» »

Naročanje iz aliexpressa

Naročanje iz aliexpressa

Katika88 ::

Zdravo, v zadnjih 2 mesecih sem dobila kar nekaj paketov iz kitajske (aliexpress), kjer mi ni bilo potrebno placati carine.
Zadnjih 5 paketov pa so mi ustavili in ocarinili, kar ni nobene logike.

Torej... sedaj nameravam kupiti avto radio v vrednosti nekje 150 EUR, pa me zanima kako se lahko preprivam ali bo carina ali ne? Nekje sem zasledila ce pise na aliexpressu "Price includes VAT", da naj bi bila carina ze vsteta, vendar sem sla gledati za svoja narocila in je pisalo to, pa so mi se vedno ustavili pakete.

LP.

Ales ::

Obstaja že tema za Aliexpress. Preberi morda par strani nazaj.

Samael ::

Samo ena mala pripomba, drugače pa link, ki ga je navedel @Ales, za "Price includes VAT" pogoj mora biti cena pod 150 eur. Za vse kar je nad 150 eur se, vsaj praviloma, ddv + stroški postopka + carina (pod 150 eur ni carine) plača pri nas.
Samael != Samuel

</head> ::

Glede na to, da se gre uporabnik dropshipping verjetno ne gre za pošiljke vredne par evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: </head> ()

raceboy ::

ne kupuj avtoradiev z aliexpressa...predvidevam, da hoces tist android touch screen z miljon stvarmi gor.

Nikonja ::

Že od lani se carina in davek obračunavajo na vse pošiljke iz Kitajske ne glede na vrednost, realnost je še vedno da za tiste res majhne vrednosti nima ne pošta in ne carina časa za to. Dostkrat je tudi slučaj pri Aliexpresu da pošiljajo iz EU skladišča in zato ni davka in carine.
Vedet ne moreš, ampak glede na vrednost skoraj ziher bo!

val46 ::

Nikonja, oprosti, sam pojma nimaš. Če bi si prebral malo, vsaj malo že obstoječo temo o Aliexpressu, bi vedel da ni ravno tako kot ti praviš. Torej, OP, postavila si enako vprašanje že v temi o AE, zakaj še enkrat isto vprašanje v svojem postu? Ampak ok, naj ti bo...ti bom odgovoril. Če bo vrednost izdelka+poštnine nad 150€, pričakuj, da bo potrebno doplačati še carino ter uvozne postopke. Razen, če ti nekako uspe s "pravo" poštno službo zaobiti našo carino. Se pravi, izberi poštno službo Aliexpress standard shiping(najbolj sigurna) in če boš imela srečo, da ne bo nihče preverjal vrednosti blaga, znaš dobit paket domov brez kompliciranja in ukvarjanja z našo carino. Če pa ne bo šlo tako na lahko skozi, bo potrebno plačati še tiste dodatne zadeve. Pazi le, če bo obračunan DDV pri AE trgovcu, boš skoraj sigurno ga morala še enkrat plačati pri naši carini. Potem pa z dokazili terjat od AE da ti ta znesek povrne. Naroči, pol bomo ti pa svetovali ko bo prišlo, kaj pa kako postopati. Ampak za hudiča, uporabi temo ki je že odprta :)

kuglvinkl ::

Najprej je odprla to temo, potem pa se v stari vprasala, vse ok.
Your focus determines your reallity

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4193 194 195 196 )

Oddelek: Loža
97561729835 (296) MIHAc27
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

9222194 (2309) Legon
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6734050 (2838) Nesta
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

344102788 (57649) Mare2

Več podobnih tem