» »

Knjige, avtorji : križnice (zelenjava)

Knjige, avtorji : križnice (zelenjava)

yansek ::

Pozdravljeni

Ali pozna kdo kakšno dobro knjigo ali avtorja na temo prehrane in zdravja ko je govora o zelenjavi imneivani Križnice (Brassicaceae ali Cruciferae) ter pripravi 'smutijeev' oz zelenih zelenjavnih sokovih?

Hvala

V slovenščini, po domače, angleščine imam rahlo čez glavo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: yansek ()

Hypathia ::

Knjige pionirke zelenih smutijev, Victorie Boutenko, so prevedene tudi v slovenščino:

Kar se tiče zelenjavnih sokov, pa je zlati standard še vedno Norman Walker in njegova, tudi v slovenščino prevedena knjiga

Hvala, bo prišlo prav, če ne sedaj pa kdaj drugič. Kakšne so se ti zdele, če si jih prebrala?

Za prvi dve sem slišala samo priporočila, prebrala oz. kupila sem zadnjo, od Walkerja in lahko rečem, da je uporabna. Poleg nekih splošnih napotkov navaja tudi vrste sokov, katera hranila vsebujejo, katere težave naj bi odpravljali etc. Je pa te zadeve treba vedno jemati s kančkom soli, zame je bila vsa ta scena samo faza, trenutno se s sočenjem ne ukvarjam.

Sem se spomnila, da imam pdf od ene Victorijine knjige, sicer v hrvaščini, ampak toliko, da lahko malo prečekiraš: https://prirodnamedicina.org/knjige/V.B...

Slučajno mimogrede, ali komu pade na pamet kakšen promotor/zagovornik zelenjavnih sokov, ki bi bil prav iz našega prostora?
Hvala drugače, ampak se ne bom mučil s hrvaščino, če že je na voljo v slovenščini.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sokovnik/blender?

Oddelek: Problemi človeštva
52676 (2625) Pac-Man
»

Microsoftov center za uporabnike prejemnik klica ni znal Slovensko. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18135112 (28379) zmaugy
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

7313904 (4637) c3p0
»

Izboljšanje zdravja z razstrupljanjem telesa (strani: 1 2 3 )

10726072 (21019) gruntfürmich

Več podobnih tem