijo skoraj 30 odstotkov več udeležencev cestnega prometa, ki so vozili pod vplivom THC in so bili dobljeni pri policijski kontroli, in vsaj 5-odstotno rast takšnih udeležencev cestnega prometa, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah. Zato nas predstavniki tujih policij opozarjajo, naj ne ponavljamo tega in naj se iz njihovih izkušenj kaj naučimo. Ugotavljajo namreč, da so vozniki pod vplivom THC-ja v prometu nevarni.”
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Bellator ::
Ni to alkohol, da bi zadetki divjal po cesti.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
Unilseptij ::
Na tole sem naletel... pove vse
:
Sam: [coughs] Get outta here, Dewey!
Dewey Cox: What are y'all doin' in here?
Sam: We're smoking reefer and you don't want no part of this shit.
Dewey Cox: You're smoking *reefers*?
Sam: Yeah, 'course we are; can't you smell it?
Dewey Cox: [Dewey doesn't have a sense of smell] No, Sam. I can't.
Reefer Girl: Come on, Dewey! Join the party!
[takes a hit off a joint]
Sam: No, Dewey, you don't want this. Get outta here!
Dewey Cox: You know what, I don't want no hangover. I can't get no hangover.
Sam: It doesn't give you a hangover!
Dewey Cox: Wha-I get addicted to it or something?
Sam: It's not habit-forming!
Dewey Cox: Oh, okay... well, I don't know... I don't want to overdose on it.
Sam: You can't OD on it!
Dewey Cox: It's not gonna make me wanna have sex, is it?
Sam: It makes sex even better!
Dewey Cox: Sounds kind of expensive.
Sam: It's the cheapest drug there is.
Dewey Cox: [at a loss and out of excuses] Hmm.
Sam: You don't want it!
Dewey Cox: I think I kinda want it.
Sam: Okay, but just this once. Come on in.
Sam: [coughs] Get outta here, Dewey!
Dewey Cox: What are y'all doin' in here?
Sam: We're smoking reefer and you don't want no part of this shit.
Dewey Cox: You're smoking *reefers*?
Sam: Yeah, 'course we are; can't you smell it?
Dewey Cox: [Dewey doesn't have a sense of smell] No, Sam. I can't.
Reefer Girl: Come on, Dewey! Join the party!
[takes a hit off a joint]
Sam: No, Dewey, you don't want this. Get outta here!
Dewey Cox: You know what, I don't want no hangover. I can't get no hangover.
Sam: It doesn't give you a hangover!
Dewey Cox: Wha-I get addicted to it or something?
Sam: It's not habit-forming!
Dewey Cox: Oh, okay... well, I don't know... I don't want to overdose on it.
Sam: You can't OD on it!
Dewey Cox: It's not gonna make me wanna have sex, is it?
Sam: It makes sex even better!
Dewey Cox: Sounds kind of expensive.
Sam: It's the cheapest drug there is.
Dewey Cox: [at a loss and out of excuses] Hmm.
Sam: You don't want it!
Dewey Cox: I think I kinda want it.
Sam: Okay, but just this once. Come on in.
WizzardOfOZ je izjavil:
Kako ne?
Zanimivo, da pri vsem tem nakladanju, še nobena država ni ukinila legalizacijo, ko je bila enkrat sprejeta. :D :D :D
To niso znanstveni podatki ampak neko sprotno bullshitiranje, brez omembe virov, enako kot počneš sam tukaj.
Ne zanima me, kaj si mislijo "strokovnjaki", zaupanja vredne študije prosim.
Se pravi, trdiš, da je znaten porast števila nesreč zaradi vpliva omogočanje konoplje za osebno rabo.
- izloči ves propagandni bullshit, kjer je porast uporabnikov marihuane v družbi manjši kot porast števila nesreč (bo kar večina)
- izloči vse države, kjer konopljo legalno prodajajo, ker tega naš zakon, ne predvideva
- izloči vse nesreče, kjer je bil voznik tudi pijan
- izloči vse sranje, iz držav, kjer konoplje nimajo legalizirane za osebno rabo, in samo špekulirajo, tako kot slovenski "strokovnjaki"
Potem se bova pa še pogovarjala o verodostojnosti vira, bova malo pogledala, kakšne študije so avtorji še naredili ipd.
Pa veliko sreče v iskanju, ti želim.
(sicer ni pomembno, ker bo legalizirana, ne glede na to kaj si ti ali tvoji viri mislijo, ampak, za smeh)
Zgodovina sprememb…
Pa še tole, ker je ravno Nemčija in bomo sprejeli enak model:
Effects of Cannabis Legalization on Driving and Road Accidents in Germany
Germany's Cannabis Act (CanG), effective April 1, 2024, introduced partial legalization for adults while maintaining strict rules on driving under the influence (DUI). Key measures include raising the THC blood serum limit from 1 ng/ml to 3.5 ng/ml to better align with actual impairment levels (avoiding automatic criminalization for non-impaired users) and prohibiting public consumption near schools or playgrounds to indirectly support road safety. Driving with >3.5 ng/ml THC remains illegal, with penalties up to EUR500 fines and license suspension for repeat offenses. As of November 2025 (19 months post-legalization), data is preliminary, drawn from government evaluations, police statistics, and ongoing studies. Overall, evidence indicates no significant increase in cannabis-related driving incidents or accidents, though long-term monitoring continues due to potential delayed effects.
#Key Findings from Major Sources
- Government Interim Evaluation Report (EKOCAN, September 2025): Commissioned by the Federal Ministry of Health and conducted by the University of Hamburg, this first assessment (covering April-August 2024 data) found:
- No meaningful changes in self-reported cannabis-impaired driving.
- No rise in road traffic fatalities or injuries linked to the policy.
- Methodology: Combined surveys (n>5,000), police records, and hospital data; quasi-experimental design comparing pre- (2023) and post-legalization trends.
- Conclusion: Opponents' fears of a "traffic safety crisis" appear unfounded so far, but full evaluation (due 2026) will include 2025 accident stats.
- Police Crime and Traffic Statistics (2024 vs. 2023):
- Cannabis-related offenses overall dropped 53% (215,865 cases in 2023 to 101,345 in 2024), including fewer DUI arrests tied to possession rather than impairment.
- No spike in THC-positive accident reports; preliminary 2024 data shows stable total road fatalities (~3,000 annually, similar to 2023).
| Metric | 2023 (Pre-Legalization) | 2024 (Post-Legalization) | Change |
|--------|--------------------------|---------------------------|--------|
| Total Road Fatalities | ~3,023 | ~3,000 (preliminary) | Stable (?1%) |
| Cannabis-Related DUI Arrests | ~15,000 (est.) | ~12,500 (est.) | ?17% (shift to legal sourcing) |
| THC-Positive Accident Tests | 4.2% of tested drivers | 4.1% of tested drivers | Stable |
*Sources: Federal Statistical Office (Destatis) and police reports; note: Testing focuses on suspected impairment, not routine checks.*
- European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) Update (June 2025): Aligns with German data, noting the THC limit adjustment reduces over-penalization while maintaining zero-tolerance for impaired driving. No Europe-wide surge in cannabis-DUI post-Germany's reform, but recommends enhanced roadside testing.
- Projections and Comparative Studies:
- A PLOS ONE modeling study (September 2025) projected potential net health harms from increased use, including a 5-10% rise in cannabis-attributable accidents based on U.S./Canadian data. However, Germany's stricter rules (e.g., no commercial sales yet) may mitigate this; actual 2024-2025 data shows no such uptick.
- Ongoing quasi-experimental study (BMJ Open, protocol updated September 2025): Tracks THC prevalence in drivers via wastewater analysis and crash reports; early results (Q1-Q2 2025) confirm stable rates (~4% THC-positive in fatal crashes, unchanged from 2023).
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Problemi človeštva | 125446 (5389) | Horzen |
| » | Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Problemi človeštva | 171101 (83924) | gushto |
| » | Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 52231 (40500) | jype |
| » | Dekriminalizacija marihuane za rekreativno uporabo v USA(col, was) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30959 (27668) | jype |