» »

Optični priključek pri hiši

Optični priključek pri hiši

-=Tomaz=- ::

Črn optični kabel gre z jaška ob hiši v fasadno omarico in iz omarice v sobo. V tej sobi je napeljan v belo "škatlico", iz te škatlice pa gre naprej rumeni optipčni kabel sc/sc. Ne poznam pravih izrazov.

V glavnem, rad bi prestavil to škatlico v drugo sobo, se pravi, da bi bilo treba drugače speljati črn kabel. Novi kanali in kabel so že napeljani, treba bi bilo najbrž le še 2x štukati/variti.

Sem T2 naročnik. Prišel je T2 montažer in povedal, da gre za prevelik poseg in da mora to urediti Telekom Slovnije. Tam so mi sporočili, da mora narediti zahtevek T2. T2 pa spet pravi, da nimajo nič s tem. Na info telefonih so precej zbegani.

Je tukaj mogoče kdo iz tega foha in mi zna povedati, kdo bi to naredil? GVO?

lp

kloko ::

Vse stvari urejaš s tistim, kateremu plačuješ račune.

FoxKnox ::

Ker gre za Telekomovo optiko, so vsi kabli in modemi v njihovem skrbništvu in morajo montažo izvesti oni.T2 mora pa podati zahtevek , zato kar pogumno na T2 in zahtevaj montažna dela, ki ti jih bo Telekom z veseljem opravil in pošteno obračunal.

MadMax ::

Če imaš koga pri GVO da ga pocukneš za rokav bo sigurno najhitreje. Morda tudi najceneje...

Če je kabla dovolj (da ni potrebno še podaljševanje), lahko v ponedeljek popoldan pri dozi odcvikneš in prestaviš, nato pa prijaviš napako in se v telefon zjočeš, da si po nesreči poškodoval uno črno žico, ki jo sosed električar zdaj ne zna štukat... Zdaj ti pa interneti ne delajo, pa babica nori ker ji TV ne dela, pa otroci tulijo ker ni risank...

Če je pa kabla premalo bo pa najdražje. Razen če je kaj rezerve v tej "beli škatlici", pa morda v omarici, pa kak pedenj se da v jašku navlečt. Kakega pol metra se skoraj vedno najde, kaj več pa niti ne.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

gregor_m ::

Telekom ti v nobenem primeru ne bo na novo napeljal optiko, vsaj dokler si na T2. Imas pa dve opciji. Lahko ti od bele skatlice T2 napelje rumeno optiko do tam kjer si zelis. T2 bele skatlice (uradno) ne prestavlja. Druga opcija je da ti GVO prestavi belo skatlico do tam kjer si zelis. V obeh primerih bos moral placati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1116209728 (1399) starfotr
»

Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6620244 (10631) ToniT
»

Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
30659524 (25583) Lonsarg
»

Menjava ponudnika optike

Oddelek: Omrežja in internet
172301 (1897) laraveler
»

Optika (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7113523 (10939) Skyman

Več podobnih tem