» »

Gmail backup

Gmail backup

GummyBear ::

Kako bi izdelal backup vseh prejetih (že prebranih) in poslanih sporočil na gmailu? Namesto imena in priimka sem do sedaj uporabljal vzdevek. Zdaj nameravam ta račun zapreti in ga ponovno odpreti s pravim imenom in priimkom. Zato bi potreboval backup vseh mailov v preprosti obliki, tako da datoteko lahko hitro odprem in vidim zgodovino pogovorov.

Kolikor gledam ima Google opcijo, da naredi backup vseh podatkov. Ta backup pride v obliki zip datotek (vsaka velikosti do 2 GB), v njih pa so posamezne json datoteke. Ni mi jasno, kako si s tem pomagam.

feryz ::

How do I merge Gmail accounts?

Runner71 ::

https://mozbackup.jasnapaka.com/

GummyBear je izjavil:

Kako bi izdelal backup vseh prejetih (že prebranih) in poslanih sporočil na gmailu? Namesto imena in priimka sem do sedaj uporabljal vzdevek. Zdaj nameravam ta račun zapreti in ga ponovno odpreti s pravim imenom in priimkom. Zato bi potreboval backup vseh mailov v preprosti obliki, tako da datoteko lahko hitro odprem in vidim zgodovino pogovorov.

Kolikor gledam ima Google opcijo, da naredi backup vseh podatkov. Ta backup pride v obliki zip datotek (vsaka velikosti do 2 GB), v njih pa so posamezne json datoteke. Ni mi jasno, kako si s tem pomagam.

1. It isn't currently possible to merge separate Google Accounts. However, if you'd like to transfer your data from one account to another, this may be done on a per product basis.

2. How do I transfer my Gmail to another Gmail account?
A: Yes, there's a simple way to move emails from one Gmail account to another. Just sign into the Gmail account where you want to move the emails to and then click on the gear icon in the upper-right corner. Next, click on Settings and then select the Accounts and Import tab.

feryz je izjavil:

How do I merge Gmail accounts?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Runner71 ()

starfotr ::

Kiwix ::

Naredi nov gmail račun in nastavi, da ti vse prevzame s starega računa oz lahko v starem nastaviš pravilo, da ti vse maile posreduje na nov naslov, tam pa jih daš v mapo npr arhiv.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kiwix ()

ngc2392 ::

mailstore home. imaš vse v pregledni obliki. free.
United We Stand, Divided We Fall

Kirabanka1 ::

Imam neko podobno vprašanje. Na googlu bom počasi zabavni v teh 15 gigabajtov stare zadeve bi rad ohranil in ne bi brisal. Razmišljam o nakupu paketa za 100 gb na googlu za 2 eur mesečno kar ni nek strošek glede na to da so stvari zastonj iz principa ne bi dejal prav tako mi je smotano vnašati bančni podatke v google account kjer je mojih podatkov tako ali tako že preveč. Verjetno bi šlo z revolutom.

Datoteke bi seveda rad hranil v oblaku in ne lokalno ter jih imel vse skozi dostopne.

Kakšne rešitve še obstajajo?

V-i-p ::

Mislim, da si najboljšo rešitev že sam povedal. Tudi jaz sem, ko sem se bližal koncu brezplačnega prostora brez pomisleka vzel 100gb. Ne rabim nič shranjevat, brisat, prestavljat. Je vredno 19,99€ na leto, verjemi. Plačaš pa lahko z Revolutom ali pa s katero izmed predplačniških kartic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

rok_p ::

Pozdravljeni,

evo še en z istimi problemi:) Je možno shranit emaile iz gmaila na synology nas in da bi bili potem lokalno dostopni za občasno pregledovanje?
rok

k4vz0024 ::

Treba je najti rešitev, da vsebino z gmail strežnikov shranimo lokalno, prostor pa na strežnikih sprostimo. Ne pa, da nas strižejo.

bm1973 ::

Sveda, inštaliraš si email klienta, ki ima storage na NAS...

Doh, to je za izkušene. Rabimo rešitev za povprečnega Janeza.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

V-i-p ::

Eh, za povprečnega Janeza je 100gb dovolj in tudi za 1,66€ na mesec povprečni Janez ne bo bankrotiral.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

rok_p ::

Nismo samo Janezi..in teh 100GB se počasi polni. Zato bi pa rad arhiv emailov prenesel na lokalni synology NAS. Torej da se da občasno pobrskati emaila iz lokalnega omrežja.

Če kdo ve, za kakšen tutorial, mu bom zelo hvaležen.
rok

zee ::

rok_p je izjavil:

Pozdravljeni,

evo še en z istimi problemi:) Je možno shranit emaile iz gmaila na synology nas in da bi bili potem lokalno dostopni za občasno pregledovanje?

Se da. Nekaj podobnega sem si pred leti nastavil sam. Dela. Klik.

Dodatno se na zacetku vsakega leta uporabim Google Takeout, da shranim emaile od preteklega leta v arhiv in poknem v oblak.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Jaz bi prenesel vse maile na zunanji disk in po njih oz. vsebini brskal. Je zato programska rešitev? Komentarji z reklamami obdržite zase. Hvala.

Ales ::

Človek bi pomislil, da nismo na tehničnem forumu.

Preveriš, katere protokole za dostop do e-pošte ta vohunski G-crap podpira, kak IMAP npr.. Nato pogledaš kateri klienti ustrezajo tvojim željam, ter pozaugaš e-pošto k sebi.

Kako selektivno napraviti backup, tako da nekateri ostanejo tako na strežniku in lokalno, drugi pa le lokalno?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

backup celega telefona ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
464890 (284) mailer
»

Storitve postavitve mail strežnika na lastni infrastrukturi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
729128 (7173) poweroff
»

Google računi

173743 (2007) zindo23

Google GMail Invitation (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

1905115877 (56654) jvolk

Več podobnih tem