Forum » Na cesti » Kazen za prehitro vožnjo
Kazen za prehitro vožnjo
motorist05 ::
Zdravo zanima me koliko časa na dom potuje kazen za prehitro vožnjo izmerjeno z radarjem ?
harvey ::
motorist05 je izjavil:
Zdravo zanima me koliko časa na dom potuje kazen za prehitro vožnjo izmerjeno z radarjem ?
Precej prej kot je bilo včasih, ko si dobil prijazno pismo pomkakšnem letu. Sploh občinski radarji so bili zelo cepleni proti ažurnosti, vendar najkasne v 30 dneh bi moral dobiti pošto. Sicer pa lahko na eUprava, če imaš digitalno potrdilo, pogledaš o stanju tvojih prekrškov in morebitnih kazenskih točkah, ipd.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
matic492 ::
Če dobiš kazen od občinskega radarja, ni na E-upravi, mislim da so tam samo če dobiš točke?
Sem plačal 20€ za nekaj čez v coni 50 km/h na občinskem radarju, kazen je piršla mislim da v 3 delovnih dneh, na e-upravi ni bilo nikoli nič (je že par mescev od tega.)
Sem plačal 20€ za nekaj čez v coni 50 km/h na občinskem radarju, kazen je piršla mislim da v 3 delovnih dneh, na e-upravi ni bilo nikoli nič (je že par mescev od tega.)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
WizzardOfOZ ::
a ni tako, da če ne pride v 30 dneh, potem ti je kasneje ne smejo več pošiljat in zapade?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Telbanc ()
IL_DIAVOLO ::
Po 1 letu pa res ja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()
Mcsin ::
V roku 30 dni morajo sprožiti postopek.. v primeru izmere z radarjem začetek postopka načeloma pomeni poslano obvestilo na domači naslov lastniku vozila. Torej v 30 dni od dneva prekrška morajo dati zadevo na pošto. Rok 30 dni za sprožitev postopka predpisuje 4. odstavek 42. člena Zakona o prekrških
Groot ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Po 1 letu pa res ja.
42. člen Zakona o prekrških:
(4) Ne glede na prvi odstavek tega člena postopka za prekršek zoper varnost cestnega prometa, ki je bil ugotovljen s tehničnimi sredstvi, ni dopustno začeti, če od dneva storitve prekrška preteče več kot 30 dni.
feryz ::
Katera kazen? Občinarji ponavadi pošljejo še isti dan, se mudi.
Od policije boš pa čakal dolgo. Ponavadi imaš vsaj mesec dni časa za plačilo polovičke v "osmih dneh".
Rekord sem imel v času korone, ko me je ustavila provida in sem imel časa za plačilo polovičke 2 meseca.
Od policije boš pa čakal dolgo. Ponavadi imaš vsaj mesec dni časa za plačilo polovičke v "osmih dneh".
Rekord sem imel v času korone, ko me je ustavila provida in sem imel časa za plačilo polovičke 2 meseca.
Blinder ::
motorist05 je izjavil:
reaper z astro 1.6T si to ti?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
BadgerSkin ::
Po zakonu lahko največ en mesec po prekršku začnejo postopek IIRC.Mislim, da celo moraš dobiti papir v roku enega meseca, samo za vsak slučaj recimo, da rabijo začeti postopek v enem mesecu (toleranca zaradi pošte). Izogibanje vročitvi pa ti nič ne pomaga.
Twixz ::
V naselju sem peljal 85, policaj mi je dal 500€ + 7 točk. Zanima me, če plačam prek mobilne banke ali vse isto izpolnim ali so kake posebne fore pri sklicu, ipd.?
Vprašam, če kdo ve, če ne jutri pokličem na upravno pa vprašam. Hvala
Saj dobiš UPN s QR kodo od policaja... poskeniraj in plačaj.
bobby ::
V naselju sem peljal 85, policaj mi je dal 500€ + 7 točk. Zanima me, če plačam prek mobilne banke ali vse isto izpolnim ali so kake posebne fore pri sklicu, ipd.?
Kje imaš tega policaja?
Grem tud jaz prekrške delat, 7pik z lahkoto zamenjam za to, da mi policaj da 500€
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Kje imaš tega policaja?
Grem tud jaz prekrške delat, 7pik z lahkoto zamenjam za to, da mi policaj da 500€
Ni kaj, dvopasovnica čez mesto je kr hudik...
solatko ::
Twixz - Preseli se v MB imamo omejitve 70, bi bilo veliko ceneje in brez točk.
Delo krepa človeka
Za 85 te sploh ne pogledajo
Sem vozil v koloni z provido 90, pa ni nobenega od nas ustavil.
Saj nas je tudi zadnjič par vozilo 165 km/h za kolono policajčkov s prižganimi lučmi na AC.
Kaj lahko bi se zgodilo, da bi eden izmed njih malo pribremzal in lučke prižgal zadaj.
Ampak ni, se jim je mudilo na prvo pumpo na kofe.
Kaj lahko bi se zgodilo, da bi eden izmed njih malo pribremzal in lučke prižgal zadaj.
Ampak ni, se jim je mudilo na prvo pumpo na kofe.
MadMicka ::
Nism še vidu policajev na kavi. Na malci pa, to je drugo. Drugač pa, policaj ti ne more dati kazni, češ po njegovem števcu si vozu npr. 160 km/uro. Te mora ujet na radar.
GupeM ::
Nism še vidu policajev na kavi. Na malci pa, to je drugo. Drugač pa, policaj ti ne more dati kazni, češ po njegovem števcu si vozu npr. 160 km/uro. Te mora ujet na radar.
Seveda ne. Lahko te pa vseeno ustavi in ti najde kakšno drugo kazen. Sem precej prepričan, da lahko kaj najde. Pa tudi če ne najde nič, že to, da ti jemlje čas je nadležno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
MadMicka ::
A ti misliš, da ima vsak policijski avto zadaj kamero za merjenje hitrosti? Tisti, v koloni, o katerih govoriš, jo zihr niso mel. Zdej vsaj veš, da te policaj po svojem števcu ne more kaznovati, zato sem sploh to pisal.
Za 85 te sploh ne pogledajo
Mnja jaz pa neprespan hitel domov in prehiteval enga zjahanga kanguja pa so bli na avtobusni pa me štopali.
Test na droge, alkotest, vse..
QR Koda pa deluje na listku od kazni. Sam moraš edino cifro kazni vnest
Tak da hvala lepa za pomoč
Tidule ::
Seveda ne. Lahko te pa vseeno ustavi in ti najde kakšno drugo kazen. Sem precej prepričan, da lahko kaj najde. Pa tudi če ne najde nič, že to, da ti jemlje čas je nadležno.
Lahko, recimo ze to da so sledili vozilu na nujno voznji je kaznivo. Ampak ce je bil na nujni voznji je imel bolj pomembne naloge, kot pisat kazni prepotentnim forumskim nakladacem.
Lahko, recimo ze to da so sledili vozilu na nujno voznji je kaznivo. Ampak ce je bil na nujni voznji je imel bolj pomembne naloge, kot pisat kazni prepotentnim forumskim nakladacem.
Tudi če ni na nujni vožnji, te lahko kar tako ustavi. Pač kontrola prometa. Pa hitro ugotovi, da imaš pretečeno prvo pomoč, preveč umazane tablice, nedelujočo lučko na tablici, nedelujočo pozicijsko luč, manjkajoča rezervna žarnica, prazna rezervna guma, ... Ponavadi kar na vsakem avtomobilu lahko kaj najdejo, ali pa na vozniku, ali pa si nevede naredil nek mini prekršek, ki ga redno delaš. Recimo ne ustaviš povsem na 0 pri stop znaku.
Kakorkoli, tudi če nič ne najde, si lahko vzame čas in te zadrži kar dolgo, če se mu zdi da si prehitro vozil.
In to sem že v temi o talenti na cesti napisal... Kazen za prehitro vožnjo bi morala bit časovna, ne denarna. Pač postopek bi trajal 3 ure, ali še dlje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
In to sem že v temi o talenti na cesti napisal... Kazen za prehitro vožnjo bi morala bit časovna, ne denarna. Pač postopek bi trajal 3 ure, ali še dlje.
Ja in kaj potem naj bi policaj 3 ure rabil zato da enega prehitrega ustavi lol?
Ja in kaj potem naj bi policaj 3 ure rabil zato da enega prehitrega ustavi lol?
Ne, 3 ure bi postopek trajal. Medtem lahko policaj ustavi še 100 drugih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | kazen za prehitro vožnjo slaba vidljivost (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7112 (5194) | AndrejO |
» | Toleranca števca/tempomata in radarOddelek: Na cesti | 6674 (5394) | St235 |
» | Obvestila o radarjih in dvoličnost (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 36514 (32602) | Pithlit |
» | Morebitna kazenOddelek: Loža | 8440 (6977) | St235 |
» | Ali podpirate visoke kazni prekrškov CPP? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23575 (22214) | St235 |