» »

UBEE MODEM

UBEE MODEM

medosg ::

Pozdravljeni.

V stanovanju so mi zamenjali star Telemachov modem za novega Ubee. S starim ni bilo nobenih težav, le naposled je mrknil zaradi obrabe.

Z novim pa imam težave z:
- LAN povezavo (ne zmorem spraviti interneta preko LAN porta v električno omrežje, ker mi neprestano sveti rumena lučka ob portu in posledično
- statični računalnik preko LAN omrežnega kabla in
- tudi WI-FI router nima interneta.

Oba sta prej imela internet preko električnega omrežja v stanovanju in delovala brezhibno.

Sedaj pa kar naenkrat noben nima dostopa do interneta.

Hvala za razmislek in morebitno pomoč ter vse NAJ v prihajajočem letu.

LP, Sebastjan

Fsegula62 ::

Imaš svoj router? Si imel prej modem, ki je bil samo modem in ne router v eni napravi?

Jaz imam občutek da imaš skregano ip konfiguracijo med UBEE, routerjem in poslednicno tudi powerlinom in zato nič ne dela.

Imel sem isto kot sedaj:
- Telemachov modem+router v enem (ta tudi sedaj dela BP.

Ne dela pa žična povezava preko el. omrežja na statični računalnik in Lynsis router.

Fsegula62 ::

Preveri konfiguracijo ip naslovov, ozrimo na novo nastavi na Linskys routerju in powelinu

Za Powerline uporabljam navadno vtičnico in nikoli ni delala težav.
A da bi dal samodejno pridobivanje IP naslovov?
Kaj pa če dam Ubee modem na Bridge način?

GupeM ::

Kam imaš priklopljen Linksys modem in kabel od PowerLine adapterja? Oboje v Ubee? Si prej tudi imel tako?

Če daš Ubee v bridge način, se ti bo na internet morala povezovti druga naprava (verjetno Linksys router), in bodo vse ostale naprave morale biti povezane na ta router.

Ubee se mi zdi da po defaultu uporablja 192.168.0.0/24 masko za IP naslove. Mogoče je stari router uporabljal 192.168.1.0/24 masko, pa imajo Linksys in PowerLine nastavljene napačne IPje?

UBEE -> mrežni kabel -> PowerLine vtičnica -> El. omrežje -> PowerLine vtičnica -> mrežni kabel-> LINKSYS in Rač.

Vedno enako, prej in sedaj.

Takšno vtičnico uporabljam:
https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte...

Motion ::

medosg je izjavil:

UBEE -> mrežni kabel -> PowerLine vtičnica -> El. omrežje -> PowerLine vtičnica -> mrežni kabel-> LINKSYS in Rač.

Vedno enako, prej in sedaj.

Je treba vedet kdo tuki kliče. Če si mel prej modem v bridge načinu in je klical LINKSYS potem je potrebno sedaj naredit enako.
A upaš povezat računalnik direkt na modem da vidiš če gre skoz tako?

Nisem imel bridge načina. Ubee se je povezoval in linkys preko njega.

Potem pa preveri še kaj je s PowerLine adapterjem. Ima statičen IP, ali ga dobi preko DHCP (samodejno). Če ga dobi preko DHCP, potem bi zadeva morala delat. Če pa ima statičnega, je pa lahko tukaj problem, ker ima lahko nastavljen napačen gateway, DNS in/ali netmask.

lolipop2 ::

Da si malo sposodim temo:

Rad bi izključil WI-FI na Ubee in imam to opcijo https://ibb.co/L8QPjB2
Ampak, ko izberem disable in hočem shraniti, mi avtomatsko vrže nazaj na Enabled. Any idea?

Našel!, sorry

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lolipop2 ()

Han ::

UBEE je najbolj pametno dati v "bridge mode" in nanj priklopit svoj router.

bojsi ::

Situacija: naredil prehod iz T-2 (vdsl) na Telemach (coax).

Prej na T-2 sem imel samo modem, ves promet pa potem preko lastnega routerja (Asus RT-86U, Merlin firmware).

Sedaj je Telemach prinesel Ubee moder/router, ampak sem kar takoj poklical in naročil naj ga dajo v bridge mode, ker hočem moj router, kjer je že vse nastavljeno, kot želim.

Težava: Ubee je sedaj torej v bridge načinu, ampak preko Asusa sedaj ne dobim povezave (tole napiše v merlinu: "Internet status: Your ISP's DHCP does not function properly"). Če naredim test in priklopim komp direktno v Ubee, povezava deluje.

A sem kaj spregledal, so kakšne posebnosti, npr. je treba uporabiti točno določen port na Ubee-ju, ki ga nato peljem v wan port na asusu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bojsi ()

starfotr ::

Imaš statiko?

Predvidevam, da po defaultu ni. Sam je nisem posebej zahteval.

Ponavadi daš kabel v prvi port. Je Ubee res v bridge načinu?

Dobil sem sms iz njihove podpore, da so ga dali v bridge mode - najbrž torej je. Sicer tudi dostop do nastavitev Ubee-ja sedaj več ne deluje (prej je bil dostopen na 192.168.0.1).

Lucio ::

restart bee in nastavi wan na router na dhcp

Evo. sem zdaj usposobil. Vklopil sem "Spoof LAN TTL value" in potem se je povezal.

Eno vprašanje za telemach uporabnike preden grem tezit na support: hitrost paketa je 150/15, akostest mi večino časa kaže cca. 40-45/15, ampak občasno pa poskoči blizu oglaševani hitrost 130/15. Vse merjeno na kablu. Je imel kdo podobne tezave?

bobby ::

Ja, ubee imaš na DHCP načinu in imaš 2 "tapametna" v omrežju in se kregata, kdo bo glsavni,..

edit: a dobro, sem slabo prebral,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bobby ()

H_man ::

imam ubee evw32c router in sem pri operaterju zaprosil za izklop stac. telefonije
uspelo jim je zraven tudi izklopiti wifi opcijo.
ali sta ti dve storitvi soodvisni?
po enem tednu, še jim ni uspelo nazaj vklopiti wifi-ja.
poslali so tudi nov router, ki zadeve ni rešil
hvala

WiFi si načeloma lahko vklopiš nazaj tudi sam, če imaš dostop do modema. Verjetno je na IP "192.168.0.1".

WiFi in telefonija sta ločeni funkciji. Glede na to, da je v modem integriran WiFi relativno slab, predlagam uporabo lastnega AC ali AX routerja, UBEE pa naj preklopijo v "bridge mode".

https://www.e-misija.si/izdelek/usmerje...

https://www.e-misija.si/izdelek/usmerje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

H_man ::

za moje potrebe je ok
dostopam lahko, vendar ne vidim menija gateway, pod katerim je večin nastavitev

http://forums.tomshardware.com/threads/...

kot kaže bodo poslali tehnika na dom

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: H_man ()

Dostop do WiFi nastavitev ti morajo omogočiti...

predi ::

Telemach mi je menjal stari modem za Ubee EVW32C. Tehniku sem rekel naj ga da v bridge mode, kar je tudi storil. Internet deluje kot prej.

Ampak... Kako zdaj pridem v management interface te naprave? Wireless je izklopil ko je prešel v bridge mode. Povezal sem nanj laptop fizično z UTP-jem, ampak na 192.168.0.1 ni dosegljiv, čeprav mi je tehnik rekel, da tam bo. Laptopu je pri takšni povezavi dodeljen IP, ki je v drugem omrežju; začne se z 178.79.x.x. Moram na specifičen port priklopit?

hojnikb ::

ti modemi so tipicno na 192.168.100.1

Čeprav kaj velik si z interfejsom, k je enkrat v bridge mode, nebos mogu pomagat.

mors pa modem povezat v svoj router (zakaj bi sicer dajal v bridge??) in potem dostopat do njega preko zgoraj imenjenga IPja.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

predi ::

Hvala, hojnik. Res je dosegljiv na 192.168.100.1.

Dostop potrebujem za začetni config - najmanj nastavitev uporabnika in gesla.

hojnikb ::

to je pa tudi vse, kar lahko uporabnega nastavis...
#brezpodpisa

adinfinito ::

Han je izjavil:

UBEE je najbolj pametno dati v "bridge mode" in nanj priklopit svoj router.

Imam Telemach in Ubee EVW32C-0N-010. Kako daš tole v bridge, nikjer ne najdem

Mislim, da moraš poklicat na Telemach, pa ti ga oni dajo v bridge mode.

IL_DIAVOLO ::

A1 in Telemach imajo modeme od iste firme? Nisem vedel.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen wi fi

Oddelek: Omrežja in internet
312892 (1720) Laki_lai k
»

Zasebni IP, NAS in VPN