Forum » Pomoč in nasveti » Internetna hitrost na optiki ?
Internetna hitrost na optiki ?
esarani ::
Prejšnji teden so me priklopili na optiko, optični modem Inbox G 84. Ker sem hotel kar največjo možno hitrost sem pri Telekomu naročil paket Neo Svet C. Do sedaj sem bil na paketu Modri na adsl in je bilo v redu.
Čez nekaj dni so me obvestili da sem priključen v Neo Svet C. Vedel sem da ne bom dosegal polne hitrosti z 1gb downloada in 100mbit uploada vendar sem bil presenečen da sem pri meritvah na netu (Speedtest.net, Nperf, in Akos test net dosegal maximalno 550mb downloada. Ping je dober vedno manj kot 5 in upload tudi blizu 100mb uploada. Zato sem kontaktiral tehnično pomoč Telekoma in vedno mi odgovarjajo da je videti vse v redu. Preizkusil sem tri računalnike (PC desktop win11, prenosnik win10, Maca) in na vseh je enaka hitrost, čeprav so priključeni z utp kablom (cat7) v modem. Na mreži je tudi PS5 kjer ne dosežem več kot 85mb up in 85mb down. Kaj mi svetujete da naj naredim? Ali ima kdo izkušnje z Fritzom in Turbo wifi ?
Čez nekaj dni so me obvestili da sem priključen v Neo Svet C. Vedel sem da ne bom dosegal polne hitrosti z 1gb downloada in 100mbit uploada vendar sem bil presenečen da sem pri meritvah na netu (Speedtest.net, Nperf, in Akos test net dosegal maximalno 550mb downloada. Ping je dober vedno manj kot 5 in upload tudi blizu 100mb uploada. Zato sem kontaktiral tehnično pomoč Telekoma in vedno mi odgovarjajo da je videti vse v redu. Preizkusil sem tri računalnike (PC desktop win11, prenosnik win10, Maca) in na vseh je enaka hitrost, čeprav so priključeni z utp kablom (cat7) v modem. Na mreži je tudi PS5 kjer ne dosežem več kot 85mb up in 85mb down. Kaj mi svetujete da naj naredim? Ali ima kdo izkušnje z Fritzom in Turbo wifi ?
hojnikb ::
poskus v kakšnih manj prometnih urah ala zgodaj zjutraj al pa ponoč. Če je vse ok in je tam polna brzina, potem veš da je problem v operaterju.
#brezpodpisa
Tribal ::
Zanimivo, na T-2 preko rune imam do 960Mbit down in 150Mbit upload večinoma vedno. Testirano tudi čez vikende zvečer...
mrTwelveTrees ::
Naredi screenshote, dokumentiraj, vse to kar si napisal in prijavi napako. Naj pride tehnik do tebe in testira s svojim prenosnikom. To zahtevaj.
tiborrr ::
Steam, poskusi downloadat CS:GO. Ne vem, če ima še kateri CDN toliko bandwidtha.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Meizu ::
To je zato, ker oni obljubljajo "do 1gbps", ne pa točno te hitrosti. Sej mobilni operaterji so isti lisjaki. 5g svuda, a če presežeš 20mbit/s hitrost si car.
MacGyver141 ::
550mbit je še zmeraj zelo slabo, isti paket trenutno pri meni je 890/100, dopoldne je pa ene 930 mbit.
Rune je XGS-PON (10G/10G), on je pa verjetno na GPON (2.5G/1.2G).
Ima Origin.
Zanimivo, na T-2 preko rune imam do 960Mbit down in 150Mbit upload večinoma vedno. Testirano tudi čez vikende zvečer...
Rune je XGS-PON (10G/10G), on je pa verjetno na GPON (2.5G/1.2G).
Steam, poskusi downloadat CS:GO. Ne vem, če ima še kateri CDN toliko bandwidtha.
Ima Origin.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Omrežja in internet | 239631 (1427) | _Denny_ |
! | Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 390932 (7490) | dussan |
» | OŠO hitrost (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12759 (3552) | Lightning5 |
» | 5G hitrosti v SlovenijiOddelek: Omrežja in internet | 3826 (1662) | Anney |
» | Kdaj pride vdsl? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6356 (4702) | Hux |