» »

A1 odpiranje portov kako?

A1 odpiranje portov kako?

Laki_laik ::

Sem že vprašal nekaj frendov če mi kdo ve pomagat pa nisem imel sreče zato se obračam na vas za pomoč kako odpret določen port? Torej pri A1 imam paket net+tv ki pa mi ga nudijo preko telekomove optike in sedaj imam problem ker nikakor ne uspem odpret določenega porta. V hišo je speljana optika do škatle "INNBOX G21" od te škatle gre do modema/ruterja "UBEE TVW625-OT-000" in od tukaj naprej seveda do računalnika in tv. Sedaj pa kot sem napisal nikakor ne uspem odpret oz forwardirat porta. Mi lahko gdo pomaga in me usmeri kot čistega laika kako bi se dalo odpret porte ali pa moram zaprosit na A1 da mi oni odprejo določen port? Vsak pameten nasvet je dobrodošel.
Hvala
Lp

starfotr ::

Portov se ne odpira kar tako v tri dni.

Kaj je namen odpiranja?

Sicer se pa obrni na podporo in ti bodo uredili.

krepki ::

Poskusi se logirat v modem:
ponavadi ima ubee modem nalov 192.168.0.1 geslo je verjetno user user ali admin admin vsaj tako je pri telemachu potem v nastavitvah modema poišči port forwarding in upiši športe kater nameravaš odpret,ampak kot si napisal se ne spoznaš lahko tudi kaj narobe nastaviš in ti nje bo delalo nič.

Laki_laik ::

krepki je izjavil:

ponavadi ima ubee modem nalov 192.168.0.1 geslo je verjetno user user ali admin admin vsaj tako je pri telemachu potem v nastavitvah modema poišči port forwarding in upiši športe kater nameravaš odpret,ampak kot si napisal se ne spoznaš lahko tudi kaj narobe nastaviš in ti nje bo delalo nič.

Hvala za nasvet. V modemu ni port forvarda ampak je pod NAT nastavitvami Port triggering. V primeru da tu vpišem nek xxxx port in preverim v CanYouSeeMe sem še vedno nedosegljiv/neviden.

Vpisat ga moraš dvakrat TCP in UDP ter naslov mrežne kartice 192.168.0....

Če ne gre se probaj logirat še v innbox ter tam preveri in odpri porte ne vem kako ta ONT deluje ker ga nimam.
https://www.192-168-1-1-ip.co/iskratel/...

Če bi sledil bi videl da sem mu napisal da ima ubee 192.168.0.1

Kaj pa tebi ni jasno?

hojnikb ::

vprasanje ce lahko. ce je zo BRO optika, pol si za lokalnim natom, tko da nimas svojga javnega ipja in posledicno tut nemors odpret portov
#brezpodpisa

starfotr je izjavil:

Kaj pa tebi ni jasno?

krepki je danes ob 11:55:41 izjavil:

total ::

V Moj A1 zaprosi za statični IP (1,99€ mesečno) ali pa jih pokliči/jim piši na whatsapp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UBEE MODEM

Oddelek: Pomoč in nasveti
317168 (1863) IL_DIAVOLO
»

Port forwarding

Oddelek: Pomoč in nasveti
82840 (2646) makaveli312
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5623327 (22243) MTB
»

Ganymede 822+ geslo za dostop preko HTTP

3010601 (5639) sergejom
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32964643 (28338) JoskoMacher

Več podobnih tem