Forum » Programiranje » Nasvet Swift
Nasvet Swift
Matica93 ::
Zivijo,
Preko CodeWithChris Youtube kanala se ucim osnov Swifta.
Malo se mi je ustavilo pri funkcijah. Naceloma jo razumem, ko pa jo probam sam napisat pa se malo ustavi :)
Rabim nasvet.
Ali kucat razlicne funkcije in izpilit najprej funkcije ali naj grem naprej in bom funkcije dokoncno osvojil, z naslednjimi vajami?
Preko CodeWithChris Youtube kanala se ucim osnov Swifta.
Malo se mi je ustavilo pri funkcijah. Naceloma jo razumem, ko pa jo probam sam napisat pa se malo ustavi :)
Rabim nasvet.
Ali kucat razlicne funkcije in izpilit najprej funkcije ali naj grem naprej in bom funkcije dokoncno osvojil, z naslednjimi vajami?
GupeM ::
Pojdi naprej. Funkcije ti pridejo "v kri," ko enkrat prideš do tega, da ti ratajo deli kode smiselni kot celota.
Recimo, če rišeš tiste znamenite trikotnike:
Ali pa
Ali pa
Načeloma za nič od tega ne rabiš funkcije. Ko pa imaš program, kjer uporabnik izbere, katerega od teh trikotnikov hoče, pa izris vsakega trikotnika daš v svojo funkcijo in potem glede na uporabnikovo izbiro enostavno pokličeš določeno funkcijo.
Ps: lahko pa bolj točno poveš kaj te muči.
Recimo, če rišeš tiste znamenite trikotnike:
Ali pa
**** *** ** *
Ali pa
Načeloma za nič od tega ne rabiš funkcije. Ko pa imaš program, kjer uporabnik izbere, katerega od teh trikotnikov hoče, pa izris vsakega trikotnika daš v svojo funkcijo in potem glede na uporabnikovo izbiro enostavno pokličeš določeno funkcijo.
Ps: lahko pa bolj točno poveš kaj te muči.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Živijo,
Hvala!
Grem dalje :)
Kar se tiče ponujene pomoči. Za enkrat ne bom težil, ker v bistvu ni nič nerešljivega.
Pač malo se vrtim okoli sintakse.
Ko bom res naletel na zid preko katerega ne bom znal se javim :)
Hvala se enkrat!
Hvala!
Grem dalje :)
Kar se tiče ponujene pomoči. Za enkrat ne bom težil, ker v bistvu ni nič nerešljivega.
Pač malo se vrtim okoli sintakse.
Ko bom res naletel na zid preko katerega ne bom znal se javim :)
Hvala se enkrat!
Živijo,
bi prosil za malo pomoči.
Če se komu da pomagat. Se mi že pri prvi nalogi zatakne :) Nekaj sem naredil se mi pa ustavi pri zadnjem stavku.
BI za začetek prosil samo za prvo nalogo, pa bom potem probal sam naprej.
bi prosil za malo pomoči.
Če se komu da pomagat. Se mi že pri prvi nalogi zatakne :) Nekaj sem naredil se mi pa ustavi pri zadnjem stavku.
BI za začetek prosil samo za prvo nalogo, pa bom potem probal sam naprej.
Challenge 1
Declare a struct called TaxCalculator
Declare a property inside called tax and set it to a decimal value representing the amount of sales tax where you live
Declare a method inside called totalWithTax that accepts a Double as an input parameter and returns a Double value.
Inside that method, write the code to return a Double value representing the input number with tax included
Challenge 2
Declare a struct called BillSplitter
Declare a method inside called splitBy that:
has an input parameter of type Double representing a subtotal
has an input parameter of type Int representing the number of people
returns a Double value
Inside that method, use an instance of TaxCalculator (from challenge 1 above) to calculate the total with tax and then split the bill by the number of people passed into the method.
Return the amount that each person has to pay.
Challenge 3
Create an instance of BillSplitter
Use the instance to print out the amount that each person pays (Assuming 5 people with a bill of $120)
import UIKit struct TaxCalculator () { var tax (Double) -> Double { } func totalWithTax (Double) -> Double { } }
HotBurek ::
Dobro jutro.
Za prvo nalogo sem naredil en sample, sicer napisan v programskem jeziku Python, skupaj s komentarij za lažje razumevanje trenutne situacije.
Mogoče ti pride prav, da narediš rewrite v Swift-u. Ter seveda, počakaj še na izurjene dečke in dekline, ki bodo kvaliteto spodnje programske kode dvignili na višji, kvalitetnejši nivo.
Za prvo nalogo sem naredil en sample, sicer napisan v programskem jeziku Python, skupaj s komentarij za lažje razumevanje trenutne situacije.
Mogoče ti pride prav, da narediš rewrite v Swift-u. Ter seveda, počakaj še na izurjene dečke in dekline, ki bodo kvaliteto spodnje programske kode dvignili na višji, kvalitetnejši nivo.
# TAX CALCULATOR ******************************************************* class TaxCalculator: # davki kot se gre sivilja_iz_kranja = 0.22; # davki kot se ne gre (jebo mater pa še to so ta zgornji) swiss_tax = 0.077; def davkiPoKranjsko(self): # poglej si te davke is kranja return round(self.sivilja_iz_kranja * 100, 2); def nekiBrezvezePussyDavki(self): # a to sploh kirga zanima?? return round(self.swiss_tax * 100, 2); def totalWithTax(self, cena_brez_davka): # izračunaj kolk je cena skupi z kranjskimi davki skupi = cena_brez_davka / (1 - self.sivilja_iz_kranja); # na dve decimalke je dovlj # zato odstrani fse decimalke ki so odvečne skupi = round(skupi, 2); # in to vrni return skupi; def totalWithTaxCeBiBiliNovSviceraj(self, cena_brez_davka): # breveze to neki računat... skupi = cena_brez_davka / (1 - self.swiss_tax); # na dve decimalke je dovlj # zato odstrani fse decimalke ki so odvečne skupi = round(skupi, 2); # in to vrni return skupi; # MAIN ***************************************************************** if __name__ == "__main__": # cena brez dafka cena = 80; # spirntaj print("cena=" + str(cena)); # naredi/inicializiraj objekt, e?? tc = TaxCalculator(); # pokliči funkcijo, ki vrne kranjske davke, da vidiš, pri čem smo davki_po_kranjsko = tc.davkiPoKranjsko(); # pa prikaži te davke print("davki_po_kranjsko=" + str(davki_po_kranjsko) + "%"); # pokliči funkcijo, ki izračuna skupno cena z kranskimi dafki koncna_kranjska_cena = tc.totalWithTax(cena); # in to izpiši print("koncna_kranjska_cena=" + str(koncna_kranjska_cena)); # pa za primerjavo še švicerajski pussy davki svica_pussy_davki = tc.nekiBrezvezePussyDavki(); # in to izpiši print("svica_pussy_davki=" + str(svica_pussy_davki) + "%"); # pokliči funkcijo, ki izračuna skupno cena za švico sviceraj_cena = tc.totalWithTaxCeBiBiliNovSviceraj(cena); # in to izpiši print("sviceraj_cena=" + str(sviceraj_cena)); # končna razlika diff = koncna_kranjska_cena - sviceraj_cena; # in to izpiši print("diff=" + str(diff)); # boli te kurac...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
Mi lahko prosim nekdo pomaga pri urejanju gumba.
Rad bi dodal namesti "Reset" SF simbol
Image(systemName: "clock.arrow.circlepath")
Kakorkoli probavam mi ne uspe :)
Button("Reset", action: resetGame) .bold()
Rad bi dodal namesti "Reset" SF simbol
Image(systemName: "clock.arrow.circlepath")
Kakorkoli probavam mi ne uspe :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Programiranje | 332220 (72223) | Macketina |
» | JAVA skripta za Prestashop modulOddelek: Programiranje | 1313 (1251) | steev |
» | OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Izdelava spletišč | 53085 (20236) | Skarabej |
» | [JAVA]Branje podatkov tipa int, doubleOddelek: Programiranje | 3400 (3298) | BaRtMaN |
» | [C++] Thinking in C++Oddelek: Programiranje | 1118 (983) | rozha |