Forum » Pomoč in nasveti » Telemach wifi problem
Telemach wifi problem
mimii ::
Pozdravljeni,
Doma imam ubee telemachov modem kabelska. In sicer problem je sledec. Ko sem na bilo katerem telefonu povezan za wifi signal nima veze 2.4 GHz ali 5.0 GHz mi za vsako odpre karkoli iscem neko cudno stran. Da bo bolj razvidno kaj mislim na linku prilagam video. Ce wifi izkljucim in vklopim mobilne me normalno poveze na tisto stran ki jo iscem. Kaj bi bilo to ?
Modem sem resetiral ne pomaga. Drugace tudi wifi kar dostikrat mece ven itd...
Link do videoposnetka: https://gofile.io/d/4W4kuw
Hvala za vse informacije
Doma imam ubee telemachov modem kabelska. In sicer problem je sledec. Ko sem na bilo katerem telefonu povezan za wifi signal nima veze 2.4 GHz ali 5.0 GHz mi za vsako odpre karkoli iscem neko cudno stran. Da bo bolj razvidno kaj mislim na linku prilagam video. Ce wifi izkljucim in vklopim mobilne me normalno poveze na tisto stran ki jo iscem. Kaj bi bilo to ?
Modem sem resetiral ne pomaga. Drugace tudi wifi kar dostikrat mece ven itd...
Link do videoposnetka: https://gofile.io/d/4W4kuw
Hvala za vse informacije
Daniel ::
Bolj kot gledam ta video, bolj se mi zdi, da imaš na vseh telefonih neko aplikacijo, ki ti pač povozi dns, zato tudi opozorilo, da stran ni varna. Lahko tam pritisneš za več detajlov in sem napišeš kaj ti javi tam.
Če na omrežju ni neke druge naprave in je vmes zgolj Telemachov modem je skorajda nemogoče, da bi bila težava v samem modemu. Razen, kot sem dejal, če pride k tebi nekdo čisto tretji in tudi njemu odpre isto stran. Potem je pa varianta, da imaš na omrežju še kako dodatno napravo, ki ti vpliva na razreševanje DNS zahtevkov ali pa res zadnja opcija, da je z škodljivo programsko opremo okužen sam modem, kar se mi zdi izjemno malo verjetno.
Če na omrežju ni neke druge naprave in je vmes zgolj Telemachov modem je skorajda nemogoče, da bi bila težava v samem modemu. Razen, kot sem dejal, če pride k tebi nekdo čisto tretji in tudi njemu odpre isto stran. Potem je pa varianta, da imaš na omrežju še kako dodatno napravo, ki ti vpliva na razreševanje DNS zahtevkov ali pa res zadnja opcija, da je z škodljivo programsko opremo okužen sam modem, kar se mi zdi izjemno malo verjetno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Daniel ::
Zanimivo je tudi, da meni Adguard za domeno vidno na videu da odgovor SERVFAIL, torej ne more podati odgovora. In ko malo pogledaš v detajle dobiš tole:
Much like NXDOMAIN, excessive SERVFAIL responses warrant further examination. An automatic application with stale configurations could be to blame. Domains that receive SERVFAIL responses could also be investigated for malicious activity.
Much like NXDOMAIN, excessive SERVFAIL responses warrant further examination. An automatic application with stale configurations could be to blame. Domains that receive SERVFAIL responses could also be investigated for malicious activity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568753 (5582) | c23po |
» | UBEE MODEMOddelek: Pomoč in nasveti | 7071 (1766) | IL_DIAVOLO |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 34674 (4513) | 135063 |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27643 (8509) | fpopla87 |
» | Napaka 651Oddelek: Omrežja in internet | 4312 (4007) | miraldi |