Forum » Zvok in slika » Bluetooth povezava težava
Bluetooth povezava težava
sebavet ::
Imam Subaru Foresterja 2014 letnik. Nastavil sem povezavo telefona z bluetoothom. Težava je v tem, da se pametni telefon ob vžigu avtomobila ne sam poveže z bluetoothom avtomobila, ampak ga je treba ročno povezati. To pomeni, da moram na telefonu izbrati povezavo do avto bluetootha. Pri drugih avtomobilih te težave ni. Kaka naj rešim težavo, brez da prodam avto ali kupim slušalko?
Blade ::
Tud sam opažam, da so nekatere konekcije v osnovi take, da se ne povežejo avtomatsko.
Ne vem ali je to vezano na telefon ali napravo, ali oboje - glede na izkušnje pa bi rekel, da je bolj odvisno od naprave. Na šihtu imam en receiver vezan na ojačevalec/zvočnik - ta se takoj poveže s telefonom, ko vstopim v office. Takoj zraven je Jabra postaja, ki ne šmirgla 5% - vedno moram ročno povezati.
Pri avtu sem imel pa tako:
- original radio, takoj se je povezal .. nato je šel BT modul po gobe in nisem kupil novega (150€)
- namesto njega sem kupil FM Transmitter, s katerim se je telefon takoj povezal - zamenjal sem ga ker je bil cheap china voice "blutud conjected", ko se je povezal
- FM Transmitter sem zamenjal z drugim Xiaomi, je fajn, ampak se ne povežeta avtomatsko!!
Če kdo zna razlog, da se nekatere naprave povežejo druge ne, naj sporoči - idealno bi bilo imeti nastavitev na telefonu (auto-connect, manual-connect), pa je rešeno.
Rešitev pri meni je bila da sem en čas imel NFC tag v avtu, na mestu kjer puščam telefon - ta je naredil povezavo. Ampak sem moral telefon vžgati.
Kar se pa tvojega Subaruje tiče, pa preveri da ni to:
https://thatpixelgeek.com/2015/02/solve...
Ne vem ali je to vezano na telefon ali napravo, ali oboje - glede na izkušnje pa bi rekel, da je bolj odvisno od naprave. Na šihtu imam en receiver vezan na ojačevalec/zvočnik - ta se takoj poveže s telefonom, ko vstopim v office. Takoj zraven je Jabra postaja, ki ne šmirgla 5% - vedno moram ročno povezati.
Pri avtu sem imel pa tako:
- original radio, takoj se je povezal .. nato je šel BT modul po gobe in nisem kupil novega (150€)
- namesto njega sem kupil FM Transmitter, s katerim se je telefon takoj povezal - zamenjal sem ga ker je bil cheap china voice "blutud conjected", ko se je povezal
- FM Transmitter sem zamenjal z drugim Xiaomi, je fajn, ampak se ne povežeta avtomatsko!!
Če kdo zna razlog, da se nekatere naprave povežejo druge ne, naj sporoči - idealno bi bilo imeti nastavitev na telefonu (auto-connect, manual-connect), pa je rešeno.
Rešitev pri meni je bila da sem en čas imel NFC tag v avtu, na mestu kjer puščam telefon - ta je naredil povezavo. Ampak sem moral telefon vžgati.
Kar se pa tvojega Subaruje tiče, pa preveri da ni to:
https://thatpixelgeek.com/2015/02/solve...
Sem prebral in naredil, kot je opisano. Trikrat je po ponovnem vžigu motorja stvar delala normalno. Potem pa ne več. Ko prestavim iz radia v BT mode napiše BT-A PLEASE WAIT in ga moram povezat ročno na telefonu. Kot, da BT mode na avtomobilu ni več pripravljen sprejet povezave s telefona.
Bolt ::
Če bi povedal kateri telefon imaš bi ti tudi lažje pomagali.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.
android 10, realme 7, se mi pa zdi, da BT avtomobila nima sporščenega vhoda za telefon (moje laično mnenje). Vedno, ko vžgem avto mi izpiše BT-A PLEASE WAIT.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sebavet ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Car FM Transmitter (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9889 (267) | acookook |
» | Telefonski pogovori na prenosnem zvocnikuOddelek: Mobilne tehnologije | 602 (430) | </head> |
» | dodatek USB k avtoradiu CD30 MP3Oddelek: Na cesti | 5382 (5104) | guardy |
» | Samsung Omnia problemčki in nasveti?!? (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 123505 (32331) | Kunte |
» | Povezava GSM in bloutooth v avtomobilu - pomoč prosimOddelek: Mobilne tehnologije | 4129 (4005) | 18zimoni |